Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka jest Wasza opinia na temat MicroVPS.pl?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, www.microvps.pl jest nową firmą świadcząca usługi Virtual Private Server, chciałbym się zapytać co sądzicie o tych serwerach, czy są wytrzymałe, czy macie problemy? 

Osobiście mam tam 2 VPS'y i nie narzekam, bo jakimś 'wielkim' administratorem nie jestem, ale czy są jakieś ograniczenia albo coś? :)

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Kupiłem tam wczoraj vps  (najtańszy pakiet) i powiem wam , że jak dla mnie radzi sobie wyśmienicie. Obsługa na bardzo wysokim poziomie. Nic tylko polecać. 

Opublikowano

Ohohohoho, widzę że coraz więcej tematów / opinii / informacji na temat tego hostingu. Zakupimy wraz z moją ekipą tam serwer i pobawimy się na nim. Dopiero potem udzielę więcej info ;).

Opublikowano

MicroVPS.pl - najlepszy jak na razie usługodawca VPS'ów w Polsce. Kupiłam tam serwer VPS - Play i serwer chodził nieziemsko. Można było wgrać 100 pluginów a serwer był na 20 tps'ach. (większość na moim serwerze ok 60 skryptów było :D) Więc serdecznie polecam! Tanio i dobrze!

Opublikowano

MicroVPS.pl - najlepszy jak na razie usługodawca VPS'ów w Polsce. Kupiłam tam serwer VPS - Play i serwer chodził nieziemsko. Można było wgrać 100 pluginów a serwer był na 20 tps'ach. (większość na moim serwerze ok 60 skryptów było :D) Więc serdecznie polecam! Tanio i dobrze!

Ile jeszcze kont zarejestrujesz na tym forum?

Opublikowano

Hm, zatem co robisz w tym temacie i skąd wiesz że te pytanie było kierowane do ciebie/was? :)

Zrobili konto przed tematem.

@topic Serio warto? Polecił bym koledze.

Nowicjusz
Opublikowano

Hm, zatem co robisz w tym temacie i skąd wiesz że te pytanie było kierowane do ciebie/was? :)

Bo nie Ty pierwszy tak twierdzisz, stąd "ludzie". 

Przykro Nam, że od razu podejrzenia na Nas - a co do jakości udostępniamy serwery testowe na 48 godzin więc wszystko sprawdzicie po kontakcie z np. LiveChat. 

I to jest powodem tylu opinii - rozdaliśmy na prawdę już dużo serwerów. 

Zrobili konto przed tematem.

@topic Serio warto? Polecił bym koledze.

Zapraszamy Cię po serwer testowy [email protected] bądź livechat.
Opublikowano

Kilka dni temu testowałem "VPS - PLAY", ogólnie jakość i support jest na wysokim poziomie. 

Wydajność vps jest bardzo dobra bo potrzebna mi jest przy generowaniu różnego rodzaju danych (operacje matematyczne + duże tablice asocjacyjne).

Panel autorski jest bardzo dobrym pulsem dla firmy, bo pozwala jej na szybsze wprowadzanie nowości.

Ogólnie POLECAM! bardzo dobry hosting  B)

• 1 rok później...
Opublikowano

Z tego co czytam to rewelacji nie ma 

Do wszystkich naszych serwerów przydzielone jest wspólne łącze 200 Mbps.
Na wszystkich serwerach obowiązkowo po zakupie jest uruchamiany blackholling.

Pewnie to samo co SDC

https://microvps.pl/addons-vps/

Rly ograniczony transfer? Rozumiem na VPS w TIER I ale nie w takim czymś

Autorski panel
dostęp root

Tu śmiechłem. Co to byłby vps bez dostępu do root. Ciekawe czy reinstalacja systemy jest płatna :)

Podsumowując ten hosting odradzam bo lokalizacja polska. Wole mieć ping większy o 15-20ms i mieć serwer w OVH 

Opublikowano

Z tego co czytam to rewelacji nie ma 

Do wszystkich naszych serwerów przydzielone jest wspólne łącze 200 Mbps.
Na wszystkich serwerach obowiązkowo po zakupie jest uruchamiany blackholling.

Pewnie to samo co SDC

https://microvps.pl/addons-vps/

Rly ograniczony transfer? Rozumiem na VPS w TIER I ale nie w takim czymś

Autorski panel
dostęp root

Tu śmiechłem. Co to byłby vps bez dostępu do root. Ciekawe czy reinstalacja systemy jest płatna :)

Podsumowując ten hosting odradzam bo lokalizacja polska. Wole mieć ping większy o 15-20ms i mieć serwer w OVH 

Reinstalacja jest darmowa  :D

Ogólnie maszyna leci na strzała z każdego stressera, nawet darmowego.

Co do działania to średnio, na serwerze TS3 pakiety lubią skakać co parę godzin do 35-50%...

Pozdrawiam i nie polecam.

4692515714.png
  • 1 rok później...
Opublikowano

Kupiłem vps, po czym postawiłem serwer minecraft na 100 mb ram i otrzymałem komunikat, że mój serwer nie posiada tyle pamięci. Tyle w temacie. 

Ale za to do serwerów www nadaje się idealnie.

Opublikowano

Do małych serwerów www może [is. może] być...

Dla mnie to dość drogo w porównaniu z tym co proponuje bliska konkurencja [LVL UP . PRO]...

Oferta nie zbyt przyjazna - do wyboru jedna Wirtualizacja - OpenVZ... Gorzej jak ktoś ma większe potrzeby...

Jako, że jest to część działalności RDPD [~~~FiberHost] trzymam się od państwa z daleka :) 

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...