Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zagralibyście na tym trudnym serwerze?

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pytanie czy jest szansa że ktoś zagra na takowym serwerze?

Wersja Minecraft 1.8 Spigot

Tryb: Realistyczność+Urozmaicenia+survival+RPG+Hardcore (bez banów za zginięcie)

Jesteśmy właśnie w trakcie realizacji tego projektu bardziej już go kończymy mapa na 22 już będzie. Jest już zapowiedź serwera itd.. Wziąłem testera trudno było mu przeżyć nawet w dzień o nocy już nie wspomnę. Pluginy gotowe lecz pozostało sprawdzenie wszystkich. Tak więc czy wy gralibyście na takim serwerze? Taki serwer będzie mieć możliwe że 50-80 slotów zobaczy się trzeba wszystko obgadać jeszcze.

Co na nim będzie ?

- Od teraz można się wspinać dzięki Harpoonowi (wędka od teraz nie tylko służy do łowienia ryb) Zużywa się.
- Plecaki
- Przeciążony ekwipunek = utonięcie i od tego sa plecaki a plecaki e skóry krowy które mogą wybuchnąć
- rekin w wodzie
- Nowe łuki np. zamrażający
- Komenda /crafting pod którą mamy crafting nowych łuków,Wieżyczek, itemów dzięki którym można się tepnąć na spawn lub zrobić /sethome lub home item jednorazowego użycia więc jak się go użyje to potem trzeba go od nowa zrobić.
- W nocy mniej widzimy
- Pochodnią trzymaną w ręce oświetlimy jaskinie
- 40/50 nowych potworów
- Tornado
- Efekty od mobów
- Gdy uderzymy ogień łapką podpalimy się
- Zwierzątka wybuchają więc trudno będzie zdobyć jedzenie (Ekran zaczyna wirować na 12 sekund po wybuchu)
- Gdy spadniemy z wysokości zostaniemy spowolnieni
- Co 4 poziomy kolejne serduszko (Dla ułatwienia)
- Pułapki
- Ogromne jaskinie
- Ogromne drzewa
- Można usiąść na kolegę (Antytroll kolega może nas zrzucić lub bić gdy na nim siedzimy)
- Masz głowę steva ? można sobie dać głowę kogo się chce
- Tetris pod koniec miesiąca byśmy sprawdzali kto ma najlepszy wynik
- Pasek życia nad graczami
- Dungeony spawnią się naturalnie nie są rzadkie ani częste
- Można spotkać ruiny
- Potwory noszą zbroje
- Krew np. enderman barwi bloki na czarno swoją krwią.
- Na miejscu naszej śmierci powstaje skrzynka z itemami oraz pod komenda /smierc są nasze kordy śmierci.
Na serwerze byłoby trudno lecz także byłyby ułatwienia
Czym lepsza zbroja tym wolniej chodzimy (Myślenie strategiczne od teraz)
Reszta rzeczy w komentarzach.
- Dodano także Kwaśne Deszcze. Prognoza Pogody przed niby zacznie ostrzegać. Jest szansa na kwaśne deszcze. To 30%.
- Dodano system rang od rangi "Nowy" do rangi "ZaufanyGracz"
- Dodano system sojuszów tak jak w Metinie. Gracze w sojuszu nie mają między sobą PvP
- Specjalny system umiejętności Gracza. Słaby gracz będzie mieć lepiej a Dobry gracz będzie mieć trudniej. Tzn. Każdy Gracz ma dopasowaną grę do swoich umiejętności dzięki czemu nie będzie się nudzić ;)
- Teleport na randomowe koordy + można zaprosić Kolegę na randomową teleportacje.
-  Potwory w dzień nie podpalają się..
I wiele więcej..

Co myślicie ?
Nowości na temat serwera :)

https://www.facebook.com/ZelatrynQap?fref=ts

• Odpowiedzi 174
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No bardzo fajnie to brzmi tylko nie rozumiem jednego " - Gdy uderzymy ogień łapką podpalimy się" 

Po co to będzie? Fajnie też brzmią te wielkie jaskinie nowe potwory i tornado. A drop z czego bedzie?

Kappa.

