Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL][Autorski] Premium Auto-In - automatyczne logowanie graczy z premium [AuthMe, xAuth] + API + Skript API.

Karolina_666

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 131
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Karolina realizatorka pomysłów i marzeń ludzi z MPC xD

Kiedyś ktoś podawał pomysł na zrobienie takowego pluginu, lecz nikt nie chciał, nie umiał lub mu się nie chciało..

Znów dobry plugin od cb, oby tak dalej ;)

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

Znalazłem jeden uciążliwy bug, mianowicie wtedy gdy używam AuthMe. Gracze premium po każdym wyjściu i wejściu są tp na spawna i nie zapisuje im się eq.

Opublikowano

Znalazłem jeden uciążliwy bug, mianowicie wtedy gdy używam AuthMe. Gracze premium po każdym wyjściu i wejściu są tp na spawna i nie zapisuje im się eq.

Hyym, nie miałam czegoś takiego, może to dlatego że u mnie chyba nie było włączonego zabezpieczenia EQ w AuthMe, ale w następnej wersji postaram sie to sprawdzic i naprawić.

INFO: szukam kogoś kto pomoże czasem w testach - wymagane premium. Bo ja niestety nie mam jak testować :P kontakt tu, na pw lub gg

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Hyym, nie miałam czegoś takiego, może to dlatego że u mnie chyba nie było włączonego zabezpieczenia EQ w AuthMe, ale w następnej wersji postaram sie to sprawdzic i naprawić.

INFO: szukam kogoś kto pomoże czasem w testach - wymagane premium. Bo ja niestety nie mam jak testować :P kontakt tu, na pw lub gg

Ja się zgłaszam :)

Opublikowano

Zgłaszam się #ODBJUR #HSNZ

jp8p35.jpg

Opublikowano

Grubo, zapisuję się! :F

Opublikowano

Zgłaszam się. (jeśli zaistnieje potrzeba)

Opublikowano

Karolino jeśli mogę spytać, czy na wersji 1.7.2-R0.3 istnieje prawdopodobieństwo żeby coś z PermissionsEx się gryzło?

Zauważyłem dziwny błąd podczas nadawania komuś grupy (/pex user nick group set grupa), mianowicie grupa zostaje przypisana, ale w grze będzie ona używana dopiero po reloadzie PEX tudzież reloadzie/restarcie serwera. Z przyjemnością sam bym znalazł źródło problemu (wcześniej wszystko grało, dodałem tylko protocollib i twój plugin), ale dopiero wczoraj zacząłem zabawę z javą i na dobrą sprawę nie mam pojęcia co może wywoływać to dziwne zjawisko.

Dodam tylko, że nie lubię authme więc zrobiłem prowizoryczny skrypt na logowanie wykorzystując twój plugin i wszystko działa jak należy.

Problemem jak tylko wspomniałem jest PEX, który musi dostać pstryczka w nos żeby załapał grupy poszczególnych graczy w grze.

I te dziwne lagi przy dołączaniu na serwer, zapewne protocollib mnie nie lubi *sigh*

417711489342956987022.png

Opublikowano

Karolino co to za alfabet w kodzie? xD

Kod jest ukryty żeby nupy nie powstawały pseudo-autorskie "fluginy na lokofanje premjum".

Jak dla mnie Karolina bardzo dobrze zrobiła zabierając wam możliwość podglądu kodu :D

A co do plugina, świetny :P (kiedy mi zrobisz tą wersje pod R2 bo silnika zmienić nie moge xD ?)

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Opublikowano

Kod jest ukryty żeby nupy nie powstawały pseudo-autorskie "fluginy na lokofanje premjum".

Jak dla mnie Karolina bardzo dobrze zrobiła zabierając wam możliwość podglądu kodu :D

A co do plugina, świetny :P (kiedy mi zrobisz tą wersje pod R2 bo silnika zmienić nie moge xD ?)

jak skończe sie bawić

Chciałam nadpisac też logowanie premium... dało by mi to możliwość:

- zmienienia wiadomości o wyłaczonych serverach mojang

- i kilka innych wiadomości

- większa pewnośc działania kodu 

Ale niestety... zraz po evencie PlayerJoin i przed wysłaniem packetu PlayerInfo (te od tabu) wywala gracza ;/

Bd musiała zadowolić się starym systemem :P

Za to chyba teraz potrafię zrobić wszystko w craftBukkice... jak macie dziwne, niemożliwe do wykonania pomysły to pisać! xD

Jak mi sie spodoba i uznam że się da, to zrobię

BukkitSmerf

Opublikowano

jak skończe sie bawić

Chciałam nadpisac też logowanie premium... dało by mi to możliwość:

- zmienienia wiadomości o wyłaczonych serverach mojang

- i kilka innych wiadomości

- większa pewnośc działania kodu 

Ale niestety... zraz po evencie PlayerJoin i przed wysłaniem packetu PlayerInfo (te od tabu) wywala gracza ;/

Bd musiała zadowolić się starym systemem :P

Za to chyba teraz potrafię zrobić wszystko w craftBukkice... jak macie dziwne, niemożliwe do wykonania pomysły to pisać! xD

Jak mi sie spodoba i uznam że się da, to zrobię

No to mam dziwny, nie możliwy pomysł.

