Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czego wy oczekujecie od serwera Survival + Gildie

Padaambo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

R

E

K

L

A

M

A

R

E

K

L

A

M

A

Hejo, jestem padaambo, od 2 miesiecy pisze w javie pod bukkit api, Chce załozyc serwer, lecz widze ze wiekszosc jest taka sama, czego wy byście chcieli na serwerze, jaki drop, rangi, itemki, itp itd :)

Temat zakładam ze wzgledu ze widze wysyp takich samych serwerów na których nikt nie gra :( 

Piszcie na dole :)

Przykład:

ja bym dodał:
- kod co 1h 

jak jest 30 + osób jest losowany co 1h kod na vip 

LUB TU:

https://docs.google.com/forms/d/1h_0hijmQ1avE9zFYtY_oxxeCJHBZ7pIjwsPdL7Z0Zgg/viewform?usp=send_form

_____________________________________________________________________________________________________________________

http://www.mpcforum.pl/topic/1300329-mcpadaambonet/
_____________________________________________________________________________________________________________________
Chcecie Survival + Gildie ? Jesli tak to napisz jaki,oraz co chciałbyś na nim zobaczyc  :)

Opublikowano

Najlepiej żeby nie było multum vipów na serwerze.

Drugie jest to że jeżeli to jest survival + gildie zmniejsz drop żelaza / diamentu / węgla / itp .. dlaczego?

• Żeby nie było im tak aż łatwo.

Trzecie żeby założyć gildie trzeba mieć jakieś tam minerały na tą gildię . 

Czwarte stabilny hosting 0 lagów.

Piąte Doskonała administracja .

Tyle ;)

i1sWQY0.jpg

Opublikowano

Orginalność

To juz był spam

Najlepiej żeby nie było multum vipów na serwerze.

Drugie jest to że jeżeli to jest survival + gildie zmniejsz drop żelaza / diamentu / węgla / itp .. dlaczego?

• Żeby nie było im tak aż łatwo.

Trzecie żeby założyć gildie trzeba mieć jakieś tam minerały na tą gildię . 

Czwarte stabilny hosting 0 lagów.

Piąte Doskonała administracja .

Tyle ;)

to wiem :D

ale chciałbym troche wiecej konkretnego info :D

Chcecie Survival + Gildie ? Jesli tak to napisz jaki,oraz co chciałbyś na nim zobaczyc  :)

Opublikowano

1 Łatwy drop ale nie 100% tylko tak z 3%. 

2 Trudne do zdobycia itemki na gildie.

3 Ogarniętej administracji które wie jak sprawdzać graczy [Chodzi o cheaty] tu pozdrowienia dla pani Elizki z jasmc... patologia -.-

4 Miłej atmosfery nowatorskich rozwiązań.

5 Jeżeli ktoś ma sprawę na ts pomagacie a nie chcecheszkujecie bo mikro nie działa tu też pozdrawiam jasmc....

Ogólnie powiem tak musicie mieć dobry skład YT Technika i kilku murzynków do pomocy.

Dobrą komunikację.

I Nowatorskie rozwiązania których nie było na innych serwerach np nowy generator mapy itp itd.

Opublikowano

1 Łatwy drop ale nie 100% tylko tak z 3%. 

2 Trudne do zdobycia itemki na gildie.

3 Ogarniętej administracji które wie jak sprawdzać graczy [Chodzi o cheaty] tu pozdrowienia dla pani Elizki z jasmc... patologia -.-

4 Miłej atmosfery nowatorskich rozwiązań.

5 Jeżeli ktoś ma sprawę na ts pomagacie a nie chcecheszkujecie bo mikro nie działa tu też pozdrawiam jasmc....

Ogólnie powiem tak musicie mieć dobry skład YT Technika i kilku murzynków do pomocy.

Dobrą komunikację.

I Nowatorskie rozwiązania których nie było na innych serwerach np nowy generator mapy itp itd.

