Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MPG Zone TekkitLiteSerwer

KACPER-W

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

1. Link nie działa

2. Można jakieś ss z serwera?

Interesuje mnie gra na modach, ale nic jeśli chodzi o mody nie ogarniam, czy w razie jakichkolwiek problemów pomożecie mi, jeśli będzie taka potrzeba? 

Opublikowano

link nie dziala

1. Link nie działa

2. Można jakieś ss z serwera?

Interesuje mnie gra na modach, ale nic jeśli chodzi o mody nie ogarniam, czy w razie jakichkolwiek problemów pomożecie mi, jeśli będzie taka potrzeba? 

Nie działa link bo zapomniał dać ":" po "http".

Chętnie wbiję i chętnie pomogę tym którym brakuje wiedzy o modach :D

Opublikowano

A jak jest z działkami? Wybiera się miejsce w terenie, czy jest jakieś miasteczko/dzielnica na którym są wolne i zajęte działki?

Opublikowano

Może mi ktoś pomóc? Włączam ten launcher, wszystko się pobiera i instaluje. Włącza się minecraft, jest logo i napis MOJANG i nic więcej się nie dzieje. Czekam 20 minut i nic. Zawiesza się.

Opublikowano

Może mi ktoś pomóc? Włączam ten launcher, wszystko się pobiera i instaluje. Włącza się minecraft, jest logo i napis MOJANG i nic więcej się nie dzieje. Czekam 20 minut i nic. Zawiesza się.

Ile masz ramu w kompie, ile przydzieliłeś, ilu bitowy system.

Opublikowano

Zapomniałem dodać Ts3 -  ts3.mpgzone.pl 

W kompie mam 2gb ramu, system 32 bitowy, przydzielone jest 1024 mb ramu

Hmm spróbuj dać na 1 raz najwięcej ramu tyle co byś chciał i jak się włączy to zmniejsz potem, może zadziała, jeśli nie to zapraszam na ts.

Opublikowano

W kompie mam 2gb ramu, system 32 bitowy, przydzielone jest 1024 mb ramu

przydziel 700mb i sprawdź, ale z taką ilością ramu wątpię w więcej niż 15FPS

Opublikowano

Najbardziej obciążona ram-em jest maszyna a nie sam gracz. Jeśli paczka dobrze jest złożona to 756 mb ram spokojnie wystarczy na ~30-50 FPS. Zależy też od grafiki i procesora.

Opublikowano

Najbardziej obciążona ram-em jest maszyna a nie sam gracz. Jeśli paczka dobrze jest złożona to 756 mb ram spokojnie wystarczy na ~30-50 FPS. Zależy też od grafiki i procesora.

Ma racje . 

Najlepiej sb ustawcie jak najlepsze ustawienia w mc by wam mc nie obciążał kompa .

Opublikowano

Głównie to zależy od elementów ruchomych w grze oraz animacji. Na gołej mapie może faktycznie tyle wyciągnąć ale niech wejdzie na działke na której będzie pełno rur w których widać jak przesuwają się itemki, płynący glowstone/lava/woda. A tego sie nie uniknie na serwerach z modami.

Ustaw sobie tyle ramu, ustaw 5 pump obok siebie w netherze poczekaj troche i obserwuj jak będą spadać Ci FPS.

Nawet 4gb r9 270x od MSi graficzna i procek 4 rdzeniowy po 3.3GHz od intela nie pomogą jak masz 700mb ramu dla mc. Ja jak włączam mc na tym serwie to pobiera mi 1.5-2gb ramu.

Opublikowano

Liukaner bo masz pewnie 64 bitowy system na 32 bitowym jest zupełnie inaczej. Nie mówię że itemy płynące w rurach nie obciążają ale zawsze są zamienniki np. rurki bez tych animacji z thermal expansion, applied energetics (w configu można od strony clienta wyłączyć animacje kabli) ;)

Opublikowano

Liukaner bo masz pewnie 64 bitowy system na 32 bitowym jest zupełnie inaczej. Nie mówię że itemy płynące w rurach nie obciążają ale zawsze są zamienniki np. rurki bez tych animacji z thermal expansion, applied energetics (w configu można od strony clienta wyłączyć animacje kabli)  ;)

Tutaj nie ma thermala, tak 64 bity.

Ale wierz mi że zawsze się coś znajdzie co tak wpierdziela FPS że szok :P tak jest na modach.

Oczywiście można dać ustawienia na minimum, wgrać optifina na minimum, ale co to za gra? Ja nie widzę gry bez shaderów czy txt packów 512x512 a tym bardziej na najgorszych detalach.

Tak minecraft odpali sie nawet na kalkulatorze i jest to kanciasta gierka, odpalisz na super kompie z shaderami czy txt packami i jest zajebiście :)

A serwer spoko tylko dlaczego thermala nie ma ?!?

Opublikowano

A to jak nie ma thermala to sory:)

Nie ściągam na razie paczki bo nie widzę sensu :) Może jak wystartuje to wbije:)

Opublikowano

Może jave zaktualizuj. 

Nie wiem jaka jest wymagana to spytaj założyciela tematu i wgraj 7 lub 8 czasami wymagają takiej a czasami takiej ;)

Opublikowano

Thermal expansion był na serwerze ale usuneli z powodu ciągłych bugów bo jakiś mod z nim nie chciał działać. Administracja już od jakiegoś czasu tworzy paczkę modów na serwer 1.7  ... gdzie będzie thermal expansion.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...