Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Propozycja dotycząca działu minecraft

kondziu98

Dział Minecraft  

114 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co o tym sądzisz

• Jesteś za ?
      94
    • Mi to obojętne...
      9
    • Nie podoba mi się to ;/
      11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, bardzo dobry pomysł.

Pomoże on rozwinąć jeszcze bardziej dział, a w szczególności pomoże innym użytkownikom znaleźć wszystko w jednym miejscu.

giphy.gif

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kiedyś już było - nie przeszło. 

Po za tym to zbędne; nie.

Tak + Był bym za dodaniem rangi typu "plugin maker" "bukkit developer"

To nie minkraftowe forum. Nie widzę przyszłości takiej rangi :ninja:

f

Opublikowano

Oczywiście że tak takie coś się przyda i to bardzo bo już mam dosyć szukania po całym forum jednego pluginu lub Skryptu Wiec jestem na 

TAK

Jeżeli odpowiadasz na moją odpowiedź użyj opcji "Cytuj" lub oznacz mnie w poście @adam23450

Opublikowano

jestem za :) jak najszczybciej <3

Jeżeli pomogłem, daj + Ciebie nic nie kosztuje Mi znaczy wiele.

Zachęcam do podsyłania pomysłów na film jako poradniki na YouTube

Opublikowano

Zdecyduj się, czy piszesz po Polsku (skrypt), czy po Angielsku (script).

Co do propozycji na Tak.

Jeśli już kogoś poprawiasz to "skript"...

Topic: na tak, na pewno to pomoże.

Opublikowano

Moim zdaniem więcej to narobi bałaganu niż porządku:

• Przyzwyczajenie użytkowników do teraźniejszego systemu umieszczania pytań dotyczących pluginów i skryptów w dziale minecraft - zarządzanie,
  • przeplatanie się tematów "starych" z pytaniami/problemami/poszukiwaniami,
  • zmniejszenie aktywności w głównym dziale zarządzania.

Jestem neutralny.

Opublikowano

@Blezur

Ale teraz popatrz optymistycznie, że zmniejszeniem aktywności w głównym dziale zarządzania - nie sądze. Każdy będzie teraz pisał swój problem/pytanie itp. w odpowiednim dziale pluginów/skryptów a tam dostanie pomoc od speca dot. pluginów/skryptów. Możliwe że będzie to minimalny spadek w aktywności ale przybędzie jej w dwóch innych działach.. Nie bój się - użytkowników nie stracicie, a jeszcze zyskacie nowych ;)

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

Tak + Był bym za dodaniem rangi typu "plugin maker" "bukkit developer"

Broń boże i Maryjo dziewico :O 

I zawsze można usunąć "Minecraft - Media" tak bardzo potrzebne...

Jak było potrzebne ~2 lata wstecz, gdy mc przeżywało istny wysyp graczy  to kurde nie, bo za dużo działów się ówczesnej moderacji widziało, a teraz potrzebne to jak w d. koszula... to samo redakcja mc

Co do samego pomysłu to oczywiście, że TAK

106071453484304291456.jpeg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Minecraft to straszny zastój, brak dostosowania się do nowości, więc tak.

Opublikowano

Okej, więc wypowie się tutaj ktoś o przyjęciu/odrzuceniu tej sugestii? Już miesiąc minął (mamy 02.12 a napisane zostało 01.11)  więc przydała by się tutaj wypowiedź administracji. ;)

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

na tak, jest coraz więcej (gorszych lub lepszych) osób piszących pluginy, mających z tym problemy, lubiących w tym pomagać itd.

Problem jest też z nazwami, ludzie nie wiedzą co gdzie pisać, i w każdym dziale, są tematy na każdy temat :D 

Jak dla mnie dział Minecraft powinien mieć pod-działy:

• Problemy - Client (zamiast Moddingu, a głównie takie tematy tam są)
  • Problemy - Server (zamiast Zarządzania serverem)
  • Poradniki (bez zmian)
  • Development (czyli ten nowy dział, i albo jest tylko dla pluginów, albo są 2 osobno, bo inaczej to się tutaj ludzie pozabijają)
    I tutaj były by wszelkie, pytania o pisanie pluginów/modów, jakieś przydatne Tagi,
    [bukkit]/[sponge]/[forge]/[mcp]/[bungee]
    [lib/resource] (kiedy temat dotyczy stworzonej biblioteki, w postaci pluginu, lub kodu do wklejania do własnego kodu)

Dla skryptów musi być osobno lub brak (do Problemy - server), bo będzie zbyt wielki spam, "hejt", i ogólnie same problemy :D
  • Nowości/Redakcja (nazwa dowolna, ale miejsce do pisania artykułów o zmianach w MC)
  • Publikacje serwerów.
  • Publikacje pluginów/skryptów -Do publikacje skryptów i pluginów  (i launcherów, i wszystkiego co związane z MC i jest wykonane przez autora tematu). Koniecznie, obowiązkowy TAG: [plugin] lub [skript] lub [launcher] lub [inne]
    Dodatkowo tagi [bukkit]/[sponge]/[bungee]/[universal]
  • No i sam dział Minecraft, do zwykłego pisania o MC.

1438614356923701010629.png

Admin Cienia
Opublikowano

Uważam, że w dziale minecraft jest dostatecznie dużo podziałów na sub-fora, tak więc kolejne nie są potrzebne i wywołają jedynie więcej problemów dla "nowych" użytkowników.

