Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] DDosują serwer - co zrobić?

maniak1066

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jasne, jezeli wlozyles w serwer wiecej niz 200 zl to masz pelne prawo zglosic to na policje. A nawet jak tyle nie wlozyles to ddosy sa nielegalne bo to celowa czynnosc w wyniku ktorej chca zniszczyc twoje mienie. Idz na policje, przedstaw sytuacje, dowody. Za to moga isc do wiezienia ;D. Dodatkowo slyszalem, ze ma sie zwiekszyc kara dla "trolli" (czyli z nasylaniem botow) z 6 miesiecy do nawet 2 lat. W sumie sie zbierze troche, wiec sie nie wachaj, j zglos jak najszybciej!

@edt a co do tego screena spokojne, tobie nic nie grozi bo nowa EULA zakazuje sprzedawania

pluginow, wiec to tylko jeszcze bardziej pograzy Tirexa :D

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

@EasyPeasy1337

2 lata temu koles podajrze w lolu kupowal se mnostwo itow za kase, wydal 10 patykow i nagle ktos mu to ukradl. Poczatkowo policja go wysmiala ale pozniej po przedstawieniu wszystkiego podjeli dzialania. Hacker do dzisiaj siedzi.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Tak sie konczy uzywanie czyis pluginòw ;)

Ehh przed atakim "DDOS" tylko hosting moze pomoc Ci zie zabezpieczyc.

Ale maja slusznosc :-/.To samo bym robil na ich miejscu.

Nie używam nikogo pluginu, kto mi na to nie zezwolił.

Opublikowano

Nie używaj pluginów od tirex'a, wez funnyguilds. Jesli chodzi o ddosy serwera to napisz do hostingu ze ddosuja ci serwer jak oni nic nie zrobia mozesz ich postraszyc ze pojdziesz na policje :)

:)

Opublikowano

Witaj, jeżeli, nastąpią ''DDosy'' na twój serwer koniecznie pozostaje ci wykupienie hostingu OVH.PL. Jest to skuteczny hosting przed atakami DDos ;) następnym razem nie rób takich numerów.

Opublikowano

Kazdy bot ma inne IP. Zaloze sie ze sa podlaczeni do VPN.

Polska Policja cos zrobi? Przestan.

A właśnie że polska policja zajmuje się DDoSami ; ).

W polsce DDosy są nie dozwolone i ciulowo karalne ;)

Zgłoś do hostingu lub policji . Zajmą sie z sprawą a ip możesz jego sprawdzić za pomocą " Skype resolver " bo na pewno nie siedzi co chwile na vpnie ; ) .

Opublikowano

Istnieje coś takiego jak "Cert - Zespół reagujący na naruszenia bezpieczeństwa w sieciach należących do instytucji rządowych." jeśli posiadasz dowody itp. wypełnij odpowiednio zgłoszenie a zareagują :)

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Tirex uu ale fajnie ty masz w domu ! mysle ze powinneś iść z tym do jego rodziców koło Toruńia prawie mieszkają!

Mój drogi Wiktorze :)

Weź spójrz do słownika zanim coś napiszesz :P

I nie tłumacz się, że masz klawiaturę angielską...

EDIT

po co ty piszesz po "ń" "i" ?

Ta wypowiedz koło Toruńia prawie mieszkają!

to sie nie trzyma kupy :/

Opublikowano

Jesli jestes dobrze zabezpieczony to policja moze Ci nafikac.

O ile dobrze wiem pozew do sadu mozesz tylko wypowiedziec os. W sensie im

azwisko+adres itp.Musisz udowodnic ze dane zdobyte zostaly w sposob zgodny z prawem.

Musisz miec dowody mocne,mozliwe ze policja dojdzie lecz watpie tak jak mowilem VPN, lub TOR jestes nie do wykrycia chyba ze Sprzedadza Dane.Mowie o TORZE

Opublikowano

Ale wy jestescie mądrzy jak to kindernia z MPCForum na prawde tutaj ludzie zajmuja sie mówieniem o tym o czym nie mają pojęcia jak to polaczki Nie wiem to sie wypowiem.

OVH.PL leci jak mucha (Posiadam 220GBPS botnet - NIE UŻYWAM GO ani nic wiec nie macie podstawy do bana.)

J**** stressery / inne gówna tego typu kto ich używa jest idiota ;>

Dla niedowiarków  SSDP (Spoofed)8122714138218361048298.jpg

kwwLI6C.png

Opublikowano

Wiesz w takiej sytuacji nic nie zrobisz :) Bo fiberhost i tak nic nie da, ovh też leci więc ziomek nie potrzebnie niszczyłeś czyjąś prace (Tirex'a) i wyzywasz go jeszcze od dzieciaczków.

Opublikowano

Wiesz w takiej sytuacji nic nie zrobisz :) Bo fiberhost i tak nic nie da, ovh też leci więc ziomek nie potrzebnie niszczyłeś czyjąś prace (Tirex'a) i wyzywasz go jeszcze od dzieciaczków.

Co do tirexa to, tylko stwierdzałem fakty

Opublikowano

Co do tirexa to, tylko stwierdzałem fakty

To po c**j wstawiałeś jego prace na mpc chłopak męczył się nad tym a ty k***a w jednej chwili wstawiłeś jego prace. Ciekawe jak ktoś by ci coś takiego zrobił. Wątpie bo jesteś jak typowy Polaczek-Cebulaczek.

I te DDoS ci się należą tyle z mojej strony.

Opublikowano

To po c**j wstawiałeś jego prace na mpc chłopak męczył się nad tym a ty k***a w jednej chwili wstawiłeś jego prace. Ciekawe jak ktoś by ci coś takiego zrobił. Wątpie bo jesteś jak typowy Polaczek-Cebulaczek.

I te DDoS ci się należą tyle z mojej strony.

Układ był taki miałem zapłacić mu chyba 80 zł za plugin ale 21 dnia miesiąca, on dał mi go wcześniej i bawił się przy serwerze online 80 osób backdoorem, kickał ludzi zapraszał do siebie itp

Więc udostępniłem specjalnie mu te lagujące gówno.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...