Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Last Chaos, a inne gry - dlaczego LC odchodzi w niepamięć?

Miyoshi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlatego, że tak jak już wspomniałam, na LC PL może i dojście do pewnych barierek zajęłoby więcej czasu, ale to dalej pozostaje ta sama gra, która już chyba nic lepszego z siebie nie wyciągnie. Po co tracić czas na coś, co (według mnie) nie ma przyszłości? PL, czy privy to dalej jest to samo... nic się nie zmienia i nie zmieni. A nowy interface to nie jest wydarzenie na miarę paru lat. ;)

Ale mi chodzi o to, że gra Ci się znudziła bo już wszędzie byłaś i wszystko widziałaś... na privach. Na PL jakbyś zaczynała od zera i wytrzymała do końca to byś miała inne zdanie. Privy Metina i globalny serwer to też to samo przecież, będziesz w to grać 2-3 lata i też Ci się znudzi. To normalne. ;)

A z tym interfacem to chciałam podkreślić, że jednak gra jest modernizowana. ;)

edit:

Tyle ze jeśli na globalnym serwerze nie kupisz sobie cashu, to nie masz szans co kolwiek zrobic. Kiedys, z 4 lata temu na małych levelach zarabiało sie na niebianach, a teraz co? Niebian kosztuje 8-10kk a za takiego słonia 1lvl-1,5kkk za 60lvl- 5kkk+, za smoka czy konia 37 lvl okolo 800kk. Moze to i prawda ze są teraz te sety erebusa i zrobic sobie taka bron na ten 73 lvl +14/15 to pikus, ale co dalej ? O pu na polaku nie ma co sie martwic mozna sobie zrobic 3 questy i jest 10k pu potem znowu ze 2 i jest 6k pu. Mozna również zabic bossa w cube i dostaje sie 1k pu za jednego bossa wiec o pu na polaku nie ma co sie martwic. I tak jak mówie bez ładowania cashu na serwerze globalnym nie ma sensu, opłaca sie grac tylko na europejski lecz tam juz mało gra ludzi.

Ja jak grałam na PL to nie ładowałam cashu, może nie dobiłam do nie wiadomo jakiego poziomu ale miałam pomysł na biznes i na pewno bym się utrzymała i w późniejszych etapach gry. A jeżeli chodzi o tego bossa w cube to samemu tego nie zrobisz na małym lvlu. ^^ 

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tyle ze jeśli na globalnym serwerze nie kupisz sobie cashu, to nie masz szans co kolwiek zrobic. 

W błędzie jesteś. Teraz gra na PLu jest tak ułatwiona, że da się łatwo zarobić, a do tego wbicie lvl cap to kwestia kilku miesięcy.

zSCFQrN.png

Opublikowano

Ale mi chodzi o to, że gra Ci się znudziła bo już wszędzie byłaś i wszystko widziałaś... na privach. Na PL jakbyś zaczynała od zera i wytrzymała do końca to byś miała inne zdanie. Privy Metina i globalny serwer to też to samo przecież, będziesz w to grać 2-3 lata i też Ci się znudzi. To normalne. ;)

Okej, od 2006 roku, czyli przez 8 lat, udało im się zmodernizować interface, by w końcu uzyskać coś, co prezentuje się w miarę okej... no proszę Cię. Takim tempem to za 20 lat może jakiś nowy skill zobaczymy. Z resztą odnoszę wrażenie, że wprowadzane coraz to nowych innowacyjnych rozwiązań jest tutaj chwytem marketingowym, żeby ludzie ładowali cash, bo im hajs się nie zgadza. :D

Do tego na PL-u spieprzyli totalnie sprawę z PU. Teraz nic nie trzeba praktycznie robić, parę questów i jest się ustawionym.

Opublikowano

edit:

Ja jak grałam na PL to nie ładowałam cashu, może nie dobiłam do nie wiadomo jakiego poziomu ale miałam pomysł na biznes i na pewno bym się utrzymała i w późniejszych etapach gry. A jeżeli chodzi o tego bossa w cube to samemu tego nie zrobisz na małym lvlu. ^^ 

Nie prawda ze Metin2PL to to samo co np Ascarial, czyli tam gdzie gra Monika. Nie grałas raczej w Metina, priwy to całkiem inna bajka :)

Ja jeszcze porownam cabala 2 do lc. Cabal2 ma prawie to samo z skillami co w lc, tzn. musisz zdobyc jakis tam poziom postaci jak i oddzielny do skili zeby je kupic, i nie ma tam czegos takiego ze napierdala sie jednym skilem non stop. Trzeba zrobic dobre combo zeby wygrac pvp. I co najważniejszedla mnie w tej grze skile wyglądaja bosko <3

Opublikowano

Nie prawda ze Metin2PL to to samo co np Ascarial, czyli tam gdzie gra Monika. Nie grałas raczej w Metina, priwy to całkiem inna bajka :)