Jestem na nie.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Uważam, że w dziale minecraft jest dostatecznie dużo podziałów na sub-fora, tak więc kolejne nie są potrzebne i wywołają jedynie więcej problemów dla "nowych" użytkowników.

Jestem na nie.

Dlaczego uważasz, że będzie więcej problemów dla nowych użytkowników?

Chcesz pisać o Minecraft Dział główny Minecraft...

Chcesz pisać o serwerowych pluginach? Dział pluginy...

Chcesz pisać o serwerowych skryptach? Dział skrypty...

Nie wydaje mi się, że jest wystarczająco. Lepiej spójrz na League of Legends i jego subfora.

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

Jestem na nie.

Wiem, że mogę dostać za to ostrzeżenie, ale mam mały ból dupy o to iż administracja tego forum czasami robi/patrzy pod siebie. Czemu nie może być w tym dziale innych podziałów ?, a no temu iż trzeba by było doklikać kilka nowych działów i poprzenośić tematy (na oko roboty na tydzień), nielicząc tych co pewnie będą się później zgłaszać gdyż napisali np. jakiś poradnik i chcieliby go sb przenieść do właściwego działu. I tutaj nie tylko autor tego tematu, ale i kilka innych osób pod tym tematem wraz ze mną pisali do administracji i otrzymywali podobne odpowiedzi (przynajmniej w moim przypadku, u innych zakładam, że tak samo). Jak już @Karolina666 napisała: "Ile lol ma działów ?" - a ma mniej użytkowników przyrównując do minecrafta, jak też inni oddali głosy 90 vs 10 ?, lecz nie patrzy się na to iż może przybyć użytkownik, forum stać się przyjazniejsze (min. koniec śmietniska co do skrypto i plugino hejterów, jak ktoś siedzi w zarządzaniu troche to wie o co chodzi), tylko na to że będzie trzeba się przez jakiś czas pomordować z przerobieniem tego. Sorry ;/

Opublikowano

To jest temat o sugestii do działu minecraft. [Minecraft =/= League of Legends] Nie porównujcie dwóch działów - są to "inne światy". Może to w LoL'u jest za dużo subfor? [Nie, nic nie sugeruje - taki przykład.]

Trzeba myśleć też o nowych użytkownikach. Dla nowego użytkownika trudniejsze jest przemieszczanie między xx subforami a jednym subforem, gdzie może zadać pytanie.

Opublikowano

@Blezur

A dla odpowiadającego/pomagającego łatwiej jest poruszać się względem jego upodobań (patrz: skrypty/pluginy).

I według mnie lepiej jest żeby było x tematów w dwóch, lepiej ogarniętych działach niż x2 w jednym...

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

To jest temat o sugestii do działu minecraft. [Minecraft =/= League of Legends] Nie porównujcie dwóch działów - są to "inne światy". Może to w LoL'u jest za dużo subfor? [Nie, nic nie sugeruje - taki przykład.]

Trzeba myśleć też o nowych użytkownikach. Dla nowego użytkownika trudniejsze jest przemieszczanie między xx subforami a jednym subforem, gdzie może zadać pytanie.

to aktualnie jest burdel, i ludzie nie wiedzą co pisać w danym dziale, jak modding czy zarządzanie serverem, i albo piszą gdzie popadnie albo daja do głównego.

na tak, jest coraz więcej (gorszych lub lepszych) osób piszących pluginy, mających z tym problemy, lubiących w tym pomagać itd.

Problem jest też z nazwami, ludzie nie wiedzą co gdzie pisać, i w każdym dziale, są tematy na każdy temat :D 

Jak dla mnie dział Minecraft powinien mieć pod-działy:

• Problemy - Client (zamiast Moddingu, a głównie takie tematy tam są)
  • Problemy - Server (zamiast Zarządzania serverem)
  • Poradniki (bez zmian)
  • Development (czyli ten nowy dział, i albo jest tylko dla pluginów, albo są 2 osobno, bo inaczej to się tutaj ludzie pozabijają)

I tutaj były by wszelkie, pytania o pisanie pluginów/modów, jakieś przydatne Tagi,

[bukkit]/[sponge]/[forge]/[mcp]/[bungee]

[lib/resource] (kiedy temat dotyczy stworzonej biblioteki, w postaci pluginu, lub kodu do wklejania do własnego kodu)

Dla skryptów musi być osobno lub brak (do Problemy - server), bo będzie zbyt wielki spam, "hejt", i ogólnie same problemy :D

• Nowości/Redakcja (nazwa dowolna, ale miejsce do pisania artykułów o zmianach w MC)
  • Publikacje serwerów.
  • Publikacje pluginów/skryptów -Do publikacje skryptów i pluginów  (i launcherów, i wszystkiego co związane z MC i jest wykonane przez autora tematu). Koniecznie, obowiązkowy TAG: [plugin] lub [skript] lub [launcher] lub [inne]

Dodatkowo tagi [bukkit]/[sponge]/[bungee]/[universal]

• No i sam dział Minecraft, do zwykłego pisania o MC.

Jak dla mnie taki układ był by czysty i zrozumiały... Od razu nowy użytkownik by wiedział, gdzie powinien się udać ze swoim pytaniem.

A tak to jest tylko burdel, szukanie pytań, szukanie odpowiedzi, szukanie wszystkiego i nic znaleźć się nie da.

Chcesz poszukać pytań dotyczących pisania pluginów? musisz dokładnie śledzić dział główny, modding i zarządzanie serverem, bo co użytkownik to inny dział...  bo każdy sobie dopasuje nazwy inaczej.

1438614356923701010629.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...