Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

fungi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opis serwera wygląda interesująco, chociaż jak na razie to widzę że wszystko jest w fazie projektów i nie wiadomo kiedy serwer ruszy. Szczególnie te rasy są ciekawe. Widzę że bardzo wzorowaliście się na polskim systemie RPG "Krzyształy Czasu". Reptilianie, Elfy, Krasnoludy... Czasem lepiej jest nawiązać do dobrych pomysłów niż wymyślać coś własnego. Mam jeszcze takie pytanie - czy będą konta VIP a jeśli nie to jakie macie plany finansowania serwera? Żeby nie było tak, że po dwóch miesiącach upadnie bo skończą się fundusze. Mam nadzieję że na serwerze jak już wystartuje to gracze będą rzeczywiście dojrzali i administracja też, bo różnie z tym bywa. A nie ma nic gorszego niż dziecinna administracja.

Zakończyliśmy fazy projektów. Serwer jest w trakcie realizacji założeń. Znamy już przybliżone daty bety jak i wersji oficjalnej. Nie będę ich podawał ze względu na to, że nie ma nic gorszego dla potencjalnego gracza niż przesuwanie startu.

Co do stwierdzenia, że "bardzo wzorowaliśmy się" na czymkolwiek to jest ono błędne. Osobiście nie znam "Kryształów Czasu" podejrzewam, że większość techników też w nie nie grała. W swoich propozycjach podpierałem się doświadczeniem z gier typu WoW czy Tibia, gdzie dane rozwiązania się mogły sprawdzać. Na szczęście liczna grupa techników jak i obserwatorów projektu wnosiła własne pomysły co pozwalało na stworzenie wspólnymi siłami ciekawych rozwiązań. Tak jak już wcześniej zaznaczyłem - nie znam wszystkich serwerów mc-rpg oraz gier typu mmorpg więc nie zakładam, że gdzieś nie  mogły pojawić się zbliżone rozwiązania.

"Mam jeszcze takie pytanie - czy będą konta VIP a jeśli nie to jakie macie plany finansowania serwera?"

Oczywiście skoro tak bardzo podobała ci się prezentacja to wiesz, że kont vip nie będzie. Administracja nie wybiera się do Turcji za pieniądze z serwera, że tak sobie pozwolę zażartować :) Aktualnie rynek serwerów MC opiera się na kontach vip czy innych sposobach naciągania graczy. Powoduje to najczęściej, że cała idea gry opiera się o skrajne ułatwianie rozgrywki vipom lub odwrotnie - koszmarne uprzykrzanie jej osobom, które nie chcą płacić. Spotkałem się już z takimi inicjatywami. Doprowadza to do wyludnienia serwera. Absolutnie nie będzie comiesięcznych "promocji", wykupowania unbanów za dyszkę czy innych pseudo wspierających serwer naciągaczy. Co do finansowania to znaleźliśmy lepszy sposób. Nie wymaga on zmuszania ludzi do płacenia. Ale nie będę zdradzał szczegółów ;)

W kwestii administracji samego serwera to wydaje mi się, że ostatecznie znajdą się w niej 3 osoby. Dwójka założycieli i główny technik. Są to osoby które już trochę przeżyły. A ponieważ nie są nastawieni na sępienie pieniędzy z serwera a na wspólną zabawę to raczej nie będzie dziwnych i dwuznacznych akcji :)

Być może pozwolą mi na dalsze opiekowanie się forum. Gracze są ze mnie zadowoleni więc nie powinno być problemu :)

