Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] DDosują serwer - co zrobić?

maniak1066

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Mine1998a

Wątpie, że przyjmą zgłoszenie,a jeśli już to btw kiwną palcem :D ?

Powiedzą pierw aby się z osobą 2 skontaktować jeśli to nie pomoże i nadal będzie atakować to żeby wrócić i wtedy spiszą "zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa" po czym schowają tą teczkę z zawiadomieniem gdzieś tam gdzie trzymają wszystko i tyle ;x 

• Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

żeby zgłosić coś policji to musisz mieć więcej niż 8 lat.

@AntyBlezur

Komar to pseudo programista, podpisuje się pod wszystkimi postami avaterysa bo ma rację ;)

MAM 16 lat a tak napisałem na poczekaniu jak bym miał mu wiązkę słowną pościć to by ze*** sie w gacie

Po 2 nie powiedziałem gdzie będę trzymać server. :P Więć "pseudo" [może] Hakerzy mi nic nie zrobią zrobie wysoki komfort bezpieczeństwa

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

MAM 16 lat a tak napisałem na poczekaniu jak bym miał mu wiązkę słowną pościć to by ze*** sie w gacie

Wątpię jesteś na to za głupi. co do twojej wypowiedzi muszę Cię rozczarować Hosting nic z atakami nie zrobi jak nie będą im jechały po infrastrukturze.

Jak ty zgłosisz to na 99.99% oleją to (Przyjmą sprawę i nic nie zrobią)

kwwLI6C.png

Opublikowano

Z nudów wszedłem w pierwszy lepszy temat w tym dziale (minecraft, nie nie gram w niego xD) i tak se czytam tu komenty :D po prostu trudne sprawy, blablabla wywalil imnie z gildi weeee będę płakał, on mi zabrał to i tam to nie zapłacił mi za to czy tam to moje pisiony groszy :( co teraz zrobić? o boże jakieś dosy/ddosy robią :C z czego prawie nikt nie odróżnia Dosa od DDosa...

Pozdrawiam z podłogi xDDDDD

Czekam na 5% bo jest to nieuniknione :D :D

Opublikowano

wiesz co ja mam 3 noc zerwaną nuką i częściowo nie sprawdzam pisowni ważne żeby bylo

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

Opublikowano

własnie pisałem do 1 z histingów i teraz pisze do 2 czy maja taką opcje

Opublikowano

Nie bo mamy tyle nauki nie to w u ciebie w gimbie czy tam niższej klasie. My 1 temat mamy na 3 strony A4 i musimy umieć to na następne lekcje. To jest szkoła średnia a nie gimba czy ta smerfownia [podstawówka]. Mamy o atakach DDos jak się bronić itd.[wiecej 2-3 klasa technikum] do nauki więc 

Napewno dostane +5 punktów, srry ale musiałem Ejsemupejsemu odpisać. :D 

Więc tak ide spać bo mam 3 testy więc. Jutro opise dokładniebo mamy nauczyciela/policjanta informatyka w szkole nas uczy i przekaże mu to.

A tak @maniak1006 usuń tego tirexa bo już masz 10 DDos w tym dniu

Opublikowano

Nie bo mamy tyle nauki nie to w u ciebie w gimbie czy tam niższej klasie. My 1 temat mamy na 3 strony A4 i musimy umieć to na następne lekcje. To jest szkoła średnia a nie gimba czy ta smerfownia [podstawówka] 

To się ucz, a nie piszesz bzdury na forum i denerwujesz wszystkich.  B) 

Opublikowano

@Mine1998a Szkoła średnia po wypowiedziach wnioskuje że co najwyżej gimba :P

Co do tematu piszesz do hostingu pomagają ci.

Jeżeli to nic nie da to nie wiem przydało by się zmienne ip serwera albo kilka serwerów i w razie ddos'a zmieniać maszynkę [Na koszt hosta].

Albo dogadaj się z tirexem zapłać mu paczką srebrnych kondomów i tyle :P

Opublikowano

Należały Ci się te DDOSY i sam wiesz dla czego i ten temat był nie potrzebnie pisany. Lecz Tirex programował dla Mańca więc Maniec mógł używać jego pluginów... Dziwnee

Opublikowano

.. Jak Cię ddosują to na maszynie instalujesz IPDetected potem ogarniasz jaki hosting, jak nie stressery, tylko ovh itp to piszesz do właścicieli i dostanie wpieol :).

Opublikowano

Tutaj są tacy znawcy, ze ujj :> Prawda DDosy są karalne, ale masz na to dowód że ktoś Cię ddosuje? Bo "myślę" że ktoś mnie ddosuje to mylne pojęcie. ;>

DDoS, jakiś dzieciak..ddosuje Ci serwer do minkrata 20 slotów, sujvival i.. będziesz z tym lazł na policję? Moim zdaniem się ośmieszysz, i co im powiesz?" DDosują mujj serwer minkrafta, mam 13 lat i kciałem zgłosić przestępztwo" Uwierz mi, było tyle tematów że to zgłosze na policje, i to..a nadal jest to samo :-)

- Haloo? Policja? Niech policja pszyjedzie na minkrafta, albo na MPCforum

- Odbjur

- Kciałem zglosić że ktoś niszczy mi serwer majnkrafta, ma on 20 slotuw, jest to sujvival z gildjami

- Na czym polega problem? W jakim sensie niszczą?

