Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zagralibyście na tym trudnym serwerze?

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No chyba że w takim wypadku ;) No jak tak to nie trzeba nic zmieniać jest idealnie. Ale możecie dodać też takie urozmaicenia jak np. Inny wymiar w którym będzie można zdobyć specialne itemy. Oczywiście taki wymiar trzeba zrobić za pomocą redstone a te unikalne rzeczy za pomocą komend ale takie coś napewno by było fajnym urozmaiceniem :D

Chodzi o to że podstawowe potwory tyle zabierają. Są różne potwory od słabych do najmocniejszych. Trzeba uważać także na niektóre kurczaki bo może z niego wyjść potwór (Specjalne kurczaki rzadkie.) Jak na razie trzeba skończyć mapę. Do 26 jednak mapa będzie raczej.

• Odpowiedzi 174
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ref. Zadawajcie pytania jeśli jakieś macie co do realistyki. I raczej będzie tak że np. na wybuch świnki będzie szansa 50%, na krowę 70%, a na kurczaka 40%

Opublikowano

Serwer w Grudniu.. Już drugi miesiąc go tworzymy. Dodajemy wiele ciekawych urozmaiceń :D Dodam że jednak będzie na 100% DROP Z RUDY ! Mamy bardzo dobrze zabezpieczenie dzięki czemu gracz z x-ray musi trochę pograć na serwerze aby móc zacząć kopać (Z godzinkę musi pograć) Do tego będzie taki limit kopania rud. Będziemy go zapełniać grając na serwerze. co godzine pasek idzie do 400 punktów. Za jedną wykopaną rudę żelaza odejmuje 50 punktów. Na starcie otrzymujemy właśnie te 400 punktów. Za jedną rudę diamentu 100 punktów. Tak więc będzie to dosyć mocne zabezpieczenie które nie laguje serwera. Punkty będzie można zobaczyć pod komendą /limit Co myślicie ? Moim zdaniem lepsze to niż drop z kamienia ;)
@Edit Do serwera jest dopisane 3 gb ram póki co także nie ma obaw co do lagów.
Serwer wystartuje myślę że w Grudniu (Może na mikołaja ;)) Także możecie najwyżej śledzić w publikacjach ten serwer (Oficjalna zapowiedź dwa dni przed startem) Będzie także wtedy na forum zorganizowany pewien konkurs dzięki któremu można wygrać Vip na miesiąc oraz wejściówkę specjalną (20 minut przed resztą graczy.) Myślę iż jest to dobra nagroda. Co do vipów to nie będzie z nimi czegoś takiego że dostanie diamentowe eq itd.. Bez takich gramy uczciwie :) Vip dostanie jedynie kilka ułatwień. Jak wiadomo graczom ten item na teleport na spawn zużyje się za pierwszym użyciem. Tzn. teleportujemy się na spawn i item znika trzeba go zrobić od nowa (Dosyć prosty crafting.) Vip natomiast może to użyć Trzy razy także niby jest to jakieś ułatwienie ale nie takie wielkie. Zabezpieczenie przed teleportem to oczekiwanie 3 sekundy na teleportacje U KAŻDEGO. Administracja będzie Ogromna oraz Ogarnięta. Administracja już się zna aż 3/4 lata. Strona serwera jest na dole pod moim komentarzem można tam śledzić informacje na temat serwera. Myślimy że spodobałby się wam taki serwer. Trochę ułatwiliśmy czyli widzicie w nocy troszeczkę więcej. Potworków ciągle jest sporo ale na szczęście biją mniej serc natomiast będą dawać różne efekty. Będą różne efekty pogodowe. Np. Zeus zrzuca na ziemie pioruny. Po tym będzie bić w ziemie wiele piorunów (Nic wam nie zrobią dopóki nie popatrzycie w niebo ;))

Opublikowano

Nie nie i jeszcze raz nie dla tego zabezpieczenia przed xrayem, wymyślcie coś innego. Jeżeli dobrze zrozumiałem to za 1 wykopaną rudę, czyli 1 żelazo "POWTARZAM JEDNO ŻELAZO" odejmuje 50 punktów, a co 1 godzine mam 400. To max w godzine mogę wykopać 6 rud, no co was pogieło z tym pomysłem? Jeżeli zrobie jeden kilof i potem muszę czekać godzine na kolejny to przecież nie ma sensu? Musicie wymyślić coś innego, bo już widzisz jaka jest moja reakcja na coś takiego.

