Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BBC37

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

R
E
K
L
A
M
A

Witam. prezentuje Wam Prywatny Serwer (Klona) Gladiatus v0.2

strona:

http://gladiatorzy.waw.pl/index.php

jest to strona tymczasowa. planuje wykupić i podpiąć domenę .pl

odnośnik do forum na którym możecie zgłaszać błędy, propozycje, prosić o rubiny etc. pojawia  się po zalogowaniu do gry na samej górze strony.

FanPage:

https://www.facebook.com/PLGladiatorzy

co zrobiłem w silniku?

przekodowałem około 95% silnika, ponieważ kod wyglądał jakby pisało go 5letnie dziecko, powodował duże obciążenia serwera i co za tym idzie spore lagi -  w większości to wyeliminowałem, jednak nie w 100%.

spolszczyłem około 98% silnika - wszystko było po angielsku, rosyjsku oraz rumuńsku.

dodałem około 200 przedmiotów. - było około 100. (razem jest około 300)

dodałem około 100 mobów - były 4 (razem jest ponad 100)

póki co dodałem 3 lokalizacje - było 7 [razem jest 10(jestem gotowy na aktualizacje - ponad 10 lokalizacji, ponad 100 mobów, około 300 przedmiotów.)]

czas oczekiwania na arene, prace, wyprawy pisałem sam.

drop, drop złota, honor, exp - wszystko ustawiane w każdym potworze osobno, ręcznie przeze mnie.

do tego raty:

745611401561445482790.jpeg

exp powiększony około 5x +300%

złoto powiększone kilkaset razy + 1700%

czas skrócony około 20 razy i jeszcze 4x

drop powiększony około 20% + 10%

te raty (% oraz 4x krótszy czas) w każdej chwili mogą się zwiększyć lub zmniejszyć.

tak prezentują się lokalizacje:

731341401561390482790.jpeg

Event na razie nie jest używany. przeprowadzam tam testy mobów.

Las: od 1 poziomu

Zatoka Piratów: od 5 poziomu.

Mroczne góry: od 10 poziomu.

Jaskinie: od 15 poziomu.

Prastara Świątynia: od 60 poziomu.

Obóz Barbarzyńców: od 70 poziomu.

Obóz Bandytów: od 80 poziomu.

Góra Straceńców: od 100 poziomu.

Góra Koman: od 130 poziomu.

dodam jeszcze, że potwory typu (BOSS) dają o wiele więcej złota.

jak pierwsza osoba wbije 130lvl dodam więcej lokalizacji, potworów i eq. :)

Nie dajcie się nigdy nabrać, jak ktoś będzie do Was pisał, że jest Administratorem. Administratorzy nigdy nie poproszą o Wasze hasło, oraz w profilu Administracji wygląda to tak:

240071401561316482790.jpeg

zwykły Gracz:

719761401561316482790.jpeg

Gracz VIP (konto premium):

597001401561285482790.jpeg

przykładowe eq:

843681401561263482790.jpeg

o godzine 20:00 odbył się  reset kont po becie. zostały konta administracji.

Team:

BBC: Administrator Gry.

*Lee* - Administrator Forum.

Grafik - Wolne

Reklamator - Wolne

jeśli macie pytania - pytać śmiało.

Pozdrawiamy, Team.

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Strona jest strasznie dziurawa sqli już by mogło pójść ale nie ma co dumpić nawet ;d

Grałem kiedyś w gladka za starych czasów aż do czasów jak zdupcyli lochy..

Popraw trochę zakładanie eq na bardziej mobilną,trening,gildie. Do tego niech tam gra z 35 osób to też będę grac.

0bFkqdJ.png

Opublikowano

gra już trochę więcej osób.

chwilowa przerwa. /automatycznie przekieruje Was na host tymczasowy.

@ edit

przenosimy serwer na zupełnie nowy i porządny serwer, na którym nie będzie już żadnych problemów.

Domena została już wykupiona, link dostaniecie jak tylko przeniesiemy serwer i podepniemy domenę.

Pozdrawiamy, Team.

Opublikowano

Dasz link do forum??

niestety zakaz podawania linków do innych for. na Naszym Fanpage jest podany link do forum.

Opublikowano

Serwer różni się od gladiatusa, ale jest spoko. Pare niedorobień macie, no ale jest spoko :)

eJxzSSxKSc1OzVPQVQgpzy9KTlQITi0qzy_nCsgvmca.png

Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. - Fryderyk Nietzsche

Opublikowano

Serwer różni się od gladiatusa, ale jest spoko. Pare niedorobień macie, no ale jest spoko :)

różni się, bo to silnik z przed kilku lat, przed wszystkimi aktualizacjami.

wersja dopiero v0.2 więc jeszcze na pewno wiele poprawek będzie, no i coś będzie dodane. ;)

na chwile obecną nic nie dodaje, bo muszę jeszcze zoptymalizować silnik, by zużywał mniej procesora, ale jak to ogarnę zajmę się przygotowywaniem aktualizacji.

