Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer by Xel3

Xel3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do kopiowania rozumiem :)

Dobra odblokowałeś przy atakach to zablokuj jeszcze wszystkie przyciski typu "ok" , "wybij monety" , a w masowej "rekrutuj".

-Po co?

Na wielu serwerach gdy klikasz z 10 sekund myszką po czym wciśniesz enter klawisz jest klikany z bardzo dużą prędkością co pozwala na bugowanie.

A co do masowej był jeszcze myk z bugowaniem wojska po przez otwarcie przykładowo 100 kart z masową po czym wpisujemy wojska , klikamy rekrutuj i następnie czekamy aż surowce najdą i na kolejnych powtarzaliśmy to ciągle nie wiem o co chodzi z tym , ale myślę że to ma coś wspólnego z brakiem odświeżania.

Podobnie było z podbijaniem swoich wiosek :)

Mam nadzieję , że tego nie będzie także podaję od razu główne bugi , a reszta typu ujemne ataki itd. wyjdzie w praniu.

- Przycisk po wciśnięciu będzie blokowany, muszę znaleźć skrypt na to :P Spokojnie

- Start nie wiem kiedy

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

napewno zawitam, mam nadzieję, że to nie będzie kolejny serwer na  miesiąc . :)

Spokojnie :) Nie po to bym spędzał tyle godzin na jednym silniku, by go wystawić na miesiąc.

dasz dl do silnika ?

Silnika nie udostępnię. Jest wyłącznie do mojego użytku.

ale gdzie jest link?

:angry: :angry: :angry: :angry:

:angry:

:angry: :angry: :angry: :angry:

Tymczasowo nie ma, prawdopodobnie serwer ruszy w wakacje, wszelkie informacje podam później :)

Opublikowano

Mam do was takie pytanko czy dodawać takie rzeczy jak :

- Nowa jednostka : Najemnik ( Bedzie to jednostka obronna dostosowana tylko do obrony wioski, rekrutacja w warsztacie, stoi na murach i leje smołą)

- Ma być dodany kościół ? Z mnichami czy bez.

- Czy zmniejszyć szybkość jednostek ? Żeby szybko świata nie wygrać

Opublikowano

Według mnie 
1. jednostka bez sensu bo wszyscy się przyzwyczaili do standardowych jednostek 

2. hmm kościół według mnie nie potrzebny a mnichy to tak jak punkt wyżej
3. to zależy jak aktualnie jest bo jeśli jest tak że każda jednostka idzie poniżej 5s do wioski obok no to lepiej wydłużyć ten czas ale nie za bardzo

Opublikowano

Według mnie 

1. jednostka bez sensu bo wszyscy się przyzwyczaili do standardowych jednostek 

2. hmm kościół według mnie nie potrzebny a mnichy to tak jak punkt wyżej

3. to zależy jak aktualnie jest bo jeśli jest tak że każda jednostka idzie poniżej 5s do wioski obok no to lepiej wydłużyć ten czas ale nie za bardzo

Okej okej to Twoja opinia zobaczymy innych opinie :)

Do sąsiedniej wioski wojsko idzie 4 minuty, serwer jest ustawiony na szybkość : 20

Opublikowano

1. Najemnika nie dodawaj,

2 .Kościół - nie każdy lubi grac z kościołem, dla mnie bez różnicy

3. 4 minuty do sąsiedniej wioski jest oki 

:) :)

Opublikowano

No to jeszcze takie pytanie czy będą działać skrypty by ułatwić grę skoro ma trwać długo i powolnie :D

Jak wiadomo ręcznie trudno np. 1000 offa wysłać by ładnie wchodziło i ze szlachtą zgrać , a i brak masowej może być problemem na dłuższe dystanse co raczej po miesiącu czy trzech zostanie kilku graczy co ma czas.

Opublikowano

No to jeszcze takie pytanie czy będą działać skrypty by ułatwić grę skoro ma trwać długo i powolnie :D

Jak wiadomo ręcznie trudno np. 1000 offa wysłać by ładnie wchodziło i ze szlachtą zgrać , a i brak masowej może być problemem na dłuższe dystanse co raczej po miesiącu czy trzech zostanie kilku graczy co ma czas.

Wszystko jest ustawione tak jak na plemiona.pl, więc spokojnie będzie dobrze :)

Masowa rekrutacja czy masowe farmienie ? Rekrutacja - JEST Farmienie - NIE, dlaczego ? Zdąży się wysłać atak

Opublikowano

Więc jak to jest to już jest dobrze jescze tylko aby działały skrypty chociażby na balans surowców , bo przy takiej prędkości długawo będą nachodziły.

Ew. Zwiększ spichlerze do 600.000 to pewnie przez noc jak ktoś śpi się napełnią.

Opublikowano

Spichlerz będzie taki jaki był czyli 400k, a prędkość 20 ? To szybko, raczej nie.

Opublikowano

Wolniejsze są lepsze. Takie serwer na których w ciągu 2 dni koleś ma całą mapę są do dupy. 

Opublikowano

Spichlerze za małe troche jak na taką prędkość przez sen przepadnie mnóstwo surowców.

O to chodzi, raczej jak będziesz miał cegielnie/tartak/hutę

za wolne ;3 hihi

Za wolny? :) Na rynku brakuje takiego serwera, przykładowo wbijesz sobie 2 mln pkt z prędkością 3000 przez cała noc praktycznie dałoby się Ciebie rozebrać i nie miałbyś konta :)

na max poziom i spichlerz na max to wątpię, że przez całą noc napełni się cały.. :)

Opublikowano

To ten serwer jeszcze nie ruszyl, tak?

.Jakis przewidywalny termin?

Nie, nie ruszył.

Pewnie wakacje, początek

Opublikowano

Gotowy jest. Ale beta testy by nie zaszkodziły :) Wyłapać błędy, jeżeli są, i dopiąć serwer do końca :)

Opublikowano

ja to proponuje dać prędkość 80 lub 100 bo 20 to za mało, a że to privek to nie będzie tam tyle graczy co na plemiona.pl i powiedzmy jak nowi gracze będą się zjawiać po tygodniu/dwóch to już nie będą mieli szans na grę bo czołowi gracze nie dadzą się rozwinąć, no i tez przy takiej prędkości 80/100 no to z 24h ochrony a jak na prawde chcesz zostać przy tej prędkości 20 to co najmniej 3/4 dni ochrony 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...