Kappa.

Opublikowano

Genialne pomysły na serwer - wyzwanie :) Pewnie wejdę i zobaczę. Wszystko jest okej oprócz wybuchania zwierząt. O co w tym chodzi? :D

Aby w dzień prosto nie było i zmotywuje was to do tworzenia farm ;) Gdy już zdobędziecie jakieś łuki to spokojnie na zwierzątka możecie zapolować. :)

Nie nie i jeszcze raz nie dla tego zabezpieczenia przed xrayem, wymyślcie coś innego. Jeżeli dobrze zrozumiałem to za 1 wykopaną rudę, czyli 1 żelazo "POWTARZAM JEDNO ŻELAZO" odejmuje 50 punktów, a co 1 godzine mam 400. To max w godzine mogę wykopać 6 rud, no co was pogieło z tym pomysłem? Jeżeli zrobie jeden kilof i potem muszę czekać godzine na kolejny to przecież nie ma sensu? Musicie wymyślić coś innego, bo już widzisz jaka jest moja reakcja na coś takiego.

To są tylko przypuszczenia. Będę jeszcze to konfigurować. Max punktów to 1400. Za żelazo może być te 50 punktów, a dodawać 400 punktów może najwyżej co 20/30 minut to już do ustalenia. Napisz własną propozycję. Niestety nie da rady stworzyć innego zabezpieczenia przed xray ponieważ serwer zacznie lagować. czym mocniejsze zabezpieczenie tym bardziej na serwerze mogą zdarzać się lagi. Póki co ich nie ma jeśli jest już lag to tylko u mnie bo coś ostatnio mi net nawala że ciągle rozłącza od neta.. (Tak to jest jak z 1mb/s korzysta 10 osób zmienię ;)) Tak więc podajcie własne propozycje może ile punktów ma brać lub co ile minut się regenerować.

Opublikowano

Start serwera się może nieco opóźnić.. W Grudniu pewnie będzie. Póki co została dodana bardzo ciekawa rzecz na serwer. Gdy go uderzymy to UWAGA kapie z niego krew ;) z każdego moba leci inna krew. Gdy spadniemy z góry to także i z nas leci inna krew. Dodano także nowe dzwięki mieczy. Każdy miecz ma inny dźwięk. Łuk także ma inny dźwięk strzelania.

Opublikowano

Nowe dźwięki mnie bardzo ciekawią i nie mogę się doczekać aby zobaczyć tą krew. Kolory krwi są różne tak? Zombie mógłby mieć zieloną, a szkielet białą itp, tak jakby pod ich textury. Czekam!

Kappa.

Opublikowano

Nowe dźwięki mnie bardzo ciekawią i nie mogę się doczekać aby zobaczyć tą krew. Kolory krwi są różne tak? Zombie mógłby mieć zieloną, a szkielet białą itp, tak jakby pod ich textury. Czekam!

Dokładnie ! ;) Enderman ma Czarną. Gracza gdy się uderzy to leci z niego przez jakiś czas czerwona krew która farbi także te bloki. Przez co można takiego gracza wytropić

Dodano także skrzynki które będą się spawnić z randomowymi itemami. Uwaga: Szansa na znalezienie skrzynki to 5%/100% oraz dropy w tej skrzynce także są małe. Póki co to serwer działa na 2 gb ram i jest płynnie. Spawn ma tyle szczegółów że posiadam na nim 10-20 fps.. W Grudniu jednak wystartujemy na 100% Ja już skończyłem wszystko konfigurować oraz spolszczać. Jest także parę skryptów na różdżki dzięki którym możemy ustawić sethome lub home oraz druga na spawn. Osobny crafting. No nic.. zobaczymy jak to pójdzie póki co szukam youtubera po stronach. Będzie wiele rang na serwerze. Gracze którzy będą siedzieć sporo na ts oraz serwerze to po jakimś czasie dostaną rangę Zaufany Gracz (Nie ma tam nowych permissions ale takiemu graczowi można bardziej zaufać.) Będzie także ranga tetris. Jak wiadomo co miesiąc administracja będzie sprawdzać kto miał najwyższy ranking w tetris. I gracz który miał pierwsze miejsce dostaje rangę Tetris na miesiąc który ma przywileje Vip'a. Szkielet nie ma krwi. Z niego wylatują kości ;) Ale na 100% jest to już koniec dodawanych pluginów. Trzeba jednak teraz uważać gdy będziemy spadać z wysokości. Już z 7/8 klatek można się zabić. Najlepiej się expić na potworach aby zdobywać serduszka. Moim zdaniem lepiej mieć serduszka oraz zbroje ze skóry niż diamentową zbroję w której chodzi Baaardzo wolno.

