Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

fungi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

takiego szukam servera, i mam głęboką nadzieję, że wypali, i nie padnie po np. miesiącu (odpukać).

Tworzymy go dla siebie, wiec nie upadnie. Chcemy zeby dawał nam przyjemnosc z gry a przy okazji i innym, którzy szukają alternatywy. Wszystko jest podopinane. Została modernizacja mapy i zaczniemy w 100% testowac rozgrywkę ;)

• Odpowiedzi 142
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tworzymy go dla siebie, wiec nie upadnie. Chcemy zeby dawał nam przyjemnosc z gry a przy okazji i innym, którzy szukają alternatywy. Wszystko jest podopinane. Została modernizacja mapy i zaczniemy w 100% testowac rozgrywkę ;)

i tu popełniłeś błąd niewybaczalny !

dla siebie i graczy. nie tylko dla siebie ^^

tak czy inaczej, jak otworzycie (o ile) betę, to poinformujcie, chętnie potestuję :)

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

i tu popełniłeś błąd niewybaczalny !

dla siebie i graczy. nie tylko dla siebie ^^

tak czy inaczej, jak otworzycie (o ile) betę, to poinformujcie, chętnie potestuję :)

Ale Ratifah jest graczem... :)

Bardzo pomocnym, ale jednak graczem.

Wiec wcale nie popelnia bledu, co wiecej dobrze pisze.

Serwer jest współtworzony przez cala rzesze graczy.

Opublikowano

Dokładnie tak. Przy serverze pracuje sporo ludzi, ale każdy z nas będzie jedynie i aż graczem. Ja posiadam jeszcze moderatora na forum i staram się je uczynić przejrzystym oraz intuicyjnym ;)

Opublikowano

Serwer jest na VPSie i jest już opłacony na rok z góry.

Dzięki temu na pewno nie wprowadzimy opłat, a po drugie czasem, jak przychodzą trudniejsze dni to mamy sile żeby walczyć, bo szkoda nam zostawić tego co już zostało zrobione, oraz opłaconego serwera :) Mobilizuje nas to do dalszego działania.

Podpowiem ze nieopodal świątyni Agaroth wścibskie Gobliny wybudowały osadę Podobno trzymają tam jakiś skarb (o ile to nie plotka)...

Jak tak dalej pójdzie to niedługo zorganizują się w pełnoprawne miasto, a potem może w państwo....

Opublikowano

"Po licznych atakach ze strony "innych" serwerow, ze niby kradniemy pomysly (jakby mody czy pluginy byly pisane specjalnie dla nich), po licznych oskarzeniach, ze to co ktos wprowadzil, i my wprowadzamy (gdzie czesto bylo na odwrot), oraz na wskutek licznych bledow wystepujacych w wielu modach postanowilismy co nastepuje:

Serwer bedzie oparty o inne metody gry i inne silniki. Nie bedzie tego co maja inne serwery. Bedzie to rownie dobre, a moze i lepsze, a jednoczesnie pozbawione bugow, bo bedzie dzialalo pod calkowita nasza kontrola.
Jednoczesnie informuje, ze nawiazalismy wspolprace z koderem ktory byl wspoltworca kilku serwerow - zna sie na rzeczy i bedzie teraz pomagal nam tworzyc Revolution. Pewnie premiera sie troche przedluzy, ale warto poczekac - zareczam. Bedzie wiele nowosci, bedzie wiele innowacyjnych pomyslow, a cala ekipa serwera, a jak sie okazuje jest sporo osob pomagajacych w pracach dolozy wszelkich staran, aby projekt byl kontynuowany i ujrzał swiatlo dzienne."

Opublikowano

No całkiem całkiem tylko oby wypalił bo inne serwery też miały fajne zapowiedzi ale startu jeszcze nie było :)

Powodzenia.

50  -  100   200  -  300  -  400  -  500  -  600  -  700  -  800  -   900  -   1000

Opublikowano

Odnośnie historii... średnio mi się ją czytało. Merytorycznie jest ok, ale ja osobiście przekładam przejrzystość nad ładnym wyglądem i stwierdzam, że nie ma sensu robić takich udziwnień. Ładny prosty tekst, wyjustowany, ładne akapity i 10 razy będzie się prezentował.

Serwer bedzie oparty o inne metody gry i inne silniki. Nie bedzie tego co maja inne serwery. Bedzie to rownie dobre, a moze i lepsze, a jednoczesnie pozbawione bugow, bo bedzie dzialalo pod calkowita nasza kontrola.
Jednoczesnie informuje, ze nawiazalismy wspolprace z koderem ktory byl wspoltworca kilku serwerow - zna sie na rzeczy i bedzie teraz pomagal nam tworzyc Revolution. Pewnie premiera sie troche przedluzy, ale warto poczekac - zareczam. Bedzie wiele nowosci, bedzie wiele innowacyjnych pomyslow, a cala ekipa serwera, a jak sie okazuje jest sporo osob pomagajacych w pracach dolozy wszelkich staran, aby projekt byl kontynuowany i ujrzał swiatlo dzienne."

