Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

fungi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Twój post uważam za zbędny. Jest on jedynie nielegalną, perfidną reklamą pod tym tematem.

Swoją wypowiedź poprę tym, że my nigdy nikomu nie zarzucamy kradzieży pomysłów. Tak jak było to mówione wcześniej nie stosujemy polityki podkopywania czy też bezpodstawnego oskarżania innych. Zajmujemy się jedynie sobą. Rasy wymienione wyżej są stosowane od wielu lat i poza 2 które zostały przez nas opracowane są ogólnodostępnym dobrem.

Prosiłbym abyś zaprzestał swojego działania. Odpuść sobie także zbędne komentarze w których będziesz usiłował zaprzeczyć, że stosujesz bardzo nieładną politykę reklamy.

Szanuj naszą pracę tak samo jak i my szanujemy twoją

• Odpowiedzi 142
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Twój post uważam za zbędny. Jest on jedynie nielegalną, perfidną reklamą pod tym tematem.

Swoją wypowiedź poprę tym, że my nigdy nikomu nie zarzucamy kradzieży pomysłów. Tak jak było to mówione wcześniej nie stosujemy polityki podkopywania czy też bezpodstawnego oskarżania innych. Zajmujemy się jedynie sobą. Rasy wymienione wyżej są stosowane od wielu lat i poza 2 które zostały przez nas opracowane są ogólnodostępnym dobrem.

Prosiłbym abyś zaprzestał swojego działania. Odpuść sobie także zbędne komentarze w których będziesz usiłował zaprzeczyć, że stosujesz bardzo nieładną politykę reklamy.

Szanuj naszą pracę tak samo jak i my szanujemy twoją

I ty Leito, znowu brzydko mówiąc ,,dopierdalasz się do zakonczonego tematu".Nie jestem cholera tak zdesperowany by w taki sposób szukać graczy, po za tym narazie ich nie szukam(brak reklmy).Ty tylko powórzyłeś to co napisałem+shejtowałeś to.Pisałem do dlatego by uniknąć sytuacji gdy zarzuciliście by nam tą kradzież, ja wiem że to ogólno dostępne dobro, ale jak wiemy nie wszyscy tak sądzą.

Opublikowano

I ty Leito, znowu brzydko mówiąc ,,dopierdalasz się do zakonczonego tematu".Nie jestem cholera tak zdesperowany by w taki sposób szukać graczy, po za tym narazie ich nie szukam(brak reklmy).Ty tylko powórzyłeś to co napisałem+shejtowałeś to.Pisałem do dlatego by uniknąć sytuacji gdy zarzuciliście by nam tą kradzież, ja wiem że to ogólno dostępne dobro, ale jak wiemy nie wszyscy tak sądzą.

Assasynie - czy kiedykolwiek zarzucilismy Wam cokolwiek?

Nie przypomina mi sie. WIec nie ma co kontynuowac tej wymiany zdan.

Opublikowano

Szczerze mówiąc to nawet nie umiem się odnieść do tej wypowiedzi bo nie bardzo mogę się przez nią przebić a co dopiero zinterpretować :(

Ale za to mogę powiedzieć, że dzięki wytężonej pracy administratora strona znów działa poprawnie! tak samo jak  forum!

Opublikowano

Miło patrzeć kiedy gracze angażują się w prace nad serwerem i ochoczo proponują swoją pomoc. Wszystkie sugestie zostają wysłuchane. Część z nich jest bardzo dobra. Jeden z graczy stworzył nawet obszerny poradnik pomagający w odgrywaniu RP na forum!

Opublikowano

Mamy wielu ciekawych graczy. Myślę, ze gra na naszym serwerze zacznie się jeszcze zanim się zacznie ;);) - na forum.

Osoby zaczynające rozgrywkę będą od początku znaly innych - z gry na forum .

Jest to świetny pomysł, który wprowadza do gry dodatkowy element.

Opublikowano

Praca idzie pełną parą!

Ale ponieważ nie samą pracą człowiek (i inne stworzenia :D) żyje to na forum można już bawić się w odgrywanie postaci w dziale - Tawerna! Zdobyć pierwsze znajomości, przyjaźnie, sojusze a może nawet wrogów i zalążki konfliktów?

