Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Sugestia] Ranking raportujących w dziale

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

wut? Po co to? Naprawdę? Po co to ta topka, jeśli mod ogarnia co się w dziale dzieje, to będzie wiedział kto raportuje dużo, wielkie nie

Opublikowano

Dlaczego by nie?

Tylko zwiększyć kary oraz wprowadzić ograniczenie np. Max 50-100 raportów w godzinę. Ale administracja się zapewne nie zgodzi.

Tak.

Opublikowano

wut? Po co to? Naprawdę? Po co to ta topka, jeśli mod ogarnia co się w dziale dzieje, to będzie wiedział kto raportuje dużo, wielkie nie

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Według mnie nie było by korzystne dla moderatorów. Jak już pisałam- moderatorzy i kidmoderatorzy mają posiadać umiejętność ogarniania działu, bez potrzeby polegania na raportach. Masówka, nagły ich przyplyw spowodowałby, że ich sposób postrzegania skupiał by się na jednym- raporty. Osobiście uważam, że jest to niepotrzebne. Co ta topka daje? Tak naprawdę nic. Nie można za to dostać nic poza ewentualnym ściągnięciem % (jeżeli tego typu pomoc jest długoterminowa) oraz mieć większa szanse na kidmoda. Jednym słowem, nic się nie zmienia, a zwiększa ryzyko trollowania i utrudniania pracy. tak, czy inaczej widać, kto zasługuje na kida i kto raportuje. Tworzenie jakiś topek jest dla mnie po prostu niepotrzebnym, dodającym dodatkowej roboty bajerkiem.

Ale przecież mamy mądrych moderatorów i każdy wie, że trzeba zaglądać do działu, prawda?

Topka to nagroda dla użytkownika, nie dla moderatorów czy kidów.

Musisz wziąć też pod uwagę, że są działy, w których nie ma moderatora i jest tylko ten, który ma dział pod rangą. Użytkownicy raczej tam nie raportują.

No okej, ale jakby nie patrzeć, każdy wie mniej więcej ile wysłała raportów i jeżeli będzie ta topka wprowadzona, to fakt będzie więcej raportów, ale też więcej niepoprawnych, co nie ułatwi pracy Moderatorom, byleby wysłać ten raport i wbić się do topki. Mnie osobiście nie satysfakcjonuje 100 wysłanych raportów, tylko 20, ale poprawnych. Tak jak @Wredna , co da ta topka? Nic, wyróżnić się pomocą można dostając się na KidModeratora. Będzie to raczej wyścig szczurów w pogoni za TOP1.

Użytkownik nie wie ile wysłał raportów i trudno jest wyróżnić się na tle innych, a więc działy takie jak Metin2 czy Minecraft są problemem. Co z tego, że wyślesz 100 raportów, skoro inna osoba, która też chce kandydować wyśle ich 400? Wtedy jest wzmianka, że nie było widać aż tak często raportów, bo po prostu jest za dużo kandydatów raportujących.

Bez sensu!! Mpc to forum, a nie gra, w której chodzi o rywalizację!!!!

WIELKIE NIEEE

Jak nie chcesz to nie musisz "rywalizować", przecież nikt Cię nie zmusza do wysyłania raportów. To ma tylko zachęcić.

Czasem nie ma moderatora w dziale, czasem jest ich za mało, czasem większość ma urlop. A jeśli moderator jest pokroju Dektoreda i weźmie każdy raport - globalowi ciężej jest oceniać, skoro nie odebrał ani jednego raportu.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Będzie się jeszcze handlować tymi raportami. ludzie będą tworzyć nowe konta, spamować i na innym koncie raportować tylko po to by być w rankingu. Sory ale tak będzie. Może nie w tych mniejszych działach, ale np. LOL lub MC to wiadomo.Nie

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Będzie się jeszcze handlować tymi raportami. ludzie będą tworzyć nowe konta, spamować i na innym koncie raportować tylko po to by być w rankingu. Sory ale tak będzie. Może nie w tych mniejszych działach, ale np. LOL lub MC to wiadomo.Nie

Multikonto jest karalne, handel jest karalny, spamowanie jest karalne.

A osoba będzie usuwana z rankingu, więc takie działania szybko się znudzą, prawdopodobnie już po pierwszym banie.

QtiV6xY.gif

Admin Cienia
Opublikowano

Klaun:# Nie rozumiem daczego dyskryminujesz prawie każdą negatywną opinię dotyczącą Twojej propozycji. Przecież dział sugestie dotyczace forum służy m.in do tego, aby użytkownicy mogli wyrazić swoje zdanie, zarówno pozytywne jak i negatyne.

Mnie osobiście również nie podoba się ten pomysł, ponieważ rodzi więcej wad, niż zalet.

