Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Złota myśl mentora nr 5 - Personalizacji ciąg dalszy + dodatek specjalny

Kirito.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

6083014005723321036599.png

Niedawno było o personalizacji profilu, teraz będzie trochę o personalizacji całego forum zarówno dla tych, którzy nie mają dobrego łącza internetowego, jak i dla tych z silniejszym sprzętem. ;)

7694914005723321036599.png

Pewnie wielu z Was korzysta na swoim smartphon'ie z forum na zwykłej wersji, bo mobilna mu nie odpowiada, lub też po prostu ma mobilny internet z ograniczeniami na swoim komputerze i gdy chce coś sprawdzić na forum, to musi długo czekać, aż załadują się wszystkie sygnatury z tematu, ale jest na to sposób.

Co trzeba zrobić? W zasadzie niewiele, wystarczy tylko z poziomu swojego profilu i kliknąć przycisk "Edytuj mój profil".

post-320491-0-03072200-1400334028.png

Następnie należy wybrać zakładkę "Ustawienia 'Ignorowania'" i voilà.

post-320491-0-29475800-1400334028_thumb.png

Naszym oczom ukazuje się opcja "Ignoruj wszystkie sygnatury kiedy czytam tematy i prywatne wiadomości", wystarczy tylko ją zaznaczyć i możemy się cieszyć "czystym" forum.

post-320491-0-92685800-1400334028_thumb.png

Możemy również blokować sygnatury wybranych użytkowników korzystając z opcji poniżej.

post-320491-0-16716900-1400334030_thumb.png

Efekt:

post-320491-0-13943400-1400326001_thumb.png

4845814005723321036599.png

Jest późno w nocy, wszyscy śpią, wchodzisz do kogoś na profil, a Ty zapomniałeś wyłączyć głośników i atakuje Cię głośna muzyka? Jeśli Cię to denerwuje, to ta porada jest dla Ciebie.

Co trzeba zrobić? Najpierw należy pobrać wtyczkę "adblock plus" do swojej przeglądarki.
Firefox
Chrome
Dalej należy wejść w opcję "dodatki" w przeglądarce, następnie w zakładce "rozszerzenia" znaleźć Adblock'a, kliknąć przycisk "Opcje" > "Ustawienia filtrów" > zakładka "Własne filtry", wybieramy "Reguły blokowania reklam" i powinniśmy ujrzeć takie okno:

post-320491-0-42941700-1400327485_thumb.png

Jeśli nie ma w nim części po prawej stronie, to wtedy klikamy Ctrl+R na klawiaturze, następnie klikamy "Dodaj filtr" i wklejamy do niego:

&autoplay=1

Od teraz możemy cieszyć się spokojnym przeglądaniem profilów. ;)

5183914005723321036599.png

Czy podczas przeglądania powyższych porad zaintrygował Was wygląd forum? Jak tak, to zapraszam do dalszego czytania. ;)
Styl ten został stworzony przeze mnie i @wakc34 jednym może się spodobać, drudzy mogą na niego narzekać, ale myślę, że forum potrzebuje lekkiego odświeżenia, bo przez te wszystkie lata 2 podstawowe style, to trochę dla mnie za mało.
Na sam początek kilka screenów z forum:

post-320491-0-75663100-1400328177_thumb.png

post-320491-0-56800300-1400328182_thumb.png

post-320491-0-69852000-1400328184_thumb.png

post-320491-0-80833400-1400328186_thumb.png

post-320491-0-86684000-1400328188_thumb.png

Jeśli dalej jesteście zainteresowani, to już śpieszę z pomocą.
Aby zainstalować ten styl należy pobrać dodatek "Stylish" do naszej przeglądarki
Firefox
Chrome

4132614005723321036599.png

Po zainstalowaniu Stylisha powinniśmy mieć w prawym górnym rogu przeglądarki ikonkę z literą "S", należy ją kliknąć i wybrać opcję "Zarządzaj stylami..."
post-320491-0-49350200-1400328615.png
Pojawi nam się karta "Dodatki", klikamy przycisk "Napisz nowy styl" po lewej stronie i w oknie, które nam się pojawiło wpisujemy do pola nazwa cokolwiek, np. "MPC", w dużym polu tekstowym wklejamy całą zawartość notatnika

MPC Blue Dragon v1.1.txt

klikamy zapisz, wracamy na MPC, klikamy ikonkę Stylisha i klikamy w liście nazwę naszego stylu, aby pojawił się przy niej "ptaszek" i gotowe!