Zespawnuj różowego enderdragona wielkości zombiaka który zamiast niszczyć bloki zamieniałby je w dirt.

Opublikowano

No to mam dziwny, nie możliwy pomysł.

Zespawnuj różowego enderdragona wielkości zombiaka który zamiast niszczyć bloki zamieniałby je w dirt.

:P 

No może jednak wymyślajcie coś bardziej mozliwego :P

Nic co by wymagało edycji clienta MC, a w to wchodzi zmiana wyglądu mobów.

Znaczy się... mogę napisać, player.setResourcePack... :P tylko nie dziękuje, robienie modelu szmoka

BukkitSmerf

Opublikowano

:P

No może jednak wymyślajcie coś bardziej mozliwego :P

Nic co by wymagało edycji clienta MC, a w to wchodzi zmiana wyglądu mobów.

Znaczy się... mogę napisać, player.setResourcePack... :P tylko nie dziękuje, robienie modelu szmoka

Niech kolorowanie moba będzie ci odpuszczone, ale reszte próbuj (przyda mi się na eventy xD)

Opublikowano

Hm, ja bym chciał zauważyć u Ciebie 

plugin na lotnie. o.O

Ale nie że masz jakiegoś kurczoka na plecach, czy po prostu wolniej spadasz.

Fajny by był efekt spadających dywanów, które były by przypięte  płotkiem do gracza.

Co do AutoIN-a, mogę używać bez żadnych obaw,że ktoś mi serwer zniszczy? 

Czy lepiej ze-edytować silnik?

Opublikowano

plugin na lotnie. o.O

Fajny by był efekt spadających dywanów, które były by przypięte  płotkiem do gracza.

Boisz się - nie używaj.

Jak dasz rade, edytuj.

Tylko potem co update minecrafta będziesz robić to samo...

Opublikowano

Niech kolorowanie moba będzie ci odpuszczone, ale reszte próbuj (przyda mi się na eventy xD)

xD czyli zostaje zamienianie w dyrta... może kiedyś pomyśle... :P

plugin na lotnie. o.O

wolniejsze spadanie? da się zrobić i bez zabawy kodem, wystraczy w tasku zmniejszac wektory gracza, tak by spadał wolniej :P

SethBling miał kilka pluginów które się bawiły vektorami :> poszukaj na YT

BukkitSmerf

Opublikowano

@up, ale chodzi mi o efekt spadania, tj. "paralotnia za graczem".

Z powolniejszym spadaniem dał bym sobie radem :x

Opublikowano

@up, ale chodzi mi o efekt spadania, tj. "paralotnia za graczem".

Z powolniejszym spadaniem dał bym sobie radem :x

aaa... to by bardzo lagowało :D i też da sie bez większej zabawy, po prostu fallingBlocks sterujesz vektorami razem z graczem :P

