Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Last Craft

Crafciarze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prezentacja serwera Last Craft

Mamy zaszczyt i przyjemność zaprosic na nowy server Last Chaos w starym dobrym stylu EP 1 kiedy gra nie byla nastawiona jeszcze na P2W.

! ZAMKNIETE BETA TESTY  !

INFORMACJE OGÓlNE

- EXP x3 ( Troche wiecej jak retail , ale bez szalonego expa  ! )
- SP x20 ( ustawione po to zeby nie trzeba bylo farmic )
- Drop x3 ( retail )

- brak mozliwosci zdobycia expa z questow !

- Stary system dropu z 2005 roku
- Max lvl 99 ( w przyszłosci do 160lvla )
- HS upgrade 60~% ( retail )
- Tower ( zmieniona lokacja )
- Epickie bossy w kazdej krainie ( zrobione po to by zachecic ludzi do gry w pt oraz aby byly przydatne klasy takie jak kleryk czy templar )
- Unikalny system nagrod za ksiezycowe i żetony ( z mobow i z questow )
- Craft system ( eq w sklepie tylko do 9 lvla reszta kraft lub drop )
- Unikalny system Tomb of Theos
- Gra ręcznie spolszczona ( w 85% trwaja prace )
- Unikalny system pieczęci oraz zdobywania pieczeci
- Brak CIENIA !
- I Wiele innych .....

INFORMACJE O SERWERZE

IP : http://94.124.15.65

- Serwer dedykowany 24h
- Intel Xeon 6 8Ghz
- 8 GB RAM
- Transfer bez limitu

Kilka rzeczy tutaj opisanych zastepuje kilka bugow ktorych niestety nie moglismy naprawic na ten czas ale nad tym pracujemy m.in tower w margardoom czy ksiezycowe jako kilka stalych rewardow oraz nowe silniejsze bossy zamiast starych. Server jest w 90% oczyszczony z bugow lub bug jest usuniety ale ma swoj nowy zamiennik :) 10% to zapas o ktorym ewentulanie nie wiemy, ale myslimy ze sprawdzilismy server od A do Z, w razie problemow liczymy na wasza pomoc.
Server posiada poprawiony balans PVP, brak HP MP boosterow itp daje rownowage podczas  PVP dzieki czemu gracz nie dotujacy ma szanse z graczem ktory dotuje.
Z czasem rozwoju servera zapewnie Max lvl bedzie wiekszy oraz zostanie dodane kilka rzeczy, liczymy na to ze kazdy odnajdzie sie w nowym swiecie IRIS oraz bedzie sie dobrze bawil.

Serwer jest nastawiony tylko dla polskich odbiorców więc proszę o nie udostępnianie go w innych krajach !

Obecnie przed fazą otwarcia serwera  poszukujemy beta testerów . Bedą oni mieli za zadanie przetestowania stabilnosci postaci , zapoznania sie z systemem gry , oraz przekazywania informacji o zaistniałych błędach Adminom. Tester bedzie miał do dyspozycji konto z Cashem oraz konto bez. Za pomoc w rozwiazywaniu problemow przewidziane są wynagrodzenia :

- pakiet startowy na Otwarta Bete

- zdobycie wiedzy na temat konfiguracji i otwarcia wlasnego serwera Last Chaos

- wlasna przestrzen uzytkowa serwera 

.Więcej informacji o serwerze udzielam osobiscie . Prosze o kontakt PM na forum lub na GG.

Tutoriale :

RaidBossy

////////////////////////////////////////////////////

+ Dragus : 
[Wymagane]: 2

[Nagroda] :

- 2 Zlote Zetony
- 2 Rulony Szczescia
- 1 Rulon Doswiadczenia
- 2 Esencje Zdobyczy
- 50 Zetonow

+ Cutus : 

[Nagroda] :

- 2 Zlote Zetony
- 2 Rulony Szczescia
- 1 Rulon Doswiadczenia
- 2 Esencje Zdobyczy
- 70 Zetonow

+ Spyro : 

[Nagroda] :

- 3 Zlote Zetony
- 2 Rulony Szczescia
- 1 Rulon Doswiadczenia
- 3 Esencje Zdobyczy
- 100 Zetonow

+ Azmodana : 

[Nagroda] :

- 3 Zlote Zetony
- 2 Rulony Szczescia
- 1 Rulon Doswiadczenia
- 3 Esencje Zdobyczy
- 100 Zetonow

+ Apokaliptykus : 

[Nagroda] :

- 4 Zlote Zetony
- 5 Rulony Szczescia
- 5 Rulon Doswiadczenia
- 4 Bilety do Tomba
- 120 Zetonow

+ Rzezimieszek : 
[Wymagane]: 1

[Nagroda] :

- 15 Zlote Zetony
- 30 Rulony Szczescia
- 20 Rulon Doswiadczenia
- 10 Bilety do Tomba
- 200 Zetonow

+ Ant Queen : 

[Nagroda] :