Opublikowano

No bardzo fajnie to brzmi tylko nie rozumiem jednego " - Gdy uderzymy ogień łapką podpalimy się" 

Po co to będzie? Fajnie też brzmią te wielkie jaskinie nowe potwory i tornado. A drop z czego bedzie?

Według mnie to ma być tak realistycznie. Rozumiesz? Dotykasz ogień :p

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Dosyć trudno skoro testerzy ginęli dosyć często w dzień przez zwierzęta.  ;) Drop z rud mamy specjalne zabezpieczenie przeciw ludźmi z x-ray ;) Mamy bardzo sporą Administracje i Administracja jest już prawie jak rodzina. 1,5 roku spędzone z tą administracją :) Wcześniej było ModernCity na którym grało wiele osób i także trwało rok lpóźniej zrobili skyblock i wtedy dołączyłem i aż rok i pół skyblock istnieje. Ale co do serwera. Będzie dosyć trudno nie będzie banów za ginięcie to nie hardcore lecz są te elementy trudności z hardcore przyznam :) Męczące jest dla mnie z tymi zbrojami no ale tutaj chodzi o to aby było trochę realistyki mimo iż jest to Minecraft. Gdy spadniemy z góry mamy chwilę spowolnienia. Są także efekty od potworów. No dużo tego jest bardzo dużo potworów tylko coś mi się wydaję że przez liczbę serwerów trudno będzie jakoś zabłysnąć takowym. Tutaj trzeba raczej będzie stawiać na pomoc. Samemu jest dosyć trudno także lepiej grać w grupie z przyjaciółmi moim zdaniem wtedy jest raźniej. najgorszym utrudnieniem jest to że gdy wyrzucimy item na ziemie to powstaje niewidzialny duch który chodzi z tym itemem więc najlepiej itemów nie wyrzucać. Jak już trzeba to wyrzucić daleko i uciec. Jak chcemy komuś dać jakiś item to wystarczy zrobić z nim Wymianę poprzez tzw. Handel gdzie możemy się wymienić z graczami itemami. Niektóre komendy oraz każdy plugin jest po Polsku także nie trzeba się martwić. A z tym spowolnieniem gdy się spadnie z dużej wysokości to jest bardzo realistyczne. Wyobraźcie sobie skok z dachu na nogi (Dach taki 2/3 metry) i skaczecie. Gdy lądujecie na ziemie bolą was kostki przez chwilę. Więc zostało to odwzorowane :)

Na serwerze byłoby sporo ciekawych rzeczy. Tylko właśnie boję się że jest na wersji 1.8 Ludzie mają na niej spore problemy.
Serwer będzie taki dosyć trudny nie będzie bardzo łatwo aczkolwiek nie będę chamski i dodałem te ułatwienia jak z tą skrzynką oraz kordami śmierci. Należy pamiętać że tą skrzynkę może nam zniszczyć ktoś inny także lepiej się śpieszyć. MrDziobak zajmuje się poprawami niektórych błędów, Tworzeniem skryptów/pluginów (Na efekty,Ten crafting itd..) Także on ma tak samo dużo roboty ;) No nic zobaczymy jak to później będzie. Serwer jest już tworzony dwa miesiące niby mało no ale trochę się czasu na niego straciło. Spawn to będzie taka malutka wioska. A co do ruin to jest wiele typów takowych ruin. od domków aż po statki na wodzie. Nie są częste jak już pisałem ale rzadkie też nie.

@Edit Najbardziej mi się podobają Harpoony można dzięki temu szybko uciec aczkolwiek trzeba dobrze poczekać aż się zaczepi i nie każde pociągnięcie zadziała czasem dopiero za drugim razem. Bardzo fajnie robi się tym parkour na domkach. Są nowe craftingi strzał, łuków, Wieżyczek.

Plecaki mogłyby uratować życie nie jednej osobie. Bo gdy będziemy mieć przepełniony ekwipunek to utoniemy.
Można by nosić max. 3 plecaki. Ich crafting niby prosty. Trochę skór lecz skóry tylko od krowy która może wybuchnąć (Jeden wybuch bierze 2/3 serca) także najlepiej się w nocy expić na potworach aby mieć więcej serduszek.

