Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] OpenTools - Prosty w użyciu następca essentials!

Diverse.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lekko mało funkcji, ale plg schludny, ogarnięty. Mam nadzieję że nie powoduje bugów. Gdybym szukał zamiennika Essentials to bym to wybrał.  

Każdy update będzie przechodził testy u około 3 osób pod każdym kątem, buga nie będzie ;)

Chcecie może detektor killaury/anty knockbacka?

Bez zewnętrznych pluginów.

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Po co pisać plugin tego typu? Przecież essentials jest dobry, czemu chcesz go zastąpić?

Nie sugeruję, aby porzucić ten projekt, ale możesz przecież napisać addon/plugin do essentials :).

Leć dalej z projektem, dodawaj komendy i funkcję.

Trzym się! - Desperek

aw

Opublikowano

Po co pisać plugin tego typu? Przecież essentials jest dobry, czemu chcesz go zastąpić?

Nie sugeruję, aby porzucić ten projekt, ale możesz przecież napisać addon/plugin do essentials :).

Trzym się! - Desperek

Pojutrze powinien pojawić się antycheat z funkcjami pokroju anty anty knockback (:D) i anty killaura ;)

Opublikowano

Zadam 1 proste pytanie - czemu potencjalny i w miarę ogarnięty właściciel serwera ma zainstalować Twój plugin, zamieniając tym samym cholernie wydajnego Essentialsa czy CommandBook'a tym pluginem?

Cały MySQL powinien wylądować w koszu, tak samo klasy od komend

if(args.length == 0) {
//do something
}
if(args.lenght == 1) {
//do something
}

Jakim prawem ta sama tablica może mieć 2 różne długości? Pomijam fakt, że nie modyfikujesz jej w którejś z instrukcji warunkowych.

Zastawiam się czy wiesz jak działają priorytety w eventach w bukkcie. Config bezsensu - masz ładny i piękny dostep w klasie JavaPlugin, a Ty tworzysz swoje, które robią to samo. UserData bez sensu, od kiedy jeden gracz może mieć kilka nicków lub UUID? W ogóle, czemu zapisujesz UUID jak string a nie jak obiekt? :O Dodatkowo przydał by się konstruktor w UserData, który zwolni nas z wykonywania metod setFly(false) tuż po utworzeniu usera :>

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

Zadam 1 proste pytanie - czemu potencjalny i w miarę ogarnięty właściciel serwera ma zainstalować Twój plugin, zamieniając tym samym cholernie wydajnego Essentialsa czy CommandBook'a tym pluginem?

Cały MySQL powinien wylądować w koszu, tak samo klasy od komend

Jakim prawem ta sama tablica może mieć 2 różne długości? Pomijam fakt, że nie modyfikujesz jej w którejś z instrukcji warunkowych.

Zastawiam się czy wiesz jak działają priorytety w eventach w bukkcie. Config bezsensu - masz ładny i piękny dostep w klasie JavaPlugin, a Ty tworzysz swoje, które robią to samo. UserData bez sensu, od kiedy jeden gracz może mieć kilka nicków lub UUID? W ogóle, czemu zapisujesz UUID jak string a nie jak obiekt? :O Dodatkowo przydał by się konstruktor w UserData, który zwolni nas z wykonywania metod setFly(false) tuż po utworzeniu usera :>

Co do mysql to wiem, już o tym pisałem.

Odpowiadając na 1 pytanie, narazie plany są ogromne, zresztą jak zawsze, chcę wywołać taką sytuację aby typowy Maciek z mc, który ma swój serwer, zauważył różnicę miedzy funkcjami mojego pluginu, a Eessentials który spowodował już nie jeden grief serwera ^^.

Z tym konstruktorem wcale nie głupi pomysł :G

Czasem ciężko wpaść na jakiś pomysł w pojedynkę zwłaszcza że miało się kilkumiesiączna przerwę od javy :3

Dzięki za konstruktywną krytykę, jedyny mądry :D

Opublikowano

Dodaj zarządzanie chatem (czyszczenie, wyłączanie, włącznie) I będzie najlepszy plugin forever <3

WiESZ JEST TAKA OPCJA, ŻE MÓGŁBYŚ DAĆ LiKE  <3 

Opublikowano

No no. Spoko plugin. Oczywiście jeśli dodasz więcej Opcji takich jak są w essentals i nie będzie bugów oraz plugin nie będzie napisany lewacko że będzie lagował to wtedy będzie super plugin i chętnie będę go używał :)

531001454960877632167.png

Opublikowano

Trzym się! - Desperek

Bo Essentials to go*no?

