Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Last Chaos, a inne gry - dlaczego LC odchodzi w niepamięć?

Miyoshi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Na 777 grałam krótko, bo zaraz wyszedł Extreme i przeszłam tam na dłuuugo xD Z Destiny odeszłam dopiero... Jak dali cap'a 240 o.O Czyli grałam dość długo. I dobrze sobie wspominam ten czas, te wszystkie ekipy z którymi grałam (teraz z nimi "wojna", ale tamten czas był zajebiaszczy xD). Później wróciłam na jakiś miesiąc, zdołałam wbić 229lv i mi się odechciało xD

A w międzyczasie Generic01 i wbijanie 1 levela i pk w procku, wbicie levela i pk w procku i tak w kółko xD

A najlepszy EP1 wg mnie to był WoC (World of Chaos), nie wiem czemu, ale tam mi się grało najlepiej.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

No cóż, póki nie było serwerów szybkiego lvlowania to wszystko było ok i moim zdaniem LC miało tą swoją atmosferę. Później jednak ludzie zaczęli przerzucać się na nowsze privy i zaczęło się wszystko psuć. ;) 

Opublikowano

No cóż, póki nie było serwerów szybkiego lvlowania to wszystko było ok i moim zdaniem LC miało tą swoją atmosferę. Później jednak ludzie zaczęli przerzucać się na nowsze privy i zaczęło się wszystko psuć. ;)

Gdyby nie wychodziły masowo takie same privy, to by było okej. Przecież na początku, było tylko kilka serwerów, więc na nich było dużo osób. Teraz jest masa tego gówna i jest po 30 graczy na każdym.

Z resztą, ja nie mam już o czym gadać. Swoją przygodę z LC skończyłam na dobre. Nawet jeśli by powstał super serwer, wątpię, żebym wróciła ;3 Mogę zostać jedynie mentorem, bo co nieco wiem o tej grze xD

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Jak się wpadnie z ekipą, to można chwilę pograć. Ale później, na grodach czy coś, co robić? Coś jak Genesis. Graliśmy ekipą ale co z tego, jak nikt nie atakował grodów? I w końcu taka gra się nudzi ;3

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Dlatego, że w LC to za mało ludzi jest. :p Musisz przyznać, że dopóki Ty i ja grałyśmy na Genesisie i była wielka wojna między nami to przynajmniej coś się działo. ;) Mieć pokój z całym serwerem troszkę nudno. :3

Opublikowano

777, Extreme (stare Destiny - uważam, że Extreme było jeszcze lepsze niż Destiny), no i oczywiście Elite.. ah, te czasy. :P Za czasów pierwszego Generica 01/02 było także całkiem w porządku. A później to już c**j wszystko strzelił. :D

@frytusx33 pamiętasz Jacusia? :D I tych ruskich, co niby wbili się do bazy danych Elite? :D

Ja bym nie pamiętał ? xD A co masz jakis kontakt z nimi ? :D

Opublikowano

Ja bym nie pamiętał ? xD A co masz jakis kontakt z nimi ? :D

Nie mam niestety. ;/ A szkoda, bo wtedy fajna ekipa  była. Jedynie mam kontakt z Kamilem (ZmorĄ), który mnie ciągle namawia na granie w Terrę. xD

Opublikowano

Nie mam niestety. ;/ A szkoda, bo wtedy fajna ekipa  była. Jedynie mam kontakt z Kamilem (ZmorĄ), który mnie ciągle namawia na granie w Terrę. xD

No jakby nie patrzył, my żeśmy trzymali ten serwer xD Teraz gdy naszych wojen brakło, to nie ma co robić tam ;x

k1hvCVp.gif

Opublikowano

No jakby nie patrzył, my żeśmy trzymali ten serwer xD Teraz gdy naszych wojen brakło, to nie ma co robić tam ;x

Haha, nas tam było chyba najwięcej. xD Gdzieś mam jeszcze pamiątkowe filmiki z PK w Tombie. :D

