Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Last Chaos, a inne gry - dlaczego LC odchodzi w niepamięć?

Miyoshi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stwierdziłam, że przyda się temat, w którym będziemy mogli podyskutować o wadach LC i porównać je do innych gier/pomarzyć o tym, co mogłoby zostać wprowadzone, ale tak się nie stało (bo i tak dział świeci pustkami...). :D Pozwolę sobie na początek zacytować post @Boomwuayash, z którą zaczęłam prowadzić dyskusję w publikacji.

Gdyby gra ogólnie przeszła wielką metamorfozę, może byłyby szanse żeby pożyła dłużej. Brakuje tu nawet głupiego craftingu (no tak, jest coś takiego, ale czy ktoś z tego korzysta?).

Porównując LC a AION (bo akurat w niego gram i mogę porównać)

LC - crafting jest, ale bez użyteczny, AION - crafting? Najważniejsza rzecz. Robisz sobie potki z AS (aion shop/item shop), najlepsze eq TYLKO Z CRAFTINGU, etc. A żeby móc craftować, trzeba poświęcić wiele, wiele czasu.

LC - skrzydełka są, dla ozdoby, AION - skrzydełka są, po to, aby latać. Nawet możesz walczyć podczas lotu.

LC - pvp opiera się na 1 skillu, AION - masz wypakowane 5 pasków skilli + 3 paski na poty/scrolle etc, a skille wyglądają na prawdę z*********e. Jak się rzuca "combo" w kogoś, wygląda to nieziemsko.

LC - po wbiciu maxa nuda. AION - wbijając levele robisz kampanię (2 nacje mają inną, która i tak się łączy ze sobą) i dowiadujesz się dużo o grze + poznajesz świetną fabułę, nie expisz non stop na mobach, tylko lecisz questy z kampani i poboczne, dodatkowo wbijasz sobie punkty np "pozyskiwanie esencji", co przydaje się później do robienia potek, eq, wepów, żarcia. Poza tym po wbiciu maxa bawisz się na siegach, zbierając pkt odchłani za które możesz zdobyć jeszcze lepsze rzeczy...

xD

Grałam w Aiona, ale niestety na starym komputerze miałam lagi, więc przestałam. A co najlepsze Aion przecież jest grą, która wyszła dawno, dawno temu. Pamiętam, jak jeszcze grałam na LC PL - jedna z gildii, bodajże Witchers, na swoim forum mieli adnotację do serwera Aiona. :P Także, jak widać wystarczy chcieć i mieć pomysł. LC może i ma potencjał, ale według mnie wszystko jest zrobione na 'odwal się', jakkolwiek to brzmi. W ciągu tych paru lat spotkałam w LC masę ludzi i z wieloma osobami rozmawiałam, a z tego jedna, TYLKO JEDNA, miała zrobiony crafting. ;_; No błagam. 

W Metinie fajne jest to, że tam do ulepszania potrzebuje się tzw. ulepszaczy, czyli itemków, które najczęściej dropią na mapkach/z mobów, gdzie się nie expi, więc jeżeli chcemy zarobić/nie wydawać hajsu trzeba tam posiedzieć i podropić. Wiadomo - na niższych lvlach jest łatwiej, itemy na wyższy lvl ciężej wbić na +9, bo wszystko droższe, czy trudniej dostępne, ale dalej jest motywacja, żeby grać. Do tego bony.. bajka. Nie widziałam jeszcze dwóch takich samych przedmiotów, identycznie wybonowanych - to chyba jest niemożliwe. :P

Patrząc teraz na Metina i LC dziwię się, że w LC jeszcze ktokolwiek gra. I mówcie, co chcecie, ale Metin jest postrzegany przez pryzmat 'metińczyków-gimbusów', którzy wiadomo, jaką mają opinię (podobnie, jak LOL). ;_;

Zapraszam do dyskusji. :P

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W Metina nie grałam nigdy, ale grałam w np 4Story, MuOnline, Neverwinter, Diablo, chwile nawet w Lingeage 2 i te gry w porównaniu do LC (oprócz Mu) mają gorszą grafikę xD

Jak już pisałam, LC w roku, którym została wypuszczona, miała wszystko czego można było sobie wymarzyć. Można powiedzieć, że nawet miało "kampanie" (q do moraski xD), ale co z tego, jak wszystko można było zrobić samemu... A MMO powinno być zrobione pod grę w grupie.