- 3 Zlote Zetony
- 2 Rulony Szczescia
- 2 Rulon Doswiadczenia
- 2 Bilety do Tomba
- 100 Zetonow

Wymiana przedmiotow specjalnych ( wersja beta ) :
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Slodycze : 10 slodyczy za 5 zetonow

Porcja Ataku i Obrony : 1|1 za 10 zetonow

Proszek Karr i Nen : 1|1 za 2 zetony

Ksieżycowe : 5 za 15 zetonow

Bizuteria : 1 za 5 zetonow

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

--------------------------------

Zlota Moneta : 1 za 40 zetonow

K.Niebiański : 2 za 1 Monete

Ksiega Polaczenia : 1 za 3 Monety

Ksiega Rozlaczenia : 1 za 1 Monete
---------------------------------

//////////////////////////////////////////////

Pieczec krwi : 10 za 10 ksiezycowych

Doskonala Pieczec : 10 za 30 ksiezycowych

/////////////////////////////////////////////
  • Odpowiedzi 113
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

WItam , nie wiem czy w odpowiednim dziale zakładam temat odnośnie rekurtacji do Beta testow serwera Last Chaos EP 1. W razie mojego błędu umieszczenia posta prosze o przekierowanie w odpowiedni dział .

- Unikalny system nagrod za ksiezycowe i żetony

- Craft system ( eq w sklepie tylko do 9 lvla reszta kraft lub drop )

- Gra ręcznie spolszczona ( w 85% trwaja prace )

INFORMACJE O SERWERZE

- Serwer dedykowany 24h

- Intel Xeon 6 8Ghz

- 8 GB RAM

- Transfer bez limitu

1. od kiedy na EP1 jest laca ball?

2. od kiedy na EP1 jest craft?

3. Wstaw postepy skoro 85% spolszczenia juz jest..

4. Pro dedyk..

Napisz po prostu ze to ep2 przerobione na ep1 i juz : d

Nowicjusz
Opublikowano

1. od kiedy na EP1 jest laca ball?

2. od kiedy na EP1 jest craft?

a czy on gdzieś napisał lacaball?

od 2005 :huh:

Opublikowano

a czy on gdzieś napisał lacaball?

od 2005 :huh:

Napisal o zetonach na co wychodzi ze token do lacaball

Chodzilo mi o system craftingu z mooraski, no chyba ze masz zamiar zrobic cos takiego ze z planow (ksiazki)

Opublikowano

Chodzi o kraft itemów do 69lvl armor jest u npc do lvla 9-tego, zeton działa na serwerze w taki sposób że jest za niego nagroda odbierana u npc nie jak wcześniej że były losy. Server ma styl ep1 z kilkoma dodatkami które uznaliśmy ulepszenie klimatu serwera oraz brak hp mp itd boostów do pvp za cash daje duży balans podczas pvp, także zapraszam do testów.

Opublikowano

Nie jest jeszcze powiedziane ze ma byc system cash za vote , co do cashu to jeszcze bym sie tak nie rozpedzal . Jest gotowy Caly Item Shop ale nie ma jeszcze ustalonego systemu platnosci lub zdobycia go za udzielanie sie w grze . Pewne jest tylko to ze platnosc SMS bedzie dostepna .

Niedlugo bedziecie mogli sie spodziewać Trailera z prezentowanego serwera.

Aktualizuje zgłoszenia na Testerow , potrzebujemy teraz 5 osob.

Opublikowano

Czy klasa taka jak healer, templar będzie miała poprawiony dmg? Expi się nimi wolniej oraz są słabsze w pvp od innych klas.

Po co mi to? Zawsze ktoś to usuwa! -.-

Opublikowano

No ale templar i uzdro mają inne zalety więc nie wiem czy to by było dobrze.

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Opublikowano

Czy klasa taka jak healer, templar będzie miała poprawiony dmg? Expi się nimi wolniej oraz są słabsze w pvp od innych klas.

Templariusz i Kleryk radzą sobie w expieniu ale nie maja takiego kopa jak pewnie sie spodziewasz , jak powiedzial Tytanozz , sa to postacie typu support , ich zadaniem jest utrzymanie party przy zyciu . Niezbedne przy grupowym PVP i RaidBosach

Coś w crafcie innego zrobiliście, niż usunięcie itemów ze sklepu?

poza standardowym craftingiem nie rozbilismy nic , są pomysły co do crafcenia nowych ciekawych rzeczy , lecz nie mamy az takiej wiedzy zeby je zrealizowac :-)

Opublikowano

poza standardowym craftingiem nie rozbilismy nic , są pomysły co do crafcenia nowych ciekawych rzeczy , lecz nie mamy az takiej wiedzy zeby je zrealizowac :-)

To nic się nie zmieni w grze przez to. Craft w LC jest nieopłacalny, bo item się szybciej wydropi.

Opublikowano

To nic się nie zmieni w grze przez to. Craft w LC jest nieopłacalny, bo item się szybciej wydropi.

Masz racje , ale obnizenie szansy dropu przedmiotu sprawia ze gracz w niektorych sytuacjach jednak siegnie po crafting :-).

