Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VBot

UDOBot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Dlatego że wiele użytkowników nie wie po co jest forum i możliwość przeglądania innych tematów z problemami gdzie jest już odpowiedź na ich temat zakładam ten poradnik z pomocą.

Na razie odpowiem na parę ważnych tematów (w przyszłości uzupełnię o kolejne).

Pierwszy problem:

Gracz: vBot mi nie działa na Windows XP! Co mam zrobić?!?!

Ja: vBot nie jest napisany na Windows xP ani Windows Vista...jest napisany na Windows 7 i 8! Musisz pobawić się przy pobieraniu sterowników i w ustawianie rozdzielczości!

Drugi problem:

G: Bot leci mi do portalu i się wyłącza! O co chodzi?!

J: Prawdopodobnie masz zaznaczoną opcję:

"Fly when demaged"

Musisz to odznaczyć...problem powinien zniknąć.

Trzeci problem:

G: Bot nie może kliknąć na skrzynkę, lata obok niej, ale jej nie może zebrać.

J: Najwyraźniej źle ustawiłeś prędkość w zakładce "Info"...pamiętaj że wartość 10% i 20% to wartość kamieni. Jeżeli masz wsadzone w napęd kamienie musisz sprawdzić ile dodają % bonusu do napędu i ustawić to samo w bocie!

Czwarty problem:

G: Bot op zniszczeniu wyłącza się!

J: Bot w wesji Free po zniszczeniu naprawia się i po chwili wyłącza. Problem możesz naprawić kupując go.

Instrukcja (tylko w języku angielskim!!!):

http://ultra-bots.wix.com/ultra-bots#!vbot-pro/c18xf

Piąty problem:

G: Bot po prostu nie działa i nie lata

J: Prawdopodobnie nie ustawiłeś poprawnie grafiki! Pamiętaj że pixelbot musi mieć specjalne ustawienia grafiki by poprawnie działał.

Szósty problem:

G: Gdzie mogę pobrac bota? Link mi nie działa! Pomocy!!!

J: 1. Oficjalna strona, a dokładniej strona z pobraniem (dropbox) nie działa.

2. Link do vBota:

http://www.mediafire.com/download/w4nnn8zk3jr91bb/vBot.rar

Skan:

​https://www.virustotal.com/pl/url/d0a04045f42209601e4bd48f513ab5827a037146f2b6e75154e406085bc919fe/analysis/1403356950/

Siódmy problem:

G: vBot nie zbiera skrzynek...lata obok nich ale ich nie zbiera! Wszystko mam dobrze ustawione?! Co zrobić?!

J: Bigpoint wprowadził do gry animację skrzynek. Od paru dni skrzynki kręcą się nawet na najniższych ustawieniach graficznych. Pixel bot jest ustawiony na parę pixeli, ale jak się poruszają nie potrafi ich odczytać.

Poradnik by Adzik:

http://www.mpcforum.pl/topic/1227651-wszystko-co-powinienes-wiedziec-o-vbocieprzydatne-poradniki-i-linki/

VTUT

W trakcie tworzenia :> 

Ósmy problem:

G: Puszczam bot-a lecz po paru godzinach zauważam że nie mam niewidki? Dlaczego?! Jestem w tedy łatwym celem dla przeciwników!

J: Prawdopodobnie masz zaznaczoną opcję "rozpoczynaj i przerywaj atak poprzez pasek szybkiego wyboru". Bot podczas latania potrafi czasem kliknąć na bota/npc/potworka, który stoi na skrzynce. Czasem zdarzy się że gdzieś dalej skrzynka będzie "pod" paskiem szybkiego wyboru, tak gdzie mamy amunicję/rakiety, przez co automatycznie jak podlecimy do bota/npc/potworka zaczniemy go atakować demaskując statek.

Polecam odznaczyć tę opcję, a na pasku zostawić skrót od EMP, ISH01-CPU (3 sekundy niezniszczalności) i jakieś cpu maskujące. Czasem sprawdzając bota możemy zobaczyć ze jesteśmy atakowani. Szybko wyłączamy bota i uciekamy klikając EMP i niewidkę :)

Dziewiąty problem:

G: Bot przestaje działać. Po ponownym uruchomieniu nie mam minimapy?! Jakim cudem mi zniknęła?!

J: Najwyraźniej bot chciał podlecieć do skrzynki bonusowej i niechcący wyłączył minimapę. Problem rozwiąże się gdy ustawisz górny pasek minimapy na lewym górnym pasku tak by mała ikona minimapy (okienka) była na środku dużej ikony minimapy (kwadracika).

