Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pastafarianizm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież nikt w to nie wierzy. To jest coś w stylu "LOL, zostanę pasta, taki śmieszny śmieszek ze mnie"

Błehehehe, Joker normalnie.

Ha ha. Jest wielu ludzi którzy traktują tą religię na poważnie. Nie widzę w tym nic złego i nie wiem czemu się czepiacie.

Opublikowano

Kolejna parodia kościoła katolickiego.

Przecież sam kościół katolicki jest parodią chrześcijaństwa. Wystarczy spojrzeć na te wszystkie afery z pedofilią, jp2gmd, bakteriach kałowych w wodzie święconej, księżach żyjących jak królowie, udających biedaków itd.

Opublikowano

Dosyć tego spamu ludzie !!!

Nowy temat sie zaczął o spagetti i jest dyskusja na temat innych wierzeń

Kłótnia w internecie nigdy sie nie skończy i mozna to drążyć i drążyć...

Ale mnie osobiście z tym makaronem to marny dowcip :)

Opublikowano

Przecież sam kościół katolicki jest parodią chrześcijaństwa. Wystarczy spojrzeć na te wszystkie afery z pedofilią, jp2gmd, bakteriach kałowych w wodzie święconej, księżach żyjących jak królowie, udających biedaków itd.

Ze zwierzętami nie rozmawiam.

Ale mnie osobiście z tym makaronem to marny dowcip :)

a co to miało być innego niż dowcip ? 

Deus vult

Opublikowano

Ze zwierzętami nie rozmawiam.

To ty się zachowujesz jak zwierzę, panie wielki katoliku.

538765e450b9a.png

Gdzie ty tu widzisz spam? Ten temat dotyczy religii.

Nie mam nic do ludzi wierzących w Potwora Spaghetti. (powtarzam to już kilka razy)  Lubię spaghetti. 

Opublikowano

Ludzie po co piszecie w tematach o których pojęcia nie macie?(Nie będę wytykał palcami)

Większość religioznawców zalicza pastafarianizm do kategorii religii którą ciężko brać na poważnie. ("Joke religions")

Tu was zaskoczę pastafarianizm może być parodią innych religii które powstaly setki lat temu zarazem Kościół chrześcijański nie może być parodią FSM (To tak jak z Krzykiem i Strasznym filmem 1)

Cięzko wierzyć w coś co wymyślili ludzie jakieś 10 lat temu. (zaraz zlecą się panowie którzy będą pisać że ciężko wierzyć w coś co wymyślili ludzie 2k lat temu)

Jest różnica nie wiemy do końca wszystkiego o tym co się działo 2tys lat temu czy Jezus był w kompilacji z Bogiem , co robił Jezus od 12-30 roku życia itp itd

Czekam w tym temacie na tych gimbo szalonych wyznawców FSM którzy chcą pokazać że są inni.

Człowieka który traktuję tą religię na poważnie trudno brać na poważnie tyle w temacie

Ps jestem agnostykiem

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...