Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dokładny licznik online

Funky ™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Również popieram Twoją opinie. Uważam, ze technik serwera GoodWeles (aka. Asig) jest bardzo dobrym technikiem. Z pewnością potrafiłby się włamać na wszystkie serwery tylko jest bardzo wyrozumiały za to co mu robią z serwerem.

Jest wyrozumiały za:

-znikające EQ topowym graczom,

-sprzedaż utworzonych przez komendy yang na allegro,

-trzepanie na ravi kasy przez osoby trzecie,

-gm mode na serwerze,

-rozrzucanie i rozdawanie przedmiotów +9 oraz przedmiotów z IS, w tym rozdanie Diabelskich Monet.

-organizowanie eventów przez osoby trzecie w M1 (zrzuty bosów, niszczenie sklepów, lagi, wcześniej wspomniane gm mode)

-niemieckie komunikaty dla graczy,

-oraz wiele, wiele innych atrakcji.

Informacje zaczerpnięte z ich forum.

Trzeba się rozwijać, a nie stać w miejscu. :mellow:

Your superman is here, bitch!

• Odpowiedzi 108
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Temat dobry, ale lepiej by było zatrudnić 9 GM, 3 od miast, 3 od expowisk i 3 od dungeonów, każdy z nich by liczył graczy i na koniec od sumy  odjęło by się +/- 10 graczy i wychodzi prawie, że wynik idealny.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Bronię, gdyż chłopak niesłusznie dostał po d***e. Wobec innych gra fair, a te zazdrosne k***y niszczą mu serwer, bo osiągnął o wiele więcej od nich. Mam nadzieję, że gościu sobie z tym poradzi i dalej będzie w szczytowej formie w dyscyplinie zwanej głupotą ludzką. Mhm.. serio.

Mam identyczne zdanie co ty , IsAmU już sobie poradził z tymi atakami :)

Fajnie by było jak by wydało się kto stał za atakami czy to tylko FuBu czy ktoś jeszcze.

Ravia jest najlepszym serwerem w polsce, który osiągnał największą ilość graczy na serwerze.

Ale to oczywiście za pomocą reklamy u PompaTeam.

Wielki szacunek dla twórców Ravi s2.

CtV.png

Chcesz zapytać o serwer? Wejdź na naszego Ts3 oraz Facebooka!

http://www.mpcforum.pl/topic/1314410-vmss-nestium-23-arena-gladiatorow/

Opublikowano

mam nadzieje że komenatrze o isamu to sarkazm, wystarczy popatrzec na jego filmiki jaki to idiota xD

Nie obrażaj go bo Almerie Ci wysadzi.

Ja p******e. xD

0LsM05U.png

Opublikowano

Cicho bo isamu wam serwery rozwali. Pamiętajcie nie jesteście sami :>

Tak na serio to gdyby chciał wydać kase to 90% by padło od samych ddosów :P bo kogo by wtedy było stać na lepszego dedyka, on sobie kupi bo ma $.

3_1.png

Opublikowano

Cicho bo isamu wam serwery rozwali. Pamiętajcie nie jesteście sami :>

Tak na serio to gdyby chciał wydać kase to 90% by padło od samych ddosów :P bo kogo by wtedy było stać na lepszego dedyka, on sobie kupi bo ma $.

Nie każdy stawia na dedyku za 300zł więc nie ma się czego obawiać.

0LsM05U.png

Opublikowano

No jo dlatego napisałem 90% :>

Co do licznika to neutral. 

No i pamiętajcie, nie jesteście sami  <3

@d:

to duch isamu trzymający się za bródkę :D

3_1.png

Opublikowano

No jo dlatego napisałem 90% :>

Co do licznika to neutral. 

No i pamiętajcie, nie jesteście sami  <3

Nom nie jesteśmy sami, nawet gdy chodzę do toalety to nie czuję się sam. xD

@Topic: Zastanawiam się co podkusiło Cyca aby zrobić jak beznadziejny licznik na query, zbłaznowate to strasznie.

0LsM05U.png

Opublikowano

Nom nie jesteśmy sami, nawet gdy chodzę do toalety to nie czuję się sam. xD

@Topic: Zastanawiam się co podkusiło Cyca aby zrobić jak beznadziejny licznik na query, zbłaznowate to strasznie.

zostaw kamila bo co? bo rzucil szkole dla metina gorszy? dobry technik a co do licznika przyda sie jak  zawsze :D

Opublikowano

Niektórzy (np. Vortax) potrafią więcej zdziałać na dedyku za 300 złotych niż ekipa Ravii na serwerze za 8 kafli, hehe.