To, co porównałam wcześniej to tylko malutki wstęp do tego, czego brakuje LC. Bo w roku 2014 jest masa gier, które są o milion razy lepsze od LC.

Samo to, że teraz online gry mają fabułę, a lc raczej nie... Więc nie ma co wciągnąć już w tą grę.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

W Metina nie grałam nigdy, ale grałam w np 4Story, MuOnline, Neverwinter, Diablo, chwile nawet w Lingeage 2 i te gry w porównaniu do LC (oprócz Mu) mają gorszą grafikę xD

Jak już pisałam, LC w roku, którym została wypuszczona, miała wszystko czego można było sobie wymarzyć. Można powiedzieć, że nawet miało "kampanie" (q do moraski xD), ale co z tego, jak wszystko można było zrobić samemu... A MMO powinno być zrobione pod grę w grupie.

To, co porównałam wcześniej to tylko malutki wstęp do tego, czego brakuje LC. Bo w roku 2014 jest masa gier, które są o milion razy lepsze od LC.

Samo to, że teraz online gry mają fabułę, a lc raczej nie... Więc nie ma co wciągnąć już w tą grę.

No właśnie w LC jest dziwne to, że 99% rzeczy jest się w stanie robić teraz samemu. Na serwerach prywatnych klerycy/templariusze mają rację bytu ze względu na bitwy, czy pvp, ale np. na globalu granie templarem bądź klerem graniczy chyba z niemożliwością, skoro każdy gra sam. :x Pamiętam czasy, kiedy się chodziło wspólnie na buce, czy do Tomba.. teraz tego już nie ma. ;_; Już nie chodzi nawet o grafikę, ale właśnie o samą istotę gry, która po prostu nudzi. W dobie nowych, lepiej zorganizowanych gier LC jest na samym końcu.

Opublikowano

Ciekawy temat, nie powiem. Jeżeli o Last Chaos, to gra ma potencjał i to ogromny, ale zaangażowanie twórców gry spowodowało, że owe mmo jest w takiej sytuacji, a nie innej. Sądzę, że projekt da się odratować, ale musiałaby zostać przeprowadzona rewolucja. Przede wszystkim zmiana wszelakich systemów w grze, odnowienie jej kodu, może ulepszenie grafiki (nie oszukujmy się, grafika pozostawia trochę do życzenia, choć nie jest tragiczna). Do tego masa nowości i przede wszystkim naprawa tego, co spowodowało ucieczkę graczy - za duży lvl cap, nastawienie na grę solo, brak zredukowanego pvp. Kiedyś to były czasy, kiedy w party farmiło się w procku, bądź chodziło na buce, itd... Teraz nie jest niestety tak kolorowo. Podsumowując - gdyby zostały podjęte ogromne zmiany, to gierka jest do wyratowania

a z tego jedna, TYLKO JEDNA, miała zrobiony crafting. ;_; No błagam. 

O mnie mówisz? :P

zSCFQrN.png

Opublikowano

O mnie mówisz? :P

Nie, nie o Tobie. :p

Ciekawy temat, nie powiem. Jeżeli o Last Chaos, to gra ma potencjał i to ogromny, ale zaangażowanie twórców gry spowodowało, że owe mmo jest w takiej sytuacji, a nie innej. Sądzę, że projekt da się odratować, ale musiałaby zostać przeprowadzona rewolucja. Przede wszystkim zmiana wszelakich systemów w grze, odnowienie jej kodu, może ulepszenie grafiki (nie oszukujmy się, grafika pozostawia trochę do życzenia, choć nie jest tragiczna). Do tego masa nowości i przede wszystkim naprawa tego, co spowodowało ucieczkę graczy - za duży lvl cap, nastawienie na grę solo, brak zredukowanego pvp. Kiedyś to były czasy, kiedy w party farmiło się w procku, bądź chodziło na buce, itd... Teraz nie jest niestety tak kolorowo. Podsumowując - gdyby zostały podjęte ogromne zmiany, to gierka jest do wyratowania

Nowości to oni wprowadzają co chwilę... szkoda tylko, że takie debilne i nic nie warte. A teraz tak szczerze - wierzysz w to, że w LC mogłaby zostać wprowadzona rewolucja? Bo ja nie. Ten cały syf zaszedł już o wiele za daleko. Twórcy musieliby chyba otworzyć Last Chaos v2 i tyle. 