@topic 

Nareszcie PLUGIN nie skript.

Zapowiada sie fajnie nawet. Polaczenie z mysql przenies do drugiego watku bo lagowac bedzie.

Ktos tam pisal dodaj /potion komende. Nie dodawaj sensu nie ma bo jest /effect komenda.

Mozesz dodac komendy takie jak:

• ban
  • mute
  • kill
  • thor
  • openinv (invsee) taki zeby mozna bylo zbroje komus zalozyc
  • enderchest
  • spawn
  • broadcast
  • msg (pamietaj o "/reply" w skrocie "/r")
  • nick
  • warp
  • tabliczki kolorowe
  • tabliczki z "[warp]", kit, free.

No i chyba tyle co mi do glowy przyszlo.

@EventHandler
  public void FirstJoin(PlayerJoinEvent e)
  {
    Player p = e.getPlayer();
    if (OpenTools.getInstance().users.getPlayer(p) == null)
    {
      OpenTools.getInstance().users.createUser(p);
      if (OpenTools.getInstance().configContent.welcomeMsg)
      {
        String msg = OpenTools.getInstance().configContent.welcomeMessage;
        Bukkit.broadcastMessage(Utils.fixColors(msg.replaceAll("%nickname%", p.getName())));
      }
    }
  }

Metody z malej pisze sie.

zamieniając tym samym cholernie wydajnego Essentialsa

W essentials jest duzo komend ale i tak 98% ludzi ze wszystkich nie korzystalo badz nawet o nich nie wie, co za tym idzie obciaza serwer niepotrzebnie.

a27BfZc.jpg

#Typowo_na_MPC

Opublikowano

Bo Essentials to go*no?

@topic 

W essentials jest duzo komend ale i tak 98% ludzi ze wszystkich nie korzystalo badz nawet o nich nie wie, co za tym idzie obciaza serwer niepotrzebnie.

1. Jakieś argumenty za tym że essentials jest złe?

2. Od kiedy coś czego się nie używa laguje? jak się wyłączy niepotrzebne rzeczy w konfiguracji, to nic nie ma prawa obciążać...

Znawcy pluginów się znaleźli....

Plugin nie ma sensu, jest znacznie gorszy od dopracowanego essentials....

Mało opcji, mało komend, mało możliwości, żadnych + względem essentials.

Kod też... ale to już inni pisali, od siebie dodam jeszcze przechowywanie obiektów graczy w ArrayLiście i ta metoda... sprawdzająca każde UUID i do tego jako stringi.

Wolniej już się chyba nie dalo.

Czyli tworzysz:

Wolniejszą, bardziej zbugowaneą, słabszą, bardziej zasobożerną wersję essentials.

Świetny pomysł! oby tak dalej.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

2. Od kiedy coś czego się nie używa laguje? jak się wyłączy niepotrzebne rzeczy w konfiguracji, to nic nie ma prawa obciążać...

Kod też... ale to już inni pisali, od siebie dodam jeszcze przechowywanie obiektów graczy w ArrayLiście i ta metoda... sprawdzająca każde UUID i do tego jako stringi.

Czyli tworzysz:

Wolniejszą, bardziej zbugowaneą, słabszą, bardziej zasobożerną wersję essentials.

Najlepszym pomysłem jest tworzenie posta z zawartością z której wynika że totalnie nie jesteś w temacie i nie przeczytałeś choć wstępu.

Napisałem od nowa, lepiej klasę MySQL, jeszcze tylko podpiąć.

Opublikowano

Czyli tworzysz:

I tak zostane przy commandbooku <3

Essentials:

Bugi takie jak np. /msg ** lub tez z /recipe mozna krasc itemy i normalnie sobie craftowac itemki.

No i masa komend z ktorych i tak wiekszosc nie korzysta np. po co komu specjalne /help tylko do essentiala?

Jak juz kazdy wie. Essentials ma wiecej bugow niz nowosci. 

a27BfZc.jpg

#Typowo_na_MPC

Opublikowano

I tak zostane przy commandbooku <3

Essentials:

Bugi takie jak np. /msg ** lub tez z /recipe mozna krasc itemy i normalnie sobie craftowac itemki.

No i masa komend z ktorych i tak wiekszosc nie korzysta np. po co komu specjalne /help tylko do essentiala?

Jak juz kazdy wie. Essentials ma wiecej bugow niz nowosci.

bugi? chyba głupota, jak dajesz permissions do /msg ** to się nie dziw że mogą go używać...

