Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Erendil

TomCraftYT

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

OFICJALNE OPINIA O SERWERZE

(ZATWIERDZONA PRZEZ PONCJUSZA)

Po wejściu na serwer i rejestracji gracz pojawia się na środku jakiejś płaskiej równiny, z rzadka porośniętej drzewami. Żadnych informacji, żadnych budynków. Kompletnie nic. WTF co to ma być?! Pierwsze wrażenie, jeśli chodzi o serwer, było więc bardzo złe. No ale nic. Postanowiłem się jednak nie zrażać. Pochodziłem chwilę bez celu napotykając grupy creeperów, pająków i zombie. W końcu zostałem zabity i coś niesamowitego, DOPIERO WTEDY pojawiłem się w miasteczku spawnowym, a dookoła rozbrzemiwało pochrząkiwanie villagerów.  Już na wstępie rozwaliło to klimat porządnego RPG, na które liczyłem. Miasteczko  natomiast kazało się dość bezładną mieszaniną domków z wszelakich materiałow, przypominających typowe budowle na przeciętnym serwerze jakich są setki. Wrażenie odnośnie serwera robiło się coraz gorsze. Przejrzałem następnie pluginy jakie są na serwerze. Administracja jak widać jest kompletnie niedoświadczona, bo próbowała zablokować permisjami ich sprawdzenie, ale jej to nie wyszło. W związku z czym przez jakieś pięć minut przeglądałem pluginy.

Droga administracjo, takie rzeczy jak iConomy czy Chestshop są nie dość że mocno już przestarzałe i nadające się na serwery stawiane przez amatorów, to potrafią się poważnie bugować. iConomy nie jest rozwijane od prawie dwóch lat. Rozumiem jednak, że nie potraficie skonfigurować dużo lepszych pluginów więc jestem w stanie Wam ro wybaczyć. Za to naładowaliście do oporu mnóstwo zbędnych rzeczy typu vanishe, essentiale oraz jakieś dziadostwo, które służy tylko do zabawy dla opów. Zapewne nikt z Was nie zdawał sobie sprawy, że im węcej pluginów tym większe prawdopodobieństwo crashów i  bugów, bo to wszystko trzeba przetestować i dopasować do siebie. Nie mówiąc już o tym że zabiera to zasoby. Uwieńczeniem wycieczki po serwerze "ERENDIL" było przekonanie się, że nie można dołączyć do żadnej nacji (które de facto okazały się miastami z Towny) bo mają one status zamnięty, a Wasz zapewne autorski plugin na klasy wywala błędy przy próbach obsługiwania go komendą. 

Podsumowując: Ten serwer to jakaś niedorobiona pomyłka. Nie znalazłem tu nic, co skłoniłoby mnie do grania na nim. Jest nie dość że absolutnie nie wyróżniający się spośród setek serwerów, to zrobiiony został wyjątkowo amatorsko. I nie przekona mnie stwierdzenie, że później będzie lepiej, że to beta itp. Bo liczy się pierwsze wrażenie, a ono jest bardzo złe. Granie na tej tandecie zwanej "Erendilem" stanowczo odradzam. Są lepsze, profesjonalne serwery RPG. Nie musicie szukać daleko.

AVERNUS MINECRAFT RPG - SZUKAJ NAS W GOOGLE

10mpir9.png

Opublikowano

OFICJALNE OPINIA O SERWERZE
(ZATWIERDZONA PRZEZ PONCJUSZA)

Po wejściu na serwer i rejestracji gracz pojawia się na środku jakiejś płaskiej równiny, z rzadka porośniętej drzewami. Żadnych informacji, żadnych budynków. Kompletnie nic. WTF co to ma być?! Pierwsze wrażenie, jeśli chodzi o serwer, było więc bardzo złe. No ale nic. Postanowiłem się jednak nie zrażać. Pochodziłem chwilę bez celu napotykając grupy creeperów, pająków i zombie. W końcu zostałem zabity i coś niesamowitego, DOPIERO WTEDY pojawiłem się w miasteczku spawnowym, a dookoła rozbrzemiwało pochrząkiwanie villagerów.  Już na wstępie rozwaliło to klimat porządnego RPG, na które liczyłem. Miasteczko  natomiast kazało się dość bezładną mieszaniną domków z wszelakich materiałow, przypominających typowe budowle na przeciętnym serwerze jakich są setki. Wrażenie odnośnie serwera robiło się coraz gorsze. Przejrzałem następnie pluginy jakie są na serwerze. Administracja jak widać jest kompletnie niedoświadczona, bo próbowała zablokować permisjami ich sprawdzenie, ale jej to nie wyszło. W związku z czym przez jakieś pięć minut przeglądałem pluginy.

