Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] OpenTools - Prosty w użyciu następca essentials!

Diverse.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

5104414160747421077112.png

OpenTools to przyszły następca Essentials, dlaczego?

Jak sami dobrze wiemy ostatnio Essentials ma więcej błędów niż nowości.

OpenTools jest pluginem o którego rozwoju decydujecie właśnie wy! Użytkownicy MPCForum.pl!

OT posiada tylko kilka komend i bodajże 2 Listenery.

Pomysł zrodził się w Wrześniu, projekt odkopany z starego Pendrive po 2 Miesiącach ;)

Trudno było się połapać w kodzie po takiej przerwie.

9400914160747421077112.png

Tak jak mówiłem OT ma tylko kilka komend, temat jest tylko po to aby przedstawić wam projekt i... zarejestrować sobie nazwę  ^_^ .

/heal <nick> - Leczy gracza. (Permisja: OpenTools.Heal / OpenTools.Heal.Other).

/god <nick> - Tryb nieśmiertelności. (Permisja: OpenTools.God / OpenTools.God.Other).

/kick <nick> <powod> - Wyrzuca gracza z powodem(opcjonalne)!  (Permisja: OpenTools.kick).

/ot <autor/zapisz> - Informacje o autorze, zapis informacji o graczach do bazy danych.  (Permisja: OpenTools.Save).

Jeśli gracz nie ma permisji:

1262614160757511077112.png

====================================

Config:

MySQL:
Host: #host
Port: 3306
User: #uzytkownik
Password: '#haslo'
Database: #baza_danych
enableNewUserMsg: true #Czy wyswietlac wiadomosc przy wejsciu nowego gracza.
NewUser: "&cWitamy nowego gracza &6%nickname% &cna serwerze!" #Wiadomosc nowego gracza,
KickUser: #Wiadomosci po wyrzuceniu gracza,
- "Zostales wyrzucony!"
- "Przez: &c%admin%!"
- "Powod: %reason%!"
KickUserDefaultMsg: "domyslny powod." #Domyslny powod wyrzucenia jeśli nie podamy.

TO DO:

- Lepsze połączenie MySQL, jest ujowe.

- Lepszy sposób rejestrowania komend, (dzięki hugoś).

- Optymalizacja komend itp.

- Rozwijanie komend i listenerów.

- I kilka innych rzeczy o których nie pamiętam.

1048514160757511077112.png

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/eeb01195eb6de2dabe764f132fd60caec6801bbbeb778523dd5d74c06c9d1e3b/analysis/1416076447/

Pragnę dodać że plugin jako tako jest zdatny do uzytko aczkolwiek nie zalecam.

Mało komend, słaba optymalizacja. Zdaję sobię z tego wszystkiego sprawę.

Ale razem z @HugoZar pracujemy aby było jak najlepiej ;]

Liczę na konsekwentną krytykę. Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Prosty w użyciu następca essentials!

haha <3 Kocham te tytuły. Porównujesz marny plugin, który ma kilka komend do pluginu, który ma kilkanaście autorów i w ujjjj komend? Weź się troszkę ogarnij.

Opublikowano

Prosty w użyciu następca essentials!

haha <3 Kocham te tytuły. Porównujesz marny plugin, który ma kilka komend do pluginu, który ma kilkanaście autorów i w ujjjj komend? Weź się troszkę ogarnij.

Kolega chyba czytać nie potrafi <3

Czytalem, ale po co wstawiac cos co ma 5 komend ? 

To chyba niedokońca, temat bardziej w formie poinformowania o istnieniu projektu, a żeby nie było "znów żebrasz lajki" itp, dodałem taką o wersję, lepiej siedzieć na d***e, narzekać na coś co dostaje się za darmo <3

Opublikowano

Dodaj zapisywanie FLAT i będzie ok ;) nie każdy użyszkodnik  umie podpiąć pod MySQL ^^

Troche mnie dziwi że jest kick,ale nie ma banów ;o

Dodaj też flyspeed/walkspeed oraz /gm 1/0/2 ;P

Możesz też dodać do configu coś w takim stylu:

HealMessage: '&aZostales uleczony'
HealOtherMessage: '&aPomyslnie uleczyles gracza %player%!'
Opublikowano

Dodaj zapisywanie FLAT i będzie ok ;) nie każdy użyszkodnik  umie podpiąć pod MySQL ^^

Troche mnie dziwi że jest kick,ale nie ma banów ;o

Dodaj też flyspeed/walkspeed oraz /gm 1/0/2 ;P

Możesz też dodać do configu coś w takim stylu:

HealMessage: '&aZostales uleczony'
HealOtherMessage: '&aPomyslnie uleczyles gracza %player%!'

Spoko, ogólnie w planach jest zrobienie osobnego cfg pod wiadomości :)

Waśnie piszę autozapis mapy i wiadomości wyjścia/wjścia, dodam odrazu komendy które podałeś, jutro wrzucę nową wersję.

Opublikowano

Jak widać ma mało dostępnych funkcji. Jak na razie nikt nie może ocenić tego pluginu ,ponieważ jest w nim za mało funkcji do oceny.