Opublikowano

Dodano także System warnów. 10 Warnów i gracz otrzymuje ban na tydzień (Do ustalenia na ile ban) Warny są za obrazę,Spam oraz grożenie. Myślę że taki system się przyda. Na forum można by było zgłaszać także skargi. I jeżeli skarga będzie Pozytywna to Gracz na którego była skarga (Trzeba Screeny) także dostanie warn (Zależy za co.) Napiszcie co o tym pomyśle myślicie.

Dodano także System Party. To tak jak w Metin 2 że wysyłało się do graczy prośbę o dołączenie do party (Nie gildii) Coś w stylu sojuszu z innym graczem. I można tak dodawać jakiś graczy z którymi się aktualnie gra aby inni wiedzieli że ten gracz jest po jego stronie. Inaczej tego nie potrafię wyjaśnić. Takie sojusze jak w Metin 2 co się zapraszało gracza np. Kolegę aby było go łatwo znaleźć i wiedzieć ile mu żyć pozostało oraz kto jest w naszym teamie. Coś w tym stylu. Napiszcie także co sądzicie o tym pomyśle.

Opublikowano

Dodam że jednak będzie na 100% DROP Z RUDY ! (...) Do tego będzie taki limit kopania rud. Będziemy go zapełniać grając na serwerze. co godzine pasek idzie do 400 punktów. Za jedną wykopaną rudę żelaza odejmuje 50 punktów. Na starcie otrzymujemy właśnie te 400 punktów. Za jedną rudę diamentu 100 punktów. Tak więc będzie to dosyć mocne zabezpieczenie które nie laguje serwera. Punkty będzie można zobaczyć pod komendą /limit Co myślicie ? Moim zdaniem lepsze to niż drop z kamienia ;)

Drop z rudy bedzie znacznie lepszy niz z kamienia, ale te punkty? Jak sie pojdzie do cave to max. 8 rud zelaza na godzine moge wykopac? Najczesciej jak sie idzie do cave'a to przez godzine lub pare godzinek zbiera sie stack zelaza i moze pare diamentow. Wedlug mnie znacznie lepiej zabezpieczyc to pluginem ktory pokazuje ilosc wykopanego kamienia, zelaza, diamentow, wtedy mozna zobaczyc kto ile wykopal i nie bedzie ograniczen dla tych osob ktore chce pokopac.

Mamy bardzo dobrze zabezpieczenie dzięki czemu gracz z x-ray musi trochę pograć na serwerze aby móc zacząć kopać (Z godzinkę musi pograć)

To zabezieczenie jest znacznie lepsze od tego poprzedniego z punktami.

I raczej będzie tak że np. na wybuch świnki będzie szansa 50%, na krowę 70%, a na kurczaka 40%

Dla mnie jest to zbedny dodatek, nie wprowadza zadnej realistyki na serwer, po zabiciu krowy ona nie wybucha (no chyba ze ktos rzucil granatem w czasie zabijania).

Jak juz beda te wybuchu to zeby byly troche mniejsze szanse np. 10% bo 7 na 10 krow ma wybuchac po zabiciu?

I jeszce jedno pytanie:

Czy beda jakies zabezpieczenia na domek zeby ktos nie rozwalil bawiac sie z tnt lub zapalniczka?

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

Opublikowano

Jestem bardzo za ! Może nie gram na takich serwerach pierwsze słysze o czymś takim ale zapowiada się mega ! czekam tylko na start !

