Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dokładny licznik online

Funky ™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Normalnym ch*jem przybyło w minutę 30 graczy.

SELECT count(*) FROM `log` WHERE `how` = 'LOGIN' AND `time` >= '2015-02-19 23:13:00' AND `time` <= '2015-02-19 23:14:00';
Count: 71 

usercount.png

Mat.

User count wymiękło, 0 graczy. Netstat pokazuje, że grają aż 3 osoby. Na szczęście z pomocą przychodzi sockstat, który pokazał prawidłową liczbę osób na game99. (czyli mnie) :)

ps. screeny są oryginalne, nie modyfikowane. 0 graczy za pomocą user_count można uzyskać gdy od razu po zalogowaniu wpiszemy /who.

W Metinie jak w szachach, zawsze ktoś musi być lepszy. xD

• Odpowiedzi 108
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W Metinie jak w szachach, zawsze ktoś musi być lepszy. xD

Nie chodzi Endi o to kto lepszy, kto gorszy. Jeden lubi dodawać nowe zbroje i bronie, a drugi woli interesować się takimi właśnie "niuansikami". Trzeba pamiętać "Diabeł tkwi w szczegółach".

Dobranoc. :)

ps. nie ma co zaprzeczyć, że user_count i tak będzie najdokładniejszy w momencie jakiegoś floodu na porty logowania czy gry.

50596142255057180250.png

Opublikowano

Nie chodzi Endi o to kto lepszy, kto gorszy. Jeden lubi dodawać nowe zbroje i bronie, a drugi woli interesować się takimi właśnie "niuansikami". Trzeba pamiętać "Diabeł tkwi w szczegółach".

No ale z tym /who to ciekawie. Sam z ciekawości próbuję to teraz oszukać, ale na upartego pokazuje mi ciągle 1 gracza. Jednak skoro można to oszukać tak, że pokazuje 0 graczy to by po części tłumaczyło dlaczego na Ascarialu licznik skakał czasem o połowę w dół. To ciekawe, ile tajemnic skrywa przed sobą jeszcze Metin mimo tych 10 lat... :)

Dobranoc.

Opublikowano

No ale z tym /who to ciekawie. Sam z ciekawości próbuję to teraz oszukać, ale na upartego pokazuje mi ciągle 1 gracza. Jednak skoro można to oszukać tak, że pokazuje 0 graczy to by po części tłumaczyło dlaczego na Ascarialu licznik skakał czasem o połowę w dół. To ciekawe, ile tajemnic skrywa przed sobą jeszcze Metin mimo tych 10 lat... :)

Dobranoc.

uvvpevqhsbpjjroqnhvnrxuyaojiviznmrtqbcrg

Trzeba być szybszym od Chucka Norrisa xD

Ale czasami też ten licznik user_count waruje gdy wyspie się jakiś kanał, albo wystąpi zbyt duże opóźnienie czasowe podczas włączania jednego game po drugim. Stąd mogły się pojawiać różne problemy na Ascarialu.

Spokojnej nocy.

50596142255057180250.png

Opublikowano

uvvpevqhsbpjjroqnhvnrxuyaojiviznmrtqbcrg

Trzeba być szybszym od Chucka Norrisa xD

Ale czasem też ten licznik user_count waruje gdy wyspie się jakiś kanał, albo zbyt duże opóźnienie czasowe było włączając jeden game po drugim.

Spokojnej nocy.

8xInszA.png

Uszanowanko, python dał radę. xD

Jednak czy tak naprawdę dokładna liczba graczy online jest aż tak ważna? Ważne jest to, aby na serwerze było dużo osób, a nie "1,5k"/"2k". Ważne jest też aby zatrzymać tych graczy u siebie, aby "dużo" można było powiedzieć po miesiącu, dwóch, siedmiu, dwunastu. Nie sztuką załatwić sobie reklamę u bezmózgich* youtuberów, którzy ściągną 3200 graczy online, ale zatrzymać ich tak aby po miesiącu nie było ich 300 w popołudnie. 

Tą refleksją zakończę dyskusję w tym temacie, również dobrej. :)

*Mam tu na myśli pewne osoby, dość specyficzne i powiązane z pewnym serwerem. No offence, nie mam tu na myśli każdego z was.

Opublikowano

8xInszA.png

Uszanowanko, python dał radę. xD

Jednak czy tak naprawdę dokładna liczba graczy online jest aż tak ważna? Ważne jest to, aby na serwerze było dużo osób, a nie "1,5k"/"2k". Ważne jest też aby zatrzymać tych graczy u siebie, aby "dużo" można było powiedzieć po miesiącu, dwóch, siedmiu, dwunastu. Nie sztuką załatwić sobie reklamę u bezmózgich* youtuberów, którzy ściągną 3200 graczy online, ale zatrzymać ich tak aby po miesiącu nie było ich 300 w popołudnie. 

Tą refleksją zakończę dyskusję w tym temacie, również dobrej. :)

*Mam tu na myśli pewne osoby, dość specyficzne i powiązane z pewnym serwerem. No offence, nie mam tu na myśli każdego z was.

Jaka piękna przemowa hehehe XDD

Zgodzę w 100% z tym co napisałeś.

ps. nie ma co zaprzeczyć, że user_count i tak będzie najdokładniejszy w momencie jakiegoś floodu na porty logowania czy gry.

Dobranoc.

Temat mało przydatny, ale +'sik za "fatygę" xD

Opublikowano

Jaka piękna przemowa hehehe XDD

Zgodzę w 100% z tym co napisałeś.

Tak przeglądam sobie logi liczby graczy online z Ascarialu, od 26 kwietnia 2014 roku aż do 7 lutego 2015 (wyłączenie s1) i jedyne co można powiedzieć to, quo vadis Azprime?

Opublikowano

Tak przeglądam sobie logi liczby graczy online z Ascarialu, od 26 kwietnia 2014 roku aż do 7 lutego 2015 (wyłączenie s1) i jedyne co można powiedzieć to, quo vadis Azprime?

Powiedź mi czemu polacky cebulacy nie mogą czegoś sami zrobić, a nie zapierniczają z jakiegoś serwera i wrzucają na mpcforum lub od Niemców :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...