Aktualna wersja tego pluginu na moim serwerze bardzo dobrze chodzi ,mimo iż nie podpiąłem pod MySQL'a.

Ja jednak ocenię ten plugin.

Myślę ,iż po dodaniu nowych funkcji OT będzie lepszy niż essentials (bo polski) jak na razie ocena :

9+/10 , mam nadzieje że tego nie zepsujesz   :)

P.S 
Co możesz dodać :
- AutoZapis mapy
- Wiadomości podczas dołączania oraz wychodzenia z serwera (z opcją ich wyłączenia)
- Ban
- Kick
- GodMode
- Fly 
- Zestawy (coś jak kity essentialsowe)
- Ekonomię.

26_unnamed.png

Opublikowano

Jak widać ma mało dostępnych funkcji. Jak na razie nikt nie może ocenić tego pluginu ,ponieważ jest w nim za mało funkcji do oceny.

Aktualna wersja tego pluginu na moim serwerze bardzo dobrze chodzi ,mimo iż nie podpiąłem pod MySQL'a.

Ja jednak ocenię ten plugin.

Myślę ,iż po dodaniu nowych funkcji OT będzie lepszy niż essentials (bo polski) jak na razie ocena :

9+/10 , mam nadzieje że tego nie zepsujesz   :)

P.S 

Co możesz dodać :

- AutoZapis mapy

- Wiadomości podczas dołączania oraz wychodzenia z serwera (z opcją ich wyłączenia)

- Ban

- Kick

- GodMode

- Fly 

- Zestawy (coś jak kity essentialsowe)

- Ekonomię.

Pierwsze die funkcje dodane, właśnie biorę się za komendy ;)

Dzięki :)

Opublikowano

@AsherTivi kity essentialsowe są słabe,z commandbooka są lepsze.

Dodaj to co w żadnym (raczej) toolsach nie ma,komendę/potion <efekt> <czas> <poziom> np /potion haste 1min 2 ;p

Opublikowano

@AsherTivi kity essentialsowe są słabe,z commandbooka są lepsze.

Dodaj to co w żadnym (raczej) toolsach nie ma,komendę/potion <efekt> <czas> <poziom> np /potion haste 1min 2 ;p

Mogę dodać efekt potki do kit, jeśi wejdziesz odstajesz efekt :)

Ale komenda spoko :)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngSortinix
Bardzo dobra odpowiedź. Command book i lepsze kity , TAK! :)
Po za tym możesz wprowadzić sklep z potionami coś jak BuffShop East'a :)

26_unnamed.png

Opublikowano

Essentials może ma kilka błędów ale napewno mniej niż to a po drugie jest w uj i jeszcze troche funkcji w porównaniu do tego pluginu wiem, że plugin dopiero będzie rozwijany ale czy nie lepiej go wstawić jak juz będzie więcej funkcji?

Opublikowano

Essentials może ma kilka błędów ale napewno mniej niż to a po drugie jest w uj i jeszcze troche funkcji w porównaniu do tego pluginu wiem, że plugin dopiero będzie rozwijany ale czy nie lepiej go wstawić jak juz będzie więcej funkcji?

Wystarczy doczytać zawartość głównego posta.

Opublikowano

Nie mógłbym korzystać z tego pluginu bez essentialsa. To tak jak WorldEdit - ciężko to czymś zamienić. Liczą się jednak chęci, plugin wygląda estetycznie.

Opublikowano

Kolega chyba czytać nie potrafi <3

To chyba niedokońca, temat bardziej w formie poinformowania o istnieniu projektu, a żeby nie było "znów żebrasz lajki" itp, dodałem taką o wersję, lepiej siedzieć na d***e, narzekać na coś co dostaje się za darmo <3

Ta, żeby napisać następce essentials wiesz ile czasu trzeba poświęcić? Zastanów się Ty trochę.

Opublikowano

Moim zdaniem mógłbyś dodać też do toolsów AntyRelog (w configu enable: true/false) oraz czy ma to wyświetlać na BarApi ponieważ większość serwerów to easyhc/survival więc by się przydało

Oraz kolorowe tabliczki ;P

Opublikowano

gdyby tu byla przynajmniej 1/5 komend essentiala to moze byloby to cos warte a tak 

to kolejny gowno plugin pisany przez max 5 minut

Opublikowano

gdyby tu byla przynajmniej 1/5 komend essentiala to moze byloby to cos warte a tak 

to kolejny gowno plugin pisany przez max 5 minut

Gównem to jest co najwyżej twój post, kolejna opinia typowego hejtera który nie przeczytał nawet całego tematu ^^.

Planuję robic dziennie update'y, jutro szykuje się jeden z większych jak narazie ^^.

Opublikowano

Jak na pierwszy rzut oka plugin wygląda całkiem nieźle ;) Rozwijaj go dalej. Mam nadzieję, że o nim nie zapomnisz ;p Pozdrawiam i trzymam kciuki! <3

_LillyPL_

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Lekko mało funkcji, ale plg schludny, ogarnięty. Mam nadzieję że nie powoduje bugów. Gdybym szukał zamiennika Essentials to bym to wybrał.  

4462514400953061278225.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...