Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kościół

JaJestemKuba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile wy macie lat że rodzicie was do chodzenie do kościoła zmuszają ? 12 ?

W podstawówce chodziłem ale nie musiałem, po prostu mojej babci bardzo na tym zależało, w gimnazjum powoli przestawałem a w liceum to ani razu nie byłem. Rodzice wiedzą że jestem satanistą i że bym ich wyśmiał gdyby kazali mi pójść do kościoła.

Opublikowano

Jak widac coraz mniej osob do kosciola chodzi. I dobrze. W koncu beda ludzie ktorym nie popieprza mozgow ludzie z kosciola.

Nie, nie chodze.

Opublikowano

Jak widac coraz mniej osob do kosciola chodzi. I dobrze. W koncu beda ludzie ktorym nie popieprza mozgow ludzie z kosciola.

Nie, nie chodze.

to ze Ty nie chodzisz nie znaczy, ze masz tak sie wypowiadac o tym wszystkim :P kazdy ma prawo do swojego zdania i kazdy moze robic co chce, a jak np. komus wiara pomaga, chodzenie do kosciola, i tak dalej, to niech to robi.

ALE przykre jest, gdy mlodziez chodzi do kosciola, bo jest presja, nacisk, ze strony osob starszych (rodzicow etc) Beka tez, jak sa wyjscia do kosciola np w szkolach - 200 osob idzie, ksiadz sie produkuje przez godzine, a to i tak nic nie daje - nigdy nie zrozumiem ideii religii w szkolach i chodzenia do kosciola wlasnie w ten sposob...

787741420213763595569.jpeg

Opublikowano

ALE przykre jest, gdy mlodziez chodzi do kosciola, bo jest presja, nacisk, ze strony osob starszych (rodzicow etc) Beka tez, jak sa wyjscia do kosciola np w szkolach - 200 osob idzie, ksiadz sie produkuje przez godzine, a to i tak nic nie daje - nigdy nie zrozumiem ideii religii w szkolach i chodzenia do kosciola wlasnie w ten sposob...

Witaj w moim świecie. 

21515.jpg

Opublikowano

Nie i nie, mam swoje zdanie nt. kościoła.

Nie wierzę w boga, ale gdybym wierzył to i tak moja noga by nie stanęła w okręgu kościoła, gdyż to wszystko to skorumpowane miejsce.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Oczywiście, trzeba szanować pamięć naszego polaka rodaka wielkiego człowieka papieża Jana Pawła II.

Oczywiście. :)

Jeżeli chodzi o mnie, to chodzę, może nie ciągle, aczkolwiek zdarza się. Sam o sobie decyduje, także z własnej, nieprzymuszonej woli. 

zSCFQrN.png

Opublikowano

Ja chodzę, niby z przymusu ale ja sam też chcę chodzić, mamy fajnych księży, którzy dobrze i czytelnie prawią, atmosfera tez jest super. Nawet jak ktoś nie wierzy, to nie zaprzeczy że kościół jest doskonałym oparciem i miejscem gdzie zawsze wejdziesz i zostaniesz zrozumiany. Jak nie trafisz na otyłego klechę, to zwykle da się b. fajnie pogadać z księdzem Dlatego tyle babć tak gorliwie chodzi do kosciola, bo nie maja prawdopodobnie juz nikogo innego...

Oczywiście mówię o swoim kosciele na obrzezach miasta, bo np. skostniałe katedry w centrum to katastrofa...

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Ja jestem ministrantem od 7 lat, w boga nie wierzę, chodzę bo mi rodzice neta odłączają jak nie idę ;(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...