Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dokładny licznik online

Funky ™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale wszystko się może zgadzać, bo /w = 1 channel ;-)

Jasna sprawa.. ale wtedy musisz mieć coś koło kilkunastu kanałów, bo wątpię, że mając 6k graczy na serwerze będziesz miał tylko 300 osób na kanale (nawet na tym najmniej uczęszczanym). Chociaż, nigdy nie miałem takiej ilości osób na serwerze, dlatego lepiej rozmawiać z Ravią.. bo przecież 7k = 2k osób, haha. :unsure:

Your superman is here, bitch!

• Odpowiedzi 108
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jasna sprawa.. ale wtedy musisz mieć coś koło kilkunastu kanałów, bo wątpię, że mając 6k graczy na serwerze będziesz miał tylko 300 osób na kanale (nawet na tym najmniej uczęszczanym). Chociaż, nigdy nie miałem takiej ilości osób na serwerze, dlatego lepiej rozmawiać z Ravią.. bo przecież 7k = 2k osób, haha. :unsure:

Tak, a po czym to wiadomo? Proste.

3 kanały NORM i jeden kanał BUSY.

Busy zaczyna się od 650 osób do 1,2k, bo od 1,2k zaczyna się FULL. A więc, zakładamy, że na każdym kanale brakuje jednej osoby do zmiany statusu czyli

CH1: 1199 osób

CH2: 649

CH3: 649

CH4: 649

Total: ledwo 3k.

To ja się pytam gdzie jeszcze 4k ludzi? Hehe. :)

Ale wszystko się może zgadzać, bo /w = 1 channel ;-)

Nie. Jesteś w błędzie. Pada Ci kanał, albo jakiś game zostało uruchomione z opóźnieniem i już to się nie zgadza.

Ogólnie Sensual ma racje, bo to g****o jest z tym całym logoutem przy większej ilości gracz. Pozdr.

50596142255057180250.png

Opublikowano

@Nigahiga

Jeżeli uważasz, że USER_COUNT jest najdokładniejsze, to kod, który podałem wykonuje to samo.

UserCount:

7rtrh0.jpg

Mój kod:

ehhh...

int game_get_player_num(lua_State* L)
{
int iTotal;
int * paiEmpireUserCount;
int iLocal;
DESC_MANAGER::instance().GetUserCount(iTotal, &paiEmpireUserCount, iLocal);
lua_pushnumber(L, iTotal);
return 1;
}

+

#include "desc_manager.h"

= game.get_player_num() =  3459714093361461136905.jpg (liczba w kwadratowym nawiasie) 

@topic

cycu.. za takie pierdoły raczej nie zdejmą 5%.

Opublikowano

@Nigahiga

Jeżeli uważasz, że USER_COUNT jest najdokładniejsze, to kod, który podałem wykonuje to samo.

UserCount:

4234414106903451136905.jpg

Mój kod:

Nie uważam, uważałem, że user_count jest dokładniejsze od tego login/logout. Jak pada game to wszystko się sypie, albo jak są spore opóźnienia w uruchamianiu poszczególnych game.

50596142255057180250.png

Opublikowano

Tak, a po czym to wiadomo? Proste.

3 kanały NORM i jeden kanał BUSY.

Busy zaczyna się od 650 osób do 1,2k, bo od 1,2k zaczyna się FULL. A więc, zakładamy, że na każdym kanale brakuje jednej osoby do zmiany statusu czyli

CH1: 1199 osób

CH2: 649

CH3: 649

CH4: 649

Total: ledwo 3k.

To ja się pytam gdzie jeszcze 4k ludzi? Hehe. :)

Jesteś w błędzie, bo to się bez problemu edytuje. Myślę, że do rozwiązania tej zagadki jak to się robi nie potrzebujesz podpowiedzi. Natomiast nie wiem czy ravia.eu ma to zmienione, ale prawdopodobnie tak.

Co do różnicy zdań dotyczących USER_COUNT i funkcji od @Evor. to przecież wszystko jest jasne. Jak ktoś pracuje na source to wybierze rozwiązanie od Evora, natomiast na starszych wersjach użyje się USER_COUNT i co tu się rozwodzić.  I tak 95% serwerów podbija liczniki i żaden nie będzie "dokładny" dopóki gracz nie będzie miał dostępnej komendy /w. Z drugiej strony na source wynikiem tej komendy też można manipulować...

