Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kolega mnie chce podac do sadu za itemki z xxx

PLRosekPL

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Temat zaciekawił mnie bardzo :D Może napiszę kiedy jakiś poradnik/tut/artykuł o przestępstwach w grach xD

Przestępstwem nie można tego nazwać :3 Jest to wykroczenie xD Dlaczego? :3

Art. 119. § 1. Kto kradnie lub przywłaszcza sobie cudzą rzecz ruchomą, jeżeli jej wartość nie przekracza 250 złotych,podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
§ 2. Usiłowanie, podżeganie i pomocnictwo są karalne.

§ 3. Jeżeli sprawca czynu określonego w § 1 dopuścił się go na szkodę osoby najbliższej, ściganie następuje na żądanie pokrzywdzonego.

§ 4. W razie popełnienia wykroczenia określonego w § 1, można orzec obowiązek zapłaty równowartości ukradzionego lub przywłaszczonego mienia, jeżeli szkoda nie została naprawiona.

Do sądu mógłbyś trafić jakby itemki, które mu zabrałeś były zakupione przez prawdziwe pieniądze (i ich wartość przekroczyłaby 250 złotych). W każdym innym przypadku jest to wykroczenie i nawet, gdybyś został oskarżony, to za karę musiałbyś przeprosić kolegę, albo oddać mu itemki xD Faktem jest, że NIKT nie potraktuje tej sytuacji poważnie. 

Sam fakt wejścia na konto premium też nie jest przestępstwem ponieważ konto twojego kolegi tak naprawdę nie należy do niego xD. Jest ono własnością Mojangu xD On zapłacił za możliwość korzystania z ich serwerów i wgl. :3

Jeżeli oddasz mu itemki to zgodnie z prawem jesteś w 100% niewinny xD

Jeżeli ich nie oddasz to i tak nic Ci nie zrobią xD

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

Nie ma prawa posyłać ciebie do sądu za stracone itemy w grze, za które nie zapłacił pieniędzmi.

Regulaminowa Sygnatura

Opublikowano

Grożą ci max sanki... Chill kradnij dalej

U mad bro?

A tak serio, ile ty masz lat? Proszę cie...
Zaleciało trollem

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

hahaha ale się naśmiałem czytając ten temat, ale przejdźmy do rzeczy twój kolega chcę cię pozwać za to że zabrałeś mu itemy z konta które sam ci podał i jeszcze pewnie nie wydał na nie 50 zł. Ja nie mogę co się z tym światem dzieje już zaczynają pozywać do sądu o takie rzeczy to co się będzie dziać później. Takie sprawy to raczej wy sami albo z administratorem serwera. Ale raczej prywatnie, jego problem że podał passy do konta, a kogo to obchodzi że dał pieniądze za konto? przecież mu nikt konta nie ukradł tylko itemy które są przypisane do postaci i znajdują się na serwerze. Bezsens nie obawiaj się tym a jak dalej będzie cię tym dręczyć to idź na policję i to on będzie miał problem za groźby. Bo itemy sobie może odzyskać w każdej chwili i jeszcze podał passy lecz nie musiał tego robić i był ostrzegany żeby tego nie robić. Dobra ale się rozpisałem ;D

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

czego refujesz myslisz ze ktos ci napisze cos innego niz to ze ty i twoj kolega jestescie idiotami ?

tak kurwa pojdzie na policje i powie ze ukradles mu klocki na jakims gownoserwerze w majnkrafcie 

za takie cos min 10 lat bedziesz siedzial ...

Opublikowano

Twój kolega podał Ci hasło na własną odpowiedzialność, przecież nie zmuszałeś go do tego.

j9Crtu8.png

Opublikowano

O KURWA HAHAHAHAHAHA Serio, przejmujesz się czymś takim? Zablokuj kolesia i po sprawie.