Aktywność forum rośnie. Pojawiają się nowi gracze, którzy chcą zaproponować swoje rozwiązania. Cieszy nas takie zaangażowanie w projekt!

Opublikowano

Ze względu na wycofanie się z modów a co za tym idzie brak potrzeby aktualizowania ich do najnowszych wersji - serwer zostanie całkowicie ujednolicony językowo. Zdecydowaliśmy się zostać przy naszym ojczystym języku.

Opublikowano

Zmiana prezentacji z pierwszej strony.

Prezentacja bedzie na bieżąco aktualizowana, w miare postepu prac nad serwerem.

Opublikowano

Serwer dobry,przyjemny klimat,administracja 7/10 zachęcam do grania.Licze na lajka

Niestety ten komentarz nie jest obiektywny (skrajnie duża liczba ocen wielu serwerów w bardzo krótkim czasie). Co nie zmienia faktu, że gorąco zachęcamy do dołączenia do społeczności Revolution! Zarejestruj się na forum, stwórz kartę postaci i poznaj ludzi z którymi przyjdzie Ci grac ;)

Opublikowano

Domykamy kolejne etapy pracy nad serwerem. Pozwala to reszcie ekipy zabrac sie za inne sprawy. Ze wzgledu na skomplikowana mechanike oraz chec ulatwienia ludziom startu zdecydowalismy sie na stworzenie wiki do gry.

Opublikowano

Nie. Mody są ogólnodostępne. My oferujemy rozgrywkę, której nikt inny nie ma przy pomocy skryptów, pluginów oraz edycji minecrafta. Jedyne co gracz będzie musiał pobrać to nasz texturepack.

Brak uciążliwego pobierania modpacków, brak problemów z instalacją. Brak notorycznych bugów związanych z kompatybilnością modów

Opublikowano

Serwer jeszcze nie ruszył. Kończona jest mapa (już trzecia... Duże wymagania działu technicznego) i skrypt na rasy.Forum oczywiście ruszyło. Dział techniczny nie jest jednak widoczny dla nowych użytkowników.

xxx Zakładka Forum -> i Kliknąć w odnośnik

Opublikowano

Update pierwszej strony prezentacji.

Kilka kosmetycznych zmian, oraz jedna wazna:

Zostala zaprezentowana oficjalna i finalna wersja fabuly.

Zapraszam do przestudiowania.

Informacyjnie: jest to ZAPOWIEDZ SERWERA. Szacujemy, ze prace nad serwerem potrwaja jeszcze okolo dwoch miesiecy. W tym czasie jednak zostanie otwarta wersja beta, na ktorej bedzie mozna poznac mechanike gry.

Aktualnie serwer stoi, jednak jest to wersja alpha, na ktorej testujemy skrypty, a co za tym idzie, na aktualnym etapie, postep w grze nie bedzie przeniesiony dalej.

Jest tak wiele pomysłów, że trudno nam DOKLADNIE potwierdzic ramy czasowe, chcemy aby nasz serwer byl przemyslany i dopracowany.

A jak chcemy dopracowac serwer niech swiadczy fakt, ze od wrzesnia, kiedy to ruszylo nasze forum, do dnia dzisiejszego mamy prawie 3000 wpisow. Tak ze pomyslow jest cala masa!

Zapraszamy!

Revolution!

Opublikowano

Nie każdemu się dogodzi. Fabuła ma za zadanie wprowadzić gracza w grę. Musi być treściwa i dosyć zwięzła bo mało komu chce się czytać 50 stron tekstu oceniając serwer. Jedni nazwą to "dopracowaniem" fabuły a ja zbędnym dodatkiem zaciemniającym i utrudniającym sprawne wejście w grę. To nie konkurs literacki. Dla ludzi spragnionych odkrywania legend, historii oraz bohaterów Świata Agaroth została stworzona biblioteka na forum. Tam w miarę możliwości czasowych zostaną wrzucone odpowiednie teksty stworzone przez graczy, techników i każdego kto tylko będzie miał na to ochotę a co będzie się wpisywało w lore.

Opublikowano

Jako, że każda rasa ma swojego opiekuna wśród techników od dziś będę umieszczał "zachęty".