BukkitSmerf

Opublikowano

Nie mogę wejść na serwer ;/

229 recipes
27 achievements
19:25:02 [INFO] Starting minecraft server version 1.5.2
19:25:02 [INFO] Loading properties
19:25:02 [INFO] Default game type: SURVIVAL
19:25:02 [INFO] Generating keypair
19:25:03 [INFO] Starting Minecraft server on s52.mineserv.eu:22005
19:25:03 [INFO] This server is running CraftBukkit version git-Bukkit-1.5.2-R1.0-b2788jnks (MC: 1.5.2) (Implementing API version 1.5.2-R1.0)
19:25:03 [INFO] [ProtocolLib] Loading ProtocolLib v3.3.1
19:25:03 [WARNING] ----- Bukkit Auto Updater -----
19:25:03 [WARNING] Your version of CraftBukkit is out of date. Version 1.6.4-R2.0 (build #2918) was released on Wed Oct 30 23:39:40 CET 2013.
19:25:03 [WARNING] Details: /downloads/craftbukkit/view/02389_1.6.4-R2.0/
19:25:03 [WARNING] Download: /downloads/craftbukkit/get/02389_1.6.4-R2.0/craftbukkit.jar
19:25:03 [WARNING] ----- ------------------- -----
19:25:03 [WARNING] [ProtocolLib] [MinecraftReflection] Cannot find standard Minecraft library location. Assuming MCPC.
19:25:03 [INFO] [xAuth] Loading xAuth v2.4.4
19:25:03 [INFO] [BukkitSmerf] Loading BukkitSmerf v0.1
19:25:03 [INFO] [ProtocolLib] Enabling ProtocolLib v3.3.1
19:25:03 [INFO] [ProtocolLib] Started structure compiler thread.
19:25:03 [INFO] Preparing level "world"
19:25:04 [INFO] Preparing start region for level 0 (Seed: 5389626491698543466)
19:25:04 [INFO] Preparing start region for level 1 (Seed: 5389626491698543466)
19:25:05 [INFO] Preparing start region for level 2 (Seed: 5389626491698543466)
19:25:05 [INFO] Preparing spawn area: 16%
19:25:05 [INFO] [xAuth] Enabling xAuth v2.4.4
19:25:05 [SEVERE] [xAuth] -------------------------------
19:25:05 [SEVERE] [xAuth] H2 library missing!
19:25:05 [SEVERE] [xAuth] 
19:25:05 [SEVERE] [xAuth] Please follow the instructions at my dev.bukkit project page
19:25:05 [SEVERE] [xAuth] http://dev.bukkit.org/server-mods/xAuth/pages/required-dependencies/
19:25:05 [SEVERE] [xAuth] -------------------------------
19:25:05 [INFO] [xAuth] Disabling xAuth v2.4.4
19:25:05 [INFO] [xAuth] v2.4.4 Disabled!
19:25:05 [INFO] [BukkitSmerf] Enabling BukkitSmerf v0.1
19:25:05 [WARNING] [ProtocolLib] [PacketFilterManager] [BukkitSmerf] Unsupported client packet ID in current Minecraft version: UNREGISTERED [LOGIN, CLIENT, 0, legacy: 231]
19:25:06 [INFO] Server permissions file permissions.yml is empty, ignoring it
19:25:06 [INFO] Done (2.289s)! For help, type "help" or "?"
19:25:06 [INFO] Starting GS4 status listener
19:25:06 [INFO] Starting remote control listener
19:25:06 [INFO] Query running on s52.mineserv.eu:22005
19:25:06 [INFO] RCON running on s52.mineserv.eu:60006
19:25:06 [SEVERE] [xAuth] An error occured during the version check process. Please check version format
19:25:20 [INFO] /88.156.57.239:64878 lost connection

1. Plugin działa tylko na v1.7.R1 (ty masz 1.5.2).

2. Nie masz H2 do xAuth.

3. Może to być wina hostingu.

jp8p35.jpg

Opublikowano

Dodałam dwonload testowej wersji, powinna działac na kazdym 1.7.x oraz sama dba o online-mode

+ wsparcie LogIt

http://bukkit.pl/threads/1-7-2-r0-3-logit-v0-6-7-b661-kompleksowy-plugin-do-uwierzytelniania-graczy.6993/

Nowa opcja "enabledLogin" gracze musza sie logować nawet jak mają premium a autologowanie jest włączne

+ więcej opcji w API i nowy event wywoływany podczas logowania gracza "PlayerForceLoginEvent"

Download w głównym poście, proszę o pomoc w testach tego czegoś :P

PS: może trochę spamić Metrics w konsoli :P usune w pełnej wersji lub w następnej poprawce :> (jak już zgłosicie błedy :P, ale pewnie będze ich kilka)

Stary post...

Ok...

Mam chyba 1 wersje która powinna działać na R1, R2 i R3, czyli pełen zakres wersji 1.7.x

Jest tylko 1 problem, nie chce mi się testować więc wrzuce za jakiś czas wersje 0.1.9 i sobie potestujecie xD

Wszystkie błedy zgłaszać a ja bd naprawiać :>

Dodałam też wsparcie LogIt:

http://bukkit.pl/threads/1-7-2-r0-3-logit-v0-6-7-b661-kompleksowy-plugin-do-uwierzytelniania-graczy.6993/

(nie testowane)

Oraz dodałam event który jest wywoływany podczas logowania gracza przez 1 z tych pluginów, więc można sie pod niego podpiąć i dodac co się chce.

Do tego w configu doszła dodatkowa opcja, czyli "enabledLogin" gracze z tej listy muszą się logować nawet jak mają premium, ale w przeciwieństwie do "exceptions" jeśli gracz jest premium, to żaden no-premium i tak na niego nie wejdzie :>

Do API doszły też metody pozwalające na trwałe dodawać exceptions i enabledLogin, planuje też dodac je do skrypta, ale to jak @dzikoysk ruszy dupe ;)

Oczywiście do skrypta doszło też:

player has [not] enabledLogin

AAA i ulepszyłam chyba wykrywanie premki, teraz wszystko jest dodawane do pamięci jeszcze przed wywołaniem eventu od logowania, więc dane powinny być dostępne już w preLogin i w LoginEvent a nie tylko w JoinEvent i potem

KolejnyEdit:

Zapomniałam też dodac że plugin teraz sam wykryje złą wersje MC, oraz sam zmieni online-mode jeśli będzie źle ustawione :>

BukkitSmerf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...