/recipe też działa świetnie, udało mi się tylko uzyskać itemki-duchy, ale to już wina clienta MC.

Masa komend? i w czym one przeszkadzają? to jest zaleta, dużo możliwości. + mało która komenda z essentials mi się nigdy nie przydała, każda zawsze się gdzieś przydawała.

commandbook? dobry plugin, ale API ma ujowe.

Więc działa dobrze, tylko sieroty używać go nie potrafią, lub używają jakiś starych wersji.

Nie ma jak własną głupotę tłumaczyć bugami pluginu... /msg ** bugiem... no ja pier....

Najlepszym pomysłem jest tworzenie posta z zawartością z której wynika że totalnie nie jesteś w temacie i nie przeczytałeś choć wstępu.

Czytałem? i? co tam niby jest? po za samymi bredniami?

Opublikowano

bugi? chyba głupota, jak dajesz permissions do /msg ** to się nie dziw że mogą go używać...

/recipe też działa świetnie, udało mi się tylko uzyskać itemki-duchy, ale to już wina clienta MC.

Masa komend? i w czym one przeszkadzają? to jest zaleta, dużo możliwości. + mało która komenda z essentials mi się nigdy nie przydała, każda zawsze się gdzieś przydawała.

Więc działa dobrze, tylko sieroty używać go nie potrafią, lub używają jakiś starych wersji.

Nie ma jak własną głupotę tłumaczyć bugami pluginu... /msg ** bugiem... no ja pier....

Czytałem? i? co tam niby jest? po za samymi bredniami?

W starej wersji z recipe nie byly duszki. Mowie mozna bylo sobie itemki krasc z tego i zcraftowac cos z nich. Teraz moze ogarnal to.

Co za roznica? I tak z tego nie korzystam.

Ty wolisz essentials, ja wole commandbook. To jest gust, tego sie nie zmieni :)

a27BfZc.jpg

#Typowo_na_MPC

Opublikowano

@up Zatem dlaczego ta świetna osoba wprowadziła taką lukę w taki świétny plugin jak Essentials, która już chyba jest w nim od roku a wszyscy autorzy mają na to wyjebane?

tqPHfPr.png

Opublikowano

@up Zatem dlaczego ta świetna osoba wprowadziła taką lukę w taki świétny plugin jak Essentials, która już chyba jest w nim od roku a wszyscy autorzy mają na to wyjebane?

niby jaką lukę? jakoś nic tam się nie pierdzieli o ile się to normalnie skonfiguruje.

Znowu wymyślają swoje force opy w każdym pluginie... zaraz się jeszcze dowiemy że w essentials istnieje tajny kod którego nie ma, bo on nie istnieje, ale tam jest, więc go nie widać i on daje każdemu kto napisze: "jestem debilem" opa

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngGotoFinal śmiej się śmiej, ale nie takie perełki były na tym forum, widać żeś młody :D
http://www.mpcforum.pl/topic/1218841-jak-tworzyc-serwery-oraz-jak-ich-nie-prowadzic/?p=10438134
Najlepszy post na tym forum, szukałam go z godzinę, ale jest!

A co do pluginu... są lepsze, CommandBook czy Essentials, a ten nie ma sensu bycia, nie zapowiada się nic ciekawego, jak by przynajmniej miał jakieś szanse, coś ciekawego, dobry kod, czy cokolwiek, ale nie, to tylko kolejna próba stworzenia czegoś czego i tak się nie stworzy.

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

@up Od Autora: Wiesz co nie zależy mi na tym żeby bić Essentials czy CommandBook, chce tylko dać użytkownikom mpcforum coś na co autorzy Essentials mają "wywalone" czyli bezpieczeństwo pracy serwera. Co do kogu zdaje sobie z tego sprawe, aczkolwiek no zapraszam do oceny podu po najblizszym updacie, choćby nawet nowej klasy MySQL UserData i Users, wraz z @HugoZar długo siedzimy i rozpatrzamy sugestie użytkowników. Sugestie co do kodu jak i "hejty" zostały już wykorzystane i mamy nadzieje że w przyszłej wersji nie będzie już się czego doczepić prócz komend które też za niedlugo dostaną swojego CommandManagera bez potrzeby plugin.yml.

tqPHfPr.png

Opublikowano

@up Od Autora: Wiesz co nie zależy mi na tym żeby bić Essentials czy CommandBook, chce tylko dać użytkownikom mpcforum coś na co autorzy Essentials mają "wywalone" czyli bezpieczeństwo pracy serwera. Co do kogu zdaje sobie z tego sprawe, aczkolwiek no zapraszam do oceny podu po najblizszym updacie, choćby nawet nowej klasy MySQL UserData i Users, wraz z @HugoZar długo siedzimy i rozpatrzamy sugestie użytkowników. Sugestie co do kodu jak i "hejty" zostały już wykorzystane i mamy nadzieje że w przyszłej wersji nie będzie już się czego doczepić prócz komend które też za niedlugo dostaną swojego CommandManagera bez potrzeby plugin.yml.

