Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Last Craft

Crafciarze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<!-- Mirrored from www.graveland.pl/ by HTTrack Website Copier/3.x [XR&CO'2008], Sun, 06 Sep 2009 07:14:14 GMT -->

brawo za spostrzegawczosc :) , juz zaczynam wykrawac medal z ziemniaka ^ ^.

tak graveland graveland , mogbym zrobic we wlasnym systemie ale szkoda mi czasu na zabawy

• Odpowiedzi 113
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ogólnie serwer zapowiada się ciekawie, crafting to chyba jedna z głównych rzeczy, które zostały zapomniane w Last Chaosie. Z chęcią pograłbym na takim serwerze, przypomniał sobie czasy PLa, kiedy się craftowało. <3 I wcale nie musiałby to być jakiś serv typu easy.

zSCFQrN.png

Opublikowano

Powiem tak. Grałem kilka dni temu na tym serwerze. Bardzo mi się spodobał, no ale teraz patrze nie ma ludzi online, więc trochę szkoda czasu.

Do 10 lvla, bo taki mi się udało wbić, bardzo fajnie się expi. No ale ludzie i tak powiedzą że hard i że nie chce im się wbijać lvla.

Nowicjusz
Opublikowano

cleryk i templar ma DMG jak na globalu.

chyba jak na globalu z 2009, teraz te 2 klasy są bardziej wyrównane z pozostałymi, radziłbym Ci zrobić to samo

Opublikowano

chyba jak na globalu z 2009, teraz te 2 klasy są bardziej wyrównane z pozostałymi, radziłbym Ci zrobić to samo

Nie wiem jak maja byc wyrownane do innych klas . A pozatym to i tak opieram sie na wersji LC z 2005 wiec , nie bede raczej mieszal rozwoju postaci , bynajmniej na te chwile.

Opublikowano

Nie wiem jak maja byc wyrownane do innych klas . A pozatym to i tak opieram sie na wersji LC z 2005 wiec , nie bede raczej mieszal rozwoju postaci , bynajmniej na te chwile.

PVP to jedna z najważniejszych rzeczy, które muszą być wykonane. W wyrównywaniu nie chodzi o to, żeby każda miała tyle samo hp, czy czegoś innego, ale o to, żeby każda miała jakieś swoje atuty, dzięki którym jest w stanie coś zrobić.

zSCFQrN.png

Opublikowano

PVP to jedna z najważniejszych rzeczy, które muszą być wykonane. W wyrównywaniu nie chodzi o to, żeby każda miała tyle samo hp, czy czegoś innego, ale o to, żeby każda miała jakieś swoje atuty, dzięki którym jest w stanie coś zrobić.

O atuty w pvp to raczej wiadomo ze maja , bo skille takie same jak na globalu są .
Opublikowano

Według mnie na takim serwerze głownie chodzi o PVE jak za dawnych czasów PL -a 

1390144171-U592769.png

Opublikowano

W LC chodzi o pvp o.O Większego sensu nie ma w tej grze :D

Pomyśl, bijesz z własną ekipą bossa i nagle zaczynają bić was Twoi wrogowie... No to chyba jasne, że wolałbyś mieć zbalansowane pvp przy takiej sytuacji? A nie, że oni będą mieli szelmę a wy nie i macie przesrane z góry :D

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Jeżeli chodzi o Kleryka i Templara to oni nigdy nie byli przeznaczeni do zabijania, tylko do supportu. Więc zwiększanie dmg im to tak zdeczka bezsensu. Jeżeli nie będzie 100% silencow/stonow itd to i archer będzie op (ze względu na milczka), witch ze względu na stona i sleepa itd... 

Opublikowano

Templar może być do zabijania :) , nie pamiętam na jakimś tam serwerze (ep3)  było tak że templar jak był wykoksany :D to dawał radę sam na rk czy zamachowca ;)

"To co robisz, a jak mówisz to często różnica..." 

Opublikowano

Serwer WOW ! mega ! :D tylko grać ! ;)

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Jeżeli chodzi o Kleryka i Templara to oni nigdy nie byli przeznaczeni do zabijania, tylko do supportu. Więc zwiększanie dmg im to tak zdeczka bezsensu. Jeżeli nie będzie 100% silencow/stonow itd to i archer będzie op (ze względu na milczka), witch ze względu na stona i sleepa itd... 

Tyle, że istnieją leki. Odbieranie witchowi stona/sleepa (dawanie 100% resis) jest bez sensu, bo taki witch ma mały dmg i bez swoich stunów jest już dupa.

No ale taak, niech będzie kolejny serwer gdzie rządzi assek i rk xD niech Ci będzie.

k1hvCVp.gif

Odkrywca
Opublikowano

niech będzie kolejny serwer gdzie rządzi assek i rk

to zależy jakie tam wstawią sety na cap i acki, no i ile hp sie da wyciągnąc, bo na niektorych LC Rk nie ma startu do TK, tak samo jak zamach do rengera. No i czy skile sa edytowane czy nie.

Opublikowano

Tyle, że istnieją leki. Odbieranie witchowi stona/sleepa (dawanie 100% resis) jest bez sensu, bo taki witch ma mały dmg i bez swoich stunów jest już dupa.

No ale taak, niech będzie kolejny serwer gdzie rządzi assek i rk xD niech Ci będzie.

Lol? Chyba nie czytasz ze zrozumieniem.

Jeżeli jest to EP1, to nie ma affinity (mam rację? o,o) a co za tym idzie - nie ma OWL, nie ma też tego drugiego leku którego nazwy zapomniałam. Czyli, że sleep jest nie do ściągnięcia. To pierwsza rzecz.

Druga jest taka, że napisałam "jeżeli nie będzie" 100% resistów, a to nie znaczy, że w jakiś sposób chcę żeby były.

Trzecia sprawa łącząca się z drugą - archer będzie op jeżeli milczek będzie wchodził często, a cd leków będzie całkiem długi. 

Kleryk i templar to są klasy wspomagające, a nie do zabijania. O nich raczej nie rozmawiamy.

Wizard sam w sobie ma b. duży DMG, jeżeli nic nie będzie się kombinować z postaciami to ta postać też będzie bardzo dobra. 

Co my tam jeszcze mamy? Zaklinacz? Stone z puszki - to samo co z witchem + duża ilość uników. 

Szelma ma swoją niewidkę, ale wydaje mi się że na takim serwerze bez niewidki byłaby NIKIM, bo od razu każdy by ją ściągał jakimiś stunami.

Moim zdaniem Ranger mógłby być op bo ma w skillu stuna. I buffka na HR.

Rycek + stun, rekompensuje to że nie ma niewidki. 

+ w którym miejscu w poprzednim poście napisałam, że rycek i szelma mają być op jak na połowie serwerów? Twoja odpowiedź była trochę taka z dupy i nie na temat. ;)

Opublikowano

Nie chce nic mowic , ale to chyba nie miejsce na sprzeczki :D , napiszcie cos o tym serwerze konkretnie , bo takie domysly to dziwne tematy do dyskusji .

Bez urazy :)

Opublikowano

Nie zapominajmy że lvl cap 99 więc deadline , stunshot  czyli te skille powyżej lvla 99 napewno nie będą dostępne więc jak narazie op to czarodziejka,zaklinacz rycerz , bo stuny mają i chyba jeszcze uzdro :P

"To co robisz, a jak mówisz to często różnica..." 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...