• Odpowiedzi 142
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To bardzo interesujące spostrzeżenie odnośnie naciągania graczy przez serwery. Takie działania powinny być surowo potępione. A niestety zdarza się to coraz częściej. Spotkałem się nawet z bezczelną argumentacją właścicieli serwerów, że ich z kolei naciągają firmy hostujące miejsce pod serwer, forum czy stronę internetową serwera. Oczywiście wiemy dobrze, że nie jest to prawdą, bo większość hostingów oferuje darmowe miejsce pod serwery a właściciele firm hostujących z radością opłacają rozrywkę graczy z własnych kieszeni. Ludziom się od tego kapitalizmu przewróciło w głowie i teraz każdy chce żeby mu za wszystko płacić. Wprawdzie mówi się, że za darmo chciałyby każdą rzecz te zawistne osoby, które mają dwie lewe ręce i nie są obrotni stąd zazdroszczą innym sukcesu, ale dla mnie to tyko zwykły slogan nie mający potwierdzenia w rzeczywistości. Jeśli coś może być za darmo, to czemu się tego nie domagać?

Zaintrygowała mnie wzmianka o innych sposobach finansowania serwera. Mam tylko nadzieję, że małżonki właścicieli serwera nie zdenerwują się zbytnio gdy odkryją, że ich mężowie hobbystycznie utrzymują serwer z własnej wypłaty, że tak sobie pozwolę zażartować :)

2cy5dna.jpg
Opublikowano

Możesz być pewny, że nie szykują się żadne pozwy rozwodowe dla naszej administracji :) Znaleźliśmy inne rozwiązanie, ale nie chcę o tym mówić.

Mnie też śmieszy kiedy ktoś wspomina o obrotności i sukcesie mając na myśli wciskanie dzieciom kont "vip" na serwerze, który bazuje na pracy ludzi, którzy za darmo udostępnili swoje skrypty, pluginy czy mody ;) W dużej mierze Ci twórcy to pasjonaci, ale na ich dorobku próbują się dorobić inni.

Martwi mnie niestety Twoja sygnaturka... I właśnie zastanawiam się czy jesteś zainteresowany naszą twórczością czy jednak reklamujesz inny projekt... Wydajesz się wartościową osobą z wizją i otwartym umysłem. Dobrze byłoby mieć cie w naszych skromnych szeregach. Zwracasz nam uwagę na istotne problemy, które mogą się pojawić w późniejszych etapach funkcjonowania serwera. Zapraszam na nas ts. Znajdziesz go na forum

Opublikowano

To jest prawdziwa plaga w dzisiejszych czasach mój przyjacielu. Każdy próbuje cię naciągnąć. Dla przykładu - idziesz do lekarza a ten za osłuchanie cie i wypisaniu recepty bierze 50zł albo więcej. A przecież nad tym głupim antybiotykiem nie on pracował tylko sztab fachowców. Albo serwisant naprawiający laptopa - wymiana wentylatora 100zł. A projektu tego wentylatora to on nawet na oczy nie widział. Ewidentne przykłady naciągaczy, którzy chcą się dorobić na pracy innych. No ale to już temat na inną rozmowę.

Twoje obawy nie mają podstaw, śpij spokojnie. Wątpie czy jakikolwiek inny projekt mógłby konkurować z serwerem Revolution. Jak na razie dostrzegam w nim same plusu. Oryginalne pomysły, profesjonalna administracja (ilość administratorów i techników jak zobaczyłem na forum jest imponująca i wkrótce chyba przekroczy ilość graczy) no i jeszcze nikt nie będzie mnie podstępnie albo groźbą zmuszał do płacenia za coś. Z całego serca powodzenia!

2cy5dna.jpg
Opublikowano

Dziękuję za te ciepłe słowa. Robimy co w naszej mocy abyś również ty był zadowolony z serwera :)

Technicy to gracze, którzy brali udział w tworzeniu pomysłu i mają dostęp do odpowiedniego działu na forum. Jedyny profit jaki z tego będą mieli to znajomość mechaniki serwera od samych podstaw projektowania :)

A co do wentylatorka i antybiotyku to niestety jest to zła argumentacja. Za jego projekt, produkcję oraz sprzedaż wzięte zostały pieniądze. Ani lekarz nie bierze kasy za przepisanie darmowego antybiotyku ani serwisant nie montuje wentylatorka którego dostał w prezencie :(