Droga administracjo, takie rzeczy jak iConomy czy Chestshop są nie dość że mocno już przestarzałe i nadające się na serwery stawiane przez amatorów, to potrafią się poważnie bugować. iConomy nie jest rozwijane od prawie dwóch lat. Rozumiem jednak, że nie potraficie skonfigurować dużo lepszych pluginów więc jestem w stanie Wam ro wybaczyć. Za to naładowaliście do oporu mnóstwo zbędnych rzeczy typu vanishe, essentiale oraz jakieś dziadostwo, które służy tylko do zabawy dla opów. Zapewne nikt z Was nie zdawał sobie sprawy, że im węcej pluginów tym większe prawdopodobieństwo crashów i  bugów, bo to wszystko trzeba przetestować i dopasować do siebie. Nie mówiąc już o tym że zabiera to zasoby. Uwieńczeniem wycieczki po serwerze "ERENDIL" było przekonanie się, że nie można dołączyć do żadnej nacji (które de facto okazały się miastami z Towny) bo mają one status zamnięty, a Wasz zapewne autorski plugin na klasy wywala błędy przy próbach obsługiwania go komendą. 

Podsumowując: Ten serwer to jakaś niedorobiona pomyłka. Nie znalazłem tu nic, co skłoniłoby mnie do grania na nim. Jest nie dość że absolutnie nie wyróżniający się spośród setek serwerów, to zrobiiony został wyjątkowo amatorsko. I nie przekona mnie stwierdzenie, że później będzie lepiej, że to beta itp. Bo liczy się pierwsze wrażenie, a ono jest bardzo złe. Granie na tej tandecie zwanej "Erendilem" stanowczo odradzam. Są lepsze, profesjonalne serwery RPG. Nie musicie szukać daleko.

Idz sobie z tymi hejtami, wchodzisz na czyjeś serwery RPG i tylko hejtujesz, to Ci zostaje. Zachowujesz się jak jakiś przedszkolak, nie rozumiem po co Ci to? Normalny człowiek się tak nie zachowuje. Twój serwer na pewno nie jest lepszy, weszłam sobie i co dalej? Nie wiadomo co robić, 0 informacji. Jedyne co dostajemy to jakaś ksiązka z opisem miast czy coś, a nic innego to nie, tutaj na spawnie jest wszystko opisane co i jak, ale ty nie umiesz czytać to nie wiesz, że żeby dołączyć do Słowian trzeba przejść rekrutacje na TS, do Wikingów i Nomadów można dołączyć normalnie. Weź przestań z tym hejtowaniem bo to nikomu nie jest potrzebne i tak nikt Cię nie słucha, a wręcz przeciwnie, śmieją się z Ciebie. I prosze mi już nie wysyłać na pw wiadomości dot. "ejj, zostaw ten serwer, zapraszamy do nas na Avernusa" bo nie, nigdy już tam nie wbije bo to jedno wielkie gówno.

Pozdrawiam.

Anime.png

Opublikowano

Tu oto ta pani ma rację. To pojawianie się na równinie to czysty bug Mojangu. Jak chcesz pohejtować to już zamów sobie spotkanie z ekipą. Czasem to działa, a czasem nie. Serwer jest w rozbudowie, więc twoje oceny są tu bezużyteczne, szczególnie oni nie muszą reklamować się u innych niczym Poncjusz. Wyraź swoją ocenę, ale nie narzucaj im swojego zdania. Odradzasz wchodzenia to jest to twoje narzucanie.

A co do serwera. Są małe niedorobienia, ale gadałem z dwoma administratorami i to są miłe osoby, znają się na rzeczy i jak oni mówili serwer dalej jest w rozbudowie. 

Polecam wbić, gracze starają się odgrywać RP co dodaje klimatu, serwer reprezentuje się też trudną i ciekawą rozgrywką. Polecam. :)

Opublikowano

Idz sobie z tymi hejtami, wchodzisz na czyjeś serwery RPG i tylko hejtujesz, to Ci zostaje. Zachowujesz się jak jakiś przedszkolak, nie rozumiem po co Ci to? Normalny człowiek się tak nie zachowuje. Twój serwer na pewno nie jest lepszy, weszłam sobie i co dalej? Nie wiadomo co robić, 0 informacji. Jedyne co dostajemy to jakaś ksiązka z opisem miast czy coś, a nic innego to nie, tutaj na spawnie jest wszystko opisane co i jak, ale ty nie umiesz czytać to nie wiesz, że żeby dołączyć do Słowian trzeba przejść rekrutacje na TS, do Wikingów i Nomadów można dołączyć normalnie. Weź przestań z tym hejtowaniem bo to nikomu nie jest potrzebne i tak nikt Cię nie słucha, a wręcz przeciwnie, śmieją się z Ciebie. I prosze mi już nie wysyłać na pw wiadomości dot. "ejj, zostaw ten serwer, zapraszamy do nas na Avernusa" bo nie, nigdy już tam nie wbije bo to jedno wielkie gówno.

