Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nevastia.pl [Dedyk] [Medium]

Sathian

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 364
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czyli Nevastia to Nemoria nr. 3 z tego co piszesz zgadzam się z prezentacji. Nemoria v2 istaniała niemal pół roku. 

Mam nadzieje, że zareklamujecie Nevastie lepiej i nie bedzie niewypalu jak w nr1 i nr 2 .. 

Kłóciłbym się co do tego, że Nevastia to Nemoria V3.

Ci co grali na Nemorii i grają teraz - tutaj, na pewno dostrzegą sporo różnic.

Nevastia była robiona od nowa, na czysto. Jedynie wzorowaliśmy się na Nemorii.

Kiedy naprawicie Polimorfie?

Polimorfia jest specjalnie wyłączona.

Opublikowano

Serwer pod względem wizualnym jest wręcz genialny. Ale... interfejs jest strasznie niepraktyczny. Nie da się otworzyć ekwipunku/okna postaci jednym kliknięciem. Nie widać ile się wypotowało na kulce z życiem. Ja zdecydowanie wolałam pasek, który o niebo lepiej wizualizował utratę hp. Mam nadzieję, że weźmiecie to pod uwagę.

c:

Opublikowano

yyyyy chyba się zestarzała i to bardzo... 

Nie ogarniam co Was tu zachwyca? ładna grafika? 

Czasem tak siedzę na tym MPC czytam te prezki, Wasze komentarze i zastanawiam się czym się kierujecie oceniając dany serwer... nowościami ? ciekawymi rozwiązaniami? czy tylko grafiką strony i prezki? 

Nie ma nic nowego... ani jednego systemu opartego na lua albo pythonie robionego przez siebie... Te same mapy... te same dungi... stary game...  Ogólnie to mam wrażenia jakby to były odkupione pliki od sensuala. Taki serwer postawie w 30minut na przerwie między wykładami..

Invoriabanenr.png

Opublikowano

Czasem tak siedzę na tym MPC czytam te prezki, Wasze komentarze i zastanawiam się czym się kierujecie oceniając dany serwer... nowościami ? ciekawymi rozwiązaniami? czy tylko grafiką strony i prezki? 

Nie ma nic nowego... ani jednego systemu opartego na lua albo pythonie robionego przez siebie... Te same mapy... te same dungi... stary game...  Ogólnie to mam wrażenia jakby to były odkupione pliki od sensuala. Taki serwer postawie w 30minut na przerwie między wykładami..

To postaw :)

Opublikowano

Coś nie tak z Twoim serwerem?

Oto przykład jak administracja pewnych serwerów nisko upadła.

I chciałbym zaznaczyć, że nie liczą się same bajery. Bo uwierz mi, zamiast inwestować w rzeczy, w które inwestowaliśmy, mogliśmy wyłożyć kasę na te pseudo nowości.

Najlepiej zrobić masę zbędnych funkcji z czego połowa działać nie będzie, if you know what I mean...

I proszę Cię, wracaj tam, skąd przyszedłeś.

Serwer pod względem wizualnym jest wręcz genialny. Ale... interfejs jest strasznie niepraktyczny. Nie da się otworzyć ekwipunku/okna postaci jednym kliknięciem. Nie widać ile się wypotowało na kulce z życiem. Ja zdecydowanie wolałam pasek, który o niebo lepiej wizualizował utratę hp. Mam nadzieję, że weźmiecie to pod uwagę.

Niedługo pojawi się interface, który będzie można pobrać indywidualnie i podmienić w plikach.

Jest anty exp ?

Tak.
Opublikowano

Hoola w ogóle jaką Ty masz czelność wypowiadać się w ich prezentacji w taki sposób. Rozumiem jakby na twoich serwerach wszystko działało tak jak powinno to rzeczywiście masz prawo tak pisać. Ten Twój śmieszny ede coś tam jest jednym potężnym bugiem, te super śmieszne nowości w lua czy py w ogóle nie działają więc naprawdę wracaj tam skąd przyszedłeś bo szkoda Twojego czasu tutaj. Widzę upadasz już najniżej jak się da.
PS. Nie bronię tego serwera czy coś bo w sumie nawet nie gram tylko zajrzałem ale Twoje wypociny są wręcz nie na miejscu. Postaw chociaż raz zwykły serwer bez nowości i żeby nie było na nim chociaż podstawowych błędów to wtedy będziesz mógł sobie sam poklaskać :)

Opublikowano

chyba nie potraficie analizować to co czytacie.

1. Jest to moja subiektywna ocena do której mam prawo.

2. Nie mam swojego serwera więc nie mam czymś się zajmować a to, że pomagam/sponsoruje na dwóch to inna sprawa 

3. wszystko dobrze u mnie 

4. Paciula... wszystko działa. Wejdź na serwer i pokaż mi która nowość nie działa na tym "śmiesznym ede" 

5. Nie uważam, że szkoda mojego czasu bo tylko się wypowiadam. Nie mam co robić to sobie czytam. Nic w tym złego.  

6. Nie wiedziałem, że można nisko upaść wyrażając swoje zdanie w innych prezkach :) Myślałem, że to się nazywa - wyrażenie opinii... 

7. Rozumiem, że liczy się też samo serce metina a nie nowości... ale jak można grać ciągle na tym samym? czym chcecie przyciągnąć graczy? czym chcecie ich zatrzymać? Tym samym co jest na Plu? a nawet już PL wylatuje do przodu z rozwojem serwerów.

