Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

fungi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapowiedź serwera

Revolution!

fabulav3.jpg

plakatreklamowy.png

plakatreklamowy2.png

Prace nad nowym serwerem RPG są prowadzone przez bardzo doświadczone osoby, które poza swoją pasją do gier fabularnych AD&D wkładają w niego całe swoje serce i doświadczenie. A jest go trochę.
Serwer jest w fazie Alpha - testów, trwa pisanie autorskich skryptow i omawianie mechaniki gry na forum.
Na forum rozpoczelo sie wprowadzenie do rozgrywki. Pierwsi gracze prowadza juz gre poprzez forum, zawiazujac pierwsze znajomosci, zdobywajac pierwsze punkty RP i snujac plany na przyszlosc.

Revolution będzie oferował:

• Mapa: Bedzie tworzona dwuetapowo: pierwszym etapem bedzie wygenerowanie kontynentow tak, aby mozna bylo stworzyc na niej panstwa, a nastepnie zosteni poddana generatorowi, ktory ustawi wszystko jak nalezy, ksztaltujac teren tak, aby byl epicki i piekny.
  • System ras. Serwer będzie oferował siedem ras grywalnych, które będą różniły się od siebie diametralnie. Będą miały zalety, ale również wady. Będą miały swoje charaktery, które będzie trzeba odpowiednio odgrywać. Beda tolerowaly konkretne tereny, w innych moga nawet zginac. Ciekawostka: Kazda rasa na naszym serwerze bedzie miala inny skin! Nie znajdziesz wiec grupy 'Steve' goniacych po miescie.
  • System profesji / skilli. Konkretne rasy beda mialy konkretne zdolnosci w danej dziedzinie i te zdolnosci beda mozliwe do rozwiniecia do wysokiego poziomu. Jednak na naszym serwerze nie kazdy bedzie mogl robic wszystko i tak na przyklad: Krasnolud bedzie swietnym gornikiem i kowalem, ale na maga nadawal sie nie bedzie, dlatego skille magiczne nie beda mozliwe do rozwijania, w przeciwienstwie do skilli gorniczych, ktorych nauka bedzie mu przychodzila bardzo latwo.
  • Autorski system punktów RP. Każdy gracz swoim zachowaniem będzie dostawał lub tracił punkty RP, od których będzie zależał jego dalszy progres w grze. Tylko gracze odgrywający swoje postacie najlepiej będą mogli osiągnąć szczyt potęgi.
  • Brak Pay To Win. U nas nic nie kupisz za SMS czy przelewem. Wszystko co osiągniesz, osiągniesz w grze i tylko w grze. Nie ma lepszych i gorszych graczy, wszyscy są równi i tylko od nich samych zależy, jaki status społeczny osiągną na serwerze.
  • Mnogość ras, oraz profesji, ich wady i zalety powodują, że każdy gracz będzie inny. Każdy będzie mógł w inny sposób wykreować swoją postać.
  • Zasady dotyczace budowy miast zostaly ulozone tak, aby miasto mozna bylo cały czas rozwijać. Budowa może trwać wiecznie, podobnie jak rozwijanie możliwości miasta.
  • Brak mozliwosci kopania poza miastami (ktore mozna zalozyc) oraz Osadami - miejscami przygotowanymi przez administracje, znajdujacymi sie zazwyczaj na szlakach handlowych pomiedzy wielkimi miastami.
  • Magia.
  • Miasta i Państwa
  • Serwer oparty na Pluginach oraz Skryptach
  • Wersja serwera to 1.7.9

Revolution!

• Odpowiedzi 142
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Daty startu jeszcze nie ustalono. Na razie przeprowadzamy alpha testy pluginow i modow. Do tej fazy zostala zrobiona oddzielna mapa! Na Bete oraz oficjal mapa jest dopracowywana. Mamy zgrana grupe testerow, ktorzy wylapuja bledy, ktore oczywiscie pojawiaja sie od czasu do czasu. Administratorzy maja ogromne doswiadczenie w grach RPG i systemach AD&D. Jeden z nich gral w tzw. MUDY ktore sa dla niego inspiracja w tworzeniu Revolution!

