Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czego wy oczekujecie od serwera Survival + Gildie

Padaambo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@xCrejzi tak się składa że otwieram serwer potem możemy porównać mój z twoim jeżeli będą na nim gracze :P a teraz idę edytować reklamę i pisać plg.

A jak tam youhard dziś ma być kolejny start :D

Ziomek, po pierwsze nie potrafisz pisać pluginów, po drugie posiadasz pluginy tirexa (zmienisz nazwy i edytujesz), po trzecie nie rób z siebie ******.

Opublikowano

@xCrejzi nie używam  plg otka tirexa xcr ani innych ścierw.

Co do plg nie wiesz nie pierdol głupot tyle powiem mam autorski item-shop różdżkę na spawna i rzucane TNT 100% moje na serwerze normalnie miał bym jeszcze gildie ale jak zabieram się za coś to ma być 100% moje a nie 60% tirex'y 20% xcr 20% jeszcze jakieś inne gildie  poprosu youhard :D tyle w temacie czekam na starcik twojego serwera :P

PS: Nie mam na dysku tirexów tyle w temacie

PS2: Sam robisz z siebie pośmiewisko serwer otwarty 2 dni i pada :P

PS3: Wiem że są błędy orto ale buduje mape na serwerze w przeciwieństwie do ciebie i nie mam czasu.

Opublikowano

Serwerów z gildiami jest cała masa, wolałbym innowacyjny survival. Mały spawn, kilka podstawowych pluginów, a przede wszystkim - graczy. ;)

Graczy, graczy i graczy.

Faktycznie jest pełno sv + G ,ale chciałbym zrobić coś nowego,  lecz nie wiem co wam się podoba (graczom :)

Czego oczekuje od serwera?

Braku Ciebie, panie padaambo.

Wszystkie twoje serwery to były niewypały, a youtuber taki z cb jak z majtek podeszwa..

xeq znowu ty, 2 bany na mpc ci nie starczyły, Report :)

_____________________________________________________________________________________________________________________

http://www.mpcforum.pl/topic/1300329-mcpadaambonet/
_____________________________________________________________________________________________________________________
Chcecie Survival + Gildie ? Jesli tak to napisz jaki,oraz co chciałbyś na nim zobaczyc  :)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngEnther_   Multikonto :P

nie da się mieć w 100% autorskich pan jarosław z moskwy może mieć podobny kod albo mohamed z kairu posiada podobny plg. Na forum Chyba nie ma plg na różdżkę nie ma autorskiego item-shop'u ani plg na rzucane tnt  jeżeli się myle to podeślij link kurde pseudo technicy jak na jasmc wyciągają mi temat sprzed 6 miesięcy i pierdolą że nie umiem pisać plg pozdrowienia :P

Xeq ten typek od autorskich gildii szacun :P

PS: To była ironia xeq to śmieć :P

Opublikowano

@up-

JAKI XEQ? wtf coś ty se wymyślił wgl raportami jeszcze straszysz dzieciaku..

@dalnix

Nie umiesz pisac pluginow, wiec nam nie chrzan tutaj glupot w stylu ze masz  100% autorskie, bo sie zaloze ze nie bedzie tak :)

@Blezur :                              @1361622928-U485574.pngEnther_ To multi konto xexa/heilera

@1361622928-U485574.pngEnther_   Multikonto :P

nie da się mieć w 100% autorskich pan jarosław z moskwy może mieć podobny kod albo mohamed z kairu posiada podobny plg. Na forum Chyba nie ma plg na różdżkę nie ma autorskiego item-shop'u ani plg na rzucane tnt  jeżeli się myle to podeślij link kurde pseudo technicy jak na jasmc wyciągają mi temat sprzed 6 miesięcy i pierdolą że nie umiem pisać plg pozdrowienia :P

Xeq ten typek od autorskich gildii szacun :P

+ Xeq to gówno, kod jego pluginu to 10% tirex 10% blaykez 10%Xcr  30%Open guild 40% MyGuild :)

Chcecie Survival + Gildie ? Jesli tak to napisz jaki,oraz co chciałbyś na nim zobaczyc  :)

Opublikowano

Serwer może być "pro, autorskie pluginy, itd".

Tak jak w przypadku "noteblock.net" serwer mega ale upadł.
Ważny jest marketing, w minecraft'a grają dzieci a dzieci jak wiadomo nie lubią przegrywać...

Więc drop powinien nie być za trudny, a wręcz przeciwnie powinien być łatwy

do pewnego stopnia np:

węgiel - 5%

żelazo - 4%

złoto - 3%

szmaragdy 2%

diamenty 0,30%

Dzieci będą grały - bo coś będą miały.

Musisz zachęcić też nowych graczy do gry, czyli na początek żelazne eq - już coś mają, już grają.

Nazwa też jest ważna - musi zaciekawić odbiorce.