Opublikowano

jedna z najważniejszych  lagi  albo nie lagi... chodzi mi o to  że jak klikam  np podgląd on sie nie wczytuje dopiero po F5 coś rusza ...
nie ma wypraw  na lvl + 50 ,
arena  jest do kitu n ie da sie nikogo  atakować  .. bo mają albo za wielki lvl albo za mały 
po mimo  że gracz jest przede mną  na arenie  nie da sie go atakować bo nie ma  hp  to niby jak mam iść na mistrza ??  
brak eq  +60 nie wiem wynajmij kogoś niech ci doda ..
brak dodatkowych statystyk  w przedmiotach np 10% charki itd  albo  +10  charyzmy itd 

chyba tyle jak coś wymyślę to  napisze :D 

i już coś  znalazłem itemki  czasem sie nakładają na siebie 
itemki też czasem  nie wpasowują sie we swoje miejsca 

Opublikowano

nie jest to najlepszy silnik gladiatusa po wykonaniu misji dodalo mi 600 zlota i po odswiezeniu zloto spadlo na 0 :(

licze ze administrator bedzie ulepszal i naprawial bugi i niedopracowania oraz ze bedzie dodawal na serwer nowe funkcje ;)

Zycze milej gry

Pozdrawiam

Opublikowano

pod tym adresem sobie zobacz  jak dużo wam  brakuje  może na coś wpadniesz ;p 

gladiatustr.com

fajny serwer tylko szkoda ze po turecku :D  ale gra sie zaje fajnie 

lochy działające  nie  identyczne jak  na PL ale działają 

dom aukcyjny  działający 

arena działająca 

fajny pomysł z treningiem nie trzeba  klikać  po 1 staty tylko wpisujemy  np 100 oblicza ile kasy potrzeba jak mamy to trenujemy ;p 

wyprawy działają   mamy ilość wypraw 48 a z prem  chyba 96  ale co jest fajne szybka regeneracja  do 70  podajże  nie trzeba było czekać na wyprawę potem  czekamy  2 minuty   możliwe   że po osiągnięciu kolejnego progu gry  czas sie zwiększa  jak na PL   do 10 lvl  mamy  5 minut potem sie zwiększa ;p 

gildie działają  walki gildii  ,medyk,i inne  nie działa tylko chyba depozyt 

rynek gildii /ogólny 

działają  handlarze  wyglądają  jak na PL 

ekwipunek jak na PL 

dodatkowa opcja w paczkach  sprzedaj wszystko   bardzo przydatne nie trzeba przeciągać  za każdym razem ;p 

no co ja sie będę za bardzo  rozpisywał   Sprawdź sam i zobacz  jak dużo  wam brakuje ;p 

a teraz coś o waszym serwie  

jedna z najważniejszych  lagi  albo nie lagi... chodzi mi o to  że jak klikam  np podgląd on sie nie wczytuje dopiero po F5 coś rusza ...

nie ma wypraw  na lvl + 50 ,

arena  jest do kitu n ie da sie nikogo  atakować  .. bo mają albo za wielki lvl albo za mały 

po mimo  że gracz jest przede mną  na arenie  nie da sie go atakować bo nie ma  hp  to niby jak mam iść na mistrza ??  

brak eq  +60 nie wiem wynajmij kogoś niech ci doda ..

brak dodatkowych statystyk  w przedmiotach np 10% charki itd  albo  +10  charyzmy itd 

chyba tyle jak coś wymyślę to  napisze :D 

i już coś  znalazłem itemki  czasem sie nakładają na siebie 

itemki też czasem  nie wpasowują sie we swoje miejsca 

po pierwsze w tej chwili reklamujesz inny serwer w temacie mojego.

po drugie nie chcę by serwer był taki jak globalne.

po trzecie lokalizacja kolejna jest od 60lvl, ponieważ jest to takie małe "utrudnienie" i tak zostanie.

po czwarte ja żadnych lagów nie mam, ani nikt inny się na lagi nie skarży.

po piąte jest to dopiero jest to dopiero wersja v0.2 i wiele rzeczy będzie naprawianych/zmienianych/dodawanych. od zgłaszania takich rzeczy posiadamy maila

[email protected]

oraz forum.

po szóste jest eq na 60 poziom+, jednakże nie ma go w sklepie, tylko dropi z potworów.

po siódme nic nie przeciągasz jak sprzedajesz tylko klikasz "sprzedaj"

nie jest to najlepszy silnik gladiatusa po wykonaniu misji dodalo mi 600 zlota i po odswiezeniu zloto spadlo na 0 :(

licze ze administrator bedzie ulepszal i naprawial bugi i niedopracowania oraz ze bedzie dodawal na serwer nowe funkcje ;)