A niby gdzie w essentials jest brak bezpieczeństwa pracy servera? czekam i czekam, i dalej nie widzę niczego co by udało się potwierdzić.

Wymysły, i plugin oparty na wymysłach, pisany bez umiejętności. Dopiero tutaj pojawią się bugi, albo się nie pojawią, bo nie będzie tutaj żadnych użytecznych komend.

Czekam na wszystkie fajne funkcje z essentials:

• Nieskończona ilośc home dla kazdego gracza, wraz z kontrolą ich ilości
  • Warpy
  • więzienia, bany, jaile, muty, ip bany
  • kity startowe
  • brak konieczności używania MySQL
  • obsługa czatu wspierająca 90% popularnych pluginów pluginów
  • ekonomia, sklepy na tabliczkach, adminshopy, mozliwośc uzywania xp jako waluty czy kupowanie enchantów (za kase, expa lub itemki) sprawdzanie ceny komendą, sprzedawania komendą, kupowanie komendą.
  • tepanie z czekaniem i cooldownami
  • opłaty za komendy
  • tworzenie drzew
  • dowolne enchanty za pomocą komend
  • fajerwerki
  • latanie, prędkość chodzenia/latania, ustawianie expa, tryb boga, uzdrawianie, karmienie, sterowanie pogodą i porą dnia.
  • dawanie itemków z masą aliasów itemków oraz możliwością dodawania własnych aliasów które mogą być używane w dowolnym miejscu w pluginie. Oraz możliwość stworzenia każdego itemku, z dowolnymi enchantami czy efektami potków, głowy itd.

Możliwość dokładniej kontroli, czy ktoś może givowoać sobie takie itemki, czy też zablokowane dawania itemków innej osobie.

Monza nawet zezwolić/zabronić nadawania nazwy/podpisu

• czapeczki
  • prywatne wiadomości, maile, broadcast, broadcasting maili i/lub prywatnych wiadomości
  • tabliczki od zmiany gamemode, enchantowania, "koszy na smieci", sklepów, odczytywania maili, warpów, odczytywania stanu konta, darmowych itemków, zmiany pory dnia/pogody, spawnowanie moba, informacyjne, naprawiające. A do tego do prawie z kazdego tych znaków, mozna dodać wymaganą grupę i cenę za uzycie.
  • nieskończony itemek
  • otwieranie craftingu
  • nie-lagująca topka kasy nawet przy uzyciu plików YAML
  • helpop
  • komenda /info
  • motd
  • powertool
  • recipe
  • zmiana nicków
  • spawnowanie dowolnych mobków, z dowolnymi atrybutami wliczając w to możliwość "stacowania" ich
  • seen/whois
  • zmiana typu spawnera
  • czyszczenie eq, podglądanie eq
  • pioruny, podpalenia
  • monitoring ramu, razem z pokazaniem ilosci entites na danych światach
  • socialspy
  • sudo
  • vanish
  • zaproszenia tp, zapraszenia wszystkich do tp
  • ignorowanie
  • XMPP
  • auto-save
  • backupy

Powodzenia, a i tak pewnie pominąłem jakieś fajne funkcje.

Opublikowano

A niby gdzie w essentials jest brak bezpieczeństwa pracy servera? czekam i czekam, i dalej nie widzę niczego co by udało się potwierdzić.

Wymysły, i plugin oparty na wymysłach, pisany bez umiejętności. Dopiero tutaj pojawią się bugi, albo się nie pojawią, bo nie będzie tutaj żadnych użytecznych komend.