Ja jeszcze porownam cabala 2 do lc. Cabal2 ma prawie to samo z skillami co w lc, tzn. musisz zdobyc jakis tam poziom postaci jak i oddzielny do skili zeby je kupic, i nie ma tam czegos takiego ze napierdala sie jednym skilem non stop. Trzeba zrobic dobre combo zeby wygrac pvp. I co najważniejszedla mnie w tej grze skile wyglądaja bosko <3

W Metku skill też prezentują się o niebo lepiej niż w LC. :3 Np. buffki surki WP - strach, czarowane ostrze, czy zbroja. W ogóle każdy mi mówił, że LC i Metin to jest jedno i to samo... większej bzdury nie słyszałam. Może obie gry to MMO, ale to, jak porównywać zakonnicę i prostytutkę. xD

Do tego pvp w Metinie, a LC to już w ogóle niebo, a ziemia. W LC to zazwyczaj nawalanie jednym skillem, a w Metku jednak trzeba się postarać o dobre bony na każdą z klas/na bronie tychże klas i nie raz, nie dwa nieźle napocić, żeby kogoś ubić. :p Nie ma mowy o pvp na jeden skill/1 hit. ;)

Opublikowano

To skoro sie tak latwo zarabie to powiedz mi jak ? :)

Może nie bardzo łatwo, ale da się losować żetonami z alvitar. Wbrew pozorom da się nieźle zarobić. ;-)

zSCFQrN.png

Opublikowano

Takim tempem to za 20 lat może jakiś nowy skill zobaczymy.

Wydaję mi się czy kleryk ostatnio dostał 2 nowe skille? ;p Nie jestem pewien, ale coś słyszałem.

Tutaj się zgodzę, że porównywując cabala do LC, to skille i grafika górują na korzyść cabala, ale moim zdaniem LC ma za to niepowtarzalną atmosferę :p

Opublikowano

Wydaję mi się czy kleryk ostatnio dostał 2 nowe skille? ;p Nie jestem pewien, ale coś słyszałem.

Tutaj się zgodzę, że porównywując cabala do LC, to skille i grafika górują na korzyść cabala, ale moim zdaniem LC ma za to niepowtarzalną atmosferę :P

2 nowe skille? Pierwsze słyszę. ;o LC miało niepowtarzalną atmosferę, ale jakieś 4-5 lat temu. ;x Do takiego LC, z takimi ludźmi i z takim klimatem, jak wtedy to bym chętnie wróciła. ;)

Opublikowano

Może nie bardzo łatwo, ale da się losować żetonami z alvitar. Wbrew pozorom da się nieźle zarobić. ;-)

Mam w plecaku + 50 żetonów i nie wiem co z nimi robić, kufry teraz chodzą po 200-300k :p

Opublikowano

To dlaczego nie grasz na PL, gdzie żeby coś osiągnąć potrzeba trochę pracy? Bez ładowania pieniędzy masz naprawdę dużo do osiągnięcia żeby dobić do tej "barierki". Owszem LC aż tak się szybko nie rozwija, ale są wprowadzane ulepszenia - tak jak ostatnio nowy interface wybierania postaci. Nowe krainy też są wprowadzane, owszem... nie ma czegoś takiego że co rok coś nowego, ale te wszystkie ulepszenia są robione pod globalne serwery gdzie ludzie potrzebują czasu żeby się oswoić. ;) Szczególnie Ci, którzy nie ładują.

Wiesz czemu np ja nie gram na plu w lc? Bo nie gram juz w lc. Bo fakt faktem wole teraz wolniejsze expienie, ale lc opiera sie na biciu mobkow 1 skillem. Dlatego gram w aiona, bo tam zeby zabic mobka trzeba walnac cale combo xD owszem, jest casting ale nie taki jak tu, skille zawsze sie laduja. A najlepszym jest to, ze pvp jest tu dopracowane jak nigdzie indziej :) i wszystko wyglada pieknie. Sety, wepy, animacje, mapki... A w lc? Nie bardzo.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Dobrze to moze ja cos powiem planuje zrobic serwer narazie beta na max 10-15 osob taki test.

Oto co moj serwer by mogl zaoferowac 

Max lvl 50 ze stopniem bedzie sie zwiekszal do max 100 chce zrobic cos naprawde Last chaos old

brak 100% cooldowna bo dla mnie to jest bezsens kiedy uzywa sie 1 skilla no sami wiecie? deadlinka i padasz

Mapy to juno  ( 1-30 lvl ) merak ( 30- 50) Kilka boosow na dana mape z ktorych beda wylatywaly rozne itemki i rzeczy potrzebne do zrobienia acckow. Chce zrobic tak zeby templariusze i inne zapomnanie klasy  czuly sie swobodnie i mialy szansy na pvp i pve co o tym myslicie?

Opublikowano

To nie jest prezentacja serwera lecz dyskusja o last chaos a to jest moje zapytanie czy stare koksy by na takim sewerze pograly.. Dosc dlugo gram w lc jak kazdy z was i juz mam dosc serwerow gdzie jest lvl 185 100% cooldowna sety i 50k czy 100k hp to juz sie robi nudne. Pogralbym sobie w stare lc gdzie bylo ciezko na poczatek a teraz? na privach od poczatku mozesz sie niezle dorobic.. to juz sie robi monotonne i nudne. Czekam na wasze opinie.

