Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zagralibyście na tym trudnym serwerze?

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Budowniczy
Opublikowano

Z pewnością zagram ciekawe nowe potworki tornado zapowiada się Ciekawie Czekam :) 

• Odpowiedzi 174
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Timezpl

"rekt" w niektórych grach jest dla osmieszenia kogoś, ale nie w tym sensie teraz. Rekt pochodzi od ang słowa wrecked znaczy zniszczony, ale w tym przypadku po prostu nie miałem tego namyśli, chodziło mi o to, że ten pomysł mnie po prostu rozwalił, że takie coś genialnego przyszło Ci do głowy, dla mnie to po prostu geniusz, inteligentny system, który rozpozna umiejętności gracza w pvm. Nie miałem zamiaru Cię urazić, bo w tym przypadku to Rekt było do mnie nie do ciebie. :v

Zauważyłem, że nie możemy znaleźć wspólnego języka, co mnie trochę irytuje =p

Opublikowano

System Inteligencji Gotowy ;) Już tłumaczę o co będzie chodzić.

Gdy Gracz pierwszy raz wbije na serwer i zacznie walczyć z potworami to "System" umiejętności zacznie działać i obliczy jak Gracz dobrze bije potwory. Jeżeli Gracz jest taki średni to zostawia mu normalną siłę potworów (Podstawową) jeżeli Gracz jest słaby w Minecraft to system dostosuje mu łatwiejsze potwory. Jeżeli Gracz jest bardzo dobry w Minecraft to nie musi się o to martwić bo system dostosuje mu mocniejsze potwory ;)

I teraz pytanie dla was. Czy system ma automatycznie dopasowywać umiejętności walki gracza z potworem czy to Gracz ma sobie dostosować samodzielnie walkę z Potworami.

Co 30 sekund system będzie sprawdzać graczy jak im idzie gra. I jeżeli gra idzie im gorzej to obniży im automatycznie poziom trudności lub zwiększy jeśli grają lepiej ^^
Został dodany także system poziomów potworów. Może być to szkielet nawet z 10 poziomem trudności. Ale tak jak pisałem ten wcześniejszy system obniży lekko siłę tego szkieleta. lub zostawi taki jaki jest. Tak więc poziomy potworów. Np. Zombie a nad nim będzie widnieć Poziom 1. Może być też Zombie i nad nim Poziom 40. My sami także będziemy zdobywać poziomy przez co może nam łatwiej pójść :D
Co myślicie o tym?

Opublikowano

I teraz pytanie dla was. Czy system ma automatycznie dopasowywać umiejętności walki gracza z potworem czy to Gracz ma sobie dostosować samodzielnie walkę z Potworami.

Nope, system ma sam automatycznie dobierać, pro gracz weźmie sobie łatwe i będzie miał easy w nocy.

Opublikowano

Nope, system ma sam automatycznie dobierać, pro gracz weźmie sobie łatwe i będzie miał easy w nocy.

Dobra czyli zostawiam automatyczne dobieranie poziomu ;)

Teraz jak dodano kilka tych rzeczy to cholernie że tak brzydko napisałem mi się serwer zmienił. Parę rzeczy potrafi tak zmienić grę. Niesamowicie się teraz gra szczerze pisząc. Dzisiaj dam tam testerów i mi potem napiszą jak im się gra ;)

Opublikowano

Daj mnie, mam mnóstwo wolnego czasu, w csgo nie ma z kim grać, na singlu też. W sumie, to od paru tygodni marnuje tylko czas :v Albo w ogóle pogadać jakoś z wami na temat serwera =p

Opublikowano

Zagrałbym, gdyby nie konkurencja :O Ale pomysł masz, teraz realizacja.

@1361622928-U485574.pngGatesy Nie rozumiem. Ktoś ma taki sam pomysł ? Serwer prawie skończony

Opublikowano

System Inteligencji Gotowy ;) Już tłumaczę o co będzie chodzić.

Gdy Gracz pierwszy raz wbije na serwer i zacznie walczyć z potworami to "System" umiejętności zacznie działać i obliczy jak Gracz dobrze bije potwory. Jeżeli Gracz jest taki średni to zostawia mu normalną siłę potworów (Podstawową) jeżeli Gracz jest słaby w Minecraft to system dostosuje mu łatwiejsze potwory. Jeżeli Gracz jest bardzo dobry w Minecraft to nie musi się o to martwić bo system dostosuje mu mocniejsze potwory ;)

Co 30 sekund system będzie sprawdzać graczy jak im idzie gra. I jeżeli gra idzie im gorzej to obniży im automatycznie poziom trudności lub zwiększy jeśli grają lepiej ^^

Został dodany także system poziomów potworów. Może być to szkielet nawet z 10 poziomem trudności. Ale tak jak pisałem ten wcześniejszy system obniży lekko siłę tego szkieleta. lub zostawi taki jaki jest. Tak więc poziomy potworów. Np. Zombie a nad nim będzie widnieć Poziom 1. Może być też Zombie i nad nim Poziom 40. My sami także będziemy zdobywać poziomy przez co może nam łatwiej pójść :D

Co myślicie o tym?