Administracja serwera to dwie dojrzale osoby ktorych suma lat przekracza 60 ;) wiec wiemy co robimy i co chcemy osiagnac.

Opublikowano

Mogę jedynie z dumą podkreślić, że biorę czynny udział w tworzeniu tego projektu. A jako, że sporo czasu spędziłem na gorszych i lepszych serverach tego typu to jestem pewien, że uda mi się stworzyć miasto, które będzie ikoną servera.

Opublikowano

Liczymy na to , ze wszyscy będą starali się wybudować piękne miasta.

Nasz serwer będzie ciągle ewoluował. W trakcie gry gracze będą mieli wpływ na wiele spraw, NP na powstanie nowej rasy....

Opublikowano

Trzeba koniecznie dodać, że na serverze nie spotkasz bandy dzieciaków z mieczami czy innymi przedmiotami na spawnie z celem zabicia wszystkiego co sie poruszy dopisujac sobie "jestem bandyta. tojest rp".

Nie zobaczycie też chamskich postów administracji pod tematami innych serverów RPG na mpc forum. Takie zagrywki są uważane za dziecinne. Dzięki temu nie będę musiał się wstydzić, że gram na servie gdzie admn to mentalny neokid z większą ilością wiosen na karku

Opublikowano

Nie zobaczycie też chamskich postów administracji pod tematami innych serverów RPG na mpc forum. Takie zagrywki są uważane za dziecinne. Dzięki temu nie będę musiał się wstydzić, że gram na servie gdzie admn to mentalny neokid z większą ilością wiosen na karku

Chciałbym zapropsować, ale nie powinno się nagradzać za coś, co powinno być normą.

Publikacja nie prezentuje się najlepiej ze strony graficznej, ale jeśli chodzi o zamysł serwera... Może bym wpadł, jak projekt wypali.

Jeśli mi odpowiadasz, zacytuj mój post - lub otaguj przy użyciu @Quasindro.
Jak tego nie zrobisz, najprawdopodobniej nie wrócę do tego tematu.

uExDb2M.jpg

'I have often wished I had time to cultivate modesty... But I am too busy thinking about myself.' ~Edith Sitwell.

Opublikowano

Nie bardzo możemy prezentować grafiki skoro trwają alpha-testy.

Jak tylko zostanie uruchomiona beta i wgrana nowa mapa, zaczniemy budować lokacje, wtedy pojawia się ss.

Zapewniam, mamy bardzo utalentowanych budowniczych.

Co do zamyslu i pomysłów które przedstawiłem w prezentacji, jest to tylko wierzchołek góry lodowej. Więcej informacji znajduje się na naszym forum. A żeby przedstawić Wam jak podchodzimy di budowy tego serwera, dodam, ze forum na ktorym dyskutujemy co i jak ms wyglądać, po miesiącu istnienia ma 700 postów.

Opublikowano

Wychodzę z założenia, ze dobra rozgrywka jest wówczas, kiedy ciągnie się jak argentyńska telenowela. Co za tym idzie, na Revolution nic nie zrobisz szybko. Nie będzie się dało być potężnym zaraz po rozpoczęciu zabawy. Chciałbym aby Era Revolution trwała co najmniej rok czasu.

Dodam, ze rasy będą głównym atutem serwera. Pojawia się zatem dobrze wszystkim znane elfy krasnoludy czy orkowie, ale również nie znane rasy wymyślone przez nas jak na przykład Githowie. Każda rasa będzie miała inne wady i zalety oraz inny stosunek do innych ras. Taki system spowoduje powstawanie licznych paktów i traktatów. Polityka będzie odgrywała u nas bardzo ważną rolę, ale o tym następnym razem ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj zakończyliśmy prace nad forum.

