Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kolega mnie chce podac do sadu za itemki z xxx

PLRosekPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko mam taką sprawę czy kolega może podac do sadu za to ze weszlem na  jego premke a sam mi dał passy a ja sobie wziąlem eq i powiedział ze idzie na policje mam sie martwic czy nie?

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Pasjonat
Opublikowano

Tak, lepiej teraz idź się przyznać rodzicom, może nie będą na Ciebie źli..

- - - - - - - - - - - - -

Nie, policja się nie zajmuje takimi sprawami, a jak chce Cie podać do sądu to niech w kodeksie karnym pokaże Ci, gdzie jest to uwzględnione i zabronione ;)

Opublikowano

Rzary thx bo się juz bałem..

Zajebales itemy mi z konta na skyenie bo tylko ty miales passy.
[18:47:11] xxxx: Mam twoje ip ibid i kieruje sprawe do sadu administracyjnego bo jest to narusEnie mienia :)
[18:47:52] xxxx: Oddajesz wszystko albo jutro rano kieruje sprawe do sadu i spotkamy sie jeszcze w tym tygodniu bo po ip policja zaraz sprawdzi twoj adres :)

Moja rozmowa ze skype z nim
Opublikowano

[18:47:11] xxxx: Mam twoje ip ibid i kieruje sprawe do sadu administracyjnego bo jest to narusEnie mienia :)
[18:47:52] xxxx: Oddajesz wszystko albo jutro rano kieruje sprawe do sadu i spotkamy sie jeszcze w tym tygodniu bo po ip policja zaraz sprawdzi twoj adres :)

Zablokuj go i już :D 

Nic ci nie zrobi 

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Hah...

Idzie na policję i mówi: "Dzieńdobry kolega zabrał mi itemki w grze. Podałem mu passy i teraz mam ból dupy. Możecie go aresztować?" xD

Możesz mieć go głęboko w d**ie.

|| 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 450 | 500 ||

Opublikowano

Jeszcze dam wam cala rozmowę.

[18:48:34] xxx: Sam tego chciales :)
[18:48:52] xxx: W tum tygodniu przyjdzie ci wewanie do sadu :)

[18:49:18] xxx: Jutro ci wysle zdjrcie zgloszenia na policji :)
[18:49:26] Rosek: na spawnie..
[18:49:29] xxx: Do zobaczrnia :)
[18:50:07] xxx: Do zobaczenia :) z checia z tb porozmawiam przy policji i w sadzie :)
[18:53:30] xxx: Ok. Wyjasnimy to na posterunku :)
[18:54:13] Rosek: Ale zabronione przez prawo nie jest zabranie pikselowych rzeczy tylko uzywanie nielegalnych programow do celow hackerskich.
[18:54:16] Rosek: v
[18:54:16] Rosek: Ale zabronione przez prawo nie jest zabranie pikselowych rzeczy tylko uzywanie nielegalnych programow do celow hackerskich
[18:54:17] Rosek: Ale zabronione przez prawo nie jest zabranie pikselowych rzeczy tylko uzywanie nielegalnych programow do celow hackerskich
[18:54:28] Rosek: Przeczytaj sobie
[18:54:29] xxx: WsEdles bez mojej zgody na konto kupione za gotowke. PrRczytaj sobie kodeks prawny :)
[18:54:55] xxx: Jade zglosic sprawe na policje. A ten kto mi osratnio zmirnil haslo ma juz sprawe :)
[18:54:56] Rosek: nie podawales?
[18:55:06] xxx: Tak. Hisyorie logowania na konto :)
[18:55:13] Rosek: Na policji tylko cię wyśmieja..
Opublikowano

Po 1 konto i przedmioty nie są jego tylko właściciela serwera. Akceptując regulamin zgadza się na to że nikt nie dostanie jego danych logowania, więc sam go złamał i jest sobie winien. Jeśli chcesz to po prostu napisz do administracji serwera o sytuacji i dostanie bana za groźby. Do tego kupił konto, kolejny powód do bana :)

Pasjonat
Opublikowano

Jeżeli posiada Twój adres IP, to poproś go by Ci go podał.