Opublikowano

Jesteś w błędzie, bo to się bez problemu edytuje. Myślę, że do rozwiązania tej zagadki jak to się robi nie potrzebujesz podpowiedzi. Natomiast nie wiem czy ravia.eu ma to zmienione, ale prawdopodobnie tak.

Co do różnicy zdań dotyczących USER_COUNT i funkcji od @Evor. to przecież wszystko jest jasne. Jak ktoś pracuje na source to wybierze rozwiązanie od Evora, natomiast na starszych wersjach użyje się USER_COUNT i co tu się rozwodzić.  I tak 95% serwerów podbija liczniki i żaden nie będzie "dokładny" dopóki gracz nie będzie miał dostępnej komendy /w. Z drugiej strony na source wynikiem tej komendy też można manipulować...

Oczywiście, że bez problemu się to edytuje ale nie tumoki z ravi. Podaję tylko defaulta.

50596142255057180250.png

Opublikowano

Oczywiście, że bez problemu się to edytuje ale nie tumoki z ravi. Podaję tylko defaulta.

Potrafią, przecież to podstawy, a edycja tego zajmuje dosłownie z zegarkiem w ręku 2-3 sekundy bez różnicy na jakich plikach pracujemy.

Weles? Przecież on się jeszcze pół roku temu pytał dlaczego mu game pada na tym forum... :x

Akurat w tym przypadku wiedza dotycząca game wcale nie jest potrzebna...

Opublikowano

Potrafią, przecież to podstawy, a edycja tego zajmuje dosłownie z zegarkiem w ręku 2-3 sekundy bez różnicy na jakich plikach pracujemy.

Weles? Przecież on się jeszcze pół roku temu pytał dlaczego mu game pada na tym forum... :x

50596142255057180250.png

Opublikowano

Akurat w tym przypadku wiedza dotycząca game wcale nie jest potrzebna...

To nie jest żadna wiedza dotycząca game.. przecież game pada głównie przez niefortunne edycje plików gry (pomijając edycje silniku, bo stoją na r.2089.). Ej, a słyszeliście tę ciekawostkę: albo nie.. nie opowiem wam jej.

Opublikowano

To nie jest żadna wiedza dotycząca game.. przecież game pada głównie przez niefortunne edycje plików gry (pomijając edycje silniku, bo stoją na r.2089.). Ej, a słyszeliście tę ciekawostkę: albo nie.. nie opowiem wam jej.

No powiedz k***a. xD Ravia to jak dla mnie syf, nie szanuję ich strasznie.

Opublikowano

No i masz już cały tabun dzikich gimbusów na karku za tę opinię. 8S

Opublikowano

Teraz k***a strach, bo Isamu będzie rozpierdalał wszystkich techników prywatnych serwerów, bo mu k***a gm mode włączają na serwerze..!

50596142255057180250.png

Opublikowano

Teraz k***a strach, bo Isamu będzie rozpierdalał wszystkich techników prywatnych serwerów, bo mu k***a gm mode włączają na serwerze..!

Hehe, cwaniaczysz za dużo. Oni są już przed tym zabezpieczeni.. a Ty? Szykuj się, bo będzie źle!

Opublikowano

Jeżeli te całe gm mode (w sumie nigdy się tym nie interesowałem) na ravii to te showmethemoney czy jak to tam było, to o k***a co za idiota z tego welesa. xD

Opublikowano

Chodziło mi dokładnie o to, że w tym przypadku czyli do zmiany wartości max ilości graczy na CH nie potrzeba wcale znać się na game, bo się go wcale nie rusza. Ravia ma najgorszy silnik gry, bo nikomu się nie chce przy nim grzebać i nie powstają dify do tej wersji. Trzeba sobie przerzucać... ale to ich wybór.

@Topic.

Czy potrafi ktos zrobić liba pod game 2089 z funkcją, którą podał Evor.?

Opublikowano

Zależy która ravia ziomuś, s1 na 2089, a s2 na 34k. Pozdr.

Początkowo zarówno S1 jak i S2 stały na 2089 5mb. Jeśli nie zmienili game na S2 to nadal jest tam 2089.