Odkrywca
Opublikowano

Masz racje , ale obnizenie szansy dropu przedmiotu sprawia ze gracz w niektorych sytuacjach jednak siegnie po crafting :-).

przez co gra stanie sie dla wielu ludzi po prostu nudna i nie beda w nia grac;)

Opublikowano

ciezko dogodzić , no cóż ja poradze , bez dobrych idei nie ma rozrywki . Moja ideologia jest gra w klanie , chodzenie grupowo na raidbossy , konstruowanie ekwipunku , expienie , zbieranie PU , podziemia osobiste . I to wszystko zeby nie było za proste , bo jak jest proste to szybko mozna coś osiagnac , a jak duzo osob jest na topie to nie gra sie ciekawie , a jak jest tylko kilka to mozna powiedziec ze sie staraja i poswiecaja duzo czasu na gre . Niestety ja robie serwer w oparciu o wolny exp i zdobywanie przedmiotow , wiem ze to nie jest dobry pomysl i ze nie spelnie w tym momencie marzen wielu osob co juz sie nauczylo grac po lini prostej .

Opublikowano

I tak każdy wybierze szybki serwer więc chyba na nic Twoje starania...

Bywa , cięzko wymyslec coś takiego zeby wszystkim pasowało , tym bardziej ze chce wskrzezic starego Last Chaosa , a wiekszosc bardziej woli EP2 EP3 :-) , ale to jak kto woli . Gdy bedzie malo ppl , to najwyzej z innych krajow zaprosze . 

Opublikowano

I tak każdy wybierze szybki serwer więc chyba na nic Twoje starania...

Nie wypowiadaj się za wszystkich. 

Moim zdaniem pomysł z wolnym expem jest fajny, tylko musiałbyś nieźle promować serwer żeby ktoś zechciał tam grać bo najczęściej ludzie chcący wolno grać wybierają bardziej zaludnione serwery żeby po prostu się nie męczyć bezsensownie. Ja bym mogła sobie wszystko spokojnie robić, chodzić na raidbossy, expić na dt i wbić kilka leveli ale tylko na serwerach gdzie jest pewne, że szybko nie upadną. Bo szkoda się męczyć żeby pożegnać się z grą po kilku dniach. ;)

Dobrym przykładem jest nowy Generic01, tam się szybko nie expi (no, chyba że się kombinuje ostro i ładuje tonę cashu) a najlepsza zbroja jest właśnie z craftu lub raidu. I ludzie grają. Więc nie wiem skąd stwierdzenie koleżanki wyżej, że "każdy wybierze szybki serwer" bo to trochę bzdura. ;)

@Crafciarze większość woli EP2, bo nie każdy przepada za nowym systemem jeweli, ale z kolei zazdrośni hejterzy crashują serwery EP2 (coś tam z pakietami i usuwaniem postaci, nie wiem dokładnie). EP1 było fajne, ale jedyne co mnie w nim odrzuca to możliwość poruszania się jedynie za pomocą myszki i niestety większość ludzi ma z tym problem, dlatego teraz EP1 odchodzi w niepamięć. 

Opublikowano

Bardzo ładnie to napisałaś Karyvlea . Ciekaw jestem jak to bedzie z moim serwerem . Serwer robilem od 2012 z przerwa i dopiero teraz uruchomilem bo posiadam srodki na jego utrzymanie . Licze na to ze chociaz ktos wejdzie i bedzie testowal , pomagał w koncepcjach i wynajdywal jeszcze jakies drobne bledy . Ogolnie serwer jest stabilny i mozna na nim grac.

Jak tak bede widzial ciagle " 0 Online " to kiepsko z jego rozwojem. Wrzuce IP serwera zeby wiecej osob sie może zacheciło do wytestowania .

Zaktualizowalem dane w prezentacji serwera !

Opublikowano

Bardzo ładnie to napisałaś Karyvlea . Ciekaw jestem jak to bedzie z moim serwerem . Serwer robilem od 2012 z przerwa i dopiero teraz uruchomilem bo posiadam srodki na jego utrzymanie . Licze na to ze chociaz ktos wejdzie i bedzie testowal , pomagał w koncepcjach i wynajdywal jeszcze jakies drobne bledy . Ogolnie serwer jest stabilny i mozna na nim grac.

Jak tak bede widzial ciagle " 0 Online " to kiepsko z jego rozwojem. Wrzuce IP serwera zeby wiecej osob sie może zacheciło do wytestowania .

Zaktualizowalem dane w prezentacji serwera !

<!-- Mirrored from www.graveland.pl/ by HTTrack Website Copier/3.x [XR&CO'2008], Sun, 06 Sep 2009 07:14:14 GMT -->

Opublikowano

Ja bardzo chętnie sobie pogram tylko jak będzie pewne ,że odpali bo niestety z moim internetem to wole na ślepo nie ściągać :). Craftowanie itemków chyba bardziej mi odpowiada niż dropienie więc może być fajnie ;]

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...