Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Jakość nie ilość" - i tak przesada, będę chciał książkę napisać to ją napiszę ale dla siebie, a nie po to bym ktoś to tylko przewertował i odrzucił. Kolejny serwer dla ludzi pokroju "szlachty" szkoda gadać i szkoda fatygi..

Książkę? Masz na myśli podanie? Śmieszne. Jeżeli ktoś nie potrafi wczuć się w postać, zaplanować jej historii, wyglądu czy charakteru to widocznie nie nadaje się na serwer tego typu. Jeśli pięć zdań historii postaci i kilka zdań na temat charakteru to dla ciebie tekst objętościowo podobny do książki, to świadczy to o tym jakie książki czytasz (No, chyba że nie czytasz).

Nie bardzo rozumiem co miałeś na myśli pisząc o "szlachcie". Większość graczy obecnych na serwerze to osoby powyżej 15 lat, potrafiące się dobrze bawić, odgrywać swoje postaci oraz znające zasady panujące w języku polskim. Jeżeli uważasz, że "szkoda fatygi" to może odpowiedniejszym serwerem do twojego poziomu będzie serwer FB czy SRV, jak widać nie dorosłeś jeszcze do poziomu Hapla*. 

*Hapel - określenie serwera HPsPL używane przez większość społeczności tego serwera. 

NR.

• Odpowiedzi 161
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Z chęcią bym odpowiedział na to co napisał @xXxWafelxXx ale niestety nie bardzo rozumiem co on próbuje zarzucić serwerowi. Jaką książe? O podanie chodzi? Serwer dla ludzi pokroju "szlachty" - także nie rozumiem.

Kakamil / Silexan / Lapka

Opublikowano

Z chęcią bym odpowiedział na to co napisał @xXxWafelxXx ale niestety nie bardzo rozumiem co on próbuje zarzucić serwerowi. Jaką książe? O podanie chodzi? Serwer dla ludzi pokroju "szlachty" - także nie rozumiem.

A ja z miłą chęcią wytłumaczę aluzje i przenośnie :)

Książka - po co mam pisać coś o Sobie, na co komuś moje hobby, albo nie wiem - nazwa szkoły do której chodzę, bezsens. W grach chodzi o granie a nie rozprawianie się przez godzinę w podaniu które i tak może zostać odrzucone, "Serwer pokroju szlachty" już kilka razy się poświęciłem i napisałem coś o Sobie do administracji i tylko 2 razy udało mi się dostać, z czego na jednym miałem półtora godziny katorgi by się zalogować, po czym i tak  błądziłem po świecie gry, bo tylko wtajemnieczeni się ze Sobą komunikowali, nie wiem czy to była ??sekta?? czy co.. mało istotne. - Nie mam na myśli TEGO serwera, żeby jakiś geniusz na to nie wpadł.

Odnośnie wczuwania się w postać i budowania jej niezwykłej historii... to racja, z szlachtą wyjechałem pod wpływem impulsu emocji, należy mi się krytyka, niepotrzebnie pierwszy rzut oka na serwer wykonałem poprzez pryzmat dawnych, niesmacznych przygód. Wybaczcie mi tą oschłość.

Zygfryd, chciałbym cię prosić, żebyś od mojej dojrzałości trzymał się z daleka, ja w Twoje stany umysłu nie wnikam, po prostu nie obchodzi mnie to i tego samego oczekuję z Twojej strony.. Szkoda fatygi było mi 31 października, gdy dodałem ten nieprzemyślany post. Dziś spróbuję, na owoc pracy nie liczę bo po tym "wejściu smoka" na temat serwera zrozumiem to, że moje podanie może zostać odrzucone.

I żebyś nie myślał, że twoje zdanie ruszyło moje uczucia i mój rozum.. Robię to z czystej ciekawości, chęci przygody o której była mowa - tak jak to było przy pierwszym czytaniu książki tytułowej.

Także by tu nie zasmucać i nie rozczulać się nad całą aferą przepraszam całą administrację serwera, wszystkich graczy no i Ciebie Zygfryd za pochopne wnioski i niepotrzebnie użyte słowa w waszym kierunku, chciałbym żebyście wiedzieli że dla mnie to też już są puste słowa, nic więcej.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja gram na tym serwerze, ponieważ uwielbiam Harrego Pottera...
Moim zdaniem wszystko jest idealne. Są wielkie budynki. Po prostu można się poczuć jakbyś był w Hogwarcie naprawdę.
A jeżeli komuś nie chce się pisać podania, to bardzo zachęcam do wymyślenia swojej postaci i opisania ją w podaniu, bo naprawdę warto.
Jedynym minusem to jest to, że są lagi. Sądzę, że jest to po prostu spowodowane tym, że jest tak wiele budynków itp.
Naprawdę ja bym nie umiał zbudować tak pięknie Hogwartu i Ulicy Pokątnej. Dlatego jestem wyrozumiały co do tych lagów...
Administracja jest spoko.
Po prostu polecam serwer, komuś kto lubi Harrego Pottera. ;)