"KubaCraft" jest dobrą nazwą gdyż osoba która ma na imię Kuba wejdzie bo to po prostu ma jego imię.

Dobra reklama, płać (np. diamentami) graczom za np. nagranie filmu z serwera.

Serwer nie może być komercyjny chociaż ja ze swojego serwera gdzie gra 10-15 osób wyciągam ze 100-200 zł miesięcznie...

Jak będziesz chciał to powiem ci jak to zrobić (na pw)

Myślę, że pomogłem i dostane chociaż tego like (:

Opublikowano

@Padaambo

hahahahaha dowody?

Uważaj, bo się popłacze <3

Nawet mnie nie wkurwiaj...

Cos ty se upierdolił?

Plg na rzucane tnt to pomysł MCHC, jest to jakieś 3min roboty jeżeli ktoś ogarnia setVelocity.. tak wgl to jest na forum

A padaambo "programistą" nie jest, skoro ma problem z cooldownem.. większośc osob na mpc nie wie nawet co oznacza programista/hacker..

i tu wyszło ze to ty Xeq, a co do cooldownu, nie potrafiłem zrobić plików flat, ponieważ nigdy się za nie nie zabierałem :)

Serwer może być "pro, autorskie pluginy, itd".

Tak jak w przypadku "noteblock.net" serwer mega ale upadł.

Ważny jest marketing, w minecraft'a grają dzieci a dzieci jak wiadomo nie lubią przegrywać...

Więc drop powinien nie być za trudny, a wręcz przeciwnie powinien być łatwy

do pewnego stopnia np:

węgiel - 5%

żelazo - 4%

złoto - 3%

szmaragdy 2%

diamenty 0,30%

Dzieci będą grały - bo coś będą miały.

Musisz zachęcić też nowych graczy do gry, czyli na początek żelazne eq - już coś mają, już grają.

Nazwa też jest ważna - musi zaciekawić odbiorce.

"KubaCraft" jest dobrą nazwą gdyż osoba która ma na imię Kuba wejdzie bo to po prostu ma jego imię.

Dobra reklama, płać (np. diamentami" graczom za np. nagranie filmu z serwera.

Serwer nie może być komercyjny chociaż ja ze swojego serwera gdzie gra 10-15 osób wyciągam ze 100-200 zł miesięcznie...

Jak będziesz chciał to powiem ci jak to zrobić (na pw)

Myślę, że pomogłem i dostane chociaż tego like (:

dzięki za porządne podejście do tematu :) LAJK :D

Opublikowano

Dobra a teraz uwaga uwaga teraz najlepsza wypowiedz w tym temacie 

Czego oczekuje :

• Nowego systemu gildii.
  • Mały spawn ale dopracowany
  • Przynajmniej parę własnych skryptów, pluginów.
  • Administracji z mutacją i otwartym umysłem. 
  • Świetnej prezentacji na MPC. (Polecam zobaczyć mój profil)
  • Maksymalnie tylko 2 rangi dostępne w itemshopię. (Dajmy na to VIP, HARDVIP)
  • Żadnych enchantów typu ostrość 6 w itemshopię. 
  • Nieprzesadzona ilość pluginów.
  • Nie faworyzacja poszczególnych graczy.
  • Brak sklepów (To nie Freebuild)
  • Nie przesadzona ilość itów na gildię.
  • Ranga typu YouTube ma dawać tylko możliwość latania w trybie eventów jeśli youtuber chce nagrać.
  • Rozbudowanej drużyny coś w stylu - Grafik, Technik, Budowniczy, Moderatorzy, ChatMody, Admini, Założyciel.

Mogę tak pisać ale chyba tyle ci wystarczy.

Podpisuję się, a co do gildi to mam nawet epicki pomysł jak chcesz mogę ci go podać zapraszam na pw

Opublikowano

http://strawpoll.me/2565331

Dodano Ankiete

Opublikowano

@Padaambo

wciąż czekam na dowody, że moje gildie nie są moje :)

wystawisz je, czy tylko umiesz p******** puste słówka?

@Blezur Kolega @1361622928-U485574.pngEnther_ Sam sie teraz przyznał ze jest xeqiem == to jest multikonto.

http://speedy.sh/MS4H9/xeqGuilds.jar

łap :)

a w profilu @MarcinPSP jest src :)

Jak komuś się chce to popatrzy na kod 

+ robi offtop/spam

@down @1361622928-U485574.pngEnther_ Gimbo? Ty do podstawówki dzieciaczku chodzisz, a np: @1361622928-U485574.pngTiREX69 == Gimbus, @MarcinPSP == Liceum

Opublikowano

refresz :D

Opublikowano

Mogli byście dodać jakieś ulepszone koxy itp. 

Moge prosić o rozwiniecie pomysłu ?

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngref

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/1300329-mcpadaambonet/ Link do tematu z serwerem, tam prosze o podawanie propozycji :)

A ten temat prosze zamknąć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...