Po za tym forum przez wiele lat funkcjonowało bez takich bajerów i było dobrze ;)

1294477714-U1.png

Opublikowano

f

Opublikowano

Klaun:# Nie rozumiem daczego dyskryminujesz prawie każdą negatywną opinię dotyczącą Twojej propozycji. Przecież dział sugestie dotyczace forum służy m.in do tego, aby użytkownicy mogli wyrazić swoje zdanie, zarówno pozytywne jak i negatyne.

Mnie osobiście również nie podoba się ten pomysł, ponieważ rodzi więcej wad, niż zalet.

Po za tym forum przez wiele lat funkcjonowało bez takich bajerów i było dobrze ;)

Bo chcę pokazać, że argumenty nie są mocne i da się je obalić, dla mnie to zwykłe przemyślenia na szybko.

Równie dobrze możemy usunąć modlogs, besta, galerię, weryfikację, potwierdzenie wylogowania [...] - mogę tak dalej wymieniać. Wszystko jest dodatkiem, a dodatki są dla użytkowników.

QtiV6xY.gif

Admin Cienia
Opublikowano

Bo chcę pokazać, że argumenty nie są mocne i da się je obalić, dla mnie to zwykłe przemyślenia na szybko.

Ok, tyle że ten dział jest do luźnego rozpatrywania propozycji, nie do forsowania argumentów na siłę ;)

Zgadzam się z Tobą, że “dodatki“ są dla użytkowników, jednak można je podzielić na przydatne oraz takie, które nie są konieczne.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Ok, tyle że ten dział jest do luźnego rozpatrywania propozycji, nie do forsowania argumentów na siłę ;)

Zgadzam się z Tobą, że “dodatki“ są dla użytkowników, jednak można je podzielić na przydatne oraz takie, które nie są konieczne.

No to weźmy jednego administratora, który oczywiście będzie myślał subiektywnie i poprośmy, aby wywalił wszystkie niekonieczne dodatki.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

No to weźmy jednego administratora, który oczywiście będzie myślał subiektywnie i poprośmy, aby wywalił wszystkie niekonieczne dodatki.

Weź kurwa nie płacz. Ludzie skrytykowali twój pomysł, więc oznacza to, że był chujowy. Nie spinaj się teraz i nie próbuj na siłę pchać go dalej. Rozumiem, że beton mentalny chciałby móc zaistnieć, chociaż na forum, w jakimś idiotycznym rankingu, który nie jest całej reszcie do niczego potrzebny, bo co to kurwa kogo interesuje ile ja raportów wysyłam, ale na szczęście betonu jest mniejszość. Get a life.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

topka online nie jest konieczna, topka like tez nie jest konieczna bo każdy po znajomosci sobie daje a nie za prace która sie wnosi na forum

topka posterów jest ok

blogi są ok

statusy są najgłupszym pomysłem chyba na tym forum, jakiś pseudo czat z którego mimo to korzystam #hipokryzja

idąc takim tokiem można wywalić wszystkie dodatki i zostawić samo forum, chociaż by się coś zaczeło dziać w tych działach nawet w nocy

Ja jestem na tak, bo raz - ułatwienie dla moderatorów, podczas wyboru kandydata na kida itp

dwa - zawsze jakiś dodatek, jedynie by nie zliczało raportów które są nie słuszne i by było okej.

Arcymistrz
Opublikowano

Każdy ma prawo do wyrażenia opinii, po prostu może mu się nie spodobać sama idea kolejnego (niepotrzebnego) rankingu. Zaraz pojawiłyby się próby obejść, zmiany w aplikacjach, płakanie itp. 

Nie, bo kolejny wyścig. 

Opublikowano

Jestem za wyjebaniem wszystkich topek, może w końcu zaczęłyby pojawiać się jakieś merytoryczne dyskusje, a nie pisanie, byle pisać, bo top lajkow, top postow. Jestem także za wyłączeniem wyświetlania liczby postow jakie napisał dany user. A system lajkow zastapilbym systemem reputacji, tak jak za starych, dobrych czasów.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Ludzie lubią bajerki w postaci top'ek i czasami one fajnie uzupełniają forum. Mi osobiście one ani grzeją, ani ziębią. Dla mnie mogą być widoczne, ale też nie muszą. Mimo to uważam, że ich nadmiar nie jest dobrym pomysłem. Fakt, faktem, że topka zaproponowana w tym temacie ma dużo większe zastosowanie, niż aktualne topki na forum, czyli również korzyści dla samego mpc. Ale weźmy pod uwagę, że są różne działy o rożnej wielkości, co za tym idzie różna ilośc raportów. W tym wypadku trzeba by było zrobić osobny ranking dla każdego działu, czy nawet subforum, co dla mnie mija się w celem. Raczej nikomu nie chciało by się "przeklikiwać" między nimi i zapoznawac z aktualnymi "zwycięzcami". Dlatego też nadal podtrzymuje swoje zdanie, że jest to niepotrzebne, zbyt problematyczne i forum, jak i moderatorzy/global moderatorzy świetnie radzili sobie przez tyle lat bez tego bajerku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...