3764414005723321036599.png

Instrukcja do chrome nieco różni się od tej do firefoxa, ale też da się wszystko zrobić. ;)
Po zainstalowaniu Stylisha powinniśmy mieć w prawym górnym rogu przeglądarki ikonkę z literą "S", należy ją kliknąć i wybrać opcję "Znajdź style dla tej witryny" pojawi nam się karta ze stylem "Clear MPC", instalujemy go i następnie wracamy do karty z forum. Ponownie klikamy symbol "S" i wybieramy opcję "Zarządzaj stylami..." powinna pojawić się nam nowa karta, w której odnajdziemy styl ClearMPC, klikamy na niego i wybieramy opcję "Edytuj", pojawi nam się nowe okno, Nazwę możemy ustalić na swoją własną, np. MPC, w dużym polu tekstowym kasujemy wszystko, co się tam znajduje i zamiast tego wklejamy zawartość notatnika
MPC Blue Dragon v1.1 Chrome.txt
klikamy zapisz, wracamy na MPC, klikamy ikonkę Stylisha i klikamy w liście nazwę naszego stylu, aby pojawił się przy niej "ptaszek" i gotowe!

Uprzedzam wszelkie pytania:

• tak, plakietki są celowo skasowane spod avatarów,
  • tak, wszędzie jest to samo tło, jak chcecie je zmienić na swoje własne, to przed wrzuceniem zawartości notatnika zamieniamy link w 5 linijce dla firefoxa i 4 dla chrome na link do swojego własnego obrazka, musi to być bezpośredni link!
  • na nowej wersji firefox'a może pojawiać się tło w polu edytora odpowiedzi, niestety jest to wina przeglądarki i nie potrafimy rozwiązać tego problemu, jak komuś bardzo przeszkadza, to polecam pisać w trybie BBCode, lub też powiększyć pole odpowiedzi.

Jak komuś nie działają linki, to tu są alternatywne linki + wersja na operę.  Klik

436951440626370320491.png

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pierwszy :P

"Wow, al fajne, też takie chcę" za 3...2...1...

Nasi wierni krytycy, do czego tym razem się przyczepicie?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Pierwszy :P

"Wow, al fajne, też takie chcę" za 3...2...1...

Teraz już chyba nie ma do czego ;)

Rzeczywiście - ten skin to jest niespodzianka.

Blokowanie autoplay - kilka osób o to pytało.

Bardzo mi się te rady podobają. :)

Opublikowano

Kurwa namierzyli mnie xD

iHjzqQ1.png

No... Coraz lepsze te zlote mysli robicie xD

Opublikowano

Dobra robota ten skin forum to chyba coś czego nawet ja nie wiedziałem c:

Skin jest nowy, jedynie o czym mogłeś nie wiedzieć to wtyczka stylshis, o skinie nie mogłeś wiedzieć bo go nie było i był specjalnie tworzony pod ten projekt ;) 

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Zaraz przetestuję, jak zwykle świetna robota Mentorów.

Ale fajnie jakby można wybrać własny kolor, albo zmienić tło z tyłu.  

Można, kto zabroni

podmień tu na samej górze na swój obrazek

background-image: url("http://www.mpcforum.pl/uploads/images/1399706098-U320491.jpg");

na jaki chcesz, tylko link w nawiasie, najlepiej w dużej rozdzielczości 

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Zaraz przetestuję, jak zwykle świetna robota Mentorów.

Ale fajnie jakby można wybrać własny kolor, albo zmienić tło z tyłu.  

Czytaj dopiski na samym końcu. ;)

Zapomniałem dodać, podziękowania dla Dix'u za napisy.