\/ \/ \/ !!! Ważne !!! \/ \/ \/

!!! Film jak poprawnie ustawić bota jest w planach lecz nie ma na niego czasu i sił :C !!!

Polecam zajrzeć:

> Przydatne linki (jeżeli nie widzisz tutaj tego, który by cię interesował) znajdziesz w poradniku IPlayDO:

http://www.mpcforum.pl/topic/1227651-wszystko-co-powinienes-wiedziec-o-vbocieprzydatne-poradniki-i-linki/

> Oficjalny tutorial o vBocie (PL) przetłumaczony i rozpoczęty przez ZmkAg:

http://www.mpcforum.pl/topic/1165528-vbot-pixelbot/ 

Na razie tyle, reszta z czasem!

Proszę tez moderatorów o nie przenoszenie tego tematu nigdzie indziej bo napisany jest tutaj by osoby, które nie umieją korzystać z forum mogły go zobaczyć...ponad połowa odp na ich pytania jest na forum a i tak piszą "nie mogę nigdzie znaleźć"...

Tutorial ci pomógł? Możesz mi się odwdzięczyć! Kliknij lubię to :) Tym sposobem zachęcasz mnie do napisania następnego tutka, stworzenia wideo tutoriali jak i do rozwijania i aktualizowania tych, które już powstały :)

w5cNAHm.png

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie wiem czy możesz mi pomóc ale gdy mam bota ustawionego to nawet nie potrafi zbierac skrzynek, tez nie potrafi bic alienow. Przeczytałem cały tutowy-help ;p ale dalej nie znam odpowiedzi. Bot jedynie zaznacza miejsce na mapie i caly czas tylko lata.

Opublikowano

Nie wiem czy możesz mi pomóc ale gdy mam bota ustawionego to nawet nie potrafi zbierac skrzynek, tez nie potrafi bic alienow. Przeczytałem cały tutowy-help ;p ale dalej nie znam odpowiedzi. Bot jedynie zaznacza miejsce na mapie i caly czas tylko lata.

Ok..info o win, o rozdzielczości i tp ^^

Może lepiej na pw :D

w5cNAHm.png

Opublikowano

Piękny wirus w tej paczuszce. ;)

Nie radze wam tego ściągać.

Dodatkowo na Virustotal zamiast skanu paczki, jest skan htpps://mega.co.nz/   xD

Jak się wytłumaczysz drogi UDObocie? :mellow:

Opublikowano

Piękny wirus w tej paczuszce. ;)

Nie radze wam tego ściągać.

Dodatkowo na Virustotal zamiast skanu paczki, jest skan htpps://mega.co.nz/   xD

Jak się wytłumaczysz drogi UDObocie? :mellow:

To jest bot...antywirusy cztaja to jako virus...

http://ultra-bots.wix.com/ultra-bots#!vbot/c1al7

Masz linka do strony skąd bota pobrałem...przeskanowałem go u sienie i nic...

A co do virtual skana...nw...zrobiłem jeszcze raz (wkleiłem link z botem, skan i znowu dostałem tego samego linka)...

w5cNAHm.png

Opublikowano

U mnie rzecz w tym, iż mam Win 7. (Notebook) Bot lata obok skrzynek, rozdzielczość jest maksymalna. W czym jest problem? Czekam na szybką odpowiedź.

ps. gdy ustawiam bota na win xp, na kompie. wszystko ładnie działa; gdy stawiam na win 7, wszystkie ustawienia mam te same, czyli prędkość + kamyki
:unsure:

11icvtw.png
" Pragnę być nietypowy, niepowtarzalny,
Jednorazowy i oryginalny
" ~~ Fokus

Opublikowano

ja nie moge z tej oficjalnej strony tego bota pobrac bo mi wyskakuje ze ten link wygasl juz 

moze ktos innego linka podac ?

Opublikowano

Drugi problem:

G: Bot leci mi do portalu i się wyłącza! O co chodzi?!

J: Prawdopodobnie masz zaznaczoną opcję:

"Fly when demaged"

Musisz to odznaczyć...problem powinien zniknąć.

Po co? Jeżeli nie lata się po bitewnych to warto zaznaczyć tą opcję, żeby bot uciekał jak go biją... Tylko trzeba włączyć okienko Statek i ustawić HP i tarczę na paski. 

Czwarty problem:

G: Bot op zniszczeniu wyłącza się!

J: Bot w wesji Free po zniszczeniu naprawia się i po chwili wyłącza. Problem możesz naprawić kupując go.

