Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

croon

Gość croon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tu nie piszę dla lajków :ninja:

Co do fontów:

https://www.google.pl/search?q=web+design+font&newwindow=1&client=firefox-a&hs=JTL&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&source=lnms&sa=X&ei=jvTsU-mkDciw7AbIr4DAAg&ved=0CAcQ_AUoAA&biw=1024&bih=618&dpr=1

Jest masa stron typu '20 best fonts for design' itp.

Powchodź sobie na takie i pościągaj jakie ci się podobają

Od siebie polecam np. Lato, montserrat

Dzięki wielkie, popatrzę sobie.  :)

• Odpowiedzi 123
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Lekka poprawa ostatniego szablonu, dziś postaram się jeszcze wrzucić to z lepszymi czcionkami.

FgOyBwn.jpg

Opublikowano

Buttony na górze zjebane, tekst na moje oko powinien być od lewej, a nie wyśrodkowany, buttony na dole powinny być w jednym kolorze. Tyle ode mnie.

Buttony są szare, a ten jeden jest kolorowy bo ma symulować najechanie myszką na niego

Opublikowano

To mogłeś dać coś na wzór myszki już by poprawiło odbiór.

Ale to jest oczywiste. Przynajmniej dla ogarniętego człowieka ; )

/top

ten lay wygląda źle. a wiesz dlaczego? bo jest wykonany bez przyłożenia i pomysłu, to widać. nie mam pojęcia, o czym byłaby ta strona. pozwolę sobie zacytować swój post z galerii usera Gxt:

"weź proszę prawdziwy, fizyczny notes, kartkę czy coś + ołówek, włącz sobie jakieś stronki z inspirującymi layoutami lub stronami internetowymi, pomyśl o tematyce strony, co ma się na niej znaleźć, jakie kolory mają dominować i zacznij szkicować zarys layoutu, jego strukturę, a wszystkie dodatkowe info, jakie ci przyjdą na myśl notuj, bądź od razu szkicuj na papierze. to naprawdę przydatne w procesie tworzenia takich projektów." ; )

jeszcze kilka słów odnośnie tego laya.

gdzieniegdzie elementy nie są równomiernie rozstawione, fonty miejscami zdecydowanie za duże (top), ikony na dole również.

jeśli nie ogarniasz, to może na początek pooglądaj tuty pokazujące jak przebiega proces tworzenia layoutu w praktyce, warto również poczytać trochę teorii, ale najważniejszy w tym wszystkim jest oczywiście trening- musisz tworzyć jak najwięcej projektów, byś wyrobił sobie tzw. skilla.

Opublikowano

Ale to jest oczywiste. Przynajmniej dla ogarniętego człowieka ; )

/top

ten lay wygląda źle. a wiesz dlaczego? bo jest wykonany bez przyłożenia i pomysłu, to widać. nie mam pojęcia, o czym byłaby ta strona. pozwolę sobie zacytować swój post z galerii usera Gxt:

"weź proszę prawdziwy, fizyczny notes, kartkę czy coś + ołówek, włącz sobie jakieś stronki z inspirującymi layoutami lub stronami internetowymi, pomyśl o tematyce strony, co ma się na niej znaleźć, jakie kolory mają dominować i zacznij szkicować zarys layoutu, jego strukturę, a wszystkie dodatkowe info, jakie ci przyjdą na myśl notuj, bądź od razu szkicuj na papierze. to naprawdę przydatne w procesie tworzenia takich projektów." ; )

jeszcze kilka słów odnośnie tego laya.

gdzieniegdzie elementy nie są równomiernie rozstawione, fonty miejscami zdecydowanie za duże (top), ikony na dole również.

jeśli nie ogarniasz, to może na początek pooglądaj tuty pokazujące jak przebiega proces tworzenia layoutu w praktyce, warto również poczytać trochę teorii, ale najważniejszy w tym wszystkim jest oczywiście trening- musisz tworzyć jak najwięcej projektów, byś wyrobił sobie tzw. skilla.

To miał być layout dla strony która projektuje loga, szablony itp ^^

Dzięki wielkie za ocenę, i za te porady, będę starał się je wykorzystywać :)

//ten font z menu na obrazku jest za duży, ale w ps'ie wyglądał jakoś inaczej, a udostępniłem go odrazu tutaj więc to taka pomyłka.

Opublikowano

bardzo ładnie zrobione lecz ten napis do mnie nie przemawia zrobił bym bardziej jak by się wydostawał i rozrywał ten lasek 

Opublikowano

Tekst w tych kolumnach powinien być wyjustowany.

