Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wstęp do Gimbazy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo..

Po wakacjach wkraczam do Gimbazy haha :D

I problem. Dowiedziałem sie, że na pierwszej lekcji Angielskiego piszemy tekst i kto idzie do lepszej grupy, a kto do gorszej.

Ale ja chuja umiem. Tzn nic nie umiem :( Wypade najgorzej. mam jeszcze miesią więc postanowiłem się czegoś pouczyc, ale czego xD:D?

Nie mam podręcznika już    6 klasy, może powiecie co Powinienem  umi

Opublikowano

Nie martw się synu ,wszystko będzie dobrze ,poucz się czasów ,i tworzenia zdań ,paru słówek ,ewentualnie pisania listu

Sam pisałem do liceum ,to angielski napisałem ,a z niemca spierdolilem :P

Opublikowano

Nie martw się synu ,wszystko będzie dobrze ,poucz się czasów ,i tworzenia zdań ,paru słówek ,ewentualnie pisania listu

Sam pisałem do liceum ,to angielski napisałem ,a z niemca spierdolilem :P

z polskiego też, spacja po znaku interpunkcyjnym. 

@ top

Tak czy siak pójdziecie od podstaw, jak w każdej szkole i klasie, więc nie masz się czego obawiać. A jeżeli chcesz się pouczyć czegoś to zacznij od podstaw - czasy i ewentualnie 3 formy.

Opublikowano

Też to miałem 3 lata temu, tylko czasy były. To znaczy wybrać z trzech podanych propozycji do luki w zdaniu. Jak dobrze strzelasz to się dostaniesz do lepszej. Zwykle w gorszej jest beka :D Byłem w lepszej ^^

Opublikowano

Nauka w wakacje nie jest mądrym pomysłem.Wakacje masz po to, żeby odpocząć i nabrać siły na kolejny rok szkolny.Te grupy nie są po to, żeby tych słabszych napiętnować a lepszych wywyższyć tylko, żeby nauczyciel mógł dobrać odpowiednie tempo pracy/sposób prowadzenia lekcji.Ktoś może nie umieć dobrze ang. , ale może mieć 5 z matmy i co? Jest tępkiem? Nie, więc spokojnie.Po za tym nie nadrobisz 6 lat podstawówki w 1 miesiąc.

Opublikowano

Nauka w wakacje nie jest mądrym pomysłem.Wakacje masz po to, żeby odpocząć i nabrać siły na kolejny rok szkolny.Te grupy nie są po to, żeby tych słabszych napiętnować a lepszych wywyższyć tylko, żeby nauczyciel mógł dobrać odpowiednie tempo pracy/sposób prowadzenia lekcji.Ktoś może nie umieć dobrze ang. , ale może mieć 5 z matmy i co? Jest tępkiem? Nie, więc spokojnie.Po za tym nie nadrobisz 6 lat podstawówki w 1 miesiąc.

Tutaj nie mogę się zgodzić. W wakacje akurat jest tyle czasu, że pół godziny lub godzina nauki dziennie nie wpłynie na zmęczenie. W podstawówce są straszne banały + materiał jest w miarę wolno realizowany, więc nawet i w miesiąc gdy ktoś się postara może opanować taki materiał.

Yykfu5r.png

Opublikowano

Skoro nie radzisz sobie z angielskim, to po co się pchasz do "lepszej" grupy ?

Później będzie płacz, że nauczyciel wymaga albo, że materiał za trudny.

Ja byłem w gorszej grupie pomimo tego, że byłem jedną z lepszych osób z angielskiego w klasie.

Co prawda miałem iść do tej lepszej, ale to już inna opowieść xD

Nie ucz się i tyle.

Trafisz do gorszej grupy, gdzie nauczyciel nie będzie wam narzucał tempa.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Czasy to podstawa i za to się bierz.(Porządnie!). Osoby z mojej klasy w 3 gim z najsłabszej grupy miały tą samą książkę co najlepsza grupa w klasie pierwszej. To troszkę śmieszne, bo znacznie mniej omawiacie, a egzamin piszecie ten sam. Powodzenia.

Opublikowano

Tutaj nie mogę się zgodzić. W wakacje akurat jest tyle czasu, że pół godziny lub godzina nauki dziennie nie wpłynie na zmęczenie. W podstawówce są straszne banały + materiał jest w miarę wolno realizowany, więc nawet i w miesiąc gdy ktoś się postara może opanować taki materiał.

Zależy dla kogo.W podstawówce są już czasowniki nieregularne w czasie przeszłym i na tym trzeba się przez chwilę zatrzymać, bo to będzie się ciągnać przez całe gimnazjum.Wątpie, żeby nadrobił cały materiał w podstawówce.Może powtórzy podstawy, test będzie abc, napisze go dobrze, ale co z tego, jak w tej lepszej grupie będzie musiał napisać jakiś list czy coś?

Opublikowano

Ja jestem w lepszej, i dzięki bogu.U nas na lekcjach jak ktoś coś mówi to tylko za zgodą nauczyciela, a w gorszej robią co chcą plebsy.Lepiej się pouczyć, to będzie typowe "Zakreśl poprawną odpowiedź".Btw. już do 3 klasy gimbazy teraz idę, jezu jak ten czas leci.