Pozdrawiam i przepraszam za moje obawy co do Twoich intencji. :)

@topic

Już w niedługo newsy ze strony technicznej serwera

Lubie takie konstruktywne dyskusje :)

Opublikowano

Sądzę, że argumentacja jest trafiona tym bardziej po tym jak zauważyłeś, że leki czy części zamienne zostały już opłacone. Antybiotyk dodatkowo trzeba kupić i część zamienną także. Tutaj bardzo dobrze widać mentalność naciągaczy, którzy śmiesznie się tłumaczą czy to swoją wiedzą czy poświęconym czasem - że za to niby mieliby otrzymać zapłatę. Lekarz to powinno być powołanie. Podobnie skręcanie elektroniki. Jak to ktoś lubi to niech robi za darmo. No ale żeby nie odbiegać od tematy - szczególnie razi mnie, a Ciebie zapewne też z tego co widać po Twoich wypowiedziach, fakt żerowania hostingów na graczach i właścicielach serwerów Minecraft. Tak jak powiedziałeś, ktoś za darmo te mody i pluginy napisał, ktoś za darmo i dla własnej satysfakcji założył serwer, a taki hosting kasuje co miesiąc 100 i wiecej złotych. To skandaliczne i niemoralne. Sytuacja ta jednak ulega zmianie i miejmy nadzieję, że właściciele serwerów nie będą musieli wkrótce płacić za ich utrzymanie.

Cieszy mnie tak częsta aktualizacja newsów i różne interesujące rzeczy na temat serwera oraz jego administracji. Wszystkim znajomym będę z czystym sumieniem Was polecał. Nie mogę się też doczekać kolejnej porcji wiadomości z postępu prac nad serwerem.

2cy5dna.jpg
Opublikowano

chwilowe problemy z hostingiem forum.

pracujemy nad rozwiązaniem problemu.

Sytuacja wrocila do normy, prace nad serwerem nadal trwaja.

PS. Co do "reklam" innych serwerow w naszym wątku:

To jest oczywiste ze ludzie administratorzy innych serwerow beda chcieli ugrac cos na naszej prezentacji, ale moje podejscie do tego jest takie: Bardzo dobrze, niech wszyscy wejda na inne serwery i niech spróbują na nich zagrac. Czesto sa to dobre produkcje, ale jestem przekonany, ze predzej czy pozniej przestana grac. Zapytacie czemu? Jest wiele powodow,a dwa najwazniejsze:

Pay to Win - grajac na innych serwerach musialem wydac 100zl zeby jako tako funkcjonowac (!)

Brak reakcji na prosby graczy - tak tak, mozecie sobie pisac i prosic, nic nie zostanie zrobione. Bedzie tak jak administracja chce i koniec.

W Revolution zrywamy z tymi dwoma glownymi niekorzystnymi czynnikami:

Nic nie wydacie grajac u nas. Nic nie kupicie, nie ulatwicie sobie zycia. Kazdy ma takie same szanse i taki sam start.

Chcecie jakiejsc zmiany? Chcecie czegos innego? Macie dobre argumenty? Jesli tylko da sie to technicznie zrobic to bedzie to wprowadzone. Ten serwer robimy dla graczy i to oni decyduja co jest dla nich najlepsze.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Pay to Win - grajac na innych serwerach musialem wydac 100zl zeby jako tako funkcjonowac (!)

Brak reakcji na prosby graczy - tak tak, mozecie sobie pisac i prosic, nic nie zostanie zrobione. Bedzie tak jak administracja chce i koniec.

Bardzo się cieszę, że na Waszym serwerze będzie można zagrać nie dokładając się do niego ani grosza. W końcu jak ktoś zakłada serwer to niech sam się martwi o to żeby go utrzymać. Forum i stronę internetową również (hosting, odnawianie domeny). My chcemy tylko przyjść i się pobawić a jak włąściciel i administracja poświęcają już czas na zajmowanie się serwerem to te marne kilkaset złotych niech sobie sami płacą - skoro takie mają hobby.