Prace nad serwerem idą pełną parą. Niedługo start Beta testów.

Poniżej SS z naszego forum.

ssforum.jpg

Opublikowano

Teraz tak spytam (z ciekawości rzecz jasna), czy macie coś wspólnego z Aver... ? Co prawda ja nic do nich nie mam, ale ich polityka prowadzenia serwera sprawia, że tam nie gram. Chodzi tutaj między innymi o bardzo restrykcyjne wymogi dot. wszystkich graczy jak i o stosunek do nich samych co sprawia, że nie mam ochoty zagłębiać się w etos i mechanikę świata by pograć z 10/15 osobami na krzyż, bo granie wciąż z tymi samymi osobami nie sprawia mi... frajdy(?).

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Teraz tak spytam (z ciekawości rzecz jasna), czy macie coś wspólnego z Aver... ? Co prawda ja nic do nich nie mam, ale ich polityka prowadzenia serwera sprawia, że tam nie gram. Chodzi tutaj między innymi o bardzo restrykcyjne wymogi dot. wszystkich graczy jak i o stosunek do nich samych co sprawia, że nie mam ochoty zagłębiać się w etos i mechanikę świata by pograć z 10/15 osobami na krzyż, bo granie wciąż z tymi samymi osobami nie sprawia mi... frajdy(?).

Szczerze mówiąc to wszyscy jesteśmy byłymi graczami servera o którym wspominasz. Z różnych powodów się z nim rozstaliśmy.

Ja dla przykładu grałem tam z przerwami jakieś 2 lata. Zostałem zbanowany za krytykę polityki servera. No i właśnie nie podobało mi się też jak społeczeństwo odbiera ludzi grających tam. Uwierz mi, że nikt z GRACZY nie wchodził na reklamy innych serverów i się tam nie wypowiadał. Co do etosu, mechaniki,graczy i sposobu prowadzenia to nie będę się w nie zagłębiał ;)

Możesz być jednak pewny, że udało nam się stworzyć pewną minecraftową więź między nami, co pomaga nam we współpracy. Na forum się nie wyzywamy i podchodzimy do siebie kulturalnie. Czasem pojawiają się osoby "z zewnątrz" i próbują siać zamęt, ale administracja działa szybko.

Projekt rozwijamy z pasją. Nie ma planów vipa czy innych rzeczy za pieniądze. Za wszystko płaci się zaangażowaniem w grę oraz forum :)

Tak więc widzisz, że mamy dobre jak i złe doświadczenia. Administracja ma wizję. My im pomagamy.

Opublikowano

Potwierdzam. Zarowno ja, jak i drugi administrator swoja Minecraftowa przygode zaczelismy na wspomnianym serwerze. Potwierdzam, jest on dla nas pierwowzorem. Musze przyznac, ze byl to na prawde dobry serwer, nie mam mu w zasadzie nic do zarzucenia, poza polityka.

To byl wlasnie powod, dla ktorego postanowilem wraz z Wladimirem zalozyc serwer Revolution.

Roznice ktore ktore spotkasz u nas:

• Brak Pay to Win.
  • Rasy (11 znanych - a jakie sie jeszcze pojawia to juz zalezy od graczy)
  • Statki
  • Profesje - zupelnie inne jak na naszym pierwowzorze.
  • Punkty RP (beda odgrywaly BARDZO istotna role w naszej rozgrywce)
  • Inne Mody, oraz pluginy - tutaj roznic jest na prawde sporo i nie sposob je wszystkie przytoczyc.

Podkresle jeszcze raz: Naszym zdaniem, kazdy serwer ktory powstaje, jest dzieckiem swego autora. Kazdy stara sie zrobic ten serwer najlepiej jak potrafi - wedlug wlasnej wizji. Po prostu nasza wizja roznila sie znacznie od tej narzuconej przez administracje wspomnianego serwera, z tad nasza decyzja o zalozeniu Revolution.