Opublikowano

Nie, nie o Tobie. :P

No to znasz w takim razie 2 osoby, a nie jedną (ale co to za różnica... crafting powinien być bardziej oblegany).

Nowości to oni wprowadzają co chwilę... szkoda tylko, że takie debilne i nic nie warte. A teraz tak szczerze - wierzysz w to, że w LC mogłaby zostać wprowadzona rewolucja? Bo ja nie. Ten cały syf zaszedł już o wiele za daleko. Twórcy musieliby chyba otworzyć Last Chaos v2 i tyle. 

No wiem, bardzo często nietrafione. Wierzę, że mogłaby, ale nie ze strony Gamigo, może jakieś innej firmy... W sumie nie byłoby to takie trudne, przecież kod mają, a dzięki niemu można wprowadzić dosłownie wszystko...

zSCFQrN.png

Opublikowano

No to znasz w takim razie 2 osoby, a nie jedną (ale co to za różnica... crafting powinien być bardziej oblegany).

No wiem, bardzo często nietrafione. Wierzę, że mogłaby, ale nie ze strony Gamigo, może jakieś innej firmy... W sumie nie byłoby to takie trudne, przecież kod mają, a dzięki niemu można wprowadzić dosłownie wszystko...

Ale naprawianie obecnego LC byłoby troszkę, jak postawienie domu, a dopiero później wylanie fundamentów. Tak z deka od dupy strony. :D Jednak wiem, że Gamigo nie posunie się do czegoś takiego, jak otworzenie nowego LC... a szkoda, bo mogłoby być ciekawie widzieć Last Chaos w wersji współczesnej. 

Opublikowano

Ale naprawianie obecnego LC byłoby troszkę, jak postawienie domu, a dopiero później wylanie fundamentów. Tak z deka od dupy strony. :D Jednak wiem, że Gamigo nie posunie się do czegoś takiego, jak otworzenie nowego LC... a szkoda, bo mogłoby być ciekawie widzieć Last Chaos w wersji współczesnej. 

Racja, chociaż... Gamigo ma wiele innych gier, jakby połączyć siły Last Chaos z silnikiem innej z ich gier, to mogłoby powstać coś niezłego, tylko trzeba chęci i pomysłu, a obecnie Gamigo leci głównie na kasę.

zSCFQrN.png

Opublikowano

Racja, chociaż... Gamigo ma wiele innych gier, jakby połączyć siły Last Chaos z silnikiem innej z ich gier, to mogłoby powstać coś niezłego, tylko trzeba chęci i pomysłu, a obecnie Gamigo leci głównie na kasę.

No nie wiem... Last Chaos potrzebuje konkretnej modernizacji. Tutaj jedynym 'atutem', a zarazem zmorą było/jest PU, które na większości serwerów prywatnych zostało porzucone, więc nawet robienie skilli nie przynosi żadnej satysfakcji.

Opublikowano

No nie wiem... Last Chaos potrzebuje konkretnej modernizacji. Tutaj jedynym 'atutem', a zarazem zmorą było/jest PU, które na większości serwerów prywatnych zostało porzucone, więc nawet robienie skilli nie przynosi żadnej satysfakcji.

Według mnie jednym z atutów jest PU - to, czego dużo gier nie ma, a które można byłoby ładnie zmodernizować. Zmiany zachodziły kilkukrotnie - od bloka 50%, czy farmieniu na drzewkach (a nie w procku, który teraz nie jest odwiedzany), po nowe drzewko umiejętności (niby niewiele związane, ale jednak), które było trafnym dokonaniem. Fakt, robienie skilli nie robi satysfakcji, ale jakby pomyśleć np. o kilku rodzajach danej umiejętności, którą możemy dostosowywać pod własną postać (np. mamy lvl 5 skilla, to możemy rozwinąć go w formę A, bądź B ), to mogłoby być ciekawie. Do tego przydałoby się stworzyć normalne pvp, gdzie wszystkie lvl-e mają swoich oponentów, z którymi są w stanie toczyć ciekawą walkę.

