Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pastafarianizm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie obchodzi mnie to, ktoś lubi kręcić bekę i mu to wychodzi ;>

Opublikowano

Wiedzialem, ze ktos predzej czy pozniej zalozy o tym temat :D

@up

A jak mozna wierzyc w boga?

Ateiści wierzą, że wszystko powstało nagle z niczego i samo się tak idealnie ułożyło, że nagle powstało życie, a chrześcijanie uważają, że to Bóg jest początkiem wszystkiego.Myślisz, że któraś z tych teorii jest bardziej logiczna od drugiej?

Zwykła parodia chrześcijaństwa.

Opublikowano

Ateiści wierzą, że wszystko powstało nagle z niczego i samo się tak idealnie ułożyło, że nagle powstało życie, a chrześcijanie uważają, że to Bóg jest początkiem wszystkiego.Myślisz, że któraś z tych teorii jest bardziej logiczna od drugiej?

Zwykła parodia chrześcijaństwa.

Ja nie wierze ni w to, nie w to, mam swoje teorie na to i sie tego trzymam.

Ale wiara w boga jak i wiara w potwora spaghetti jest tak samo smieszna ^^ a najsmieszniejsze jest to, jak katolicy sie spinaja o ta religie :)

Opublikowano

Ale wiara w boga jak i wiara w potwora spaghetti jest tak samo smieszna ^^ a najsmieszniejsze jest to, jak katolicy sie spinaja o ta religie :)

To się nie podziel.Razem się pośmiejemy.Śmiech to zdrowie.

A dlaczego nie tak samo jak teoria, która mówi, że nagle coś pierdolneło i się samo ustawiło?To są dopiero jaja. I to jest niby mniej śmieszne od nieskończonego bytu, który tworzy wszystko albo od potwora spagetii? Po za tym to zazwyczaj wielcy ateiści zaczynają swoje żale i gniewy i piszą: "hehe gdzie był wasz buk katole kiedy Hitler mordował Żydów?"

Opublikowano

To się nie podziel.Razem się pośmiejemy.Śmiech to zdrowie.

A dlaczego nie tak samo jak teoria, która mówi, że nagle coś pierdolneło i się samo ustawiło?To są dopiero jaja. I to jest niby mniej śmieszne od nieskończonego bytu, który tworzy wszystko albo od potwora spagetii? Po za tym to zazwyczaj wielcy ateiści zaczynają swoje żale i gniewy i piszą: "hehe gdzie był wasz buk katole kiedy Hitler mordował Żydów?"

Ja szczerze mowiac mam wyjebane na jakies religie i teorie spiskowe i wszelkie klotnie na temat powstania swiata, no ale na pewno nie uwierze, ze stworzyl go jakis bożek, predzej uwierze w jakis wybuch i czlowieka od małpy, niz stworzenie swiata w 7 dni czy iles tam.

Opublikowano

Ja wierzę i się nie spinam, może na kwejkach i innych gównach jak przeglądasz to się spinają ale każdy normalny dorosły człowiek, jak zobaczy takie coś to zostawi bez komentarza, bo co tu mówić.

Każda normalna wiara przedstawia wartości duchowe, które nie istnieją w żadnym systemie,ustroju.

Ale co się będziemy kłócić w internecie o religii, to jest prywatna sprawa każdego człowieka a mieszanie się i wyśmiewanie jest co najmniej żałosne. Jeszcze w tym siedlisku gimbazy i innego syfu.

Podro.

NJxbd4x.png

Opublikowano

No właśnie. Gdzie?

No właśnie w takich pytaniach ujawnia się cała "mondrosc" ateistów, którzy nie wiedzą nawet tego, że Bóg dał wolna wolę człowiekowi a nie ucznił go swoim niewolnikiem, po którym będzie zawsze sprzątał.

Ja szczerze mowiac mam wyjebane na jakies religie i teorie spiskowe i wszelkie klotnie na temat powstania swiata, no ale na pewno nie uwierze, ze stworzyl go jakis bożek, predzej uwierze w jakis wybuch i czlowieka od małpy, niz stworzenie swiata w 7 dni czy iles tam.

Nie no oczywiście.Przecież jest to mniej logiczne od tego, że coś powstało z niczego.Tym bardziej, że nasz świat opiera się na zasadzie przyczynowości, więc może niech się na coś zdecydują?

Opublikowano

Co o tym sądzę? Sądzę że jest to zwykła religia(chociaż trochę śmieszna dla mnie) i każdy może wyznawać co chce.

"Troche śmieszna" AHHAHAHAHHAHAHAAHA O KURWA LEZE I NIE WSTAJE xD XD xD XD "wyznawcy" tej "religii" (jezeli tak to mozna nazwac) to sa pacjenci zakladu psychiatrycznego?

43976131910427822020.png

Opublikowano

No właśnie w takich pytaniach ujawnia się cała "mondrosc" ateistów, którzy nie wiedzą nawet tego, że Bóg dał wolna wolę człowiekowi a nie ucznił go swoim niewolnikiem, po którym będzie zawsze sprzątał.

