Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zagralibyście na tym trudnym serwerze?

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zabezpieczenie domu bedrockiem moze byc dobrym rozwiazaniem, ale nie do konca. Gracze moga zniszczyc bedrock diamendowym i zlotym kilofem lub za pomoca tnt. Do tego zabezpieczenie skrzyn bedzie wazniejsze niz sam domek. Schowanie domu gdzies w cave moze byc dobrym rozwiazaniem, jednak nie jest to normalny domek ktory jest na powierzchni.

Wykopanie jednego bedrocka odbiera 1/6 kilofa. Więc można zrobić grubą ścianę. Wystarczy wiedzieć jak się zabezpieczyć. Są pułapki można z nich skorzystać. Obstawić dookoła bedrocka te pułapki i jak gracz przekopie się przez bedrock przejdzie dalej to spadnie do tej dziury (Pułapka) można do niej wlać lawę czy coś ;) Także nie widzę tutaj problemu.

• Odpowiedzi 174
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Napiszę tak: Kończymy go powolutku. W Grudniu pojawi się na 100%. Najwyżej trzeba śledzić w publikacjach serwer o nazwie SunnySky który za niedługo się pojawi wraz z datą otwarcia tzn. o której godzinie i jaki dzień. Serwer ma także stronę tak jak na banerze napisane. Będzie na 100% system warnów. Za obrażanie innego gracza nie będzie mute. Lecz warn z upomnieniem. Za 10 warnów jest ban i wtedy taki gracz musi się zgłosić na forum aby mógł dostać unban. Więc myślę iż to będzie lepsze rozwiązanie niż taki mute Gracze będą musieli uważać trochę z tym obrażaniem ;) Można będzie oczywiście sprawdzić ile posiada się warnów. Administrator może także usunąć graczowi warna jeżeli posiada za dobre sprawowanie czyli pomaganie nowym graczom, być miłym itd Ogólnie pomocnym ;) Co do czitów to wiadomo Ban za to. Normalne. Teraz się tak przechadzam i napiszę jedno: Na serwerze jest Niebezpiecznie kapka nieostrożności i wracamy na spawn. W zamian za tą trudność na miejscu śmierci gracza powstaje skrzynka z itemami (Znika po 24h jeżeli gracz jej nie weźmie) Oraz pod komendą /smierc mamy kordy naszej śmierci Ważne jest to że jakiś gracz może nam tę skrzynkę otworzyć. Serwer póki co jest 90% Spolszczony więc nie będzie problemu tutaj z graczami którzy za bardzo nie potrafią Angielskiego. Będzie system Party. To coś w stylu tego "sojuszu" w grach mmo. Można dodać,Kicknąć,dać na lidera,pisać na specjalnym czacie party itd.. Gdy jesteśmy z kimś w party to mamy wyłączone pvp między sobą np. Gieniek i Piedziek. Mają razem party i nie mogą się wtedy bić mają wyłączone pvp między sobą ;) Więc można sobie spokojnie stworzyć jakąś "grupę" bez powodu do paniki że ta osoba nas powybija. To nie są gildie tylko taki systemik Party nic więcej. Pomoże graczom w odnajdywaniu się oraz teleportowaniu. Właśnie. W systemie party można się teleportować do innego użytkownika coś w stylu tpa. Leader może także teleportować wszystkich członków party ale oni muszą zaakceptować jego prośbę. Każdy użytkownik a party może się do kogoś teleportować. Tylko leader posiada opcję teleportacji wszystkich. oczywiście z party można spokojnie wyjść. Mam nadzieję że serwer chociaż paru osobą się spodoba. Administracja jest Spora jak już pisałem znamy się już 2/3 lata. Budowniczy buduje bardzo piękną wioskę przez co mam tylko 20 fps na spawn (słaby komputer.) bez optifine. Z tym modem pewnie więcej będzie. Spawn ma wiele szczegółów. Można spotkać ruiny w których będą skrzynki z itemami oczywiście nie lootnie nam stak diamentów to wiadomo ;)

Opublikowano

Taki serwer za trudny jak dla mnie : )

To prawda na serwerze jest dosyć trudno. Wystarczy myśleć taktycznie. Bez zbroi czyli na początku jest troszeczkę trudno ale jak już zdobędziemy chociaż skórzaną zbroję to gra od razu staje się przyjemna. Można z kolegami w party pograć aby było łatwiej. Z potworów troszeczkę więcej exp wychodzi (zależy jaki potwór) i czym bardziej potwór jest potężny tym więcej exp za niego dostajemy. Dzięki temu uzbieramy trochę serduszek.