RazapMQ.png

CHIŃSKI OLDSCHOOL EASY - CLIENT ALA 2008r - KONCEPCJE Z CSYT2, YT2GAME I WIELU INNYCH CHIŃSKICH KLASYKÓW

JUŻ TERAZ NA KERUNIS.PL

125 LV MAX - BRAK ATLANTYDY I NOWYCH MAP - POŁĄCZENIE CHIŃSKICH SERWERÓW Z AUTORSKIMI ROZWIĄZANIAMI

Opublikowano

Wykroczenie moglbys dostac za to, ze zmieniles haslo do konta w minecrafcie / na tym serwerze, na ktorym on zaplacilby prawdziwe pieniadze.

Jezeli ukradles , a raczej to kradziez nie byla, tylko zabrales mu kilka klockow , sprawa powinna toczyc sie u administracji serwera, wiec nie widze sensu zastraszania kogos na skype policją, sądem . Taka osoba pewnie widziała sąd jak jechała na wycieczke z rodziną  i nie wie gdzie jest komisariat.

Jezeli byloby takie prawo, dostalbys wpisane wykroczenie "ukradł klocki w grze" , mysle ze by ciebie za to do zadnej pracy nie wzieli, mcdonalds moze.

Pakuj się do wiezienia,  10-15 lat bedziesz siedzial za kradziez przedmiotu, ktorego wartosc nie przekracza 1 grosza

1385975953-U914647.png

Opublikowano

Boże , nie noo ale się uśmiałem ? Co on może zrobić ? Po pierwsze gimbusa do sądu nie wpuszczą , po drugie co pójdzie powie że kolega mi ukradł w majnsrafcie 64 klocki , złapcie go jest niebezpieczny ? -,-

Nie może nic zrobić , te "itemy" to 64x64 piksele.

Opublikowano

Powiem tylko tyle, że gość głupi, że hasła innym daje, a co do autora tematu....nieźle jesteś bezczelny nazywając go jeszcze twoim kolegą. Serio jesteście kolegami? Po tym jak go obrobiłeś? :D.

06378525511797333958.jpg

Opublikowano

Osobiście uważam, że Twoje zachowanie było chamskie i poniżej pasa... Zrobić Ci nic nie może, najwyżej poskarżyć się administracji serwera :) Ale to trochę zachowanie takiego dziecka - to co Ty mu zrobiłeś :) Na Twoim miejscu bardziej martwiłbym się sumieniem :P Pójdziesz do piekła i takie tam, no wiesz... Bóg nie pozwala na takie coś, nie, nie, nie, nie pójdziesz do nieba. O tym zapomnij :) A tak szczerze to wniosek jest taki - nic Ci się nie stanie, ale jesteś chamski :)

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

Może i nie jestem prawnikiem ale się nieczego nie obawiaj... Jeżeli dał ci passy do premium to sam jest winny.

I love VAG.

Opublikowano

Nic Ci Nie Zrobi :) Pewnie Dzieciak Ma 10-12 Lat :) I Co Pójdzie Na Policje I Powie Dzień Dobry Dałem Koledze Konto A On Mi Ukadł Itemki Aresztujcie Go PZDR :D Więc Nie Mart Się 

Opublikowano

Nic Ci nie może zrobić, ma bul dupy to jego sprawa :)

Cytat

That is not dead which can eternal lie. And with strange aeons even death may die.

Opublikowano

Nie ma to jak pozwać kogoś za wirtualne itemki. xD Jakby je kupił to ok, ale tak to policja by go wyśmiała. Nic Ci nikt nie zrobi nie ma co się bać :P

Opublikowano

Jest to karalne, gdyż już kogoś wsadzili za kradzież miecza +9 w metin2. Beka, ale niestety... :D

KURmP9u.png

SERWER FREEBUILD

WEJDŹ, ZAGRAJ, ZOSTAŃ NA DŁUŻEJ!

Opublikowano

@Up

Chyba Ci się to śniło..

@topic

Może by tak zamknąć temat, co?

Nowi nabijają sobie tu posty, a autor się nie odzywa..

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...