To umie ktoś takiego liba zrobić pod game 2089M?

Opublikowano

Początkowo zarówno S1 jak i S2 stały na 2089 5mb. Jeśli nie zmienili game na S2 to nadal jest tam 2089.

To umie ktoś takiego liba zrobić pod game 2089M?

Zgadza się, stali na game 2089, później się zbugowały pety.. później poszedł ddos na s2 to przenieśli się na nowy serwer ale, że na nowym serwerze nie działał z*******y lib od Yuko, prawdopodobnie przypisany na IP to przerzucili się na game 34k, by działał system energii i kostiumy (pety wyjebal, dali na stałe. Bez karmienia itd..

Kolejno wjebali im na serwer GM MODE, to z*******y technik Weles myślał, że to bug od game 34k, a więc w ostateczności chciał się już przenosić na source lecz nagle po dwóch latach go olśniło, że p2p pory ma nie zablokowane i tędy włączają mu na Z*********E ZABEZPIECZONYM SERWERZE ZA 8 KAFLI, GH MODE.

Dziękuję, szkoda mi na pajaców słów.

50596142255057180250.png

Opublikowano

Zgadza się, stali na game 2089, później się zbugowały pety.. później poszedł ddos na s2 to przenieśli się na nowy serwer ale, że na nowym serwerze nie działał z*******y lib od Yuko, prawdopodobnie przypisany na IP to przerzucili się na game 34k, by działał system energii i kostiumy (pety wyjebal, dali na stałe. Bez karmienia itd..

Kolejno wjebali im na serwer GM MODE, to z*******y technik Weles myślał, że to bug od game 34k, a więc w ostateczności chciał się już przenosić na source lecz nagle po dwóch latach go olśniło, że p2p pory ma nie zablokowane i tędy włączają mu na Z*********E ZABEZPIECZONYM SERWERZE ZA 8 KAFLI, GH MODE.

Props.

Opublikowano

04:19 - Sprawdziły się słowa Isamu - 'albowiem powiadam wam, technicy po nocach spać nie będą, bo swą duszę w Metinie znaleźć muszą'.. czy jakoś tak.

Opublikowano

04:19 - Sprawdziły się słowa Isamu - 'albowiem powiadam wam, technicy po nocach spać nie będą, bo swą duszę w Metinie znaleźć muszą'.. czy jakoś tak.

Ty tak na serio bronisz Isamu czy robisz marne prowo ?

Opublikowano

Ty tak na serio bronisz Isamu czy robisz marne prowo ?

Bronię, gdyż chłopak niesłusznie dostał po d***e. Wobec innych gra fair, a te zazdrosne k***y niszczą mu serwer, bo osiągnął o wiele więcej od nich. Mam nadzieję, że gościu sobie z tym poradzi i dalej będzie w szczytowej formie w dyscyplinie zwanej głupotą ludzką. Mhm.. serio.

Opublikowano

Bronię, gdyż chłopak niesłusznie dostał po d***e. Wobec innych gra fair, a te zazdrosne k***y niszczą mu serwer, bo osiągnął o wiele więcej od nich. Mam nadzieję, że gościu sobie z tym poradzi i dalej będzie w szczytowej formie w dyscyplinie zwanej głupotą ludzką. Mhm.. serio.

Również popieram Twoją opinie. Uważam, ze technik serwera GoodWeles (aka. Asig) jest bardzo dobrym technikiem. Z pewnością potrafiłby się włamać na wszystkie serwery tylko jest bardzo wyrozumiały za to co mu robią z serwerem.

Jest wyrozumiały za:

-znikające EQ topowym graczom,

-sprzedaż utworzonych przez komendy yang na allegro,

-trzepanie na ravi kasy przez osoby trzecie,

-gm mode na serwerze,

-rozrzucanie i rozdawanie przedmiotów +9 oraz przedmiotów z IS, w tym rozdanie Diabelskich Monet.

-organizowanie eventów przez osoby trzecie w M1 (zrzuty bosów, niszczenie sklepów, lagi, wcześniej wspomniane gm mode)

-niemieckie komunikaty dla graczy,

-oraz wiele, wiele innych atrakcji.

Informacje zaczerpnięte z ich forum.

50596142255057180250.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...