Opublikowano

Z chęcią spróbował bym zagrać na takim serwerze bo te wszystkie serwery hc typu skaf zrobiły się już nudne . Czekam na start :)

Opublikowano

Drop z rudy bedzie znacznie lepszy niz z kamienia, ale te punkty? Jak sie pojdzie do cave to max. 8 rud zelaza na godzine moge wykopac? Najczesciej jak sie idzie do cave'a to przez godzine lub pare godzinek zbiera sie stack zelaza i moze pare diamentow. Wedlug mnie znacznie lepiej zabezpieczyc to pluginem ktory pokazuje ilosc wykopanego kamienia, zelaza, diamentow, wtedy mozna zobaczyc kto ile wykopal i nie bedzie ograniczen dla tych osob ktore chce pokopac.

To zabezieczenie jest znacznie lepsze od tego poprzedniego z punktami.

Dla mnie jest to zbedny dodatek, nie wprowadza zadnej realistyki na serwer, po zabiciu krowy ona nie wybucha (no chyba ze ktos rzucil granatem w czasie zabijania).

Jak juz beda te wybuchu to zeby byly troche mniejsze szanse np. 10% bo 7 na 10 krow ma wybuchac po zabiciu?

I jeszce jedno pytanie:

Czy beda jakies zabezpieczenia na domek zeby ktos nie rozwalil bawiac sie z tnt lub zapalniczka?

Ale wtedy Administracja musiałaby siedzieć 24/7 wiec nie za bardzo. A co do tego wykopania. To graczom nic to nie szkodzi. To przeszkodzi tylko tym co posiadają X-Ray system to wykryje ponieważ Gracz używając x-ray automatycznie wysyła informację javy które może odczytać serwer przez co da graczowi z x-ray takie Limitowane kopanie. Dla uczciwych graczy nie ma limitu ponieważ nic z tych wiadomości javy przy włączaniu xray nie dotrze do serwera.

Co do krówek świnek. Tak szansa na wybuch będzie raczej te 10/20% bo szczerze pisząc już teraz ledwo przeżyłem jedną noc.

Co do ostatniego pytanie. To niestety nie będzie takiego zabezpieczenia. Zapalniczki oraz tnt będą włączone. Zalecam sobie zrobić domek w ukryciu np. na drzewie lub w jaskiniach. albo naturalnie zabezpieczając go Bedrockiem. Gracz może bedrocka wykopać tylko złotym oraz diamentowym Kilofem. Tnt może zniszczyć bedrock dopiero po 3 wybuchnięciu. Więc co do zabezpieczania domu raczej nie widzę zbytniego problemu. Oczywiście są Harpoony dzięki którym gracz może się dostać np. na dach. Ale najwyżej można bedrockim "zaszyć" dach i będzie raczej dobrze.

Z chęcią spróbował bym zagrać na takim serwerze bo te wszystkie serwery hc typu skaf zrobiły się już nudne . Czekam na start :)

To nie będzie typowy Hardcore. Serwer będzie także troszeczkę Role-Play.

Myślę że serwer by się wam spodobał. Kiedyś tworzyłem już takie serwery ale nie były tak dobrze dopracowane jak ten.

Opublikowano

Co do ostatniego pytanie. To niestety nie będzie takiego zabezpieczenia. Zapalniczki oraz tnt będą włączone. Zalecam sobie zrobić domek w ukryciu np. na drzewie lub w jaskiniach. albo naturalnie zabezpieczając go Bedrockiem. Gracz może bedrocka wykopać tylko złotym oraz diamentowym Kilofem. Tnt może zniszczyć bedrock dopiero po 3 wybuchnięciu. Więc co do zabezpieczania domu raczej nie widzę zbytniego problemu. Oczywiście są Harpoony dzięki którym gracz może się dostać np. na dach. Ale najwyżej można bedrockim "zaszyć" dach i będzie raczej dobrze.

Zabezpieczenie domu bedrockiem moze byc dobrym rozwiazaniem, ale nie do konca. Gracze moga zniszczyc bedrock diamendowym i zlotym kilofem lub za pomoca tnt. Do tego zabezpieczenie skrzyn bedzie wazniejsze niz sam domek. Schowanie domu gdzies w cave moze byc dobrym rozwiazaniem, jednak nie jest to normalny domek ktory jest na powierzchni.

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...