Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DropHack/BoL koniec LoLa - dyskusja

KSSO

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Drop hack jak i Bol są już od dawien dawna, jednak dopiero od jakiegoś czasu stały się one bardziej popularne, zaczęto o nich mówić. Jeśli riot nie weźmie się ostrzej za hackerów to może stracić sporą część graczy, bo taki uczciwie grający człowiek, nie ma dużych szans przeciwko programowi.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Specjalista
Opublikowano

Rito powinno się za to wziąc jak nic z tym nie zrobi to koniec. Co zrobisz? Nic nie zrobisz... Bo bolowce już wkurzają gram na cassiop kate ryza to kurna jakby z koreańskiego chalengera byli

Opublikowano

Już jest źle, grasz sobie rankeda, przegrywają enemy, jeb, drophackiem po oczach! Albo cisną bolem, bo inaczej nie potrafią. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Oj boże nie wiedzieliście o bolu to myśleliście, że typ jest dobry lub jest smurfem, teraz przegrywacie linie to piszecie, że typ jest na bolu.

Jeżeli ma w historii z 50 gier pod rząd ryze, cassio, syndra, orianna, leblanc, katarina to można by go o to podejrzewać...

Dodam, że cassio nie jest trudną postacią bez bola, wystarczy nią trochę pograć.

@top

Nie to nie koniec, bo rito chce więcej hajsiwa.

Opublikowano

Jako stary wyjadacz tego forum (który dostał bana :D )  oraz gracz lola wypowiem się w ten oto sposób: Rozumiem cheatowanie w grach Single Player. Rozumiem to nawet w MMO (No z tym gorzej). Ale w grach w których liczy się rywalizacja z innymi? Będąc szczerym, smieszy mnie to. Nie irytuje, nie wkurza. Śmieszy. Zanim ktos napisze że jestem zazdrosny bo mnie na bola nie stać, to napiszę, że wręcz przeciwnie, stać mnie na niego i to bez większych wyrzeczeń. Ale wracając. Żeby grać na bolu/drophacku to trzeba mieć problemy. Ze sobą. Potrafię zrozumieć że ta gra potrafi wkurzyć i to bardzo, ale czy to powód do oszukiwania? Nie sądzę. Piękno tej gry własnie na tym polega. Ale widocznie, dzieci które były dręczone w dzieciństwie tego nie rozumieją. IMHO, Riot powinien stworzyć nowe OWU (Ogólne warunki umowy) gdzie gracz zezwala na zainstalowanie oprogramowania skanującego, które będzie wyszukiwało skrypty, a każda próba edycji/usunięcia programu oznacza złamania OWU (Czyt. Umowy), co wiązałoby się z konsekwencjami prawnymi takimi jak przy złamaniu umowy (Wedle kraju, sankcje byłyby inne, ale najczęsciej -Pienięzne). 

Konkluzja? Jebać bola. Jak ktos nie umie grać bez tego to jest  gównem i boi się do tego przyznać ;)

Powiedzmy, że kiedyś już tu byłem <3/ Ryuozaki pozdrawia  :3

Opublikowano

Moim zdaniem jeśli Riot nie weźmie się za te boty / hacki to ludzie zaczną powoli kończyć z przygodą w LoLu powodując jego upadek. Riot też mógłby pomyśleć o jakimś programie, który zapobiegałby używania botów do gry (chociaż wiem, że to takie łatwe nie jest).

76561198077714139.png

Opublikowano

początek końca lola?

Raczej nie. Po prostu stworzą jakieś zabezpieczenia przed skryptami etc. Najbardziej boli właśnie to, że gdyby o tym bol'u się tyle nie rozmawiało, nie mówiło o jego możliwościach, to teraz ten problem byłby mniejszej wagi.

Deanimator, faktem jest, ze nie lubimy gdy ktoś w multiplayerach oszukuje, tym bardziej jeżeli ta osoba jest w drużynie przeciwnej, ale nie zapominajmy, że to forum jest również o botach, hackach etc.

giphy.gif

Opublikowano

Riot też mógłby pomyśleć o jakimś programie, który zapobiegałby używania botów do gry (chociaż wiem, że to takie łatwe nie jest).

Po prostu stworzą jakieś zabezpieczenia przed skryptami etc.

Wiecie, że to nie jest takie łatwe. Pewnie ludzie, którzy zajmują się bolem zaraz jakoś sobie poradzą z zabezpieczeniami riotu, bo zawsze się ktoś mądrzejszy od najmądrzejszego :) Myślę, że może oni zaczynają coś robić ale nie ma przecieków. Pożyjemy zobaczymy

Opublikowano

Nie stworzą żadnych zabezpieczen bo i tak wkoncu znajda sie ludzie ktorzy je zlamia. Oni stworzą cos co bedzie im wykrywac kto ma cheaty i pare mln graczy odrazu permy dostanie.

Opublikowano

@up

> Riot tworzy antycheata

> Cheaterzy bypass

> Cheaterów jest więcej

Będzie to samo co z warrockiem, kiedyś najlepsza gra, dziś juz nikt nie gra.

