Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zagralibyście na tym trudnym serwerze?

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę nad dodaniem rang. Gdy gracz osiągnie maksymalną rangę dostanie wtedy "ZaufanegoGracza" Rang byłoby 8 i przy tej ósmej dostanie się Oficjalną rangę ZaufanyGracz zamiast Gracz. Ranga ZaufanyGracz będzie polegać na tym że takiemu graczowi już można ufać. Na jedną rangę trzeba zabić 500 potworów. Po czym gracz dostanie rangę Nowy. Potem trzeba zabić ich 1 tysiąc i tak po 500 aż dojdzie się do tej ósmej rangi.

Bez watpienia takie rangi beda dobrym pomyslem, bedzie mozna odroznic nowego gracza ktory bedzie trolowac, lub zabijac graczy, a gracza ktory bedzie duzo grac na serwerze i pomogac innym.

Zamiast tego pojawia się LvL który wbija się za zabijanie Potworów/Graczy.

Zabijanie potworow bedzie ok, ale zabijanie graczy? Wystarczy ze ktos bedzie tylko zabijac graczy i bedzie zaufanym graczem, z ktorym bedziesz zabijany wybudujesz dom.

Dodałem wybuch zwierząt w dzień aby nie było tak łatwo w ten wasz dzionek. Łuk jest stworzyć łatwo. Kilka strzał i spokojnie mamy jedzenie. Teraz lepiej będzie zrobić sobie farmę. Procenty na wybuch to 25% tak więc mała szansa ale zawsze jakaś groza ;)

Wybuchy nie wprowadzaja realistyki, a zabijanie zwierzat lukiem moze byc dobrym pomyslem, jedt go latwo stworzyc (zabic pare pajakow), a strzaly? Zeby stworzyc strzaly trzeba miec krzemien (1-15 zwiru wykopac na krzemien), piora (trzeba zabic kure, a kura wybucha) i patyk (najtrudniejszy item ze wszystki, malo osob wie jak zrobic ;p). Wiec to troche nie pasuje, procenty wybuchu mozna zmniejszyc, lub moc wybuchu, bo gracz zdenerwowal by sie gdyby taka kura zniszczyla caly dom.

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

• Odpowiedzi 174
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bez watpienia takie rangi beda dobrym pomyslem, bedzie mozna odroznic nowego gracza ktory bedzie trolowac, lub zabijac graczy, a gracza ktory bedzie duzo grac na serwerze i pomogac innym.

Zabijanie potworow bedzie ok, ale zabijanie graczy? Wystarczy ze ktos bedzie tylko zabijac graczy i bedzie zaufanym graczem, z ktorym bedziesz zabijany wybudujesz dom.

Wybuchy nie wprowadzaja realistyki, a zabijanie zwierzat lukiem moze byc dobrym pomyslem, jedt go latwo stworzyc (zabic pare pajakow), a strzaly? Zeby stworzyc strzaly trzeba miec krzemien (1-15 zwiru wykopac na krzemien), piora (trzeba zabic kure, a kura wybucha) i patyk (najtrudniejszy item ze wszystki, malo osob wie jak zrobic ;p). Wiec to troche nie pasuje, procenty wybuchu mozna zmniejszyc, lub moc wybuchu, bo gracz zdenerwowal by sie gdyby taka kura zniszczyla caly dom.

20% na wybuch więc nie jest to zbytnio spora szansa.

Co do zabijania graczy to nie będzie raczej z tym. Będzie JEDYNIE zabijanie potworów. I za takie coś dostaniemy wyższą rangę.

Na rekrutacje będą mogli iść gracze od rangi Gracz do ZaufanegoGracza.

Rangi przewidywalne 

Ranga numer 1.

[Nowy]

I po zabiciu 200 potworów otrzyma nową rangę tą niżej

Ranga numer 2.

[Dniowiec]

Po zabiciu 600 potworów gracz otrzyma rangę niżej

Ranga numer 3.

[starszy]

Po zabiciu 1200 potworów gracz otrzyma rangę niżej

Ranga numer 4.