Opublikowano
xx 

Co trzeba zrobić? Najpierw należy pobrać wtyczkę "adblock plus" do swojej przeglądarki.

Makin zniesmaczony

Opublikowano

"Co trzeba zrobić? Najpierw należy pobrać wtyczkę "adblock plus" do swojej przeglądarki."

To na chuja w ogóle są te reklamy, skoro sami polecacie ściągać adblocka?

Opublikowano

"Co trzeba zrobić? Najpierw należy pobrać wtyczkę "adblock plus" do swojej przeglądarki."

To na chuja w ogóle są te reklamy, skoro sami polecacie ściągać adblocka?

Czytaj post wyżej

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Nareszcie mentorzy (A raczej mentor, w tym przypadku) zrobili coś, co mogę nazwać dobrą robotą, bo w tym przypadku są to już kwestie bardziej zaawansowane.

A za tydzień... Logowanie na mpc...

Opublikowano

Nareszcie mentorzy (A raczej mentor, w tym przypadku) zrobili coś, co mogę nazwać dobrą robotą, bo w tym przypadku są to już kwestie bardziej zaawansowane.

A za tydzień... Logowanie na mpc...

Ja sądzę, że każdy mentor "dokłada swoją cegiełkę" ;).

Opublikowano

Według mnie nowy styl wygląda świetnie. Dobra robota mentorzy.

PS: Nie mogę pobrać załącznika.

Opublikowano

Styl będzie ulepszany? Jest kilka rzeczy do poprawy:

Logowanie:

537b8ea8d4582.png

Informacja o ciasteczkach (nie da się jej wyłączyć - jest "pod" nickiem/przyciskiem zaloguj)

537b8ebf329b5.jpg

Profile użytkowników

Wejdźcie na dowolny profil

I wiele innych. Ale sam styl nie jest zły.

Opublikowano

Styl będzie ulepszany? Jest kilka rzeczy do poprawy:

Logowanie:

537b8ea8d4582.png

Informacja o ciasteczkach (nie da się jej wyłączyć - jest "pod" nickiem/przyciskiem zaloguj)

537b8ebf329b5.jpg

I wiele innych. Ale sam styl nie jest zły.

Cookies trzeba wyłączyć na zwykłym stylu, co do poprawek, to do soboty myślę, że będą.

Opublikowano

Niby MPC nie chce widzieć adblocka u użytkowników, a team reprezentujący forum sam do tego nakłania. Hipokryzja.

Do samego tego tekstu, bo powoli mnie to irytuje. Przystopuj.

Ja sądzę, że każdy mentor "dokłada swoją cegiełkę" ;).

Nie.

Rady lepsze niż zawsze, jednak nie możecie spocząć na laurach.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Niby MPC nie chce widzieć adblocka u użytkowników, a team reprezentujący forum sam do tego nakłania. Hipokryzja.

Do samego tego tekstu, bo powoli mnie to irytuje. Przystopuj.

Nie.

Rady lepsze niż zawsze, jednak nie możecie spocząć na laurach.

Polecam przeczytać temat włącznie z komentarzami, było już wcześniej wspomniane o adblocku.

Opublikowano

Polecam przeczytać temat włącznie z komentarzami, było już wcześniej wspomniane o adblocku.

Sam na live miał. :D

Co do samego adblocka, zawsze możesz usunąć filtry blokowania reklam i zostawić samego autoplay'a. ;)

"Kradnijcie, bo Makin też ukradł".

Adblock to adblock, każda osoba zapewne pobierze też filtry. Tak jakby powiedzieć, że możesz piracić, jeśli w przyszłości kupisz licencję.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

"Kradnijcie, bo Makin też ukradł".

Adblock to adblock, każda osoba zapewne pobierze też filtry. Tak jakby powiedzieć, że możesz piracić, jeśli w przyszłości kupisz licencję.

Powiedz mi kto na tym forum nie wie o adblocku?

Czepiasz się czegoś, czego używa z 99% administracji i też jakoś się z tym nie kryją, ja podałem jak zrobić blokadę atuoplayów, a to co Ty napisałeś nazywa się trialem. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...