Nie masz się czym martwić, ponieważ jest to tylko gra.

Jeżeli byłaby to sprawa realna, to ma prawo to zgłosić, ale by zgłaszać "liczby" ...

Opublikowano

On jest troche taki przyrąbany i to może zrobic :D Dzieki ze mnie tak wspieracie na duchu.

Dobrze ze mpcforum jest..

Sorrki za orto pisze z fona.

Pasjonat
Opublikowano

A tak naprawdę to ile masz lat, że wierzysz w takie bajki o podaniu do sądu?

Opublikowano

Mam 15 lat ale się trochę wystraszyłem bo mój kolega też go zna i mu zrobił sprawę za to umożyli mu to..

I też się nie znam tak dobrze na prawie..

Pasjonat
Opublikowano

Nie, nie poda Cię o takie coś, a jak już tam pójdzie, to mu powiedzą by zmienił Lekarza, albo niech się idzie leczyć na pięty, bo na mózg za późno.

Opublikowano

Domyślam się, że ten twój kolega nawet nie wie gdzie jest jakiś komisariat. xD

Nie martw się, nic Ci się nie stanie, więc zapomnij o tym i  żyj dalej. ;)

Opublikowano

Ten twój kolega straszne błędy ortograficzne robi :) , nie martw sie nic ci nie zrobi blok na skayp i żyj dalej ;).

.

Opublikowano

"W myśl 287 artykułu kodeksu karnego za oszustwa komputerowe grozi kara od trzech miesięcy do pięciu lat pozbawienia wolności."  Coś w tym jest jednak nie ma się co obawiać jeśli twój kolega ma 10-14 lat.

Bywalec
Opublikowano

Wiesz co? Prędzej to Ty możesz podać go do sądu, groźby są karalne. Nie przejmuj się w ogóle, to on dał Ci hasło i nick, to jest wasza sprawa, nawet gdyby sąd oceniałby ile jest to warte, bo do jakiejś tam kwoty (nie chcę skłamać) to jest wykroczenie i tym się nie będą przejmować, tym bardziej gdy ten pozew składa dziecko (stwierdzam to po jego ortografii).

5jJNSGS.png

Opublikowano

Wszędzie pisze, by nie podawać swojego loginu i hasła. To, że on Ci je podał to jego sprawa. Nie może podać Cię za to do sądu.

Nawet jeśliby to zrobił, to i tak sprawa zakończyła by się bez niczego. Nie są to ważne rzeczy. Po za tym.. Kto będzie słuchał takie dziecko .. ? :D

Prędzej Ty możesz podać go do sądu o zastraszanie.

§ 1."Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. Ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego."

Opublikowano

#pls

Zakładam, że kolega ma 11 - 12 lat. Na prawdę, nie masz się co przejmować. Sam dał Ci passy, sam ponosi odpowiedzialność.

Opublikowano

Słaby troll :D

Po za tym sam Ci podał pasy więc mógł troszkę pomyśleć co się może stać jak podaje pasy komuś. Tak samo masz w metinie tez tak robią .

oDYVDfv.gif
Opublikowano

Wszędzie pisze, by nie podawać swojego loginu i hasła. To, że on Ci je podał to jego sprawa. Nie może podać Cię za to do sądu.

Nawet jeśliby to zrobił, to i tak sprawa zakończyła by się bez niczego. Nie są to ważne rzeczy. Po za tym.. Kto będzie słuchał takie dziecko .. ? :D

Prędzej Ty możesz podać go do sądu o zastraszanie.

§ 1."Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 2. Ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego."

Jak kolega napisał to najwyżej ty go możesz pozwać bo on nie ma Ci nic do zarzucenia. Sam złamał regulaminy w których na pewno pisze "Pamiętaj ! Nigdy nie podawaj swojego hasła !", sam Ci je udostępnił. + Kto by słuchał człowieka, który nawet zapewne nie umie napisać pozwu, a z jego ortografią to by nawet tego nie czytali xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...