Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile graczy uciągnie ten dedyk?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wielcy znawcy się wypowiadają.

Powiem Ci z mojego punktu.

Posiadałem taką maszynę, a na niej 4 serwery gdzie serwer uciągnął 600 osób ogólnie procesor ciągle zapełniony i wszystko pracowało na pełnych obrotach i nie odczuwałem lagów.

Przy dobrze skonfigurowanym dedku jak i serwerze + spigot spokojnie uciągniesz na czysto do 350 graczy.

Maszyna da radę do 600 spokojnie, ale serwer nie tym bardziej na silniku spigot, chyba, że stworzysz sektory lub zrobisz bungee.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Wszystko zależy od konfiguracji plików. Co z tego, jeśli  np serwer będzie posiadał 32gb ram, Jak będzie dużo niepotrzebnych pluginów napchane, w dodatku źle skonfigurowanych to taki serwer napewno dużo graczy nie uciągnie. Miałem kiedyś serwer który posiadał 3,4 GB Ram na hostingu Ownserwer, i na tym serwerze uciągłem 64 osoby, przy 18 TPS. Co jak dla mnie wynikiem jest znakomitym. Przy 32gb ram, myślę, że jak dobrze dobierzesz i skonfigurujesz pluginy, to spokojnie około 500-600 osób powinno uciągnąć. Ale to muszą być naprawdę dobrze pliki zrobione. Pozdrawiam 

Oryginalny serwer PvP + Pety + Amulety + Działki + Epicka Autorska Mapa! Klimat Dzikiego Zachodu! 

Oficjalna zapowiedź: 

http://www.mpcforum.pl/topic/1352322-zapowied%C5%BA-waroflife/

Opublikowano

Wszystko zależy od konfiguracji plików. Co z tego, jeśli  np serwer będzie posiadał 32gb ram, Jak będzie dużo niepotrzebnych pluginów napchane, w dodatku źle skonfigurowanych to taki serwer napewno dużo graczy nie uciągnie. Miałem kiedyś serwer który posiadał 3,4 GB Ram na hostingu Ownserwer, i na tym serwerze uciągłem 64 osoby, przy 18 TPS. Co jak dla mnie wynikiem jest znakomitym. Przy 32gb ram, myślę, że jak dobrze dobierzesz i skonfigurujesz pluginy, to spokojnie około 500-600 osób powinno uciągnąć. Ale to muszą być naprawdę dobrze pliki zrobione. Pozdrawiam 

To fajna historia tylko że pamiętaj że minecraft używa tylko 1 rdzeń ( 1 wątek ) :) . Chyba że nappisałeś swój silnikwielowątkowy ( to co nikt nie ma ) .

Opublikowano

No to powiem wam na razie że maszyna jest dobra :) 150 graczy i = 19.90 -19.99 TPS ! :).

150 graczy to jest jeszcze nic, powiedz jak się spisuje przy 250+.

Serwer z ATMAN'a: 

ovxfq6.jpg

Sieć serwerów Minecraft IP: nstorm.maxc.pl

Opublikowano

150 graczy to jest jeszcze nic, powiedz jak się spisuje przy 250+.

Serwer z ATMAN'a: 

ovxfq6.jpg

U mnie tyle samo używa :D.

A mógłbyś podać linka do maszyny ?

Opublikowano

U mnie tyle samo używa :D.

A mógłbyś podać linka do maszyny ?

Jest to serwer netherstorm, gdzie dodają fake graczy :)

Wykupiony serwer mają z hostingu pukawka, nie posiadają własnego dedyka, gdyż aby wziąć dedyka z atmana trzeba mieć firmę.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Fake licznik mamy byl na starym i nieuzywanym bungee zeby nabic pkt na liscie serwerow. SSy z panelu tez mg dac ;)

Bekir, dam ci jutro bo na tel. jestem

Sieć serwerów Minecraft IP: nstorm.maxc.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...