Zycze milej gry

Pozdrawiam

tak, bugi będą naprawiane. staram się robić to na bieżąco (czyt. jak tylko otrzymam zgłoszenie) lecz teraz mam do naprawienia kilka plików, mam nadzieję, że do jutra się z nimi wyrobie + mam do zrobienia aktualizacje, którą opisałem na naszym forum (aby widzieć działy na forum trzeba się zalogować) oraz opiszę ją na FanPage. :)

Opublikowano

ohh  nie pomyślałem o tym że robię reklame innego serwera :D

sorka :P
chciałem ci tylko pokazać jak wiele  wam brakuje ja rozumiem że  masz tam jakieś swoje pomysły ale może na coś wpadniesz jak  przejrzysz ten serwer ;p  o to mi ww tym wszystkim chodziło  ;p;p

no tak mówsz że eq jest i dropi ok wiem o tym  ale  nie działają wyprawy  + 60  ... to niby jak  wydropać  ??

i nie napisałem że wszystko jest identyczne jak Globalny serwer  tylko  przypomina  go ... 

Opublikowano

Wchodzę w las, a tu
6klqFdf.png

Na serwerze nie ma za wiele do roboty, sporo jest do dopracowania.

Opublikowano

Wchodzę w las, a tu

6klqFdf.png

Na serwerze nie ma za wiele do roboty, sporo jest do dopracowania.

nie jest to moja wina. już tłumaczę dlaczego tak jest - serwerownia zablokowała plik, ponieważ powodował zbyt duże obciążenie procesora. zoptymalizowałem go, jak z resztą prawie cały silnik. zużywa 3x mniej procesora i nie powoduje już żadnych obciążeń, wszystko mieści się w normie, ale co ja mogę więcej.. zabrałem się za to od razu jak otrzymałem informację o zablokowaniu pliku i teraz czekam już drugi, czy trzeci dzień na odblokowanie. mogę jedynie pracować dalej nad zoptymalizowaniem silnika jeszcze bardziej, aby nigdy więcej nie było problemów. uprzedzę od razu, aby nie było zbędnych postów - serwer stoi na porządnej maszynie, a nie na darmowym hostingu, jak to było na początku.

jeśli do rana nie odblokują napiszę jeszcze raz o odblokowanie.

tymczasem powoli piszę nowy silnik od zera i go testuje. szykuję sporą aktualizację, mam nadzieję, że się Wam spodoba.

dam znać jak będę wiedział coś więcej.

Opublikowano

Popraw zakładanie gildii, bo przy próbie założenia wywala do wyszukiwania gildii.

Opublikowano

Popraw zakładanie gildii, bo przy próbie założenia wywala do wyszukiwania gildii.

nikt inny nie ma problemu z zakładaniem gildii, jednak dla pewności sprawdzę to.

Jak chcę wziąć wyprawę do lasu to nadal wywala :/

no nic na to nie poradzę, trzeba czekać... żeby nie czekać musiałbym zmienić maszynę, a to kosztuje. już trochę kasy wpakowałem w serwer, więc nowa maszyna nie wchodzi w gre. aktualna maszyna jest bardzo dobra, tylko w tym pliku było kilka błędów, przez które serwer był zbyt obciążony. nie wiem czy zostanie dziś odblokowany, cały czas próbuję się tego dowiedzieć.

@ edit

lokalizacje powinny działać. jednak jeśli nie będzie coś działało, proszę zgłaszać.

Opublikowano

Serwer zajebisty, ale przywróć normalne zakładanie ekwipunku, bo to jest strasznie denerwujące. Napewno zaproszę kolegów na serwer. ;-)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Serwer zajebisty, ale przywróć normalne zakładanie ekwipunku, bo to jest strasznie denerwujące. Napewno zaproszę kolegów na serwer. ;-)

raczej dodaj, a nie przywróć. :D  postaram się dodać jak najszybciej.

pracuje nad całkiem nowym silnikiem. myślę, że maksymalnie pod koniec czerwca zacznę szukać kilku osób do testowania zanim stary zostanie nim zastąpiony.

Opublikowano

Lokalizacje działają ale nie mogę zaatakować jakiego kolwiek potwora. Kilkam atakuj i nic się nie dzieję.

Edyt/ Wszystko działa po prostu na niektórych przeglądarkach nie działą

Opublikowano

Próbuję zalogować się do konta, ale pisze że podane hasło jest błedne, a hasło znam na 100%. Nawet nie ma takiej opcji jak przypomnij haslo. :x

Prosiłbym o reset hasła oraz podesłanie nowego na PW. Nick: Xer0sPL

1390144171-U592769.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...