Ciągle to samo... wszędzie to samo... czym się róznicie od innych 2tys serwerów które były przed Wami? niczym... jedynie o to mi chodzi. Gdybym odpalił pliki sensuala byłbym w tym samym miejscu co Wasz serwer pod względem gry a nawet trochę lepiej bo sensual porobił dungi sam i kilka systemów wspomagających grywalność. 

jak dla mnie w serwer włożono 2h pracy bo jest to gotowiec... a nie lubię serwerów stawionych tylko pod kasę czyli aby były i ładnie wyglądały i bugów nie miały bo cięzko zrobić bugi jak ma się czyste pliki... 

Lepiej postawić takiego "ede" i pokazać graczom, że można zrobić coś więcej... włożyć miesiąc pracy i porobić nowości... część zbugowaną ale przynajmniej wiadomo, że nie robiło się tego tylko dla kasy a chciało się coś pokazać... 

Robię serwery przez  ponad 4 lata (w sumie od pewnego czasu już nie robię) i na każdym który wydawałem było coś nowego... coś czego nie było na innych. Coś co kosztowało Nas kilka dni i nocy pracy a później kolejne nocki na naprawię bugów. Wolę najebać bugów niż postawić gotowca bez bugów bo przynajmniej wiem, że jestem fer wobec graczy i że za coś mi płacą bo dałem coś od siebie. Mogą się te nowości nie spodobać/mogą być zbugowane... ale włożyłem w nie serce. 

Invoriabanenr.png

Opublikowano

może i bym zagrał jakby dało się pobrać...dochodzi do 200/300 mb i przerywa :*

Problem musi widnieć u Ciebie. Ja pobrałem normalnie, bez problemowo. Jak widać inni też.

Sprawdź, czy masz wszystko w porządku z internetem.

Opublikowano

2. Nie mam swojego serwera więc nie mam czymś się zajmować a to, że pomagam/sponsoruje na dwóch to inna sprawa 

4. Paciula... wszystko działa. Wejdź na serwer i pokaż mi która nowość nie działa na tym "śmiesznym ede" 

5. Nie uważam, że szkoda mojego czasu bo tylko się wypowiadam. Nie mam co robić to sobie czytam. Nic w tym złego.  

6. Nie wiedziałem, że można nisko upaść wyrażając swoje zdanie w innych prezkach :) Myślałem, że to się nazywa - wyrażenie opinii... 

7. Rozumiem, że liczy się też samo serce metina a nie nowości... ale jak można grać ciągle na tym samym? czym chcecie przyciągnąć graczy? czym chcecie ich zatrzymać? Tym samym co jest na Plu? a nawet już PL wylatuje do przodu z rozwojem serwerów.

Ciągle to samo... wszędzie to samo... czym się róznicie od innych 2tys serwerów które były przed Wami? niczym... jedynie o to mi chodzi. Gdybym odpalił pliki sensuala byłbym w tym samym miejscu co Wasz serwer pod względem gry a nawet trochę lepiej bo sensual porobił dungi sam i kilka systemów wspomagających grywalność. 

jak dla mnie w serwer włożono 2h pracy bo jest to gotowiec... a nie lubię serwerów stawionych tylko pod kasę czyli aby były i ładnie wyglądały i bugów nie miały bo cięzko zrobić bugi jak ma się czyste pliki... 

Lepiej postawić takiego "ede" i pokazać graczom, że można zrobić coś więcej... włożyć miesiąc pracy i porobić nowości... część zbugowaną ale przynajmniej wiadomo, że nie robiło się tego tylko dla kasy a chciało się coś pokazać... 

Robię serwery przez  ponad 4 lata (w sumie od pewnego czasu już nie robię) i na każdym który wydawałem było coś nowego... coś czego nie było na innych. Coś co kosztowało Nas kilka dni i nocy pracy a później kolejne nocki na naprawię bugów. Wolę najebać bugów niż postawić gotowca bez bugów bo przynajmniej wiem, że jestem fer wobec graczy i że za coś mi płacą bo dałem coś od siebie. Mogą się te nowości nie spodobać/mogą być zbugowane... ale włożyłem w nie serce. 

Nie chce mi się tutaj z tobą kłócić, ale po czym stwierdzasz, że my nie włożyliśmy serca w ten serwer?

I naprawdę, mógłbym wyrazić swoją 'subiektywną ocenę' na temat twojego serwera, ale nie zrobię tego. Dlaczego?

Trzymam się swoich zasad, nie wypowiadam się na temat innych serwerów, czy to pozytywnie, czy negatywnie (chyba, że właściciel owego serwera mnie o to poprosi, to wyświadczę mu tę przysługę) mam swoją społeczność, ma się dobrze i jej się trzymam. W d***e mam to, co robią inni, ich sprawy i nic mi do tego.

W moich oczach upadłeś najniżej jak się da.

Bez odbioru.

Opublikowano

Hool ,mam wielki sentyment do Nexusa. Sporu ludzi na prawdę go oczekiwało, ale to już nie temat o Nexusie.

Ten serwer zwany Nevastią ma czas jeszcze an swój rozwój. Kto powiedział, że skoro wystartował bez nowości, to nie będzie miał ich w przyszłości?

Każdy serwer może być ulepszany, to że powiedziałeś, że można puścić gotowca i zbierać tylko za niego $$ jest stwierdzeniem nie do końca trafnym. To samo mógłbym powiedzieć o serwerach które mają nowości. Mogę powiedzieć, że zostały dodane, że został poświęcony na nie czas przed startem, by potem zadowolić swój portfel.

Opublikowano

netharia,etharia czy jak to sie zwało, serwer ktory po 2 tygodniach zostawiles nie pamietasz? ten na plikach aline bodajze

Nie polecam serwera.

Nie mogę sobie przypomnieć :/

Tak w ogóle to pierwszy raz słyszę tym serwerze/serwerach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...