Uwaga zostanie dodany teleport na losowe kordy ;)

Opublikowano

Nie mogę się po prostu doczekać startu tego serwera... Jest tak udoskonalony i ma tyle nowości co żaden. Po prostu śmietanka nam się chyba trafiła.

Co do losowych kordów coś moje oczka wychwyciły że będzie. Tylko te losowe kordy to są na pewno losowe? Bo na niektórych serwerach po prostu niby jest losowe a tak na prawdę czasami tepa mnie na te same kordy i to jest dość dziwne? I powiedz mi jaki zasięg teleporta będzie z tego losowego guzika? Żeby każdy mógł się jakoś daleko od spawnu budować. Polecam zrobić spawn na 0,0.

Kappa.

Opublikowano

Taki poziom trudnosci mnie tylko zniecheca. Sorry.

Nic się nie stało rozumiem. Nie każdy potrafi przetrwać ;) Moim zdaniem teraźniejszy minecraft jest zbyt łatwy dlatego takie nowości.

Nie mogę się po prostu doczekać startu tego serwera... Jest tak udoskonalony i ma tyle nowości co żaden. Po prostu śmietanka nam się chyba trafiła.

Co do losowych kordów coś moje oczka wychwyciły że będzie. Tylko te losowe kordy to są na pewno losowe? Bo na niektórych serwerach po prostu niby jest losowe a tak na prawdę czasami tepa mnie na te same kordy i to jest dość dziwne? I powiedz mi jaki zasięg teleporta będzie z tego losowego guzika? Żeby każdy mógł się jakoś daleko od spawnu budować. Polecam zrobić spawn na 0,0.

Losowe kordy ogólnie 1-3 tyś klatek os spawn te kordy losują. Można potem sobie dalej iść. oczywiście nie trzeba używać guzika.. Jest także ulepszony Generator mapy. Spawn będzie przy przepięknych górach które będą otaczać dookoła wioskę. Pięknie to wygląda do tego wygenerowane te góry są naturalnie ;) Do tego ten wodospad przecudne :)

Serwer powoli zaczynamy kończyć. Na koniec zrobimy test serwera po tym zebranie administracji o dwa dni przed startem zrobiłoby się reklamy :)

Napiszcie mi jaką dać szansę na wybuch krowy. Ja dałbym te 20/30% aby nie było tak w dzień łatwo. Oczywiście zombie tez spokojnie mogą się zrespić w dzień. Myślę nad dodaniem smoków oraz witherów które maiłyby spawn naturalnie na mapie wither niby jest ale trudno go spotkać. Zobaczymy jak to będzie. Teraz właśnie testerzy grają i zgłaszają do mnie jakieś błędy. Było ich parę ale spokojnie dało radę je naprawić.

Opublikowano

Dodano crafting GrappleHook ;) Od teraz można go zrobić z wędki oraz drewna,żelaza,złota oraz diamentów. Grapplehook z dewna ma max. 10 użyc. z żelaza posiada 35 użyć. ze złota 65 a z diamentów 100 ;)

Opublikowano

refresh.

Dodano szanse że dropnie głowa z zombie którą trzeba zniszczyć jak najszybciej inaczej wyleci z niej inny potwór.
Gdy creeper wybuchnie to jest szansa iż wyleci czarownica.
Z błyskawicy mogą wyjść PigMeny które wyszły z piekła

Opublikowano

Wszystko zajeb**cie :D uwielbiam standard Hard gdzie jest najciężej :D zagram 100% !

Kilka uwag:

1. Pomysł z efektami za upadek itp Dobry

2. Podapalanie w połowie ciekawe czy mieczem jak uderze to mi ręke podpali ?

3. Najgorszy pomysł ?

Skoro ma być REAL to dlaczego zwierzęta mają wybuchać?????????

Nie tyle co to utrudnia to jest głupie ;/

Moby atakujące w zbroi dobre

Nowe itemki fajnie

Ale gryzie mnie fakt wybuchania owcy O_O albo kury ide se z resztką HP i minimum ilości z jedzenia a tu podczas zabijania

mnie kura zabija ;-; i napis na czacie Gracz ******* został zabity przez kure

albo " Gracz ****** został zabity przez szatańską wybuchową  kure"

Ja bym rozważył pomysł z wybuchem zwierząt do jedzenia

TEMAT

Opublikowano

Wszystko zajeb**cie :D uwielbiam standard Hard gdzie jest najciężej :D zagram 100% !