Co do ognia. Tak to ma być realistyczne. Dlatego lepiej gasić ogień czymś innym.
Można wykopać Bedrock jest on mocniejszy gdy wybuchnie creeper. Ale 3/4 takie wybuchy i się będzie niszczyć ten bedrock jak dirt. Bedrock będzie można kopać złotym kilofem.

Opublikowano

Nie będzie na nim aż tak trudno. Potwory mimo tego iż są troszeczkę trudne to i tak niezbyt często się je spotyka. Co do zwierzątek najlepiej zaopatrzyć się w łuk i z niego strzelać :) można także szybko podejść uderzyć raz i się oddalić i po tym znowu. Po to są serduszka aby ułatwić. Exp leci dosyć szybko z mocniejszych potworów. Są harpoony (wędka) jest wiele sposobów na przetrwanie :)

Opublikowano

Będą różne łuki na które nie ma enchantu. Na przykład łuk który strzela głowami Withera lub łuk który zamraża drugiego gracza na 3/4 sekundy. Jest tych łuków 18.

Wieżyczki czyli strzelające (Nie powiem co ;)) w graczy, zwierzęta oraz potwory także mogą nas uchronić przed niebezpieczeństwem oczywiście nie uchronią nas w 100%. Możemy także dodać gracza do którego te naszej wieżyczki nie będą strzelać :)
Z potworów mogą wylecieć jakieś Upgrade'y do tych łuków ale są one rzadkie :)
@Edit istnieje 6/8 typów wieżyczek.
@SexyKicioszek Ale ja nic nie pisałem o tym iż nie będziemy banować cziterów. Mamy wielką Administracje. Każdy administrator sprawdza co jakiś czas graczy także nie trzeba się o to martwić :) Administratorzy będą sporo raczej siedzieć na serwerze. Ta serwerownia nigdy nie miała serwera survival także pewnie będą sobie grać na tym survival'u (Bez wspomagaczy i dawania itemów.) Z tą Administracją spędziłem 2 lata i są ciągle ci sami administratorzy przybyło tylko dwóch nowych ludzi ale można im zaufać. Administracja ogarnięta i bardzo pomocna. Mogą pomóc spokojnie trzem graczom. Ale jak już pisałem martwię się o wersje 1.8 bo wiele problemów podobno na niej. Piszą ludzie iż słaba optymalizacja tej wersji ale kto wie ja mam na starym komputerze 100/200 fps więc może to niektórym się tak dzieje.

Opublikowano

No dobrze, ale co myślicie teraz o wersji 1.8 ? To najgorsza wersja z tego co słyszę. I mało ludzi na niej siedzi z powodu błędów.

Opublikowano

No nic niestety będzie drop z kamienia ponieważ ten plugin aby zablokować xraya strasznie laguje.. Gdyby nie ci cziterzy to bym chętnie dodał z rudy.. Naprawdę mi szkoda tego no nic.. :( Wielka szkoda no dobrze, tak więc drop z kamienia i oczywiście nie będzie czegoś takiego że będzie ciągle dropić coś z tego kamienia. Będzie dropić co jakiś czas. A co do rud mam bardzo dobry pomysł że będzie drop także z rud lecz nie będzie 100% na to iż z rudy coś dropnie ;) Będzie 40 % że coś dropnie z rudy a 60 że nie także dla ludzi x ray może być także rozczarowanie gdy będą kopać sobie na sam dół 3 minuty i nic im z diamencika nie dropnie. Tak więc co sądzicie o tym pomyśle. Drop ze stone (Specjalny zapisane w skrypcie) że będzie CO JAKIŚ CZAS coś dropić, a nie ciągle ponieważ to zepsuje grę. Z rudy tak samo będzie dropić ale 40 % że coś dropnie. Piszcie co sądzicie ;)
Banner zmienię za dwa dni ten robiłem w Paincie także wygląda brzydko. Zrobi się lepszy ;)