Znałem, a nawet przez bardzo długi czas współpracowałem z osobą, która żyła przekonaniem: "Zrobimy swoje od podstaw, będzie lepsze.", a skończyło jak się skończyło... Mimo że wyszło świetnie zajęło to bardzo długi czas, a jak tej osoby zabrakło to projekt poszedł do kosza. Cóż... opinia moja jest taka, że skoro jest masa rzeczy dobrze działających to po co coś robić od podstaw? Średnio utalentowany programista mając kod źródłowy może w miarę sprawnie wprowadzić potrzebne modyfikacje do kodu. A osobom, które mają jakieś tam wąty... takim ludziom dużego, tłustego, czarnego fallusa między pośladki :)

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

A kto powiedzial ze robimy wszystko od podstaw?

Otóż nie. Udało nam się zwerbować programistę z ogromną ilością własnego autorskiego działającego kodu.

Trwają prace nad dopasowaniem go do naszych potrzeb i dopisanie tej części której nasz serwer wymaga .

Jedno jest pewne: Nikt nie będzie miał tego co będziemy mieć my.

Oczywiście nie mogę teraz powiedzieć co i jak będzie działało, bo ostatnio jak to zrobiłem, to inni powiedzieli ze to ich pomysł a ja ukradłem :)

Wiec teraz, żeby wytrącić za wczasu oręże z ręki, będę siedział cicho .

Opublikowano

W obawie przed brudnymi zagrywkami administratora pewnego servera (którego na pewno kojarzysz PitBull) sugerowałbym ukrycie 8 pasażera nostromo ;)

Server jeszcze nie wystartował a polała się na nas taka fala hejtu, że głowa mała... Co lepsze nikt z nas nosa poza własną piaskownicę nie wystawił a nagle zleciała się banda pseudo profesorów MC i zarzucała rzeczy o których nie mieliśmy pojęcia. Np że kopiujemy pomysły z servera którego też jeszcze nie ma, ale co więcej - jest on owiany taką tajemnicą że dopiero niedawno ujawniona została jego nazwa nie mówiąc o jakichkolwiek założeniach czy innych spisach modów.

Opublikowano

W obawie przed brudnymi zagrywkami administratora pewnego servera (którego na pewno kojarzysz PitBull) sugerowałbym ukrycie 8 pasażera nostromo ;)

Server jeszcze nie wystartował a polała się na nas taka fala hejtu, że głowa mała... Co lepsze nikt z nas nosa poza własną piaskownicę nie wystawił a nagle zleciała się banda pseudo profesorów MC i zarzucała rzeczy o których nie mieliśmy pojęcia. Np że kopiujemy pomysły z servera którego też jeszcze nie ma, ale co więcej - jest on owiany taką tajemnicą że dopiero niedawno ujawniona została jego nazwa nie mówiąc o jakichkolwiek założeniach czy innych spisach modów.

Ciebie ratifah to już chyba pokręciło do końca.Kto wam do cholery jasnej to zarzucał? nazwa jest znana od 2 miesięcy i dobrze o tym wiesz, oczywiście że nie będziemy(ładnie ując ładnie ując, pamiętaj by to ładnie ująć) głupkami i zdradzali swe plany by od nas je ktoś ,,podjebał".Wstydziłbyś się tak bezpodstawnie kłamać i nas o coś oskarżać. Co do postu fungiego, lepiej nie używać sformuowań ,,na pewno nie" u nas będzie wiele innowacyjnych rozwiązań, po za tym nie widzę jakiegoś wielkiego zainteresowania waszym serwerem.Życzyłem wam powodzenia, ale widzę że zaczynacie grać jak Poncjusz.

Opublikowano

Przepraszam assasyn ale nie bardzo rozumiem... Nigdzie nie napisalem ze chodzi o ciebie ani o to nad czym pracujesz no ijak sam zauwazyles twoja nazwa jest juz dlugo znana a ja mowie o niedawnej sytuacji. Bylem zmuszony usunac reklame na jednym z for ze wzgledu na obrzucanie prezentacji blotem i oskarzenia o kopiowanie pomyslow. Nie chcialem aby revolution kojarzyl sie z rozwydrzonymi dziecmi. Nie bardzo wiec rozumiem atak na moja osobe. Robisz mi duza przykrosc wypisujac takie posty... Przypomnetylko ze obowiazuje nas okazywanie szacunku tworcom innych serverow i nie reklamowanie sie ani nie rzucanie falszywymi pomowieniami w strone pracy innych osob.

