Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stawiamy serwer na plikach Balanti/Reveri!

harnaś

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 122
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tutorial niby dobry jednak wałkujemy to co było w 2009? roku.Czyli jak rozpakować pliki nie tracąc symlinków.

Opublikowano

Po co w ogóle te pliki jak brak klienta?

Pod te pliki będzie sprawny tylko jeden klient Exaliona. A Sensual go zabezpieczył, że po zmianie ip z serverinfo.py client będzie wywalał po otwarciu binki chińskie znaczki ?????

Temat bez sensu.. jak wiekszosc nie bd potrafila podolac temu zabezpieczeniowi.

coollogo_com_233903545.png

Opublikowano

Pod te pliki będzie sprawny tylko jeden klient Exaliona. A Sensual go zabezpieczył, że po zmianie ip z serverinfo.py client będzie wywalał po otwarciu binki chińskie znaczki ?????

w kliencie exaliona ip zmienia sie w intrologin.py i nie mow ze sensual go zabezpieczyl bo tak nie jest;]

Opublikowano

Kolego szczerze to pomyśl, jakoś ja problemów z rozpakowaniem głupiego Item_proto nie mam trzeba znaleźć dobrego Packera i tyle, po 2 ip na Exalionie zmienia się w IntroLogin.py i Sensual nic tam nie zabezpieczał.

Opublikowano

Miałem na tym robić serwer. Lecz po 1 autor plików nie zadbał o reupload klienta. Dwa nie ma stabilnego, działającego klienta pod te sf.

Opublikowano

Wszystko ok pliki wgrane baza też zrobiona.

Po czym pobrałem 3 Klienty pod te pliki , ponieważ nie wiedziałem, który będzie odpowiedni.

1. Exalion.

2.Calmeria

3.AlioS2

I tak przy Exalionie po zmianie ip w intrologin.py oraz serverinfo.py po spakowaniu i zamienieniu w pack .

Wchodzę przez binke włacza się lecz po wpisaniu passów wyskakuje, że passy są złe. A są dobre!

27047684985837707373.png

Przy Calmeri po zmianie ip w serverinfo.py klient działa całkowicie. Lecz jak się nie zmieni to działa poprawnie.

00896733630600701711.png

Przy Aliosie 2 to samo co z exalionem po zmianie ip działa lecz złe passy.

Proszę o pomoc dam Limit Like.

Opublikowano

Wszystko ok pliki wgrane baza też zrobiona.

Po czym pobrałem 3 Klienty pod te pliki , ponieważ nie wiedziałem, który będzie odpowiedni.

1. Exalion.

2.Calmeria

3.AlioS2

I tak przy Exalionie po zmianie ip w intrologin.py oraz serverinfo.py po spakowaniu i zamienieniu w pack .

Wchodzę przez binke włacza się lecz po wpisaniu passów wyskakuje, że passy są złe. A są dobre!

27047684985837707373.png

Przy Calmeri po zmianie ip w serverinfo.py klient działa całkowicie. Lecz jak się nie zmieni to działa poprawnie.

00896733630600701711.png

Przy Aliosie 2 to samo co z exalionem po zmianie ip działa lecz złe passy.

Proszę o pomoc dam Limit Like.

IP zmieniasz w intrologin, nie w serverinfo ;d

Opublikowano

356491402495797340885.jpeg

Mam pewien problem bo odpala mi się tylko logowanie i baza. Czemu nie odpalają mi się chanelle?

Dobra, poradziłem z tym sobie ale teraz jak wpisuję passy w cliencie i dochodzi do logowania to wywala clienta ;d

Opublikowano

Zobacz logowanie 

u mnie bylo 11000 a powinno być 11002 ;)

Dzieki za pomoc bo nie mogłem odpalic .

1402682353-PolonezCaroPlus.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

356491402495797340885.jpeg

Mam pewien problem bo odpala mi się tylko logowanie i baza. Czemu nie odpalają mi się chanelle?

Dobra, poradziłem z tym sobie ale teraz jak wpisuję passy w cliencie i dochodzi do logowania to wywala clienta ;d

Pomoże ktoś bo mam to samo

Opublikowano

Ma ktoś może dobrego klienta balanti ?

Client exaliona z innymi rootami ;_;

Pomoże ktoś bo mam to samo

Game Ci się nie odpala syserr może lel ? 

isaricbaner.png

Opublikowano

Pokaż  syserr z kanałów

serwer juz działa, ale nie tak jak powinien chyba.

wbijam na serwer jest quest powitalny : "witaj w świecie Balantia", naciskam ok ale quest dalej jest na ekranie...

u npc nie ma itemków z balanti, tylko są te normalne +0 od terenza.

Proszę o pomoc

Opublikowano

bo te pliki też nie są oryginalną balantią tylko edytowane przez bóg wie kogo.  u npc nie będziesz miał itemów balanti bo tam nie ma bazy balanti tylko samo item proto i mob proto w txt w db.  tak samo nie będziesz miał systemu ulepszeń i ulepszaczy pozatym  w plikach nie ma dropu  spawnu mobów itp. a co do questów usuń folder Object i wgraj każdy quest od początku powinno działać.

Opublikowano

bo te pliki też nie są oryginalną balantią tylko edytowane przez bóg wie kogo.  u npc nie będziesz miał itemów balanti bo tam nie ma bazy balanti tylko samo item proto i mob proto w txt w db.  tak samo nie będziesz miał systemu ulepszeń i ulepszaczy pozatym  w plikach nie ma dropu  spawnu mobów itp. a co do questów usuń folder Object i wgraj każdy quest od początku powinno działać.

to po **uja mi te pliki, chciałem sobie pograć ale widze ze juz nie pogram

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mozesz uzyc ten klienta calmeri albo alios2

Alios2 stoi na game 2k89 a calmerii nie ma też ;/

Edit:

Nie działają skrzynie gracza Coś o nieokreślonym dropie dla tego itemu pisze i trzeba mieć konia żeby peta przywołać O_o

Mógłbyś jednak dać mysql ale oczywiście bez account :)

742949sygna_mpc.png

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...