Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zagralibyście na tym trudnym serwerze?

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 174
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@MPCTaylor

Dobrze, Wracamy ! Serwer tworzymy. Będzie od wersji 1.7.x-1.8.x Mamy nadzieje, że się wam spodoba. Zakupiliśmy bardzo mocną maszynę. Teraz będę aktualizowac pluginy. Wiele się zmieniło. Dodaliśmy nowe zaskakujące rzeczy. mamy nadzieje że serwer wypali. przeczytaj sobie cały ten temat (w postach aktualizowałem co dodajemy) Pluginy mamy, mape teraz buduje budowniczy.
Jesteśmy nowi w tworzeniu serwerów w Minecraft ale mamy pomysły na takie serwery. Jeżeli ten projekt wypali bierzemy się za serwer Apokalipsy !
Pozdrawiam :)

Opublikowano

Dodano dzwięk opadania drzew !
Przywrócono ogromne drzewa !
Poprawiono większość bugów !
Gracze zaczynają Grę od 6 serduszek ! Serduszka można wydropić z creeperów(Trzeba go zabić) oraz Giantów :)

Opublikowano

Dodano kilka drobiazgów dla Graczy z Vipem
Przepraszam, że wprowadzamy Vip'a. Niestety aby serwer ustał jak najdłużej musleiśmy to dodać. Naprawdę przepraszamy za to!
Vip ogólnie będzie tani. 12 złotych sms za Vipa.

Będzie TYLKO ranga vip. Nie będziemy wprowadzać supervipów..

- Vip może użyć różdżke teleportującą na spawn lub home DWA RAZY. Zwykły Gracz może 1 raz. (Tak więc ułatwienie ogromne nie będzie:))
- Vip dostanie różne efekty do właczenia w GUI np. dzwięki, odłamki lawy itd.. :)
- Komendę /hat.
Narazie tyle. Nie wiem co dać jeszcze Vipowi. Nie chce mu dawac żadnego Heal ponieważ będzie to już przesada..
Napiszcie własne propozycje:)

Opublikowano

Stone opada.. Od teraz kopanie w kopalniach nie będzie takie przyjemne :) Od teraz trzeba będzie pomyśleć zanim się coś wykopie. Jeden zły ruch i może spaść na nas cały sufit z kamieni.. W takim momencie najlepiej uciekać jeśli jest gdzie. Przez pomyłkę kamienie mogą nam zasypać drogę ucieczki lub przejście do jakiegoś pokoju z rudami. Od teraz kopanie będzie ryzykowne. Aby na nas sufit nie spadł najlepiej będzie dawać na niego płotki aby kamienie nie spadły. tak samo jak będziemy chcieli kopać przed siebie. Nad sobą będziemy musieli postawiać płotki aby nie spadł na nas kamień. Płotki będą od teraz bardziej pożyteczne ! :)
Jest szansa, że spolszczymy komendy i na 100% napisy :)) I czo myślicie o takim pomyśle ? :)
Pozdrawiam

Opublikowano

Co chwile pojawia się błąd który muszę naprawić :D
Ogólnie idzie bez problemów z tym wszystkim póki co. Będziemy musieli w końcu poszukać kogoś od reklam. Info iż serwer wystartuje podamy tydzień przed startem raczej:)

Opublikowano

Jak już pisałem na stronie facebook macie newsy z serwera ;p

+ Dodano nowe drzewa na których wiszą jabłka, kokosy lub banany
+ Dodano krzaki z których wylatują jagody !

A to wszystko jest bez modów ! Wszystko dzięki technologii Slimefun :)

Mam nadzieje, że takie urozmaicenie wprowadzi świeżość na serwer:)

Opublikowano

Jak idzie rozbudowa serwera i jakie są postępy w pracach? Mam nadzieje że ludzie są na serwerze bo tak się namęczyłeś nad nim.

Kappa.

Opublikowano

Jak idzie rozbudowa serwera i jakie są postępy w pracach? Mam nadzieje że ludzie są na serwerze bo tak się namęczyłeś nad nim.

@Degistive

Nie namęczyłem się ;p

Posiedziało się kilka miesięcy przed komputerem pół dnia aby serwer był dopracowany.. Serwer ciągle robimy. Musi być dopracowany inaczej nie ma mowy o starcie.. Kończę właśnie konfiguracje.

Niestety jestem bardzo zły z tego powodu i smutno mi. Bo będziemy posiadać jedyny nie spolszczony plugin na serwerze z tymi drzewami posiadające jabłka, banany oraz kokosy jak i krzakami. Niestety autor ten plugin zabezpieczył i gdy spróbuje się go spolszczyć to plugin nie wykryje wtedy angielskich nazw przez co nie działa. Muszą być angielskie. To będzie jedyny nie spolszczone plugin na serwerze więc brzydko to będzie jak dla mnie wyglądać :/ Jestem niezadowolony z tego, że nie udało mi się go spolszczyć.

Zostało dorobić rangi permissions (Właścicielka poprosiła o także damskie rangi ;- ;)

Komenda /vip dla graczy chętnych do kupna rangi Vip.

Komendy pomocy aby gracze którzy nie chcieli przeczytać na spawnie, a później niewiedzący niczego mogli sobie wpisać /pomoc, pomoc2 itd.. Trochę tego będzie rozpisanego zapewne do /pomoc10 ;)

Poprawić warunki atmosferyczne

Poprawić plugin twórcy ZeldaHearts który się przyda i dziękuje mu za to oraz polecam jego plugin:)

I to raczej tyle jeżeli chodzi o pluginy. Potem tylko poczekać aż budowniczy skończy Spawn. Po czym wykupimy serwer 10gb (Mam nadzieje, ze starczy.) na serwer i na początek damy 60 slotów :)

Mam nadzieje, że dziennie będzie chociaż 5 graczy. Jeżeli serwer nie wypali to wrzucę na mpcforum paczkę z pluginami.  (Wszystko skonfigurowane, spolszczone napisy oraz komendy.) może wtedy komuś się przyda i zrobi z tego coś pożytecznego :)

Najgorszą częścią tworzenia serwera będą reklamy.

Mam nadzieje, że się uda. Aktualnie start przewiduję na 21 Marca. Może uda mi się przenieść wszystkie pliki na maszyne, zrobić itemshop (Nigdy itemshopa nie robiłem ;p) i mieć nadzieje, że uda się serwer:)

Jak już pisałem tutaj są newsy gdzie można się dowiedzieć o pracach nad serwerem. Do tego są pokazywane screeny jak to wygląda :)

x

Opublikowano

Zmieniliśmy system serduszek.
Serduszka będą dropić z Giantów. (Gianty są trudne do pokonania ;))
Tak więc za zabicie gianta dropi z niego serduszko które sobie zabierzemy i dostajemy nowe serduszko. Grę zaczynamy od 8 serduszek.

Opublikowano

Dobra, zakupiłem właśnie serwer. Potem zrobię reklamę serwera wraz z datą otwarcia. Ip będzie już tam podane lecz będzie white-list ;)

+ Dodaliśmy od nowa Tornado ;)
+ Wgraliśmy plugin SuperTeleport od użytkownika tego forum :)
+ Gracze mają do dyspozycji 10 kolorów do zmienienia na Tab (To przeprosiny za wprowadzenie Vip'a)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...