Nigdy go jednak nie skrytykuje, poniewaz dostarczyl mi wiele pozytywnych wrazen.

Mam jednak nadzieje i robie wszystko co w mojej mocy, aby Revolution dostarczyl mi jeszcze wiecej pozytywnych emocji.

Dodam, ze projekt na pewno nie upadnie.

Serwer jest oplacony na rok z gory - nie ma ryzyka ze nagle wprowadzimy jakies oplaty, czy serwer przestanie dzialac. Nie o to chodzi. Serwer stawiamy dla przyjemnosci a nie z checi zysku.

Tyle.

Pozdrawiam.

PS.

Zmieniono początkowy plakat reklamowy pelniej opisujacy powstajacy serwer.

Opublikowano

Bardzo fajnie się zapowiada, lecz gdy wszedłem na serwer nikogo nie było :/ Mam nadzieję, że szybko wystartuje pełna wersja serwera.

Opublikowano

Piszcie w tytule że zapowiedź bo tak to ludzie marnują czas na poszukiwaniach serwera. Po za tym na 80% ten serwer nie wystartuje lub padnie kilka dni po starcie jak 97% reszt takich zapowiedzi ale życzę powodzenia. :)

Opublikowano

ECLC :D U samej góry masz, że to zapowiedź :)

Orł. Przykro mi, że spisujesz nas na straty. Zapraszam na forum abyś mógł się przekonać, że mamy zapał i ten projekt nie upadnie

Opublikowano

Ten projekt NIE upadnie.

Nie należę do ludzi którzy łatwo się poddają.

Zawsze stawiałem sobie trudne cele. Serwer RPG to trudny cel, ale wiecie co? Osiągnę go, jak inne sprawy które doprowadziłem do końca.

I będę miał WIELKĄ satysfakcję za jakiś czas powiedzieć "a nie mówiłem?"

Na serwerze nikogo nie ma bo jest to wersja alpha przeznaczona do testów i budowy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Trwa dopracowywanie spawnu.

Juz niebawem na mape zostana wpuszczone pierwsze osoby, ktore wybuduja osady rdzennych ras.

Podjęliśmy decyzję, że złoża (poza węglem i żelazem) zostaną rozlokowane na mapie ręcznie. Będzie wiele miejsc (o których trzeba będzie się dowiedzieć czytając legendy w bibliotece), w których znajdziemy rzadkie kamienie. Będą to kluczowe i strategiczne miejsca (o które jak mniemam będzie się toczyło wiele bitew). Fabuła została napisana. Oto ona:

fabula2.jpg

Opublikowano

wow o.O
tylko mi powiedz kiedy start, a gwarantuje ci, że spędzę na serwerze jak nie z kolegami, to sam dłuuugie godziny :O
takiego szukam servera, i mam głęboką nadzieję, że wypali, i nie padnie po np. miesiącu (odpukać).

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

Podjęliśmy decyzję, że złoża (poza węglem i żelazem) zostaną rozlokowane na mapie ręcznie

Propsuję mocno, razem z kilkoma innymi z waszych pomysłów. Macie zamiar kierunkować przebieg rozgrywki względem historii, czy ma być to jedynie tło? Szczątkowy aspekt minecraftowego RPGa, ale osobiście lubię mieć ciągnący się za mną klimat narzucany przez aktywną historię.

Ogólnie to wyglądacie nawet przyjemnie. Jak dacie o sobie przypomnieć przy starcie, to pewnie wpadnę. 

yotsuba.jpg

Opublikowano

Podjęliśmy decyzje, ze nie będziemy mieszać historii świata ludzi z rozgrywka na Agaroth. Jednak to gracze pokierują dalszymi dziejami tej krainy. Sam nie wiem jak to się wszystko zakończy... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...