Bardzo też mi się podoba podejście do graczy. To oznacza, że serwer będzie obfitował w mnóstwo, czasem krańcowo różnych i sprzecznych ze sobą rozwiązań, których gracze będą chcieli. Rozumiem, że wystarczy po prosić o to czy o tamto a już wprowadzicie? To wspaniała idea!

Współczuję Ci też z całego serca, że musiałeś wydać 100 złotych żeby sobie gdzieś pograć. Zdradź proszę, jakich niecnych metod użył administrator tego zdzierskiego serwera, sięgając podstępnie do Twojej kieszeni. To musiało być traumatyczne przeżycie, zostać tak bezwzględnie zmuszonym do zapłacenia.

2cy5dna.jpg
Opublikowano

Atleifie, na początku mojego wywodu zastanawiam sie, dlaczego hejtujesz mnie i moja prace? Nigdy Cie nie atakowalem, zlego slowa na Twoj temat nie powiedzialem - wrecz przeciwnie, o czym mozesz podyskutowac z wieloma osobami, również z forum i serwera ktory tworzysz Ty sam - uwazalem i uwazam Cie za wartosciowego czlowieka, ktory jak malo kto potrafi wczuc sie w klimat.  Ale wracajac do tematu:

Odpowiadając na Twoją wypowiedź:

1)

Oj, administrator tego wątku próbuje za wszelką cenę zmusić wszystkich do uwierzenia w swoje bajki. Szkoda, że większość jego słów to zwykłe bajki. To co mówi, ma jedynie ranić, jego słowa ociekają jadem.

Ktore bajki? W ktorym miejscu w swojej poprzedniej wypowiedzi sklamalem, powiedzialem nie prawde lub kogos urazilem? I jesli mam sie czepiac skladni / fabuly / gramatyki, to Twoje pierwsze zdanie to dno i kilo mulu. Az nie do wiary, ze to ten sam Atleif, ktory jeszcze 3 miesiace temu przesiadywal ze mna w tawernie przy pieczonym kurczaku kupionym od karczmarza Wladimira z Alcatraz nieopodal Nowego Bertif. Popatrz znowu odchodze od tematu - wracamy.

2)

Na żadnym serwerze RPG nie wydałem ani złotówki. Jakoś z tego faktu nie czuję, aby miał mniejsze szanse od innych. Oczywiście, wysłanie przelewu ułatwia rozgrywkę, no ale nie każdy chce iść na skróty. To bardziej dziecinna zawiść oraz zazdrość pchają tego, o tutaj wyżej, do wygłaszania swoich idei.

Nigdzie nie napisalem ze Ty za cokolwiek zaplaciles, napisalem ze ja zaplacilem jesli chcialem cos osiagnac. Przy czym nie podalem zadnej nazwy serwera. Tyczy sie to nie tylko MC ale i innych gier, w ktorych jesli chcesz cos znaczyc, musisz zaplacic. Nie wyobrazam sobie wykonania pewnych czynnosci jak uzbieranie na miasto, a nastepnie utrzymanie go bez konta VIP. Zwracajac na ten fakt uwage chcialem pokazac, ze u nas tego nikt nie doswiadczy. Rozgrywka bedzie tak zbalansowana, aby kazdy mogl sam uskladac na zalozenie miasta, a nastepnie miec mozliwosc utrzymania go. Jesli twierdzisz, ze wyslanie pieniedzy na zakup VIP nie pomaga to oklamujesz sam siebie.

3)

Człowiek, który we wszystkim chciał być najlepszy, nie mógł znieść, że ktoś go w czymś prześcignie.