[Znawca]

Po zabiciu 1600 potworów otrzyma rangę niżej

Ranga numer 5.

[Gracz]

Po zabiciu 1900 potworów otrzyma rangę niżej

Ranga numer 6.

[sunnyGracz]

Po zabiciu 2300 potworów otrzyma rangę niżej

Ranga numer 7.

[ZaufanyGracz]|

Dzięki temu

Opublikowano

@ReDevil666 Dobry zart, prawie sie zasmialem. Jezeli umiesz czytac to niejest serwer PVP, tylko 'Hard Survival'

20% na wybuch więc nie jest to zbytnio spora szansa.
Co do zabijania graczy to nie będzie raczej z tym. Będzie JEDYNIE zabijanie potworów. I za takie coś dostaniemy wyższą rangę.
Na rekrutacje będą mogli iść gracze od rangi Gracz do ZaufanegoGracza.
Rangi przewidywalne 

Ranga numer 1.
[Nowy]
I po zabiciu 200 potworów otrzyma nową rangę tą niżej
Ranga numer 2.
[Dniowiec]
Po zabiciu 600 potworów gracz otrzyma rangę niżej
Ranga numer 3.
[starszy]
Po zabiciu 1200 potworów gracz otrzyma rangę niżej
Ranga numer 4.
[Znawca]
Po zabiciu 1600 potworów otrzyma rangę niżej
Ranga numer 5.
[Gracz]
Po zabiciu 1900 potworów otrzyma rangę niżej

Ranga numer 6.
[sunnyGracz]
Po zabiciu 2300 potworów otrzyma rangę niżej
Ranga numer 7.
[ZaufanyGracz]|

Dzięki temu

Dobrze ze jest te 20% na wybuch, niz te 25%.

Co do rang to mysle ze sa bardzo dobrze dobrane, ze trzeba troche wiecej pograc, aby miec 'Zaufanego Gracza'

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

Opublikowano

Pomysł fajny, podoba mi się!

Szczerze mówiąc czekałem na coś takiego :-)

Szczególnie podoba mi się ten pomysł z realistyką

¿Kiedy otwarcie albo cokolwiek?

No witam.

Opublikowano

Zostało dokończenie Wioski jak już pisałem i wtedy będzie ogłoszenie na Publikacjach. Nazwa serwera taka to będzie SunnySky. Jest strona wszystko jest. Co do serwera zostało dokończyć Wioskę. Później tam zorganizujemy zebranie Administracji. Po czym gdy się wszystko ustali to będzie podana data startu serwera w Publikacji. Serwer jest robiony 3/4 Miesiące.

Opublikowano

- Przeciążony ekwipunek = utonięcie i od tego sa plecaki a plecaki e skóry krowy które mogą wybuchnąć

- Zwierzątka wybuchają więc trudno będzie zdobyć jedzenie (Ekran zaczyna wirować na 12 sekund po wybuchu)

Wybuchające zwierzęta, najgłupsze co w życiu widziałem for ever, czysty idiotyzm. Tylko w dzień? Nie myślicie logicznie, jak w nocy nie będzie się dało przetrwać, to w dzień też nie. Widzę świnie, chcę ją zabić dla mięsa, a tu tylko takie j*b i mnie nie ma. To wasze utrudnienie tylko zniechęci wielu graczy ;>

Jak chcecie utrudnić życie używając zwierząt, to zróbcie % na wypadanie zgniłego mięsa zamiast normalnego :p

Opublikowano

Wybuchające zwierzęta, najgłupsze co w życiu widziałem for ever, czysty idiotyzm. Tylko w dzień? Nie myślicie logicznie, jak w nocy nie będzie się dało przetrwać, to w dzień też nie. Widzę świnie, chcę ją zabić dla mięsa, a tu tylko takie j*b i mnie nie ma. To wasze utrudnienie tylko zniechęci wielu graczy ;>

Jak chcecie utrudnić życie używając zwierząt, to zróbcie % na wypadanie zgniłego mięsa zamiast normalnego :P

Tak jak pisałem. Jest % na wybuch. Do tego mięso dropi normalnie. Jest tylko 5% że mięso lub skóra nie wypadnie. Ten wybuch tylko po to aby postraszyć gracza :) Wystarczy zrobić łuk i po sprawie.