Your superman is here, bitch!

• 4 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

ten licznik nie zlicza dokładnie ^^.

Przeczytałeś co pisali w temacie czy sam do tego doszedłeś?

Top, lepiej już użyć event flag niż mysql

Opublikowano

Dokładny...

na serwer www (vps/dedyk - wiecie gdzie)

(chyba nie zrobiłem błędu)

<?
$ch1 = exec("netstat -an|grep 13000|wc -l");
$ch2 = exec("netstat -an|grep 15000|wc -l");
$ch3 = exec("netstat -an|grep 17000|wc -l");
$ch4 = exec("netstat -an|grep 19000|wc -l");

$Gracze=$ch1+$ch2+$ch3+$ch4;

echo "$Gracze";
?>

Potem używacie urliba i za pomocą pythona robicie takie coś (nawet macie gotowe):

http://www.mpcforum.pl/topic/1234654-timer-w-nowym-oknie-python/?p=10548995

Działa idealnie <3

*Może być błąd w kodzie na stronę bo dawno nie pisałem nic w .php :*

Opublikowano

Dokładny...

na serwer www (vps/dedyk - wiecie gdzie)

(chyba nie zrobiłem błędu)

<?
$ch1 = exec("netstat -an|grep 13000|wc -l");
$ch2 = exec("netstat -an|grep 15000|wc -l");
$ch3 = exec("netstat -an|grep 17000|wc -l");
$ch4 = exec("netstat -an|grep 19000|wc -l");

$Gracze=$ch1+$ch2+$ch3+$ch4;

echo "$Gracze";
?>

Potem używacie urliba i za pomocą pythona robicie takie coś (nawet macie gotowe):

http://www.mpcforum.pl/topic/1234654-timer-w-nowym-oknie-python/?p=10548995

Działa idealnie <3

*Może być błąd w kodzie na stronę bo dawno nie pisałem nic w .php :*

C*****e rozwiązanie. 

Robiąc licznik zróbcie tak. Robicie skrypt w php, który wykonuje się co np 5 minut, wykonuje USER_COUNT do game. Następnie wynik z wszystkich ch sumuje i zapisuje do pliku txt, z którego odczytujecie urlibem do clienta.

Opublikowano
query("SELECT COUNT(*) as count FROM player.player WHERE DATE_SUB(NOW(), INTERVAL 7 MINUTE) < last_play;")

I po sprawie 8)

W sumie i tak da się zrobić netstat w queście

Opublikowano

Endy mój aktualizuje się co 1sek i zlicza ilość połączeń do portów serwera a za pomocą urliba prosto do gui(update).

Twój sprawdza co 5minut ilość więc jest bez sensu, ponieważ kiedy sprawdzimy w czwartej minucie ilość graczy np. 201 a za minutę już mamy 231. (To każdy się zastanowi jakim ch*jem przybyło aż 30 graczy w minute. - a za tym idzie że administaracja podkręca sb licznik.)

Opublikowano

Endy mój aktualizuje się co 1sek i zlicza ilość połączeń do portów serwera a za pomocą urliba prosto do gui(update).

Twój sprawdza co 5minut ilość więc jest bez sensu, ponieważ kiedy sprawdzimy w czwartej minucie ilość graczy np. 201 a za minutę już mamy 231. (To każdy się zastanowi jakim ch*jem przybyło aż 30 graczy w minute. - a za tym idzie że administaracja podkręca sb licznik.)

a jak ktoś próbuje zawalić wam port, to przypadkowo wam nie zwiększa ilości ? :D

­

Opublikowano

21qyhuz.png

Szach.

User count jest najdokładniejsze.

Opublikowano

Normalnym ch*jem przybyło w minutę 30 graczy.

SELECT count(*) FROM `log` WHERE `how` = 'LOGIN' AND `time` >= '2015-02-19 23:13:00' AND `time` <= '2015-02-19 23:14:00';
Count: 71 

21qyhuz.png

Szach.

User count jest najdokładniejsze.

usercount.png

Mat.

User count wymiękło, 0 graczy. Netstat pokazuje, że grają aż 3 osoby. Na szczęście z pomocą przychodzi sockstat, który pokazał prawidłową liczbę osób na game99. (czyli mnie) :)

ps. screeny są oryginalne, nie modyfikowane. 0 graczy za pomocą user_count można uzyskać gdy od razu po zalogowaniu wpiszemy /who.

50596142255057180250.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...