A tak prywatnie... Mowisz ze dobrze nam zyczysz a gdzie tylko pojawi sie wzmianka o revolution to ordynarnie obsmarowujesz caly server nie mowiac juz o bardzo nieprzyjemnych uwagach w strone administratora. Nie jest to ani przyjemne czytac potem wypowiedzi takich "przyjaciol" ani zbyt honorowe z twojej strony. Prosilbym takze abys nie wykorzystywal tego tematu do rozslawiania serwera nad ktorym pracujesz. Stworzcie wlasny.

No i zarzucanie nam nieczystych zagran... To mnie bardzo zabolalo. Probujesz zepsuc nasza reputacje. Nie powiem kto tak keszze robi...

Odrazu powiem tez ze nie mam zamiaru wdawac sie w dyskusje pod tym tematem. To ostatnia odpowiedz na oszczerstwa. Sa tutaj ludzie ktorzy czekaja na nasza prace. Moze tak jak mowisz nie jest ich wielu, ale postaramy sie aby nie zalowali spedzonego u nas czasu i nigdy nie musieli sie wstydzic ze ktos ich nazwie revolucjonistami z Agaroth.

Opublikowano

Przepraszam assasyn ale nie bardzo rozumiem... Nigdzie nie napisalem ze chodzi o ciebie ani o to nad czym pracujesz no ijak sam zauwazyles twoja nazwa jest juz dlugo znana a ja mowie o niedawnej sytuacji. Bylem zmuszony usunac reklame na jednym z for ze wzgledu na obrzucanie prezentacji blotem i oskarzenia o kopiowanie pomyslow. Nie chcialem aby revolution kojarzyl sie z rozwydrzonymi dziecmi. Nie bardzo wiec rozumiem atak na moja osobe. Robisz mi duza przykrosc wypisujac takie posty... Przypomnetylko ze obowiazuje nas okazywanie szacunku tworcom innych serverow i nie reklamowanie sie ani nie rzucanie falszywymi pomowieniami w strone pracy innych osob.

A tak prywatnie... Mowisz ze dobrze nam zyczysz a gdzie tylko pojawi sie wzmianka o revolution to ordynarnie obsmarowujesz caly server nie mowiac juz o bardzo nieprzyjemnych uwagach w strone administratora. Nie jest to ani przyjemne czytac potem wypowiedzi takich "przyjaciol" ani zbyt honorowe z twojej strony. Prosilbym takze abys nie wykorzystywal tego tematu do rozslawiania serwera nad ktorym pracujesz. Stworzcie wlasny.

No i zarzucanie nam nieczystych zagran... To mnie bardzo zabolalo. Probujesz zepsuc nasza reputacje. Nie powiem kto tak keszze robi...

Odrazu powiem tez ze nie mam zamiaru wdawac sie w dyskusje pod tym tematem. To ostatnia odpowiedz na oszczerstwa. Sa tutaj ludzie ktorzy czekaja na nasza prace. Moze tak jak mowisz nie jest ich wielu, ale postaramy sie aby nie zalowali spedzonego u nas czasu i nigdy nie musieli sie wstydzic ze ktos ich nazwie revolucjonistami z Agaroth.

ratifahu, nie udawaj że nie napisałeś ,,kopiujemy pomysły z servera którego też jeszcze nie ma, ale co więcej - jest on owiany taką tajemnicą że dopiero niedawno ujawniona została jego nazwa nie mówiąc o jakichkolwiek założeniach czy innych spisach modów" no ja sobie nie przypominam innego takiego serwera.

Życzyłem wam dobrze, aż do tych kłamstw.

Jak wyżej.

Miejcie ich jak najwięcej i niech będą zaangażowani, ale do jasnej cholery nie wciskaj tutaj hejtu i nie pisz potem, że nie napisałeś nazwy serwera, chyba kompletny kretyn nie zrozumiał by aluzji.

Opublikowano

Panowie, myślę ze nie jest to miejsce do takiej dyskusji.

Temat ten dotyczy serwera Revolution i żadnego innego, a dywagacje na temat tego, co się w którym znajdzie i który od którego będzie kopiował jest czczym gadaniem w momencie kiedy ani jeden ani drugi nie jest uruchomiony, wiec powinniśmy przestać.

Tym bardziej ze Revolution nie będzie miał NIC wspólnego z żadnym z dotychczasowych serwerów, ani z Waszym Assasynie, ani z żadnym innym. Kiedyś jeden z Waszych ludzi którzy są zarejestrowani na naszym forum w wspominał, ze będziemy mieli bardzo podobny zestaw MODow. W tym miejscy zatem chciałbym Cię uspokoić, ze nie będziemy mieli ANI jednego moda takiego jak Wy. Więc myślę że słowne przepychanki możemy sobie odpuścić. I z całego serca życzę Wam udanego otwarcia Waszego serwera.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie żebym miał coś do powiedzenia lecz, zanim Asasyn nie napisał wcześniejszego postu to nawet nie wiedziałem że on robi serwer.

ps. Wątpię że większość graczy wchodzących na ten temat także o tym wiedziała...

edit. a odnośnie tematu to będzie u was OOC i IC czy tak bardziej uproszczone rozgrywka .