Dzięki temu będziecie mogli dowiedzieć się jaka osoba jest "mędrcem" (ponieważ nie narzucamy władców z góry) danej rasy ;)

Dziś Aiax i jego Vatteni

"Jako opiekun rasy Vattenów zapewniam ścisłą współpracę i pomoc nowym graczom. Rasa posiada specyficzną mechanikę, dlatego polecam ją szczególnie spragnionym spróbować czegoś nowego w MC.
Jako, że Vatteni mieszkają pod wodą, wcale nie oznacza to, że nie będziemy współpracować z innymi rasami, czy też nie wychodzić na ląd. Wręcz przeciwnie, będę dążyć do umilenia gry tą kulturą i jak najlepszego wykorzystania rasowych umiejętności.

Głównym założeniem gry Vattenami są przebiegłość, rozpoznanie otoczenia i ataki z zaskoczenia. Przedstawiciele naszej rasy są dumni i skryci przed innymi, jednakże posiadający poczucie humoru. Jeżeli planujesz taką właśnie postać, zapraszam do nas smile.gif"

"Zachęty" nie mają ścisłego planu pisania będą się one od siebie różnić.W pewnym stopniu mają oddawać charakter technika-opiekuna

Opublikowano

Witam po krótkiej przerwie w podnoszeniu wątku. Na newsy techniczne będziecie musieli poczekać na Fungiego. Dziś zachęcę Was do grania rasą którą się opiekuję.

Reptilianie - Jest to rasa z wyglądu przypominająca jaszczury. Zgłębiając historię możemy się dowiedzieć, że kiedyś byli oni rasą magiczną, którą zmieniło paranoiczne dążenie do zwiększenia siły fizycznej. Aktualnie nie posiadają zdolności magicznych. Są za to dobrze przystosowani do przetrwania. Swoje miejsce znajdą tu osoby zainteresowane górnictwem, hodowlą zwierzyny lub polowaniem. Jako rasa przystosowana do walki bardzo dobrze będą sobie radzić w wyprawach pve.

O mnie - Razem z bratem (Senshi), który także jest zaangażowany w projekt prawie od samego początku, wybraliśmy tę rasę ze względu na to, że nie posiadała utartych szlaków jak elfy czy krasnoludy. Mogliśmy nadać jej pasujący nam charakter, architekturę itp.

mam 23 lata więc preferowałbym aby gracze dołączający do nas byli chociaż troche dojrzali emocjonalnie. Nie będzie problemu abym pomógł w poznaniu serwera, który ze względu na bardzo zmienioną mechanikę może wydawać się trudny, ale na pewno nie będę miał czasu żeby pokazywać wszystko palcem zwłaszcza, że dostępna będzie wikipedia jak i forum.

Plany - Będę chciał aby reptilianie mieli mocną pozycję w Świecie Agaroth. Osiągnę to zapewniając głównemu miastu zaplecze żywieniowe jak i militarne. Jestem raczej typem unikającym pvp więc skupię się na handlu z innymi rasami oraz paktach z mocnymi ekonomicznie miastami.

Serdecznie zapraszam. Twórzmy razem rasę potężnych jaszczurów ;) Na forum znajdziecie mnie pod nickiem Juunbei

Opublikowano

Opis serwera wygląda interesująco, chociaż jak na razie to widzę że wszystko jest w fazie projektów i nie wiadomo kiedy serwer ruszy. Szczególnie te rasy są ciekawe. Widzę że bardzo wzorowaliście się na polskim systemie RPG "Krzyształy Czasu". Reptilianie, Elfy, Krasnoludy... Czasem lepiej jest nawiązać do dobrych pomysłów niż wymyślać coś własnego. Mam jeszcze takie pytanie - czy będą konta VIP a jeśli nie to jakie macie plany finansowania serwera? Żeby nie było tak, że po dwóch miesiącach upadnie bo skończą się fundusze. Mam nadzieję że na serwerze jak już wystartuje to gracze będą rzeczywiście dojrzali i administracja też, bo różnie z tym bywa. A nie ma nic gorszego niż dziecinna administracja.

2cy5dna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...