- Puszczajom didosy na muj serwer, i nikt nie morze grać na mojm serwerze.

- Proszę o podanie swojego wieku, adres zamieszkania, imię oraz nazwisko.

- Mam 13 lat, nje dam wam moich danych bo się bojem. Namieżcie ich po AJPI i njech zapłacom za to kare. Ale nie kce aby moji rodzice sie dowiedzieli o moim serwerze majnkraft, bo dostanem szlaban na kompjuter, i nie bendom dawać mi pieniendzuf. Nje bende mial jak zaplacic za serwer

- Jeszcze raz prosze o podanie swoch danych osobowych.

- Nje potam wam mojch danych, moge wam dać moie AJPI serwera: AJPI serwera to: gimbuscraft.pl

- Serwer jest no-premium, zostanie Pan obciązony dużą kwotą pieniężną.

- Ale oni dildosują mi serwer. Pszepraszam pomyłka, to nie muj serwer. Pomylilem numer tejefonu  xD

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngPLEOx hahahahaha beka xD

Ale wydaje mi się że nawet by nie zareagowali na to zgłoszenie... a tym bardziej na to czy serwer jest premium czy non-premium xD

Ucierpieć może jedynie ten co DDosował, i to że serwer jest non-premium nic nie pomoże bo same DDosy są karalne.

00440007007955004297.jpg

Opublikowano

@Mine1998a

Haha xD przekaz Panu policjantowi..Serio uczysz sie o atakach DDoS? A nie wiesz jak sie obronic.

2-3 klasa w pełni się zapoznamy. Jak narzie mieliśmy o zablokowaniu je inną maszyną ale dalej dowiemy sie w 2/3 klasie technikum.

Tutaj są tacy znawcy, ze ujj :> Prawda DDosy są karalne, ale masz na to dowód że ktoś Cię ddosuje? Bo "myślę" że ktoś mnie ddosuje to mylne pojęcie. ;>

DDoS, jakiś dzieciak..ddosuje Ci serwer do minkrata 20 slotów, sujvival i.. będziesz z tym lazł na policję? Moim zdaniem się ośmieszysz, i co im powiesz?" DDosują mujj serwer minkrafta, mam 13 lat i kciałem zgłosić przestępztwo" Uwierz mi, było tyle tematów że to zgłosze na policje, i to..a nadal jest to samo :-)

- Odbjur

- Kciałem zglosić że ktoś niszczy mi serwer majnkrafta, ma on 20 slotuw, jest to sujvival z gildjami

- Mam 13 lat, nje dam wam moich danych bo się bojem. Namieżcie ich po AJPI i njech zapłacom za to kare. Ale nie kce aby moji rodzice sie dowiedzieli o moim serwerze majnkraft, bo dostanem szlaban na kompjuter, i nie bendom dawać mi pieniendzuf. Nje bende mial jak zaplacic za serwer

- Nje potam wam mojch danych, moge wam dać moie AJPI serwera: AJPI serwera to: gimbuscraft.pl

- Ale oni dildosują mi serwer. Pszepraszam pomyłka, to nie muj serwer. Pomylilem numer tejefonu  xD

didosuja DDOS [ang. Didos spolczone DeDOSS]

@PLEOx Niektóre servery kosztuja 340 zł więc co ma taka osoba stracić kase rozumiem policja podanie o zbrodni wyrzuci do kosza jeżeli  sever kosztuje do 150 zł,jeżeli 150-200 zajmą sie wsparwą na półgwistka , a jak powyżej 200zł np 340zł 10 tys zł to muszą sie zająć tą sprawać

Po 2 ja się nie martwie ddosem mam już takiego haka że nie będziecie wiedzieć kiedy co i jak

Opublikowano

@maniak1066 masz tu poczytaj kara to 20 krotność wynagrodzenie [czyli 330złx20] więc zgloś 

link: http://hack.pl/baza-wiedzy/prawne-aspekty/odpowiedzialnosc-karna-sprawcy-ataku-typu-ddos.html

Opublikowano

Zanim policja ogarnie co i jak to twój interes pójdzie w pizdu ,a kasy nie ujrzysz nigdy na oczy ;) przeżuć serwer na pewne hostingi z ochroną anty-ddos lub wykup fizyczny firewall jeżeli Cię nie stać jesteś w d***e ;) można też blokować ip w firewallu zależnie od kraju przepuszczaj tylko ruch z polski.Większość ddosów leci z chin innych gówien więc w tych % parędziesięciu % odciążyło by to twój serwer :)

Opublikowano

- Odbjur

twój komentarz tylko pokazał twój poziom, a do tematu nic nie wnosi. Jakbys chociaz sie zainteresowal tematem to bys wiedzial, ze serwer ma 200 slotów, a to kosztuje kilkaset złotych miesięcznie. Jeżeli wartość wynosi więcej niż 200zł to policja musi zaeragować. I nie ważne czy premium czy nie. Poprostu jest wyłączona autoryzacja nicków, ale nikogo to nie obchodzi bo się za to płaci dużą kasę mimo wszystko. A niepelnoletni może pójść z opiekunem. I sądząc po ilości komentarzy stawiam, że to kolejne konto komara, który zaczął sie dygać.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...