Jesli mozesz to rozpisz mi te itp itd :), o to mi głównie chodzi 

Opublikowano

Najlepiej zrobić wszystko co na tamtej edycji ale np dodać więcej it na gildie a nie tylko 64 diaxy,drop dokładnie taki jak był na tamtej edycji ponieważ serverów easy survi jest od cholery.W skrócie zrób server survival typu hardcore np jeszcze możesz usunąć komendę spawn i zrobić różdżkę na spawn i różdżkę na krowy,usunąć bossy i dać nether,stoneniarki jak u skkf,wszystko dla vip i dvip co na tamtej edycji,maks enchant do set 4/3 5/2 i tak dalej,jak by się dało to takie gildie jak na skkf które można podbijać ponieważ wydaję mi się ze to bardziej zachęci do podbicia kogoś gildii. I to chyba tyle mam nadzieje że rozważysz moją propozycje.

Opublikowano

Napewno autorskich gildii, a nie tirexa nielegalne. :)

Co do tirexów, mogę ich używać :)

ut6ih8.jpg

Poprostu nie jestem na liscie,ale moge ich uzywac :) @1361622928-U485574.pngTiREX69  @DemonHACK

Opublikowano

Te gildie są podobno dostępne na jego stronie

^..^

FAKE :) + pacz data :)

Opublikowano

Jego gildie są wszędzie więc to nie nowość na takich "pro" serwerach ale nie na długo. 

Opublikowano

Jego gildie są wszędzie więc to nie nowość na takich "pro" serwerach ale nie na długo. 

Są jego w wersji 1.0  ,a ja posiadam 1.1 z g.a :) http://scr.hu/2nzd/wget0

Opublikowano

Dobra a teraz uwaga uwaga teraz najlepsza wypowiedz w tym temacie 

Czego oczekuje :

• Nowego systemu gildii.
  • Mały spawn ale dopracowany
  • Przynajmniej parę własnych skryptów, pluginów.
  • Administracji z mutacją i otwartym umysłem. 
  • Świetnej prezentacji na MPC. (Polecam zobaczyć mój profil)
  • Maksymalnie tylko 2 rangi dostępne w itemshopię. (Dajmy na to VIP, HARDVIP)
  • Żadnych enchantów typu ostrość 6 w itemshopię. 
  • Nieprzesadzona ilość pluginów.
  • Nie faworyzacja poszczególnych graczy.
  • Brak sklepów (To nie Freebuild)
  • Nie przesadzona ilość itów na gildię.
  • Ranga typu YouTube ma dawać tylko możliwość latania w trybie eventów jeśli youtuber chce nagrać.
  • Rozbudowanej drużyny coś w stylu - Grafik, Technik, Budowniczy, Moderatorzy, ChatMody, Admini, Założyciel.

Mogę tak pisać ale chyba tyle ci wystarczy.

Opublikowano

Chcesz robić serwer a nie masz na niego pomysłów ? Chcesz żeby każdy myślał za ciebie ? Jeżeli nie potrafisz nic wymyślić to nawet się nie bierz się za jego zakładanie.

Opublikowano

Chcesz robić serwer a nie masz na niego pomysłów ? Chcesz żeby każdy myślał za ciebie ? Jeżeli nie potrafisz nic wymyślić to nawet się nie bierz się za jego zakładanie.

powiedzial typ ktorego serwery padaja po 1-2 dniach

Opublikowano

Dobra a teraz uwaga uwaga teraz najlepsza wypowiedz w tym temacie 

Czego oczekuje :

• Nowego systemu gildii.
  • Mały spawn ale dopracowany
  • Przynajmniej parę własnych skryptów, pluginów.
  • Administracji z mutacją i otwartym umysłem. 
  • Świetnej prezentacji na MPC. (Polecam zobaczyć mój profil)
  • Maksymalnie tylko 2 rangi dostępne w itemshopię. (Dajmy na to VIP, HARDVIP)
  • Żadnych enchantów typu ostrość 6 w itemshopię. 
  • Nieprzesadzona ilość pluginów.
  • Nie faworyzacja poszczególnych graczy.
  • Brak sklepów (To nie Freebuild)
  • Nie przesadzona ilość itów na gildię.
  • Ranga typu YouTube ma dawać tylko możliwość latania w trybie eventów jeśli youtuber chce nagrać.
  • Rozbudowanej drużyny coś w stylu - Grafik, Technik, Budowniczy, Moderatorzy, ChatMody, Admini, Założyciel.

Mogę tak pisać ale chyba tyle ci wystarczy.