zSCFQrN.png

Opublikowano

Według mnie jednym z atutów jest PU - to, czego dużo gier nie ma, a które można byłoby ładnie zmodernizować. Zmiany zachodziły kilkukrotnie - od bloka 50%, czy farmieniu na drzewkach (a nie w procku, który teraz nie jest odwiedzany), po nowe drzewko umiejętności (niby niewiele związane, ale jednak), które było trafnym dokonaniem. Fakt, robienie skilli nie robi satysfakcji, ale jakby pomyśleć np. o kilku rodzajach danej umiejętności, którą możemy dostosowywać pod własną postać (np. mamy lvl 5 skilla, to możemy rozwinąć go w formę A, bądź B ), to mogłoby być ciekawie. Do tego przydałoby się stworzyć normalne pvp, gdzie wszystkie lvl-e mają swoich oponentów, z którymi są w stanie toczyć ciekawą walkę.

O widzisz - z tymi skillami to już coś. W ogóle uważam, że powinna być gra, gdzie np. klasy są zależne od siebie, czyli np. ktoś rzuca jakąś trutkę, żeby druga osoba mogła użyć swojego skilla. Fajnie by to urozmaiciło pvp i dało jakiś nacisk na wspólną grę. Drzewo skilli to jest podwalone z innych gier.. aż się dziwę, że tak długo trzeba było na to w LC czekać. ;)

Opublikowano

O widzisz - z tymi skillami to już coś. W ogóle uważam, że powinna być gra, gdzie np. klasy są zależne od siebie, czyli np. ktoś rzuca jakąś trutkę, żeby druga osoba mogła użyć swojego skilla. Fajnie by to urozmaiciło pvp i dało jakiś nacisk na wspólną grę. Drzewo skilli to jest podwalone z innych gier.. aż się dziwę, że tak długo trzeba było na to w LC czekać. ;)

Tutaj zainspirowałaś mnie, jeden skill zależy od drugiego to coś, co jest bardzo dobrym pomysłem, a zarazem naprostowałoby to nastawienie na walkę grupową. Drzewko skilli jest skopiowane, ale jest to dobry pomysł. Jeżeli chodzi o samą rozgrywkę PVP, to można byłoby pomyśleć także nad zapomnianym Royal Rumble, stworzyć nowy standard areny, może nową, TRAFNĄ i chętnie odwiedzaną (z pewnych powodów) mapkę opartą na walce gracz vs gracz.

zSCFQrN.png

Opublikowano

Tutaj zainspirowałaś mnie, jeden skill zależy od drugiego to coś, co jest bardzo dobrym pomysłem, a zarazem naprostowałoby to nastawienie na walkę grupową. Drzewko skilli jest skopiowane, ale jest to dobry pomysł. Jeżeli chodzi o samą rozgrywkę PVP, to można byłoby pomyśleć także nad zapomnianym Royal Rumble, stworzyć nowy standard areny, może nową, TRAFNĄ i chętnie odwiedzaną (z pewnych powodów) mapkę opartą na walce gracz vs gracz.

RR to była fajna inicjatywa, ale no powiedzmy sobie szczerze, że są postacie, które po prostu mają znaczną przewagę nad innymi (zwłaszcza na serwerach globalnych, gdzie nie ma takiego łatwego dostępu do leków). Z tymi skillami to byłaby świetna sprawa. Jakąś namiastką tego jest 'Znak' kleryka, ale no zbyt efektowne to w pvp nigdy nie będzie, zwłaszcza, jeżeli kleryk musi cały czas leczyć. :p Ale myślałam tutaj o zupełnie nowych skillach dla każdej z klas, gdzie każdy skill będzie zależy od innego. To kwestia do przedyskutowania i rozważenia wszelkich możliwości.. tylko, co my będziemy gdybać. W sumie można pomarzyć. :D

Opublikowano

Fakt, że LC schodzi na psy, ale odwiedziłem juz masę "czołowych" tytułów  mmorpg i zawsze, prędzej czy później wracam do tego tytułu. Ostatnio ktoś napisał ciekawą rzecz na forum pla, mianowicie aby powstał nowy server, na którym wszystko byłoby jak na początku Last Chaos pl. Może byłby to krok do tyłu, lecz myślę, że wielu ze starych wyjadaczy chętnie by tam zagościło. Większość z nas chciała by znowu pofarmić w procku, poexpic w 8-osobowym pt na sfx, czy w tomb i poczuć klimat starego, prawdziwego LC. W obecnym momencie nie znam nawet przyzwoitego priva ep1/2.