@Edit No niestety mi naprawdę jest smutno z tego powodu iż nie będzie normalnego dropu z rud tylko taki co opisałem wyżej no ale na Minecraft wchodzi coraz więcej ludzi nie potrafiących grać i włączają sobie X-Ray aby pograć te 20 minut zdobyć full diamentowe eq i stać przy spawn zabijając każdego.. (Oczywiście nasz spawn będzie spory ((Wioska)) także mała szansa na to będzie. Niestety bo albo się zrobi dobrego anty xray lecz będzie Lagować przez co gorzej by wam się grało lub zostawić i nie robić anty xray żeby sobie czitowali a później zabijali każdego na spawn i rozdawali diamenty na spawn.. Także nie chcemy tych dwóch opcji przez co wolimy tą co opisałem powyżej. Nic się z tym niestety więcej nie zrobi.

Opublikowano

Serwer hardcore, bez gildii? Znakomicie! Serwerow bez gildii jest naprawde malo i mam nadzieje ze zagram.

Jednak co do dropu z stone, to jestem rozczarowany (prawie kazdy serwer ma drop ze stone),

40% szans na drop z rudy, to slabe rozwiazanie, gdyz to nie rozczaruje x-ray'owca, a normalnego gracza, dlazego?

X-rayowiec bedzie se kopal w dol max 3-5min. Po zaejciu na dol znajdzie rudy diaxow i bedzie miec 1 diax, ok i dalej idzie po kolejne, mija 30 sekund i znajduje 7 rud diaxow, dropi 4 i ma juz 5 diaxow.

Normalny gracz bedzie szukac powiedzmy 20 minut diaxow, znajdzie 1-2 rudy i nic nie dropnie! Wieksze rozczarowanie bedzie jednak po stronie normalnego gracza, niz po stronie kozystajacej z x-raya.

Znacznie lepszym pomyslem byloby poszukac jakiegos pluginu, ktory widzialem na jednym serwerze, otoz jak ktos zaczynal kopac jaka rude to na chacie wyswietlalo sie jaki gracz, jaka rude kopie i ile jest tych rud obok siebie, wtedy admin bedzie widziec ze ktos ciagel wykopuje diaxy i posiada x-raya.

Wersja 1.8. Obecnie radzilbym wystartowac na wersji 1.7, a na nastepna edycje zmienic na 1.8, lub jakby serwer tartowalby w 2015 roku, to powoli moznaby zaczac z wersja 1.8.

Wiekszosc serwerow jest na 1.7.2-1.7.9, a dla przecietnego gracza nie chcialoby sie specjalnie zmieniac/pobierac wersji 1.8.

Codo trudnosci, mam nadzieje ze bedzie trudno, cos innego niz EasyHardcore + gildie. Jednak nie gralem i mam do tego kilka pytan:

- Czy jak umrzemy, to czy ilosc serduzek bedzie taka sama jak na poczatku gry?

- Czy jak umrzemy, to itemy z plecaka wysypia sie, czy jednak bedziemy je posiadac w plecaku (po smierci)?

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

Opublikowano

Serwer hardcore, bez gildii? Znakomicie! Serwerow bez gildii jest naprawde malo i mam nadzieje ze zagram.

Jednak co do dropu z stone, to jestem rozczarowany (prawie kazdy serwer ma drop ze stone),

40% szans na drop z rudy, to slabe rozwiazanie, gdyz to nie rozczaruje x-ray'owca, a normalnego gracza, dlazego?

X-rayowiec bedzie se kopal w dol max 3-5min. Po zaejciu na dol znajdzie rudy diaxow i bedzie miec 1 diax, ok i dalej idzie po kolejne, mija 30 sekund i znajduje 7 rud diaxow, dropi 4 i ma juz 5 diaxow.

Normalny gracz bedzie szukac powiedzmy 20 minut diaxow, znajdzie 1-2 rudy i nic nie dropnie! Wieksze rozczarowanie bedzie jednak po stronie normalnego gracza, niz po stronie kozystajacej z x-raya.

Znacznie lepszym pomyslem byloby poszukac jakiegos pluginu, ktory widzialem na jednym serwerze, otoz jak ktos zaczynal kopac jaka rude to na chacie wyswietlalo sie jaki gracz, jaka rude kopie i ile jest tych rud obok siebie, wtedy admin bedzie widziec ze ktos ciagel wykopuje diaxy i posiada x-raya.