Opublikowano

Też tak miałem. W podstawówce angielski mi jakoś umknął całkowicie.

W gimnazjum masz albo grupę podstawową albo zaawansowaną,

w zaaw. masz po prostu trudniejsze rzeczy, a w podstawowej - jak sama nazwa mówi - podstawy.

Także ja trafiłem do podstawowej (z resztą jak calutka moja klasa) i na koniec każdego roku średnia 5/6.

Polecam mieć wyjebane. :)

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Ja napisałem jak najgorzej test (choć umiem angielski na poziomie rozszerzonym, czyli ta grupa zaawansowana) ale dzięki temu miałem bardzo dobre oceny w 1 i 2 klasie bez żadnego wysiłku a w 3 klasie przenieśli mnie do zaawansowanej to i tak umiałem więcej niż ci co byli tam od pierwszej klasy. Nie ma co się martwić testami, napiszesz źle nic się nie stanie :-)

Opublikowano

W 1 gimnazjum, to chyba liczenie do 10 i kolory? Pewnie ta lepsza grupa będzie się posługiwać takimi wyrazami jak pies czy też kot.

1356721310-U739101.png

Opublikowano

w gorszej będą takie tępaki jak ja, a ja nie chce :C haha :D

Musze się pouczyc, ale gdzie mam to znalezc ? jakies czaasy itp

jest to w necie ?

Miałeś to przez 6 lat więc, może sam jesteś tępakiem?

Ta, może będą tępaki ale co z tego jak sobie nie poradzisz w lepszej grupie ?

Gdzieś czytałem o jakiejś stronie, że ludzie pomagają sobie przez internet poszperaj sobie.

Opublikowano

Jezus, to są przecież najprostsze podstawy, pewnie jakieś proste słówka typu biurko i present simple .-.

Napiszesz nawet jak się nie uczyłeś, no chyba, że wolałeś samoloty przez 45 minut sklejać na angielskim.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Uwierz mi nie musisz sie uczyć u mnie było tak że większość to ABC odpowiedzi i kila otwartych nic trudnego poza tym jeśli idziesz do klasy z tępakami to wystarczy ze bedziesz mial 6-9 punktów i będziesz w lepszej grupie. Ja byłem w lepszej miałem 20 punktów najwiecej xDD

smite-SkoczekPL , Drejk

Combat Arms-Baxiu11

2i03s51.png

Opublikowano

Nie rozumiem problemu. Ja w 1 klasie gimnazjum tez mialem taki test, tylko, że w formie wielu zadań zamkniętych, wiesz co robiłem? Strzelałem. Nie chciałem być w lepszej grupie. Zrozum, że lepsza grupa to też wymagania większe. Takie testy mają sprawdzić co umiesz, a nie co wkujesz na pamięć, żeby za kikla tygodni zapomnieć.. No powiedz jaki to ma sens. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

w gorszej będą takie tępaki jak ja, a ja nie chce :C haha :D

Musze się pouczyc, ale gdzie mam to znalezc ? jakies czaasy itp

jest to w necie ?

O ile dobrze kojarzę, to na poziomie 6 klasy, jeżeli chodzi o czasy, to są: present simple, past simple, future simple, present continuous i pierwszy okres warunkowy (first conditional) bodajże. Wszystko w internecie jest. 

zSCFQrN.png

Opublikowano

Generalnie tam są proste rzeczy czyli:

- nazwy ubrań

- tworzenie zdań

- liczby

- kolory

- członkowie rodziny

I rzeczy w stylu

"Chcesz pożyczyć długopis od kolegi. Co powiesz?

a) Could you borrow me a pen?

B) Could you give me a pencil?

c) Shall I open the window?

Wszystko jest na a, b, c z tego co pamiętam.

I tym podobne xD Naprawdę nie ma się czym stresować, ale szczerze powiedziawszy postaraj się dostać do tej lepszej grupy bo przeważnie (nie zawsze) ta gorsza to jest taki plebs co drze mordę na lekcji i reprezentuje umysłową Kambodżę. Zaznaczam, że nie zawsze, ale w mojej szkole tak jest :)

Opublikowano

Banalne rzeczy na prawdę ja nigdy angielskiego nie miałem, ale rzeczy, które tam będą będziesz wiedzieć na 100%

Ewentualnie mogę cię na ts3 "poduczyć" jak na pw napiszesz.

Opublikowano

z polskiego też, spacja po znaku interpunkcyjnym. 

@ top

Tak czy siak pójdziecie od podstaw, jak w każdej szkole i klasie, więc nie masz się czego obawiać. A jeżeli chcesz się pouczyć czegoś to zacznij od podstaw - czasy i ewentualnie 3 formy.

Idą od podstaw, ale lepsza grupa, bardziej zapieprza z materiałem i jest bardziej wymagająca. 

Jak nic nie umiesz to się nie ucz, cudem trafisz do lepszej, a potem nie wyrobisz z materiałem. A przepisać zazwyczaj można się po pierwszym semestrze, a to trochę późno.

2009 - słyszysz mnie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...