Okey nice nice Loffki <3 <3 KC KC KC itp itd xD,ale:

coś nowego typu:

magiczne dildo craftowane z kowadla i patyka daje to i to

//// edit:

Pytam sie ludzi, bo juz nie wiem co sie im podoba, a nie chce marnować czasu + Hajsu ,

///edit 2:

powiedzial typ ktorego serwery padaja po 1-2 dniach

ta wypowiedz była troche nie na miejscu ale okey :D

Opublikowano

@Padaambo Czegoś czego nie było rusz głową czego nie było no niech pomyślę masz pomysł na gildie /g zaloz HASA HASACZE DNK'A 

W Tym samym miejscu pojawia się król można zmieniać jego pozycję co np 3 dni ma daną ilość hp np 2000 i jeżeli przez 3 dni dostanie 2000 dmg każdego dnia gildia się usuwa :P

Coś prostszego no nowy generator mapy gianttrees paradise jakiś autorski mini biom np biom z soul sanda co jakiś czas można tam spotkać witchera.

Coś prostszego nowy system potków np wither 1,2

Nowy system czegoś tam 

Zgrany team 

No kradnij pomysły niczym administracja jasmc :P już to co napisałem na fb u nich dodali w minigames

Co tam jeszcze nowy system mieczy coś aka skript by anemonex jaka to była nazwa nie pamiętam miecz z funkcją zatrucia łuk tp 10 strzałów i się niszczy.

@xCrejzi ty się nie wypowiadaj serwer stoi 2 dni :P koniec edycji.

Budowniczy
Opublikowano

Wiesz

Co też probowalem tak jak ty. Zrobiłem. Dużo orginalnych rzeczy skrypty i nie tylko i nikt nie. Gral tworzenie takiego serwera moim zdaniem jest bez sensu. Ponieważ jest dużo więcej lepszych serwerow proszę mi nie wstawiać ostrzezenia ponieważ to jest moja opinia.

Opublikowano

Wiesz

Co też probowalem tak jak ty. Zrobiłem. Dużo orginalnych rzeczy skrypty i nie tylko i nikt nie. Gral tworzenie takiego serwera moim zdaniem jest bez sensu. Ponieważ jest dużo więcej lepszych serwerow proszę mi nie wstawiać ostrzezenia ponieważ to jest moja opinia.

Podstawowy pesymista, a nawiasem mówiąc: Chce zebrać dużą ilość pomysłów i je zrealizować + BRAK SKRIPT, tylko pluginy :)

Opublikowano

40-90 graczy musi byc nie wiecej nie mniej wedlug mnie idealnie ,by byly jakies top 5 gildie a reszta to tacy mali sojusznicy tych gildii.

Thx, Jakieś autorskie pomysły ? Na tym bardzo mi zależy :)

Opublikowano

Dla mnie survival kojarzy się z czystym światem, budowaniem domu, kopaniem wraz z kolegami.

Moim zdaniem tyle by wystarczyło.

Gildie to byłby tylko dodatek.

Takich serwerów jest pełno, tworzonych przez "Gimbo Jaffa Deffeloperufff Skript :DDD"

Opublikowano

@Padaambo Czegoś czego nie było rusz głową czego nie było no niech pomyślę masz pomysł na gildie /g zaloz HASA HASACZE DNK'A 

W Tym samym miejscu pojawia się król można zmieniać jego pozycję co np 3 dni ma daną ilość hp np 2000 i jeżeli przez 3 dni dostanie 2000 dmg każdego dnia gildia się usuwa :P

Coś prostszego no nowy generator mapy gianttrees paradise jakiś autorski mini biom np biom z soul sanda co jakiś czas można tam spotkać witchera.

Coś prostszego nowy system potków np wither 1,2

Nowy system czegoś tam 

Zgrany team 

No kradnij pomysły niczym administracja jasmc :P już to co napisałem na fb u nich dodali w minigames

Co tam jeszcze nowy system mieczy coś aka skript by anemonex jaka to była nazwa nie pamiętam miecz z funkcją zatrucia łuk tp 10 strzałów i się niszczy.

@xCrejzi ty się nie wypowiadaj serwer stoi 2 dni :P koniec edycji.

Nikt mi nie zabroni się udzielać w temacie publicznym, coś ci nie pasuje to się w ogóle nie udzielaj. Co do serwerów to w porównaniu do ciebie mam jakieś doświadczenie i styczność w ich stawianiu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...