> Riot tworzy Antycheata

> Cheaterzy robią bypass

Cheatów za szybko się nie pozbędziecie :)

> Riot ma to w dupie

> Cheaterzy korzystają

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

Jako stary wyjadacz tego forum (który dostał bana :D )  oraz gracz lola wypowiem się w ten oto sposób: Rozumiem cheatowanie w grach Single Player. Rozumiem to nawet w MMO (No z tym gorzej). Ale w grach w których liczy się rywalizacja z innymi? Będąc szczerym, smieszy mnie to. Nie irytuje, nie wkurza. Śmieszy. Zanim ktos napisze że jestem zazdrosny bo mnie na bola nie stać, to napiszę, że wręcz przeciwnie, stać mnie na niego i to bez większych wyrzeczeń. Ale wracając. Żeby grać na bolu/drophacku to trzeba mieć problemy. Ze sobą. Potrafię zrozumieć że ta gra potrafi wkurzyć i to bardzo, ale czy to powód do oszukiwania? Nie sądzę. Piękno tej gry własnie na tym polega. Ale widocznie, dzieci które były dręczone w dzieciństwie tego nie rozumieją. IMHO, Riot powinien stworzyć nowe OWU (Ogólne warunki umowy) gdzie gracz zezwala na zainstalowanie oprogramowania skanującego, które będzie wyszukiwało skrypty, a każda próba edycji/usunięcia programu oznacza złamania OWU (Czyt. Umowy), co wiązałoby się z konsekwencjami prawnymi takimi jak przy złamaniu umowy (Wedle kraju, sankcje byłyby inne, ale najczęsciej -Pienięzne). 

Konkluzja? Jebać bola. Jak ktos nie umie grać bez tego to jest  gównem i boi się do tego przyznać ;)

Jak dla mnie właśnie cheatowanie w singleplayer jest troche dziwne , sam czasami uzywam bola ale tylko po to żeby widzieć jak dzieci mają spiny o to że sam 3 zabijam :) , co innego taki selex który KAŻDEMU niszczy gre swoim ryzem..... Myśle że jeszcze troche czasu i Riot da jakiś porządny anty-cheat do lola , to jest zbyt dobra firma 

Opublikowano

Myśle że jeszcze troche czasu i Riot da jakiś porządny anty-cheat do lola , to jest zbyt dobra firma

Porządny AC to EWAC, Wire, EAC - coś, czego w LoL'u nigdy nie będzie.

Opublikowano

Wiecie, że to nie jest takie łatwe. Pewnie ludzie, którzy zajmują się bolem zaraz jakoś sobie poradzą z zabezpieczeniami riotu, bo zawsze się ktoś mądrzejszy od najmądrzejszego :) Myślę, że może oni zaczynają coś robić ale nie ma przecieków. Pożyjemy zobaczymy

Kolego, informacje są, napisałem maila na temat bola, powiedzieli, że ''Niszczy to ducha rywalizacji i pracują nad tym aby cos z tym zrobić.'' 

A co do wyeliminowania bola.. Co to za problem? Zrobić z lola grę B2P/P2P i tyle. Jakos Blizz. nie ma problemów z cheaterami w żadnej swojej grze. Wystarczy, że Riot zażąda imienia, nazwiska, adresu zamieszkania oraz numeru karty kredytowej i problem byłby rozwiązany. 

Edit. PS. nie mam bólu dupy, w przeciwieństwie do frajerów którzy grają na bolu, ja po prostu umiem grać. 

I owszem, jest to forum o cheatach, ale nie przesadzajmy. Są gry które NIE powinny być cheatowane z definicji. Ot, zwykła kwestia honoru. 

Opublikowano

Jakos Blizz. nie ma problemów z cheaterami w żadnej swojej grze. 

Kolejny kretyn, który nie wie o czym pisze, ale po co się doinformowac, lepiej pisać brednie, i modlić się, by nikt nie zauważył że pisze się kretynizmy ;) Ogarnij SC2 to pogadamy.

Opublikowano

Kolejny kretyn, który nie wie o czym pisze, ale po co się doinformowac, lepiej pisać brednie, i modlić się, by nikt nie zauważył że pisze się kretynizmy ;) Ogarnij SC2 to pogadamy.

Za SC2 się płaci. Jak ktos chce tracić konto Battle.net żeby cheatować sobie w SC2 to niech cheatuje, ale Blizz potrafi takich graczy kontrolować. I to całkiem nieźle. I wracając do tematu, i tak lol ma przejebane, bo Heroes Of The Storm wychodzi w wakacje ;)

Opublikowano

Heroes of the Storm jest gównem, ludzie pograją tydzień i gra będzie świeciła pustkami.

Tworząc z LoL'a grę P2P tylko stracą zarobki, ludzie wtedy przeniosą się na Dota 2/Smite/HotS.

Zrozum, cheaterów z gier się nie pozbędziesz. Powstał antycheat? Bypass za chwilę powstanie. Proste.

b1zvsj.jpg

Opublikowano

Heroes of the Storm jest gównem, ludzie pograją tydzień i gra będzie świeciła pustkami.

Tworząc z LoL'a grę P2P tylko stracą zarobki, ludzie wtedy przeniosą się na Dota 2/Smite/HotS.

Zrozum, cheaterów z gier się nie pozbędziesz. Powstał antycheat? Bypass za chwilę powstanie. Proste.

Składane krzesło przez główkę i po cheaterze. Nie czaisz, że MUSI być sposób żeby pozbyć się cheatów? Musi. A Riot ze swoimi srodkami z pewnoscią takowy znajdzie. 

Opublikowano

Składane krzesło przez główkę i po cheaterze. Nie czaisz, że MUSI być sposób żeby pozbyć się cheatów? Musi. A Riot ze swoimi srodkami z pewnoscią takowy znajdzie. 

Nie, nie musi. I raczej nie będzie takiego sposobu. Nie czaisz, że na te wszystkie antycheaty, itd. w końcu powstanie coś, co tego antycheata ominie? Przykładem może być nawet Metin 2.

Nawet jeżeli Riot wytoczy sprawę w sądzie BoL'owi, i tak powstaną kolejne boty. 

@Edit: Osoby grożące śmiercią/fizycznym obrażeniem są podludźmi. Podludzie (np. ty) nie powinny mieć prawa głosu. 

b1zvsj.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...