W zyciu - kupilem VIP ze zwyklego lenistwa, aby nie musiec stawac na glowie aby utrzymac swoje miasto. Nie mialem ambicji zeby byc najlepszym i nigdy nie bylem. Na Revolution nie bedzie takiej opcji. Jesli nie utrzymasz wraz ze swymi kompanami miasta, po prostu ono upadnie. A jesli chodzi o zalozenie, to nie tylko kasa bedzie na to potrzebna.

4)

Na serwerze, o którym kolega wyżej mówi,

Nie wspomnialem o zadnym serwerze. ponownie dla Twojej wiadomosci pisze, ze sytuacja z placeniem za gre to nie sam Minecraft, ale i inne gry jak War Thunder, World of Tanks czy inne wielkie produkcje. We wszystkich tych grach ulatwisz sobie zycie za kase - u nas NIE.

5)

stworzyłem największą religię świata, miałem największą siatkę wywiadowczą, a następnie utworzyłem sojusz obejmujący większość miast świata. Wtedy grało się naprawdę miło, no i zupełnie za darmo.

Nikt nie umniejsza Twoich zaslug, co wiecej, również uwazam, ze miales i ciagle masz spory wklad w rozwój serwera.

6)

Co do serwera, stanowczo wszystkim odradzam.

Serwer jeszcze nie istnieje - nie ma czego odradzac :> Wiem ze dmuchasz na zimne, ale czas pokazal, ze tego typu tekstami robisz nam tylko reklame. I to reklame godna sam-wiesz-kogo ;) Raczej dobrze na tym nie wyszedl, sam wiesz czemu. Jesli z serwera odchodzi smietanka graczy i absolutnie nie mowie tu o sobie, to oznacza ze administrator nie dziala jak nalezy. Koniec kropka. I mozesz pisac sobie co chcesz, taki jest fakt.

7)

Ludzie Ci, kompletnie nie znają się na pisaniu. Ich "twory" na forum, to grafomania kompletna.

Dziekuje za Twoja opinie, jednak jest sporo osob, ktorym fabula, teksty, historia, dzieje ras i cala reszta pisanej czesci serwerabardzo odpowiada.

8)

No właśnie, na forum, bo to tam toczy się jedynie rozgrywka. Jeżeli ktoś już tak bardzo lubi pbf, to jednak lepiej aby wybrał jakieś sprawdzone serwisy, po ich listę odsyłam na drzewo światów (nie można podać linka).

No widzisz, gracze sa tak spragnieni dobrego serwera RPG ze u nas juz na forum sie bawia. Czemu maja sie nie bawic? Zalozenia serwera sa takie, ze czesc rozgrywki bedzie sie toczyla wlasnie na forum. Tawerna to znakomity wstep do tego.

9)

Szkoda, że nie chwalicie się tym, jaki macie stosunek do graczy, którzy nie należą do waszego kółeczka. A to, że gracze są banowani i później na komunikatorze mieszani z błotem?

Owszem chwalimy sie - kazdy ma prawo sie wypowiedziec i poddac swój pomysl na forum. Oczywiscie mozemy brac pod uwage pomysly osob, ktore zaznajomily sie z fabula i pomysly daja dobre i z glowa. Pomysly z kosmosu sa odrzucane - to jest logiczne. Co do komunikatora - nie mialem przyjemnosci z Toba rozmawiac na takowym. Co do banowania - owszem, jest kilka osob zbanowanych. 90% to boty, a 10% to osoby, ktore poza hejtowaniem nic innego nie robia. Osoby ktore na serio sa zainteresowane projektem nie sa zbanowane i maja sie bardzo dobrze.

10)

Podczas gdy ja prowadziłem badania nad upodobaniami graczy minecraft serwerów RPG, tylko wasza rewolucja miała problemy z tym, że wyniki opublikowałem na waszym forum (a zrobiłem to dlatego, ponieważ wasi gracze też brali w niej udział...).