Dla mnie bomba xD chętnie bym sobie pograł na takim czymś. Wydaje mi się że lepiej by było gdyby gracz sam mógł sobie wybrać początkowy poziom trudności po czym system sam by dopasował i pomógł powoli wejść w ten trudny poziom nawet początkującym graczom. W każdym razie jestem chętnym i do gry jak i do testów.

Kliknij tutaj aby otworzyć mój GitHub.

Prawie cały czas jestem na Discord𝗣𝗮𝗳𝗳𝗰𝗶𝗼#6330

Opublikowano

Dla mnie bomba xD chętnie bym sobie pograł na takim czymś. Wydaje mi się że lepiej by było gdyby gracz sam mógł sobie wybrać początkowy poziom trudności po czym system sam by dopasował i pomógł powoli wejść w ten trudny poziom nawet początkującym graczom. W każdym razie jestem chętnym i do gry jak i do testów.

Właśnie tak jest ;) Na początku gracz ma podstawowy poziom. Dopiero po jakimś czasie system dopasuje jego zdolności ;)

Opublikowano

Jak widze, juz jest to uzgodnione, ale napisze swoja opinie na ten temat.

Ja bym wybral manualne, oczywiscie ze jak gracz zmieni posiom to zeby on sie zmienil po jakims tam czasie np 30s czy po 2 minutach.

Jezeli gracz mialby trudniejszy poziom to moglby wiecej dostac xp lub trroche lepszy drop, jezeli mniejszy poziom trudnosci to troche mniejszy poziom.

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

Opublikowano

Jak widze, juz jest to uzgodnione, ale napisze swoja opinie na ten temat.

Ja bym wybral manualne, oczywiscie ze jak gracz zmieni posiom to zeby on sie zmienil po jakims tam czasie np 30s czy po 2 minutach.

Jezeli gracz mialby trudniejszy poziom to moglby wiecej dostac xp lub trroche lepszy drop, jezeli mniejszy poziom trudnosci to troche mniejszy poziom.

Dokładnie tak jest ! ;) Gracz z większą trudnością dostaje troszkę więcej exp :) System sprawdza graczy co Minutę i jeżeli Gracz gra lepiej to mu zwiększa poziom. Na początku gry Gracz dostaje podstawowy poziom. I tak jak zacznie Grać to tak mu się ten poziom zrobi

Opublikowano

Wydaje się ciekawy, jest sporo urozmaiceń. 

Odbiega to od typowej wersji gry co sprawia, że serwer powinien być często brany pod uwagę przez minecraft'owców. 

Tylko ta trudność.. Obyście też z nią nie przesadzili. 

Mimo wszystko przy dobrej reklamie powinniście mieć sporo odwiedzin, a jeśli odwalicie rzeczywiście dobrą robotę to i graczy. 

Pomysły kuszące, może z czasem na Was zerknę. ;)

~ ~

Opublikowano

Nie widzę tu nic specjalnego .. Tylko jakieś dodane mody + bezsensowne wybuchanie mobów i plecaków (!?)

Napisz mi, co ty byś chciał zobaczyć na takim survivalu ;)

Wydaje się ciekawy, jest sporo urozmaiceń. 

Odbiega to od typowej wersji gry co sprawia, że serwer powinien być często brany pod uwagę przez minecraft'owców. 

Tylko ta trudność.. Obyście też z nią nie przesadzili. 

Mimo wszystko przy dobrej reklamie powinniście mieć sporo odwiedzin, a jeśli odwalicie rzeczywiście dobrą robotę to i graczy. 

Pomysły kuszące, może z czasem na Was zerknę. ;)

Trudność jest zmiejszona. Może nie aż tyle że mamy wszystko na spokojnie ;) Jak już pisałem jest system który dopasuje umiejętności Gracza do potworów :)

Opublikowano

Serwer zapowiada się fajnie zagram na 100 %

A kiedy będzie start ? Bo pisałeś, że w grudniu a jest grudzień a serwer nie ma

Opublikowano

Serwer zapowiada się fajnie zagram na 100 %

A kiedy będzie start ? Bo pisałeś, że w grudniu a jest grudzień a serwer nie ma

Nasz Budowniczy musiał się zabrać do nauki. Myślę że na te święta skończy już budowę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...