Pozdrawiam.

Tak się składa, że pisałem o serwerze "Erendil" a nie o żadnym innym i tylko o nim moge dyskutować. Ale z drugiej strony nie ma sensu dyskutować z kimś, dla kogo przedstawienie własnej opinii o serwerze jest hejtem. Moim zdaniem serwer ten jest bardzo kiepski. Wyjaśniłem dlaczego. Jeśli Cie boli o to dupa, to już nie mój problem.

Tak na marginesie - jak zwykle te same osoby - sieroty z Meumcrafta - się plują. Żałosne.

AVERNUS MINECRAFT RPG - SZUKAJ NAS W GOOGLE

10mpir9.png

Opublikowano

Tak się składa, że pisałem o serwerze "Erendil" a nie o żadnym innym i tylko o nim moge dyskutować. Ale z drugiej strony nie ma sensu dyskutować z kimś, dla kogo przedstawienie własnej opinii o serwerze jest hejtem. Moim zdaniem serwer ten jest bardzo kiepski. Wyjaśniłem dlaczego. Jeśli Cie boli o to dupa, to już nie mój problem.

Tak na marginesie - jak zwykle te same osoby - sieroty z Meumcrafta - się plują. Żałosne.

Patrze na każdą prezentacje serwera RPG i co widzę, twoje hejty: "Serwer nie godny polecenia"  "Serwer słaby - nie polecam", naucz się innych słów i przestań robić multikonta, nikt Cię tu nie chce więc się nie udzielaj.

Anime.png

Opublikowano

Wiesz czemu wszyscy uważają to za hejt? Ponieważ włazisz do każdego podobnego serwera tylko po to aby napisać co jest w nim złego. Nie napiszesz ani jednego plusa. Bo po co prawda? Tylko zepsujesz sobie swoją reklamę. No dodatek te kiepskie próby obrażania: "Masz 14 lat", "Jeśli Cie boli o to dupa, to już nie mój problem". Strasznie mnie to irytuje, więc proszę abyś zaprzestał. 

Na tym serwerze miło się gra. Dobrze się bawi. Nie trzeba się męczyć ciężkim klimatem. Można miło pograć ze znajomymi. Bo gra to ma być przyjemność a nie wymuszona katorga. Taki jest cel grania a ten serwer nam to zapewnia.

Życie nie ma sensu, lecz śmierć tym bardziej

Opublikowano

Do pana z serwera na 'A' 

Kogo ja tu widzę... profesionaliste, którego nie stać nawet na przedłużenie hostingu na strone ? Profesionaliste, który ma na swoim serwerze tylko "autorskie" mody i pluginy? Profesionalistę, który ma na serwerze mniej graczy online niż 15slotowe serwery 10latków ? Tak, panowie.. mój 11letni brat założył kiedyś serwer na gotowcu z mpc i miał więcej graczy. Nie mówiąc już o tym że nie widzicie niczego poza czubkiem własnego nosa, co pokazujecie przez te wszystkie tygodnie chamskiej reklamy, próbując się zareklamować na meumie... to jeszcze teraz. Oczywiście chcąc zareklamować się swoim banerem na pół strony i ujęciem tematu z "innej perspektywy", do tego wzbudzając sztucznie kłótnie, chcąc sie tu po prostu wypromować innym zdaniem, ciekawa polityka :)

I to jeszcze jakoś przejdzie, przecież różni ludzie mają różne poglądy, ale tymi swoim "inteligentym obrażaniem" pokazujecie całą prawdę o sobie i o tym jacy jesteście "dorośli". Znam paru świetnych programistów, założycieli dobrych serwerów mc, ale żadnej z nich nie jest tak zakochany w swoim serwerku i umieją docenić pracę innych. A co wy umiecie? Obrażać, to wam wychodzi, w końcu pare permów przecież wyrwaliście za to, ciekawa umiejętność :)

A co do Erendila...

Serwer nie ma graczy, bo jest jeszcze niedopracowany i dobrze, gracze widząc niedopracowanie mogliby mieć uraz do serwera. Zrobienie potężnej reklamy po rozbudowaniu serwera i przetestowaniu go dobrze, jest bardzo dobrym pomysłem.

