Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 719
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Działa to zabezpieczenie w 100%?

zapewne zrobił tak że gracz musi być obok crystalu aby mógł podbić gildie.

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Ale jest bug jak ktos przez tego cheata zrobi to się blokuje uderzanie gildii Trzeba resetowac serwa i tak jest z każdym sercem

Posty: 100|200|300|400|500|600|700|800|900|1000 Mission Complete! xD  :P

76561198209779975.png

Opublikowano (edytowane)

Działanie:

Zostaje zaatakowany crystal ---> Jeżeli fg wykryje niepożądane działanie, dodaje gracza do listy blokowanych graczy ---> Zostaje wysłana wiadomość z informacją do operatorów

Zablokowany gracz - do czasu zrestartowania serwera nie może on podbijać gildii (żadnej)

Edytowane przez dzikoysk

dzikoysk.net && panda-lang.org && bukkit.pl

Opublikowano

@dzikoysk Własnie to blokowanie gracza działa chyba na wszystkich xD Ja tak na serwie miałem .

76561198209779975.png

Opublikowano (edytowane)

Witam panie @dzikoysk

Chciałem dzisiaj pobrać funnyguilds pod serwer 1.8 ale coś link do tej wersji nie działa na github.

Czy mógłbym dostać do niego link lub nie jest to możliwe?

Z uszanowaniem

Wiktor Dziezyc

@Edit

Link działa jak zmienilem ale tez jestem na telefonie :D. Dzieki

Edytowane przez Sandvich
Opublikowano

Dopisz sobie /download/ przed /cleaned/, bo ja na tel teraz :p

Od razu mówię, że tamta wersja nie działa za dobrze i nie jest skończona :(

Opublikowano

Witam mam otóż problem z tym pluginem,chcialbym aby obok nicku zamiast tych punków był tag gildi czy jest taka możliwość ?

Opublikowano

Witam mam otóż problem z tym pluginem,chcialbym aby obok nicku zamiast tych punków był tag gildi czy jest taka możliwość ?

Jest taka możliwość wystarczy sobie tak ustawić!

Hmmmm ok, zerknę na to

A może zrób tak aby można było zaatakować gildie musi gracz być obok crystalu (tylko nie wiem czy dało by rade tak zrobić aby ducha nie wykrywało (freecam)

Albo żeby sprawdzało kordy atakującego i czy w pobliżu atakującego jest ender crystal! (aby sprawdzało kordy gracza zwykłego nie tego an freecam)

Opublikowano

Czy to normalne, że:

pierwsze uruchomienie serwera - 1vs1

gracz A

gracz B

gracz A zabija gracza B - dodaje dla gracza A 1 killa a dla gracza B 1 zgon

kolejna walka

gracz A zabija gracza B - nie dodaje dla gracza A killa a dla gracza B dopisuje 2 zgony (otrzymujemy komunikat o wcześniejszym atakowaniu i że nie będzie doliczane do rankingu)

Jest możliwość zmiany tego w konfiguracji bo nic takiego nie widzę, chciał bym aby każdy atak dodawał po 1 killu lub dedzie

Opublikowano (edytowane)

Mam fajny pomysł co możesz dodać w update, magazyn dla każdej gildii w GUI

Oczywiście magazyn by się rozbudowało z 1 linijki do 9 czy ile tam jets maksymalnie za określone przedmioty.

Co o tym myślisz @dzikoysk ?

Edytowane przez Nigusek

Opublikowano

W "scripts" raczej możesz to zmienić.

Co zmienić skoro scripts jest pustym katalogiem

btw poza postem o 2 wyżej

Stworzenie gildii pod wodą i powiększenie jej do max raczej nie pozwala wejść nikomu aby zniszczyć serce.

Opublikowano

Czy to normalne, że:

pierwsze uruchomienie serwera - 1vs1

gracz A

gracz B

gracz A zabija gracza B - dodaje dla gracza A 1 killa a dla gracza B 1 zgon

kolejna walka

gracz A zabija gracza B - nie dodaje dla gracza A killa a dla gracza B dopisuje 2 zgony (otrzymujemy komunikat o wcześniejszym atakowaniu i że nie będzie doliczane do rankingu)

Jest możliwość zmiany tego w konfiguracji bo nic takiego nie widzę, chciał bym aby każdy atak dodawał po 1 killu lub dedzie

Siemka!

To jest takie zabezpieczenie przed multi kontami. Jeśli  gracz zabije jednego gracza a 5 min znowu tego samego nei daje mu PKT ale kill tak db za 2h może go zabić i znowu dostać pkt. Nie da się tego wyłączyć.

W "scripts" raczej możesz to zmienić.