Opublikowano

Dobra, zrobię eksperyment, zobaczymy w ile zrobię łuk, widziałem serwer z tym czymś i mówię odrazu, upadł po miesiącu. :v

U nas nie będą wybuchać zwierzaki przy dotknięciu.. Jest USTALONE 20% szansy. Wybuchał mi co 6 zwierzak różnie bywa.. To jest tylko po to aby postraszyć gracza ;)

Wiadomo już kiedy start?

Pod koniec tego miesiąca zobaczymy.

Dodam później screena jak wyglądają te rangi przy awansie

Tutaj zmienianie rang przy Awansie. Jest kilka błędów ale spokojnie to poprawię ;)

http://www.tinypic.pl/3595n3ib0txd

Opublikowano

@Timezpl

Nadal jestem przy tym, że to jest całkowicie zbędne i bezsensu :v

Zobaczymy jeszcze jak to będzie ;) Chciałbym aby w dzień nie było tak wspaniale.. No dobrze, w dzień jest ten rekin w wodzie można spotkać jakieś potwory. Takie wybuchanie zwierzątek wpłynie tylko na to aby zacząć robić farmę. Jest wiele sposobów. Można wziąć świnki do zagrody i nie bić ich tylko co jakiś czas po jednej wrzucać do ognia (Popychać ją do ognia) Ona się spali a my otrzymamy już mięsko przypalone ;) Jest wiele sposobów. Z tym wybuchaniem to tylko dla efektu. Niby nam jakieś serduszko odbierze  efekt wirowania ale to jest tylko dlatego aby Gracze mieli sumienie zabijając zwierzątka ;__; Jak nima sumienia to taka świnka wybuchnie i tyle. Różnie bywa Testerzy grali i dawali radę.

Opublikowano

A mógłbym zapisać się jakoś na testowanie? Bo jestem znany z tego, że idę na skróty i wykorzystuje wszystkie błędy, więc znając życie znajdę ich trochę :v

Opublikowano

A mógłbym zapisać się jakoś na testowanie? Bo jestem znany z tego, że idę na skróty i wykorzystuje wszystkie błędy, więc znając życie znajdę ich trochę :v

Zawsze zdarzają się błędy. Zobaczymy jak z tymi błędami ;) Próbujemy eliminować napotkane błędy.

Nie, zbyt trudne.

Rozumiem.

Opublikowano

Będzie ban za wykorzystywanie bugów? Żebym zaraz nie wyrwał jakiegoś perma =p

Jeżeli taki Bug znacznie wpływa na rozgrywkę to można dostać nawet Bana. Jeżeli Gracz nie wiedział o tym że za takie coś jest Ban dostaje upomnienie w postaci Warna. 10 warnów i leci Ban jak już pisałem.  Warny będzie można zdjąć za Dobre Zachowanie. Pomaganie innym graczom. Administracja gdy będzie to widzieć to jest możliwe że zdejmie takiemu użytkownikowi warna ;)

Opublikowano

Co o tym myślicie ?
Gdybyśmy troszeczkę ułatwili i dostosowali trudność potworów do walki Graczy. Były specjalny system który kalkuluje jak takowy Gracz gra na serwerze. Dzięki temu dostosuje mu potwory tak aby miał w sam raz ;) Czyli gramy a słabo walczymy to system dostosuje nam do poziomu easy. Jeżeli jesteśmy bardzo dobrzy w walce to system nam dostosuje troszkę trudniejsze potwory.

Opublikowano

Rekt, 10/10 nie mam nic do powiedzenia, geniusz. =p

Jeżeli się nie podoba to tak jak już pisałem. Wystarczy napisać ;) Nie znam zbytnio języków Internetowych więc nie wiem co to znaczy Rekt. Wydaje mi się że to wyśmianie. Wystarczy napisać swoją opinię że się nie podoba i tyle ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...