Nie no oczywiście.Przecież jest to mniej logiczne od tego, że coś powstało z niczego.Tym bardziej, że nasz świat opiera się na zasadzie przyczynowości, więc może niech się na coś zdecydują?

Zakończyłem własnie z tobą rozmowe, wystarczyło mi pierwsze zdanie na ktorej odpowiedziałeś removerowi by stwierdzić, że jestes przygłupem.

@up

Religia jak religia, na chuj drazyc temat? Z psychiatryka to chyba ty uciekłeś, mają ludzie pomysł na siebie to niech go tworzą i chwala im za to.

Opublikowano

Mi to się we łbie już zakręciło od tych wszystkich teorii itd. Niech każdy sobie wierzy w to co chcę, a wszystkie kłótnie o religiach w internetach są żałosne.

===

No, ale

Latający potwór spaghetti... Wat? Jeszcze mniej logiczne niż reszta, przecież człowiek wymyślił spaghetti.

Opublikowano

Mi to się we łbie już zakręciło od tych wszystkich teorii itd. Niech każdy sobie wierzy w to co chcę, a wszystkie kłótnie o religiach w internetach są żałosne.

===

No, ale

Latający potwór spaghetti... Wat? Jeszcze mniej logiczne niż reszta, przecież człowiek wymyślił spaghetti.

No własnie, czyli jest dowod na to, ze spaghetti istnieje, a skoro istnieje spaghetti to czemu mialby nie istniej potwor spaghetti? Przeciez tez mogli go ludzie wymyslec, ewentualnie mogl sie zmutowac ze spaghetti poddanej specjalnym badaniom i eksperymentom, nie sadzisz?

Opublikowano

Zakończyłem własnie z tobą rozmowe, wystarczyło mi pierwsze zdanie na ktorej odpowiedziałeś removerowi by stwierdzić, że jestes przygłupem.

@up

Religia jak religia, na chuj drazyc temat? Z psychiatryka to chyba ty uciekłeś, mają ludzie pomysł na siebie to niech go tworzą i chwala im za to.

pls, wracaj do tego szpitala, bo chyba cie jeszcze nie wyleczyli

ps: Wole wierzyc w Boga niz w kluski, tyle na ten temat.

pozdrawiam serdecznie

43976131910427822020.png

Opublikowano

"Troche śmieszna" AHHAHAHAHHAHAHAAHA O KURWA LEZE I NIE WSTAJE xD xD xD xD "wyznawcy" tej "religii" (jezeli tak to mozna nazwac) to sa pacjenci zakladu psychiatrycznego?

Czemu obrażasz wyznawców innej religii? Przecież równie dobrze można powiedzieć, że to katolicy są z psychiatryka. Jak niewidzialny pan siedzący na lewitującej chmurce może być ważniejszy niż np. rodzina? Według mnie to chore. Już ten pastafarianizm jest bardziej normalny... Wyznawcy tej religii nikogo nie zmuszają do wyznawania jej (jak to w Polsce jest chrześcijaństwem). 

Opublikowano

No własnie, czyli jest dowod na to, ze spaghetti istnieje, a skoro istnieje spaghetti to czemu mialby nie istniej potwor spaghetti? Przeciez tez mogli go ludzie wymyslec, ewentualnie mogl sie zmutowac ze spaghetti poddanej specjalnym badaniom i eksperymentom, nie sadzisz?

Dobra tam...

Lock pls.

Opublikowano

Jestem pastafarianinem i proszę mi tu nie obrażać mojej religii! :)

Pastafarianizm to pokojowa religia, jako jedyna nie ma ANI JEDNEGO wersu który nawoływałby do nienawisci. W przeciwieństwie do Chrzescijaństwa czy Islamu :>. 

Pastafarianizm i Latający Potwór Spaghetti 4 ever! Ramen. 

Powiedzmy, że kiedyś już tu byłem <3/ Ryuozaki pozdrawia  :3

Opublikowano

Pastafarianizm to pokojowa religia, jako jedyna nie ma ANI JEDNEGO wersu który nawoływałby do nienawisci. W przeciwieństwie do Chrzescijaństwa czy Islamu :>. 

Pastafarianizm i Latający Potwór Spaghetti 4 ever! Ramen. 

No właśnie! + Jeszcze striptiz w niebie i wulkan piwny. A teraz idę oddać cześć Potworowi Spaghetti modląc się do paczki makaronu :P

Opublikowano

No właśnie! + Jeszcze striptiz w niebie i wulkan piwny. A teraz idę oddać cześć Potworowi Spaghetti modląc się do paczki makaronu :P

Hahaha, dobre :D

Coś czuję, że 5-10% za to dostanę X D

Opublikowano

Przecież nikt w to nie wierzy. To jest coś w stylu "LOL, zostanę pasta, taki śmieszny śmieszek ze mnie"

Błehehehe, Joker normalnie.

Bóg to twoje sumienie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...