Chodziło mu oto że można będzie nie długo napisać skript na to tzn. że możesz to obejść tym sposobem. Dziki pracuje nad tym więc na razie nie doda tej opcji z wyłączeniem tego bo będzie można to obejść "Pandą" (tymi skryptami) 

Myślę że pomogłem ;)

Pozdro!

76561198209779975.png

Opublikowano

Siemka!

To jest takie zabezpieczenie przed multi kontami. Jeśli  gracz zabije jednego gracza a 5 min znowu tego samego nei daje mu PKT ale kill tak db za 2h może go zabić i znowu dostać pkt. Nie da się tego wyłączyć.

Chodziło mu oto że można będzie nie długo napisać skript na to tzn. że możesz to obejść tym sposobem. Dziki pracuje nad tym więc na razie nie doda tej opcji z wyłączeniem tego bo będzie można to obejść "Pandą" (tymi skryptami) 

Myślę że pomogłem ;)

Pozdro!

Co do zabezpieczenia przed muti kontami to trochę debilne podejście jeśli serwer ma 1 reg na 1 IP, multi konta to raczej na serwerach zakładanych dla tzw hajsu. Skoro 2 osoby chcą grać z 1 IP zawsze można to zgłosić do administracji i dodatkowe konto zostanie zarejestrowane. Debilne z tego względu, że przy wojnach gildii dochodzi do momentu gdy wojna prowadzi do niczego bo plugin zaczyna liczyć dla obu walczących tylko dedy i to na dodatek podwójnie. Jeśli ktoś nie rozumie o co mi chodzi chętnie rozwinę wątek.

Co do skryptu to bardzo dobre jednak powinno to być połączone z pluginem od początku jego wydawania.

Opublikowano (edytowane)

Od miesiąca można to sobie wyłączyć, więc mogliście sobie darować poematy i po prostu użyć opcji szukaj (fajna rzecz!) ^^

Po raz setny linkuję to, bo przypadkiem akurat to miałem właśnie w schowku https://github.com/Dzikoysk/FunnyGuilds/issues/305

W ten sposób wyłączamy pola 'victimCooldown' i 'attackerCooldown'. Jeżeli po tym coś nie będzie działać, to dopiero wtedy zapraszam do zgłaszania mi tego ;)

Edytowane przez dzikoysk

Opublikowano

Dodałem do script w katalogu pluginu FunnyGuilds plik cooldown.reflect z wpisem net.dzikoysk.funnyguilds.listener.PlayerDeath >> victimCooldown = 0L

i nic to nie dało, ktoś mnie zabija i nie dostaje punktu natomiast ja dostaje od razu 2 śmierci.

Niestety nie wszyscy znają się na pluginach itp więc skoro jest taka możliwość to autor pluginu mógł by dać bezpośredni link lub edytować główny temat jak zrobić off na tę blokadę a nie rozpisywać się na temat kodu w github. Dłużej pewnie zajęło pisanie odpowiedzi w temacie niż trwało by dodanie gotowego pliku do tematu.

Opublikowano

W ten sposób wyłączamy pola 'victimCooldown' i 'attackerCooldown'. Jeżeli po tym coś nie będzie działać, to dopiero wtedy zapraszam do zgłaszania mi tego ;)

Co oznacza, że skrpyt miał wyglądać tak

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

Świetny plugin na gildie. Jak na razie bez problemów :)

P.S

Czy da się wyłączyć komunikaty o najnowszych wersjach?

Opublikowano

P.S

Wyłączyć się nie da, inaczej nikt by nie aktualizował! :P

Opublikowano (edytowane)

P.S

te komunikaty widzi tylko operator więc nie powinny ci przeszkadzać.

@dzikoysk

Mam fajny pomysł co możesz dodać w update
Magazyn
- Magazyn mógł by być założony przez każdą gildie
- Aby założyć magazyn dla gildii należy posiadać itemki na magazyn 

- Po założeniu przez gildie magazynu (lider może zakładać tylko oczywiście) dostaje gildia 1 rząd magazynu do dyspozycji każde ulepszenie to kolejny rząd.

Maksymalnie tyle rzędów ile jest w dużej skrzynce.

Za założenie magazynu pałciło bys się tak jak za założenie gildii (tylko oczywiście inne itemki które można było by ustawić config.yml (a jeżeli nie chcesz ruszać config.yml to nowy plik magazyn.yml)

Każde powiększenie magazynu było by na podobnej zasadzie do powiększania terenu gildii

Edytowane przez Nigusek

Opublikowano

Co oznacza, że skrpyt miał wyglądać tak

To jest ukryta treść, proszę

Dodałem plik cooldown.reflect z wpisem powyżej jednak po uruchomieniu serwera nadal liczy: atakujący - 0 kill, atakowany - 2 ded