Wersja 1.8. Obecnie radzilbym wystartowac na wersji 1.7, a na nastepna edycje zmienic na 1.8, lub jakby serwer tartowalby w 2015 roku, to powoli moznaby zaczac z wersja 1.8.

Wiekszosc serwerow jest na 1.7.2-1.7.9, a dla przecietnego gracza nie chcialoby sie specjalnie zmieniac/pobierac wersji 1.8.

Codo trudnosci, mam nadzieje ze bedzie trudno, cos innego niz EasyHardcore + gildie. Jednak nie gralem i mam do tego kilka pytan:

- Czy jak umrzemy, to czy ilosc serduzek bedzie taka sama jak na poczatku gry?

- Czy jak umrzemy, to itemy z plecaka wysypia sie, czy jednak bedziemy je posiadac w plecaku (po smierci)?

Masz świetny pomysł ;) Obmyślę to jeszcze z resztą Administracji co do tego pokazywania na czacie to wykopał ile rud. Jeśli im się spodoba to będzie z rudy. Wersja 1.8 ponieważ właśnie Budowniczy kończy budować z tych nowych bloków :/ No nic zobaczymy jeśli będzie mało graczy na 1.8 to da radę spokojnie zmienić na 1.7 :)

To nie będzie serwer HARDCORE. Tutaj będą ułatwienia które pomogą nam w trudnościach. Dzięki harpoonowi możemy szybciej uciec od potworów ale nie zawsze harpoon zadziała bo czasem nie chwyci dobrze i trzeba rzucić drugi raz. Plecaki także są lekkim ułatwieniem. Są także elementy rpg,realistyki i survivalu także to nie za bardzo będzie Hardcore ;)

Co do twoich pytań

1. Ilość serduszek przy odrodzeniu będzie stanowić 75% życia

Gdy umrzemy wszystkie itemy trafią do skrzynki która będzie na miejscu śmierci. Plecaki także tam trafią. Pod komendą /smierc będzie można zobaczyć kordy naszej śmierci lecz trzeba się śpieszyć bo ktoś może nam to zabrać jeśli znajdzie :D W nocy widzimy bardzo mało więc aby sobie oświetlić pochodnią drogę lepiej wpisać komendę /pochodnia i wziąć pochodnie do ręki. Ona nam oświetli TROSZECZKĘ drogę. Najlepiej postawiać pochodne w nocy aby widzieć najwięcej (Gdy odejdziemy za daleko od postawionej pochodni mniej widzimy :))

Opublikowano

Taki serwer byłby za trudny rzeby na nim zagrac sorry!

Dziękuję za opinię ! ;) Co do trudności serwera. Nie będzie aż tak trudno. Są ułatwienia także nie ma się co martwić o trudność na serwerze. :)

Opublikowano

Moim zdaniem server bardzo fajnie się zapowiada :) Może Trochę zmniejszyć poziom trudności usuwając niektóre pluginy ;)

Chodzi o to że po zrobieniu już pluginów jest Troszeczkę łatwiej. Potwory zamiast brać 3 serca na hit biorą teraz tylko od 0,5-1 serca także będzie łatwiej. Ciągle spawni się wiele potworów i tak raczej zostawimy ;)

Opublikowano

Ciekawy pomysł. Bardzo chętnie bym sprawdził jak to wszystko wygląda w grze.

W grze wygląda podobnie jak opisałem ;)

Opublikowano

Chodzi o to że po zrobieniu już pluginów jest Troszeczkę łatwiej. Potwory zamiast brać 3 serca na hit biorą teraz tylko od 0,5-1 serca także będzie łatwiej. Ciągle spawni się wiele potworów i tak raczej zostawimy ;)

No chyba że w takim wypadku ;) No jak tak to nie trzeba nic zmieniać jest idealnie. Ale możecie dodać też takie urozmaicenia jak np. Inny wymiar w którym będzie można zdobyć specialne itemy. Oczywiście taki wymiar trzeba zrobić za pomocą redstone a te unikalne rzeczy za pomocą komend ale takie coś napewno by było fajnym urozmaiceniem :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...