Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki Jest Najlepszy Windows ?

bartolina16

134 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki jest Najlepszy Windows ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 102
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Admin Cienia
Opublikowano

Oczywiście Windows 7, na stare PC polecam przeróbki XP'eka.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Oczywiście Windows 7, na stare PC polecam przeróbki XP'eka.

Najlepsza przeróbka Windows MX 8.1F  :)

76561198001815076.png
Opublikowano

Ech narzekacie ^^ Vista nie takie gówno moze ma pełno błędów ale puki nie było 7 a vista miała już serwice pack 2/3 to była całkiem gut ;) Ale xp też stary ale jary :P 7 może być ale 64 bity to tragedia ^^

e6988a408c5e33dc0b077b8.png

By EL_Mariaci

patrycek.png

Opublikowano

Ja mam viste i nie narzekam, jakoś żadnych crashy itp nie ma. Sp 2 jest i jest git, ale na 7 i tak zmienię w przyszłości może i na 8. Ale i tak polecam Ci 7 ;d

Opublikowano

Windows 7 jest zdecydowanie najlepszy. Jest szybki, nie zawiesza się.

[center][img]http://oi42.tinypic.com/2evrhgx.jpg[/img][/center]

Opublikowano

Im nowszy tym lepszy ale oczywiście w wersji finalnej bo jak wiemy czasami zdarzają sie nie wypały w wersji beta.

Drugi podział "najlepszości" to oczywiście parametry naszego komputerka.

76561198001815076.png
Opublikowano

Jak masz 2-rdzeniowy procek kazdy po conajmniej 2ghz i 2gb ram to bierz Win7, przy takim zestawieniu hardware dziala lepiej niz XP, i mozesz zainstalowac sobie .net framework 4.0 ^^ co w moim wypadku jest cholernie potrzebne

9.png

userbarwb.png
Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Wszyscy mowia ze vista jest chvjowa, a pewnie tylko 50% tych osob miala ja i wiec o niej wiecej niz gdzies na necie znalazla <.<

Hm... Wedlug mnie najlepszy jest XP, chociaz jest juz troszke stary ^-^

Walmart_moonwalk_cart.gif?

Pozdro!

Gość PanZagłady
Opublikowano

Malo chodzi poniewaz ma zaimplementowanego DIRECTX 11 :) a stare gry zostały wydane przed DX11 i DX10 . Stare gry bazuja na 9.0c a 9.0c znacznie i to znacznie rozni sie od DX 11. Także nie dziwcie sie :). Ja tam polecam win 98 albo 3.1 =D wypasione wersje.

Wyjatkami są gry ,ktore bazują na OPENGL ;). Dlatego zaluje, ze tworcy gier opieraja sie na badziewnym DX11 bo jestem pewien ,ze gdyby wlaczyli sie do wspolpracy przy OPENGL to gry by byly lepsze bo mozna by bylo je odpalac na prawie kazdej platformie.

Windows

Linux

MacOS.

Na tych 3 dzieki opengl spokojnie by bylo mozna 1 gre uruchomic ;). Przeportowanie gier na rozne platformy troche czasu zajmuje ,ale nie jest skomplikowane.

Najlepszymi przykladami są gry wydane przez ID SOFTWARE:

- QUAKE I, II , III, IV

- E.T

- DOOM I, II, III

Dzialaja normalnie bez zarzutu na linuxach.

- Legacy of Cain : Defiance tez bazuje na OPENGL i na linuxie spokojnie chodzi bezproblemowo.

Nawet FARCRY chodzi bezproblemowo i FARCRY2.

Takze zaluje ,ze nie stawiaja na OPENGL. Zyskaliby duzooo wiecej niz obecnie gdyz kupowaloby wiecej klientow i to az z 3 platform,.

Gość PanZagłady
Opublikowano

=D No tak ,ale wiekszosc na mpc tak traktuje komputer :P.

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...