Opublikowano

Milo ze pytasz:

Moim marzeniem jest, aby gracz wchodząc na nasz serwer zmieniał swoje podejście tylko i wyłącznie na odgrywanie swojej postaci. Osobiście denerwuje mnie sam fakt wyłączania i włączania RP. Nie. Wchodząc na serwer powinieneś mieć cały czas RP włączone.

Oczywiście, nie da się uniknąć tego ze ktoś tam będzie pisał OOC, ale za dobre odgrywanie postaci będzie dostawał punkty RP które będą najważniejsze w calej rozgrywce. Bez nich niczego nie osiągnie. Zachowując się nad wyraz źle gracz będzie tracił punkty RP.

Gra będzie zintegrowana z forum . Część będzie się wręcz toczyła tam:

Questy

Podania o miasta

Państwa

Traktatu pokojowe czy handlowe

Główny wątek fabularny

To wszystko będzie na forum.

Zapraszamy.

Opublikowano

Staramy się planować tak, aby nasze pomysły miało prawo bytu i abyśmy byli w stanie je zrealizować we własnym gronie. Ewentualnie zastanawiamy się czy znamy kogoś kto będzie umiał nam pomóc. Nie ściągamy idei z kosmosu :)

Opublikowano

Taki jest zamysl gry, aby nie toczyla sie ona tylko i wylacznie na serwerze.

Osobiscie jest to dla mnie swietna sprawa, jako pracujaca osoba, nie zawsze mam czas wejsc i zagrac. Na forum natomiast wejde zawsze majac do dyspozycji jedynie komorke. Jesli zatem moge ingerowac w losy swiata Revolution z komorki to jest to dla mnie (i nie tylko) swietna wiadomosc. Wszystkie nasze czyny zarowno te na forum, jak i w grze beda mialy wplyw na to, jak bedzie potrzegana nasza postac i jak bedzie sie ona rozwijala. Czasami o wielkosci Twojej postaci nie swiadczy fakt ile istnien pozbawiles zycia, ale ile ksiag napisales :) Pozatym - sprawy takie jak granice panstw, traktaty handlowe, ugody, wypowiadanie wojen, pertraktacje wojenne, uzgodnienia terytorialne czy nawet spiski przeciwko innym, najlepiej ustala sie wlasnie na forum. Dlatego bedzie ono bardzo rozbudowane i przemyslane w kazdym calu.

Co do informacji nt. prac:

Doszlo do wielu zmian ze wzgledow wspomnianych pare postow wyzej. Jedna z powazniejszych, jest zmiana ilosci dostepnych ras.

Postanowilismy, ze bedziemy mieli do dyspozycji 7 ras grywalnych i jedna niegrywalna.

Rasy grywalne:

Ludzie

Elfy

Krasnoludy

Orkowie

Ethernale

Reptilianie

Nagowie

Rasy niegrywalne:

Gobliny

Kazda rasa bedzie inna, bedzie zamieszkiwala inne terytoria, w ktorych bedzie panowala. Bedzie uzywala innych surowcow, bedzie miala rozna inteligencje (przez co pertraktacje z co poniektorymi rasami moga byc ....... trudne......

Nie chce zdradzac zbyt wielu szczegółów, zeby nie psuć niespodzianki ;)

Mam jednak nadzieje ze pomysl i rozgrywka wszystkim sie spodoba.

I podkreslam po raz kolejny: Nie bierzemy inspiracji z innych serwerow. Kiedys pisalem, ze na kims sie wzorowalismy. Tak bylo. Jednak, po wielu perypetiach slownych,  postanowilismy stworzyc cos zupelnie innego. Teraz to MY postaramy sie byc inspiracja dla innych produkcji.

O czym przekonacie sie sami.

Pozdrawiam.

Fungi.

Opublikowano

Strona jest automatycznie blokowana przez hosting z powodu robaka ktorego ktoś miły nam podrzucił. Tak samo forum.

Pracujemy nad rozwiązaniem problemu.

Opublikowano

Przepraszam, że się wtrące ale to chyba było nie do uniknięcia, nie licząc 2 ras u nas bedą te samo(no oczywiscie wiecej) więc chce uniknąć kto mial 1 pomysł.Dawno już to wymyślono a my tylko czerpiemy wedlug nas najlepsze pomysly;) Więc o niczym takim jak kradziez pomyslwo w tym wypadku mam nadzieje nie bedzie mowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...