Opublikowano

Fakt, że LC schodzi na psy, ale odwiedziłem juz masę "czołowych" tytułów  mmorpg i zawsze, prędzej czy później wracam do tego tytułu. Ostatnio ktoś napisał ciekawą rzecz na forum pla, mianowicie aby powstał nowy server, na którym wszystko byłoby jak na początku Last Chaos pl. Może byłby to krok do tyłu, lecz myślę, że wielu ze starych wyjadaczy chętnie by tam zagościło. Większość z nas chciała by znowu pofarmić w procku, poexpic w 8-osobowym pt na sfx, czy w tomb i poczuć klimat starego, prawdziwego LC. W obecnym momencie nie znam nawet przyzwoitego priva ep1/2.

Też uważam, że stare LC było o wiele lepsze, ale powiedzmy sobie szczerze... było już kilka podejść do tego starego LC. Nawet pamiętam, jak Wizatek otworzył właśnie serwer EP1, później był kolejny serwer EP1 (wskrzeszenie LCGN01) i zawsze kończyło się fiaskiem. Wątpię, że otworzenie przez Gamigo kolejnego serwera cokolwiek by zmieniło na chwilę obecną.

Odkrywca
Opublikowano

hmm co popsuło gre? 100% casta

było tylko w hełmie i wszyscy grali wszystkim a teraz support jest nie potrzebny bo cast oferuje wszystko:)

Opublikowano

Last Chaos - gra z 2006 roku,

Metin 2 - gra z 2007 roku,

Aion - gra z 2008 roku.

Niby niewielka różnica, ale przez rok technologia naprawdę idzie w górę. Last Chaos jest to gra naprawdę ceniona, ale ile można grać w to samo? Ludzie z Aiona / Metina 2 też odchodzą bo są znudzeni i przechodzą na inne gry. LC aż tak w niepamięć nie odchodzi. Na PL liczba graczy nadal się utrzymuje, a nasze forum nie jest tak oblegane, bo niestety nie jest to aż tak popularna gra jak inne tego typu. Każda gra się różni i ma coś wyjątkowego w sobie. ^^ 

Opublikowano

Last Chaos - gra z 2006 roku,

Metin 2 - gra z 2007 roku,

Aion - gra z 2008 roku.

Niby niewielka różnica, ale przez rok technologia naprawdę idzie w górę. Last Chaos jest to gra naprawdę ceniona, ale ile można grać w to samo? Ludzie z Aiona / Metina 2 też odchodzą bo są znudzeni i przechodzą na inne gry. LC aż tak w niepamięć nie odchodzi. Na PL liczba graczy nadal się utrzymuje, a nasze forum nie jest tak oblegane, bo niestety nie jest to aż tak popularna gra jak inne tego typu. Każda gra się różni i ma coś wyjątkowego w sobie. ^^ 

No chyba jednak nie do końca masz rację. ;) LC było wyjątkowe, ale jakoś się wypaliło. Co LC Ci teraz może zaoferować? Poza banalną fabułą i skopiowanymi rozwiązaniami z innych gier? Do tego jest lekka różnica - na LC w chwilach świetności było około 800 osób online na Vormsach, w Metinie na przeciętnym privie tyle jest, nie wspominając o serwerach bardziej popularnych, gdzie 5-6k to norma. ;)

Opublikowano

No chyba jednak nie do końca masz rację. ;) LC było wyjątkowe, ale jakoś się wypaliło. Co LC Ci teraz może zaoferować? Poza banalną fabułą i skopiowanymi rozwiązaniami z innych gier? Do tego jest lekka różnica - na LC w chwilach świetności było około 800 osób online na Vormsach, w Metinie na przeciętnym privie tyle jest, nie wspominając o serwerach bardziej popularnych, gdzie 5-6k to norma. ;)

Ale Metin jest bardziej popularny od LC. o_O Dla osób zaczynających dopiero grać LC też jest wyjątkowe. ^^ Piszesz tak, bo dla Ciebie już się wypaliło bo już wszędzie byłaś i wszystko widziałaś. Tak samo może powiedzieć weteran Metina czy Aiona o tych grach... przeciętne, wypaliło się. 