Opublikowano

lc swoje lata świetności miało za      czasow ep 1 wtedy coś sie działo, farmiło się wepem +6  to były czasy :D 

Dla mnie lc się wypaliło czasem pogrywam w serwery prywatne ale chyba z tym skoncze, pasuje przejść na inna gre TF2  lub LOL ewentualnie WOT badź produkacja muzyki xD

Deus vult

Opublikowano

Ep1 i Ep 2 pamietam jak gralem na LC USA moj chyba pierwszy serwer od 2006-2007 roku? to byly czasy kiedy mialo sie 30 lvl i bylo sie pro secik + 3-4 i w merak nikt ci nie dawal rady :D oj to byly czasy jeszcze pamietam polska gildie prowadzona przez MetiaPL koles ktory hinglanderem rozwalal system.. oj to byly czasy dawne czasy.. wrocilbym do nich ;) jak cale serwer byly zapelnione i nie mozna bylo wejsc bylo chyba napisane full? maintance? nie pamietam :D a teraz 20 na privach i tyle.. pomyslec ze kiedys do LC nie mozna bylo sie dobic :D

Opublikowano

W tej chwili gracze którzy są od początku z LC ( mówię o globalu Aeria LC ) nie mają nic do roboty. Wbicie kolejnej postaci na max lvl ze zrobienie eq zajmuje 2-3 tygodnia grając po mniej więcej 10-15 godzin dziennie zakładając że mamy wszystkich dopalaczy pod dostatkiem. Gra od zera ? 2 miesiące i mamy wszystko wystarczy znać system zarobku i tyle. Gra za szybko się kończy i każdy gra już sam ze sobą. Nawet wprowadzenie nowych postaci nic nie da bo co po 3 tygodniach znowu zawieje nuda... Powinni wrócić do lvl cap 165 gdzie wbićie 160-165 zajmowało na prawdę dużo czasu bo sam raid na full dopalaczach i buffach zajmował od 10 do 12 minut a w godzinę biło się w ten sposób 5-6%. Z tego co słyszałem na PLu jakaś paranoja z castem wyszła że już nie da się mieć 100% ^^ bez sensu ! Każdy kiedyś robił wszystko byle mieć te 100% lata dropu zdobywania wszystkiego a teraz co ? nic... Wystarczy doładować cash za 10k zł i mamy wszystko. Jeszcze trochę to dadzą nam eq do IS i tak to się skończy. Najlepiej gdyby zrobili system resetu po wbicie tego 185 lvla robimy reset gramy od 1 lvla a status i skill zostają i rozwijamy status np do 32 tyś jak ktoś już pisał podobnie było w mu online i mimo że gra ma około 20 lat to ciągle ma setki tysięcy graczy i kogo obchodzi tam monotonia ? nikogo :) Ale cóż tej gry już nic uratuje pozostaje sprzedać konta maniakom którzy liczą na drugie życie tej gry.

Zaraz polecą hejty na mnie że doszedłem do wszystkiego złodziejstwem itp itd Typowe Polaczki płaczki pozdro dla "PrO GaMeRóW " :-)

titan.jpg
Opublikowano

Moim zdaniem teraz nie ma co dyskutować o Last Chaos...

Ostatnio wszedłem na serwer, sprawdzić co się dzieje, mojego arcymaga +105 lvl obczaić, ogółem sprawdzić co nowego.

Przejrzałem kilka stoisk - koral lvl 10/11/12 po 50-100kk, jak to zobaczyłem, to się śmiałem pół dnia. Teraz na 1 lvlu można mieć +70k hp. :D

Kiedyś można było normalnie pograć, na 3k hp - szukanie pt, bo samemu się nie daje rady, wtedy gra była na prawdę ciekawa. Teraz jedynie toczy się rywalizacja o moby na długim korytarzu w tomb. :D

Wprowadzają kolejne nowości ułatwiające grę, dzięki czemu ludzie z prywatnych serwerów się przenoszą, ale za to 'stare konie' wkurwione odchodzą, tyle. ;d

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...