Polecam serwer, nie polecam wgl pisać z tamtym panem, bo to nie ma sensu. Skończmy na moim poście i posłuchajmy kontrataku.

radiator0.jpg

Opublikowano

Nie nazwałbym serwera mającego w godzinach szczytu 4/5 osób online takim który odniósł sukces.

u2q6.jpg

Opublikowano

Moja diagnoza jest jednoznaczna. Radiator (KrakowWisla) sprawia wrażenie osoby mocno rozżalonej, z poważną obstrukcją i niesprawnymi zwieraczami, czego niewątpliwą przyczyną jest sukces jaki odniósł nasz serwer. Możliwe że w jego gwałtowną reakcję wpisują się tez jakieś kompleksy - brak dziewczyny (chłopaka), kiepskie oceny z wf-u, . Może mama go bije kablem od prodiża... W każdym razie z pewnością bardzo rani go nasza nienaruszona pozycja wśród serwerów. W odróżnieniu od tej żałosnej wielokrotnie reanimowanej pomyłki na literę M. Trudno bowiem spodziewać się sukcesu po ludziach, którzy według krażących informacji przepili niegdyś całą kasę jaką gracze przeznaczyli na „legendarny” serwer i jego rozwój. Można uznać, że w wyciąganiu pieniędzy od ludzi jesteście dobrzy, a potem zostawiacie ich z niczym. Ostatnio po kolejnej zakończonej spektakularnym fiaskiem próbie przywrócenia „legendy” Wasz sponsor stracił kilkaset złotych i został zrobiony w bambuko bo serwer nie pochodził nawet miesiąc. Taką akcję niektórzy nazwaliby wyłudzeniem. Więc zamiast opowiadać jakieś śmieszne bajki o swoim braciszku i jak potłuczony bredzić coś na temat ilości graczy na serwerach lepiej powiedz gdzie są te pieniążki? Poszły na browary czy na coś mocniejszego? Natomiast na chroniczne zatwardzenie wywołane sukcesem naszego serwera polecam środek przeczyszczający Laxigen 2x dziennie popity szklanką kefiru. Mam szczerą nadzieję, że pomoże. Ewentualnie lewatywa. Jeśli lubisz.

Co się zaś tyczy serwera Erendil. Jak każdy serwer ma on potencjał, o ile administracja będzie umiała go wykorzystać. Jednak należy zadbać o dobre wrażenie już od samego początku. Na tym etapie powinien być on zamkniętą betą.

To nie jest diagnoza. To jest kilku zdaniowa obelga w stronę RR'a. Pokazujesz tym jakim jesteś niewyparzonym i głupim człowiekiem. Nie masz pojęcia kiedy się zamknąć. Bez przerwy starasz się wszystkich zepchnąć w mrok aby pokazać, że sam jesteś najjaśniejszy. Nie udaje się to tobie. Każdy, którego znam wyzywa ciebie za plecami. Śmieją i szydzą z twojej głupoty. Z twojego idiotycznego zachowania. Ale widocznie taki jesteś - zgniły. Zamiast starać się polepszyć mniemanie o sobie coraz bardziej pogłębiasz się w mrok. Ku czemu to zmierza? Ku niczemu. Nie potrafisz znieść tego, że nikt ciebie nie chce? Pomyśl jakie słowa wychodzą z ust graczy. Z ust tych, których starasz się przyciągnąć. A może nie chcesz tego? Może po prostu lubisz takie gierki? Czekam na twoją odpowiedź. Nawet nie mam zamiaru pisać o tobie z dużej litery, gdyż nie mam dla takich osób jakiegokolwiek szacunku.

Życie nie ma sensu, lecz śmierć tym bardziej

Opublikowano

Te spierdoliny ciągle zgłaszają wszystko co się da XDDDDDDDDDDD

u2q6.jpg

Opublikowano

Pograłem trochę na serwerze i muszę stwierdzić, że całkowicie zmieniłem o nim opinie. Osób grało mało, administracja kiepska nieogarnięta. Całkowita zlewka i brak emocji w stosunku do serwera. Jakiś czas temu serwer padł i nie wiadomo co się z nim dzieje... Administracja sobie gra w Dote 2, CS'a, a na pytania odnośnie ponownego uruchomienie serwera - odpowiedzi brak.... Nawet z nimi porozmawiać się nie da. Siedzą sobie na swoim "tajnym" pokoju i udają, że ich nie ma o.O  Serwer był kompletnym dnem (Można nawet było rejestrować wiele kont na jednym ip..), i jeżeli jakimś cudem go znów uruchomią, to pewnie dalej takim będzie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...