Na forum jest system, ktory banuje graczy (automatycznie), ktorzy w pierwszym poscie daja link zewnetrzny. Gdyby tego nie bylo, nasze forum bylo by farma SEO. Wystarczylo mi powiedziec i link z przyjemnoscia sam bym napisal na swoim forum, bo ankieta (tak tak czytalem ja) byla bardzo ciekawa. Wyniki tez. Co wiecej, osobiscie szukalem Cie na naszym forum - nie znalazlem, jak również nie znalazlem zadnego sladu po wpisie - czyzby nasz system byl az tak dobry? 

11)

No nic, trzeba skończyć to gadanie, bo pewnie i tak nic z serwera nie będzie. Bezsensu eksploatować klawiaturę.

Czy bedzie czy nie bedzie to juz pokaze czas. Bardziej martwil bym sie na Twoim miejscu reakcja Twojego ulubionego administratora na wiadomosc ze sam brylujesz w tworzeniu konkurencji dla niego. Glowny administrator forum i trzon administracji innego serwera RPG. Bedziesz mial przechlapane, podobnie jak ja mam :) Dobrze ze sie tym absolutnie nie przejmuje.

Co wiecej, cieszy mnie ta wasza "walka z wiatrakami". Wiekszosc ludzi ktorzy maja jako takie IQ przyjdzie i osobiscie sprawdzi w czym rzecz. WIekszosc takich ludzi u nas zostaje, pomimo ze serwer nie wystartowal. Nie chce myslec co bedzie jak staniemy na nogi ;)

Tak ze z calego serca dziekuje Ci za Twoje wypowiedzi.

Trzymaj sie i powodzenia w Twoim projekcie. Jesli bedzie on taki jak planujecie to bedziecie mieli tabuny graczy, a inne serwery pójdą w piach.

Z powazaniem.

Fungi.

PS. Koncze te jalowe dyskusje na powyzsze tematy. Jesli macie jakies problemy to prosze na PW a nie zasmiecac mi watek na forum - nie od tego on jest.

Tak ze wybaczcie (hejterzy) jesli bedziecie przezemnie ignorowani. Za stary jestem na takie zabawy. Swoje racje mam, Wy tez, wiec niema sensu o tym dyskutowac, bo sie raczej nie przekrzykniemy.

Opublikowano

Tak wielkie, epokowe wręcz przedsięwzięcie wymaga odpowiednio długiego czasu. Przeciętny dobry serwer robiony jest pół roku, wliczając betę. Revolution z całą pewnością przeciętnym serwerem nie jest. Doświadczeni ludzie którzy nad nim pracują nie odstawią fuszerki. Taki np Pitbull który prężnie działa w ekipie Revolution tworzył swój serwer jakoś dwa lata. A i tak go nie zrobił. Liczę, że czekanie opłaci się. Ja jestem przygotowany już na co najmniej rok czekania. Albo i dłużej.

2cy5dna.jpg
Opublikowano

Prawdopodobnie na serwer zostanie wprowadzone nowe jedzenie.

Będą to Pączki:

- Z marmoladą.

- Z konfiturą.

- Z masłem czekoladowym - a jak!

- Z różą - te będą trudne do wykonania.

- Z dżemem śliwkowym.

- Specjalnie dla Ethernali - z kremem ognistym czyli magmą. Tylko oni będą wiedzieli jak je wykonać.

Pączki będą też możliwe do nabycia w sklepie.

Trzeba będzie zapłacić za nie coinsy (waluta serwerowa).

Jeśli kogoś nie będzie na nie stać - wiele straci, bo będą miały wyśmienity smak.

Pączki będą jednym z najlepszych rodzai pożywienia. 

Opublikowano

Info z forum:

"Dzisiaj na serwer testowy zostaly wprowadzone RASY!"