Opublikowano

Ale Metin jest bardziej popularny od LC. o_O Dla osób zaczynających dopiero grać LC też jest wyjątkowe. ^^ Piszesz tak, bo dla Ciebie już się wypaliło bo już wszędzie byłaś i wszystko widziałaś. Tak samo może powiedzieć weteran Metina czy Aiona o tych grach... przeciętne, wypaliło się. 

Nie do końca. ;) Na taki okres czasu gra mogła się rozwinąć pod dobrym kątem. Myślę, że w Aionie/Metinie znajdziesz weteranów, którzy mogą wymieniać godzinami modernizacje, które zostały przeprowadzone na przełomie lat. O LC można powiedzieć niewiele. Gdyby gra cały czas coś oferowała, gdyby było coś, do czego nieustannie można dążyć, a nie tak, że każdy dobija do pewnej barierki i koniec, to myślę, że LC byłoby bardziej popularne i ludzie by nie odchodzili. ;)

Opublikowano

Nie do końca. ;) Na taki okres czasu gra mogła się rozwinąć pod dobrym kątem. Myślę, że w Aionie/Metinie znajdziesz weteranów, którzy mogą wymieniać godzinami modernizacje, które zostały przeprowadzone na przełomie lat. O LC można powiedzieć niewiele. Gdyby gra cały czas coś oferowała, gdyby było coś, do czego nieustannie można dążyć, a nie tak, że każdy dobija do pewnej barierki i koniec, to myślę, że LC byłoby bardziej popularne i ludzie by nie odchodzili. ;)

To dlaczego nie grasz na PL, gdzie żeby coś osiągnąć potrzeba trochę pracy? Bez ładowania pieniędzy masz naprawdę dużo do osiągnięcia żeby dobić do tej "barierki". Owszem LC aż tak się szybko nie rozwija, ale są wprowadzane ulepszenia - tak jak ostatnio nowy interface wybierania postaci. Nowe krainy też są wprowadzane, owszem... nie ma czegoś takiego że co rok coś nowego, ale te wszystkie ulepszenia są robione pod globalne serwery gdzie ludzie potrzebują czasu żeby się oswoić. ;) Szczególnie Ci, którzy nie ładują. 

Opublikowano

To dlaczego nie grasz na PL, gdzie żeby coś osiągnąć potrzeba trochę pracy? Bez ładowania pieniędzy masz naprawdę dużo do osiągnięcia żeby dobić do tej "barierki". Owszem LC aż tak się szybko nie rozwija, ale są wprowadzane ulepszenia - tak jak ostatnio nowy interface wybierania postaci. Nowe krainy też są wprowadzane, owszem... nie ma czegoś takiego że co rok coś nowego, ale te wszystkie ulepszenia są robione pod globalne serwery gdzie ludzie potrzebują czasu żeby się oswoić. ;) Szczególnie Ci, którzy nie ładują. 

Dlatego, że tak jak już wspomniałam, na LC PL może i dojście do pewnych barierek zajęłoby więcej czasu, ale to dalej pozostaje ta sama gra, która już chyba nic lepszego z siebie nie wyciągnie. Po co tracić czas na coś, co (według mnie) nie ma przyszłości? PL, czy privy to dalej jest to samo... nic się nie zmienia i nie zmieni. A nowy interface to nie jest wydarzenie na miarę paru lat. ;) 

Opublikowano

Tyle ze jeśli na globalnym serwerze nie kupisz sobie cashu, to nie masz szans co kolwiek zrobic. Kiedys, z 4 lata temu na małych levelach zarabiało sie na niebianach, a teraz co? Niebian kosztuje 8-10kk a za takiego słonia 1lvl-1,5kkk za 60lvl- 5kkk+, za smoka czy konia 37 lvl okolo 800kk. Moze to i prawda ze są teraz te sety erebusa i zrobic sobie taka bron na ten 73 lvl +14/15 to pikus, ale co dalej ? O pu na polaku nie ma co sie martwic mozna sobie zrobic 3 questy i jest 10k pu potem znowu ze 2 i jest 6k pu. Mozna również zabic bossa w cube i dostaje sie 1k pu za jednego bossa wiec o pu na polaku nie ma co sie martwic. I tak jak mówie bez ładowania cashu na serwerze globalnym nie ma sensu, opłaca sie grac tylko na europejski lecz tam juz mało gra ludzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...