Kilka uwag:

1. Pomysł z efektami za upadek itp Dobry

2. Podapalanie w połowie ciekawe czy mieczem jak uderze to mi ręke podpali ?

3. Najgorszy pomysł ?

Skoro ma być REAL to dlaczego zwierzęta mają wybuchać?????????

Nie tyle co to utrudnia to jest głupie ;/

Moby atakujące w zbroi dobre

Nowe itemki fajnie

Ale gryzie mnie fakt wybuchania owcy O_O albo kury ide se z resztką HP i minimum ilości z jedzenia a tu podczas zabijania

mnie kura zabija ;-; i napis na czacie Gracz ******* został zabity przez kure

albo " Gracz ****** został zabity przez szatańską wybuchową  kure"

Ja bym rozważył pomysł z wybuchem zwierząt do jedzenia

Gdy uderzysz mieczem to nie podpali ;)

Dodałem wybuch zwierząt w dzień aby nie było tak łatwo w ten wasz dzionek. Łuk jest stworzyć łatwo. Kilka strzał i spokojnie mamy jedzenie. Teraz lepiej będzie zrobić sobie farmę. Procenty na wybuch to 25% tak więc mała szansa ale zawsze jakaś groza ;)

Nie i koniec.

Rozumiem, ale mógłbyś się wyrazić ;)

Zagrałbym, ale załatw sb 100-200 graczy... reklama u jakiegoś yt zainwestuj.

Zobaczymy jak to będzie ;) Nie znam wielu YouTuberów.

Wyrażajcie swoje opinie na temat pomysłu co do serwera.

Serwer Spolszczony w 80% póki co tak więc gracze nie znający dobrze Angielskiego będą wiedzieli :)

Dodam komendę /pomocy pod którą będzie opisane co może się stać. Myślę że cos takiego się przyda. Na czacie będzie pojawiać się co jakiś czas że pomoc w grze znajdziecie pod komendą /pomocy

@edit. Na wybuch macie małe szanse ale trzeba się bać nawet w dzień ;) Serwer wystartuje raczej w Grudniu nie wiem dokładnie kiedy. Wszystko gotowe budowniczy kończy mapę. Dwa dni przed strartem zrobimy zebranie administracji wszystko się omówi. Porobimy reklamy z serwerem o nazwie SunnySky i zapraszamy :)

Pewnie  niektórych to zniechęci ale vipy będą mieć trzy użycie różdżki.  (crafting różdżki nie jest trudny) póki co wymyśliłem tyle dla vipa a nie chcę za bardzo Vipą ułatwiać rozgrywki.

Opublikowano

Chętnie bym zagrał na takim serwerze ;>>. Jeszcze takiego serwera nie widziałem. Ten serwer mógł by zyskać dużą popularność. Fajnym pomysłem jest tornado , nowe moby , ruiny ... Za duzo jest tych fajnych pomyslow.

Pomogłem ? Licze na lajka ;x

Opublikowano

Myślę nad dodaniem rang. Gdy gracz osiągnie maksymalną rangę dostanie wtedy "ZaufanegoGracza" Rang byłoby 8 i przy tej ósmej dostanie się Oficjalną rangę ZaufanyGracz zamiast Gracz. Ranga ZaufanyGracz będzie polegać na tym że takiemu graczowi już można ufać. Na jedną rangę trzeba zabić 500 potworów. Po czym gracz dostanie rangę Nowy. Potem trzeba zabić ich 1 tysiąc i tak po 500 aż dojdzie się do tej ósmej rangi. Takie coś zajmie sporo czasu ;) Oczywiście Tag rangi nie będzie się pojawiać gdy gracz będzie pisać.  Zamiast tego pojawia się LvL który wbija się za zabijanie Potworów/Graczy. Myślę że się wam spodoba taki sposób gry. Tetris dla osoby która będzie mieć najwięcej punktów (Ta ranga będzie na miesiąc) Ranga będzie posiadać uprawnienia Vipa więc jest wyróżniona ;) Po tym miesiącu gracz dostaje z powrotem swoją dawną rangę a nowy Gracz który będzie mieć największą ilość punktów na tetris otrzyma rangę Tetris. W Tetrisa można będzie grać w Wiosce w podziemiach ;) Mam nadzieje że się wam to spodoba i będzie także Mobilizować graczy do trochu zabawy tym bardziej że w Tetrisa gra się całkiem przyjemnie :)

Opublikowano

Wprowadzenie rang jest naprawdę dobrym pomysłem :)

Będzie jednak 7 rang za zabijanie Potworów/Graczy. Czym wyższa ranga tym lepiej ;) Graczom z wyższą rangą można bardziej zaufać ponieważ grają już całkiem sporo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...