Są one aktualnie w fazie ustawień jako, że wszystko nad czym pracuje nasz technik ma mieć możliwość prostej konfiguracji ;)

Opublikowano

To wspaniała wiadomość! Nie mogę się doczekać kiedy prace nad rasami zostaną skończone. Mam nadzieję że rasy będą miały wiele różniących się cech we współczynnikach i każda będzie miała swój własny wygląd, a konkretnie model gracza. Liczę na to. Byłoby nieciekawie, gdyby wszyscy, niezależnie od rasy wyglądali tak samo i mieli tylko inne tekstury. Takie rozwiązania pasują tylko do amatorskich serwerów.

2cy5dna.jpg
Opublikowano

Ulfric patrząc że robią to na zwykłym mc z pluginami to jak ty niby chcesz by rasy miały inne modele czy swój wygląd, same współczynniki i plusy i minusy dają wystarczająco by się w swoją postać można wczuć i kreować dalej w świecie rozgrywki.

Opublikowano

Wspolczynniki juz sa. Jest zakodowanych wiele ciekawych zaleznosci np:

Ilosc Serduszek, (Np Ork 20, Ethernal 10_

Rodzaj jedzenia, (Np Ork miesozerny, Vatten roslinozerny, a Ethernale wcinaja paliwo)

Szybkosc (Krasnoludy powolne, Elfy szybkie)

Szybkosc w wodzie/na ladzie. (Nikt tak dobrze nie plywa jak Vatteni)

Mozliwosc obrazen od deszczu (Biedne Ethernale - nie znosza wody, jak tylko zacznie padac deszcz dostaja od niego uszkodzenia)

Wysychanie (Vattenowie zyja pod woda - jak wyjda na powierzchnie, po jakims czasie ich luski wysychaja - zaczynaja dostawac obrazenia)

Lewitacja zalezna od staminy (Ethernale unosza sie nad ziemia, niestety niezbyt wysoko)

Zmiennocieplnosc Reptile sa zmiennocieplne, a ludzie np. stalocieplne - wszystko co z tym zwiazane ma efekt w naszej rozgrywce)

Kanibalizm ;) (Cos dla Orkow - zglodniales? zabij gracza i zjedz jego mieso)

Jest tego tyle, ze nie sposob tutaj wypunktowac.

Co do skina - jest taka mozliwosc i wlasnie nad tym pracujemy. Chcemy aby kazda rasa miala swojego skina.

Opublikowano

To nie będzie modeli? Szkoda. Czyli tylko efekty które można uzyskać za pomocą takich pluginów jak chociażby Guilds, Classes & Races, More Health... Trochę mnie to zmartwiło, bo to są dość stare pluginy i taka metoda zmiany parametrów dla bohatera nie jest niczym "rewolucyjnym" :(

2cy5dna.jpg
Opublikowano

Ulfric patrząc na twoje "wypociny" to takie dajesz przykłady że aż szok patrzeć jak chcesz żeby minecraft wyglądał jak np. skyrim to graj na modach ponieważ jak mają zrobić coś co wychodzi poza możliwości kodu gry ? tym można uzasadnić że twoja wypowiedz jest bez sensu .

A odnośnie serwera to wygląda to dosyć ciekawie w porównaniu do innych serwerów nie spotkałem się z tak rozwiniętymi rasami lub magią na czystym mc [nie liczę tutaj strzelanie z patyka śnieżką jako magi ...]

Opublikowano

Z tego co wiem to beta wystartuje jak tylko ukonczone zostaną skile przez naszych koderów. Niestety ostatnio w podstawówce pani od przyry ich teraz mocno ciśnie i nie bardzo mają czas na kodowanie :(

Nie no taki żarcik ;) A co do mapy to beta będzie przeznaczona na budowanie osad startowych i lokacji. Podejrzewam, że zwykłym graczom zostanie udostępniony jedynie mały skrawek. Zapraszam do zapoznania się z tematem "Dynmapa" na forum

Co do konkretów to poczekaj na info od administracji. Juz posłałem odpowiednie zapytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...