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

@KarolProjekt

Lagi występowały w ostatnim czasie z powodu problemów z maszyną i z powodu testowania nowych zaklęć i generalnie prac technicznych nad serwerem. Lagi normalnie nie występują. No chyba że ktoś ma troche słabszy komputer to polecam pozmieniać troche w ustawieniach gry, i przestaje się ścinać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Spędzasz swój wolny czas na naszym serwerze i nie masz konta premium w minecrafcie? Ten konkurs może to zmienić! Z okazji 6 tysięcy zarejestrowanych użytkowników organizujemy konkurs, w którym do wygrania jest gift code do Minecrafta i nagrody pocieszenia. Zasady są banalnie proste, kto zdobędzie więcej punktów ma większe szanse na wygraną! 

Zasady konkursu:
  1. Zabawę zaczynamy od 1 grudnia i trwa ona przez równy miesiąc, zatem wyniki będą podane w okolicach 1 stycznia, zależnie od mojego wyjazdu na sylwestra.
  2. Czas zliczany jest tylko i wyłącznie z jednego nicku.
  3. Punkty wymieniane są na losy lub nagrody gwarantowane:
  • 1 godzina przegrana na serwerze = 1 punkt,
  • 1 reklama naszego serwera = 1 punkt,
  • Przepisanie jako pierwszy kodu promocyjnego, który od czasu do czasu pojawi się na serwerze = 10 punktów.

Cennik:
  • 2 punkty = 1 los.
  • 50 punktów = VIP na miesiąc.
  • 35 punktów = Losowe zaklęcie OOC.
  • 100 punktów = Skryptowy zwierzak premium.
  • 200 punktów = Specjalny przedmiot stworzony z okazji konkursu, jaki? Niespodzianka!
  • 300 punktów = Twój własny NPC na spawnie.
  • 500 punktów = Niespodzianka!
Wzór zgłoszenia:
Twój nick w grze: 

Link na imgur do zdjęcia przegranych godzin, które wyświetlisz komendą /konkurs:

Obecna liczba przegranych godzin na serwerze: 

Wymiana punktów (Jeżeli nie wymieniasz, pozostaw pole puste):

Twój nick w grze: 
Wymieniam punkty na:

Każde zgłoszenie będzie szybko weryfikowane i zatwierdzane. Zgłoszenia proszę pisać pod tym postem, zgodnie ze wzorem.

Nagrody:

Wygrana w losowaniu - Gift Code do Minecrafta
Dodatkowo osoba, która zdobędzie najwięcej punktów otrzyma unikatową rangę na forum i serwerze!

Opublikowano

A jak będziecie sprawdzać kto zrobił reklamę serwera i gdzie? Przecież tego nie da się ogarnąć.

Na forum u nas jest wszystko wyjaśnione dokładniej ;)

Juz nie trzeba skladac podania o Przeniesienie ?

To znaczy?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Artykuł z proroka:

Złodzieje

Znów ta sama historia która od pewnego czasu regularnie zatacza koło. W Hogsmeade znów pojawiła się zorganizowana grupa przestępcza która specjalizuje się w okradaniu domów.

Pierwszym celem grupy stał się dom rodziny Price'ów stojący na obrzeżach Hogsmeade. Złodzieje wynieśli z niego wszystko co nie było na stałe przytwierdzone. Prawdopodobnie nie był to ich ostatni cel więc Ministerstwo Magii i Biuro Aurorów zalecają zabezpieczenie swoich majątków i nałożenie odpowiednich barier wraz z sąsiadami na domy.

Gdyby nie bunt goblinów z banku Gringotta zalecałoby się ulokowanie całych oszczędności w nim jednak w obecnej sytuacji jest to niemożliwe do zrealizowania. Należy więc ukryć to co cenne w jak najbezpieczniejszych miejscach.

Ponadto zaleca się zachować spokój, pilnować z szczególną uwagą swoich dzieci a także nie wychodzić z domu po zmroku. Te rady pomogą w pewnym stopniu zabezpieczyć swój majątek a także zdrowie ponieważ nie wiadomo czy to są zwykli złodzieje czy też coś więcej.

Z tego samego powodu w dniu wczorajszym swój budynek zamknęło Brytyjskie Ministerstwo Magii. Zostały zamknięte wszystkie kominki prócz „6” z każdej strony. Każda osoba wchodząca do MM jest weryfikowana i dokładnie sprawdzana. Dlatego jeżeli chce się coś załatwić w ministerstwie poleca się przełożyć to na następne dni.

Opublikowano

W dniu dzisiejszym na serwerze zaczęły się ferie świąteczne! Każdy uczeń może dowolnie opuścić zamek. Będą one trwać pięć dni!

Opublikowano

Cały czas są jakieś eventy z konkursami prezentami ;)

SERWER PRZENIÓSŁ SIĘ NA NOWE FORUM!

pStpe1w.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...