Opublikowano

To nie jest prezentacja serwera lecz dyskusja o last chaos a to jest moje zapytanie czy stare koksy by na takim sewerze pograly.. Dosc dlugo gram w lc jak kazdy z was i juz mam dosc serwerow gdzie jest lvl 185 100% cooldowna sety i 50k czy 100k hp to juz sie robi nudne. Pogralbym sobie w stare lc gdzie bylo ciezko na poczatek a teraz? na privach od poczatku mozesz sie niezle dorobic.. to juz sie robi monotonne i nudne. Czekam na wasze opinie.

Wiesz ile osób już próbowało? Nawet Wizatkowi nie wyszło.

Opublikowano

Tak wiem finansowo jestem gotowy bede go robil dopoki nie skonczone mysle ze z wasza pomoca on sie uda? ale co myslicie o pomysle? dobry jest? czy taki serwer by sie utrzymal?

Opublikowano

Raczej by się nie utrzymał, bo każdy potrafi napisać, że zagrałoby na takim serwerze a gdy się taki pojawi to olewka bo za ciężko.

Poza tym, dla mnie LC się wypaliło i raczej już nie wrócę. Nawet na Genesis na grody nie chodzę... 

Nawet gdy w LC nie będzie casta, to postacie nie mają takich skilli, żeby walnąć combo jak w tych nowszych grach, bo każda postać ma tylko tego 1 skilla dobrego, może poza archerem. A taki witch? To już na straconej pozycji. LC nigdy nie będzie miało czystego pvp. Gra musiałaby zostać tworzona od podstaw, tak jak wyżej, musiało by wyjść LastChaos 2 :)

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Nie ukrywam - ja również nie gram w LC, bo ile można oglądać te same postacie, te same krainy. Ale pamiętajcie, że na samym początku Waszej przygody z LC Wam się wszystko podobało i gra nie była nudna. Jak już powiedziałam, grając cały czas w Rappelz/Metin/Aion/Cabal czy Bóg wie co jeszcze... nudzisz się i szukasz jakieś alternatywy. Owszem, gra nie jest często aktualizowana... i to jest błąd twórców, pewnie jakby były jakieś nowości to gra stałaby się popularniejsza. Fajnie by było gdyby powstało LC 2, ale jakoś nie wierze że ktokolwiek z góry wpadnie na ten pomysł. Po za tym, po co gdybać... ;) 

Opublikowano

Nie ukrywam - ja również nie gram w LC, bo ile można oglądać te same postacie, te same krainy. Ale pamiętajcie, że na samym początku Waszej przygody z LC Wam się wszystko podobało i gra nie była nudna. Jak już powiedziałam, grając cały czas w Rappelz/Metin/Aion/Cabal czy Bóg wie co jeszcze... nudzisz się i szukasz jakieś alternatywy. Owszem, gra nie jest często aktualizowana... i to jest błąd twórców, pewnie jakby były jakieś nowości to gra stałaby się popularniejsza. Fajnie by było gdyby powstało LC 2, ale jakoś nie wierze że ktokolwiek z góry wpadnie na ten pomysł. Po za tym, po co gdybać... ;)

Podobało mi się ponieważ: to była moja pierwsza gra mmo online, nie wiedziałam/nie szukałam innych tego typu gier, nie poznałam jej w 100%.

A teraz grałam w masę gier tego typu, wiem, że jest ich więcej i są lepsze a lc znam już bardzo dobrze.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

No cóż - byłam zapatrzona w LC i nie wyobrażałam sobie, że może być inna gra MMO, którą poznam tak dobrze i mi się spodoba. Teraz naprawdę widać, jak wielka przepaść jest pomiędzy LC, a innymi MMO, które de facto wyszły w podobnym czasie, co Last Chaos.

Opublikowano

Last chaos swoje najlepsze dni miało za czasów EP2. Za czasów Elite Last Chaos, lub Destiny ale nie te destiny co teraz, mowie o destin z max levelem 200. Oj pograłoby sie na takim destiny :)

Opublikowano

Last chaos swoje najlepsze dni miało za czasów EP2. Za czasów Elite Last Chaos, lub Destiny ale nie te destiny co teraz, mowie o destin z max levelem 200. Oj pograłoby sie na takim destiny :)

Oj tak, ceny w normie, bug z ab1 i zabawy na grodach. Właśnie takiego serwera potrzeba, jakie było Destiny ;3

k1hvCVp.gif

Opublikowano

777, Extreme (stare Destiny - uważam, że Extreme było jeszcze lepsze niż Destiny), no i oczywiście Elite.. ah, te czasy. :P Za czasów pierwszego Generica 01/02 było także całkiem w porządku. A później to już c**j wszystko strzelił. :D

@frytusx33 pamiętasz Jacusia? :D I tych ruskich, co niby wbili się do bazy danych Elite? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...