Buttony naprawdę szpetne, popracuj nad nimi :D

Reszta mi się podoba. Też kiedyś muszę spróbować zrobić jakiś layoucik, gdyby nie to lenistwo... ;]

W tym slejderze by się jeszcze przydało coś co pokazuje który slajd jest aktualnie wyświetlany. Jakieś kropki, kwadraciki, prostokąty czy co tam sobie wymyślisz ;]

deiP7o2.png
Opublikowano

Mimo iż nie przepadam za minecraftem, to lubię tworzyć do niego layouty :D
Tutaj zrobiłem layout bazowany na tym poprzednim, z poprawionymi błędami o których napisaliście.
Jak to wygląda? :)

dKovkgC.jpg

Opublikowano

Nowa praca lel jak ten czas szybko leci, zdążyłem zaledwie dwie strony zrobić i już się dzień kończy :x

S2hREGX.jpg

Opublikowano

mam dla ciebie radę. nie wzoruj się na poprzednich layach, bo to kompletne niewypały xD

odnośnie ostatniego laya.

wreszcie lay z ładnie komponującymi się ze sobą kolorami (chociaż stopka lepiej by w tym przypadku wyglądała na czarno). widać poprawę w wielkości fontów, nie są już takie duże, ale! staraj się utrzymywać bazowe, ustalone przez siebie wielkości fontów, np. 24 px dla nagłówków, 14 px dla tekstu, itd., żeby nie było tak, że wszędzie różne wielkości się znajdują. nie rób też zbyt małych fontów. np. ten w kolumnach pod lorem ipsum jest zdecydowanie za mały. takie minimum w layoutach to 14 px, czasami 12.  poza tym znów powtarzają się te same błędy, czyli nierównomierne rozstawienie elementów, marginesy... i jeszcze coś. na razie daj sobie spokój z projektowaniem portfolio, bo to na dzień dzisiejszy bez sensu z uwagi na to, że jesteś początkującym. portfolio trzeba czymś zapełnić, a robi się to zwykle umiejętną prezentacją swoich wszystkich dotychczasowych realizacji i doświadczeń. ale nie przejmuj się, to jest dziwny błąd, który popełnia bardzo wielu początkujących web designerów.

warto też przyjrzeć się swojemu projektowi i zadać sobie jakże istotne pytanie - "czy chętnie wchodziłbym na taką stronę?". bo ja osobiście nie. takie coś daje do myślenia, spoglądasz na to wtedy z innej strony, pomaga ci to poprawić błędy i sprawić, byś odpowiedział "tak" na wcześniej zadane pytanie. 

zdążyłem zaledwie dwie strony zrobić i już się dzień kończy :x

i widać tu właśnie to całe podejście do sprawy. projektowanie takich dużych rzeczy, to nie jest kwestia jednego dnia. jeden, w miarę dobry layout tworzy się minimum 2 dni. wszystko w twoim projekcie musi być przemyślane- tematyka, struktura, kolory, etc.,  a elementy muszą być rozstawione z dokładnością co do 1 piksela.

na razie tyle :>

Opublikowano

Nie karać mnie za to pls, to mój pierwszy sygnet jaki kiedykolwiek wykonałem piszcie co jest nie tak.

WZQSxi4.png

Opublikowano

Wybacz, nie mogłem się powstrzymać...

haha, o stary :D

no tak, jeszcze dużo pracy przede mną, ale napisałem że jest to mój pierwszy sygnet ;x

Opublikowano

Nie karać mnie za to pls, to mój pierwszy sygnet jaki kiedykolwiek wykonałem piszcie co jest nie tak.

8026914083748661211310.png

Font mi tutaj nie pasuje, poza tym co ma te logo związanego z webhostingiem? :p

Wybacz, nie mogłem się powstrzymać...

Geniusz tkwi w prostocie.

zSCFQrN.png

Opublikowano

Wszystko za duże, w złych miejscach. No chyba, że to projekt dla firmy "wszystko w innych miejscach, mamy w d* typografie"
Pisałem ci, pooglądaj projekty na deviantart/behance, podłap coś i się ucz.

Opublikowano

Poprzeglądaj szablony darmowe, bo to co robisz jest strasznie "ubogie" że tak powiem, ale spoko na początku web design taki cuś się robi, każdy mistrz od czegoś zaczyna :)

Łapaj kilka:

http://graphicburger.com/minima-psd-website-template/
http://graphicburger.com/reen-psd-creative-portfolio/
http://graphicburger.com/modest-psd-landing-page/
NE8h1XT.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...