Czekam na wszystkie fajne funkcje z essentials:

• Nieskończona ilośc home dla kazdego gracza, wraz z kontrolą ich ilości
  • Warpy
  • więzienia, bany, jaile, muty, ip bany
  • kity startowe
  • brak konieczności używania MySQL
  • obsługa czatu wspierająca 90% popularnych pluginów pluginów
  • ekonomia, sklepy na tabliczkach, adminshopy, mozliwośc uzywania xp jako waluty czy kupowanie enchantów (za kase, expa lub itemki) sprawdzanie ceny komendą, sprzedawania komendą, kupowanie komendą.
  • tepanie z czekaniem i cooldownami
  • opłaty za komendy
  • tworzenie drzew
  • dowolne enchanty za pomocą komend
  • fajerwerki
  • latanie, prędkość chodzenia/latania, ustawianie expa, tryb boga, uzdrawianie, karmienie, sterowanie pogodą i porą dnia.
  • dawanie itemków z masą aliasów itemków oraz możliwością dodawania własnych aliasów które mogą być używane w dowolnym miejscu w pluginie. Oraz możliwość stworzenia każdego itemku, z dowolnymi enchantami czy efektami potków, głowy itd.

Możliwość dokładniej kontroli, czy ktoś może givowoać sobie takie itemki, czy też zablokowane dawania itemków innej osobie.

Monza nawet zezwolić/zabronić nadawania nazwy/podpisu

• czapeczki
  • prywatne wiadomości, maile, broadcast, broadcasting maili i/lub prywatnych wiadomości
  • tabliczki od zmiany gamemode, enchantowania, "koszy na smieci", sklepów, odczytywania maili, warpów, odczytywania stanu konta, darmowych itemków, zmiany pory dnia/pogody, spawnowanie moba, informacyjne, naprawiające. A do tego do prawie z kazdego tych znaków, mozna dodać wymaganą grupę i cenę za uzycie.
  • nieskończony itemek
  • otwieranie craftingu
  • nie-lagująca topka kasy nawet przy uzyciu plików YAML
  • helpop
  • komenda /info
  • motd
  • powertool
  • recipe
  • zmiana nicków
  • spawnowanie dowolnych mobków, z dowolnymi atrybutami wliczając w to możliwość "stacowania" ich
  • seen/whois
  • zmiana typu spawnera
  • czyszczenie eq, podglądanie eq
  • pioruny, podpalenia
  • monitoring ramu, razem z pokazaniem ilosci entites na danych światach
  • socialspy
  • sudo
  • vanish
  • zaproszenia tp, zapraszenia wszystkich do tp
  • ignorowanie
  • XMPP
  • auto-save
  • backupy

Powodzenia, a i tak pewnie pominąłem jakieś fajne funkcje.

Człowieku, czy essentials miał odrazu te wszystkie funkcje?

Nie odrazu Rzym zbudowano...

Luki, luki... hmm coś na szybko, ? przed nickiem, chyba najstarszy i najczęściej wykorzystywany exploit essentials.

Może wkońcu zrób coś swojego? Chyba mogę cię śmiało porównać z kanapowym obywatelem który nic nie robi, i tylko narzeka na to co dzieje się w Polsce? :)

Opublikowano

Człowieku, czy essentials miał odrazu te wszystkie funkcje?

Nie odrazu Rzym zbudowano...

Luki, luki... hmm coś na szybko, ? przed nickiem, chyba najstarszy i najczęściej wykorzystywany exploit essentials.

Może wkońcu zrób coś swojego? Chyba mogę cię śmiało porównać z kanapowym obywatelem który nic nie robi, i tylko narzeka na to co dzieje się w Polsce? :)

Tworzę coś własnego, jest nawet gdzieś temacik.

Bardzo "drobna" uwaga: Essentials jak większość innych pluginów na bukkicie, jest pisany pod servery premium, a nie te pirackie, więc gracz premium nie może mieć w nicku żadnej kropki ani nic.

A od pilnowania tego, by w nickach nie było żadnych kropek i innych dziwnych znaków, jest plugin AuthMe/LogIt czy inny autoryzacyjny.

To nie jest zadanie dla Essentials.

A żeby było jeszcze śmieszniej.... nie ma takiej luki!

Wbijam na server z nickiem "Test" i ".Test"m wszystko śmiga poprawnie, tak działa offlinemode, można mieć dowolny nick, ale nic się nie buguję, ja mam swoje uprawnienia, kasę itp, a on ma swoje.

To samo z innymi symbolami.

Więc żadnej luki tu nie ma, co najwyżej może denerwować, że kilku graczy ma podobne nicki.

NzPnwzt.png

więc wymyślaj fałszywe luki dalej, czekam <3

kocham te wymyślanie rzeczy których nie ma...

Więc czekam dalej, na jakieś "luki"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...