Instrukcja (tylko w języku angielskim!!!):

http://ultra-bots.wix.com/ultra-bots#!vbot-pro/c18xf

Nieprawda. Bot się naprawia i zbiera dalej, nie wyłącza się po naprawie. Poza tym jak kupić bota, którego wszystkie wersje są darmowe?

Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Co do Win XP to jeszcze to sprawdzę.

Opublikowano

Na razie to ty wprowadzasz w błąd więc siedź cicho...

Trzeba odznaczyć Fly when damaged bo tak mówi TskulT więc może nie podważaj decyzji twórcy bota...

Po drugie bot wyłącza się po padnięciu kiedyś tak nie było ale teraz jest taki błąd

Napisałem coś sensownego lub Ci pomogłem?

Zostaw like

Opublikowano

Na razie to ty wprowadzasz w błąd więc siedź cicho...

Trzeba odznaczyć Fly when damaged bo tak mówi TskulT więc może nie podważaj decyzji twórcy bota...

Po drugie bot wyłącza się po padnięciu kiedyś tak nie było ale teraz jest taki błąd

Tak się składa, że też czytam temat na epvpers i testowałem wszystko co napisałem na aktualnej wersji :). Sądząc po tym, że nawet nie wiesz, że nie ma płatnej wersji bota to raczej mało z nim miałeś do czynienia... Jak nie wiesz jak coś działa to z samych odpowiedzi na problemy z działaniem bota nie możesz wysuwać teorii, że jakaś opcja na pewno nie działa i trzeba odradzać jej używania całkowicie... Idąc twą ideologią w takim razie najlepiej nie używać bota wcale. To rozwiązuje wszystkie problemy z jego działaniem.

Opublikowano

... pozdrawiam to że inny v nazywa się PRO nie znaczy że jest płatny i tak się składa że używałem vBota dobry miesiąc więc...

Zostaw like

Opublikowano

Raczej nie chyba że ktoś napisze list polecony do BP to może coś z tym zrobią ponieważ to pixel który naśladuje ruchy zwykłego gracza tzn. stawia wrażenie że to ty grasz

Zostaw like

Opublikowano

Nie działa mi

tzn. lata koło skryznek i nie zbiera

predkosc napewno dobrze ustawiona tj. 450 + złotko czyli 20%

lata koło skrzynek nic nie zbiera

PROSZE O RADY !

Opublikowano

Up

nie działą mi ten cały BUG  z tematu

dalej nie działa

WSZysko ustawiam na 100% dobrze

zaznaczam tylko boxy

ostawiam wszystkie ostawienia jak powinny  być , interfejs i na mapie wszystko tezx

a on lata klika na mini mapke ale boxikow za kuta nie chce zbierac

Opublikowano

Please put the darkorbit window in fullscreen before starting.

Note : You must have nothing visible selected before you start, the hp bar above your ship must be the only visible

Taki komunikat mam

podcza gdy wszystko mam dobrze ustawione + ekran na cały

Opublikowano

ten bot jest lipny jak dla mnie 

stoi przy allienie i zaznacza go po jakims czasie wgl skrzynki bosunowe to czasem podnosi czasem omija 

niedojebany jest ten bot jak dla mnie

Opublikowano

ten bot jest lipny jak dla mnie 

stoi przy allienie i zaznacza go po jakims czasie wgl skrzynki bosunowe to czasem podnosi czasem omija 

niedojebany jest ten bot jak dla mnie

to nie używaj :P, mi dziennie zbiera ok 190 k urki przez 24h przy jednym relogu o 5:30 :D na podwajaczu z profilem :D

KLIKNIESZ? <3 

Opublikowano

to nie używaj :P, mi dziennie zbiera ok 190 k urki przez 24h przy jednym relogu o 5:30 :D na podwajaczu z profilem :D

to ja na podwajaczu w ciagu 10 godzin recznie zbieralem po 150 k

ale bot ten jest lipa bo omija skrzynki itp zobaczycie ze za niego sie bany posypia ja juz to widze

fajnie by bylo jakby byl bocik ktory mialby podobne dzialanie i zachowanie do palla by pallavia tylko ze na bicie allienkow i na zbieranie boxow bo wszystkie inne boty w porownaniu z pall by pallavia moga sie kryc ...

Opublikowano

Tia i co jeszcze?? Może 1,5 mln ;D, bany? Nie ma mowy:[

KLIKNIESZ? <3 

Opublikowano

Na pixel boty bany? Niby jak mają go wykryć? Przecież to moja myszka klika.. Support powinien wiedzieć że nie mam życia i całą noc klikam po mapie :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...