Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Top Gry Online Mmorpg

Ronon

288 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najlepsza grywalno?? :

• Metin2
      140
    • Tibia
      16
    • Mu Online
      3
    • Silkroad
      23
    • 2Moons/Dekaron
      1
    • Maple Story
      7
    • Soul Ultimate Nation
      1
    • World of Warcraft
      34
    • Cabal Online
      9
    • Lineage 2
      12
    • Diablo
      2
    • Kal Online
      2
    • Knight Online
      0
    • Aion Online
      3
    • Eve Online
      1
    • Rappelz
      3
    • Perfect World Online
      4
    • Archlord Online
      1
    • 4Story
      5
    • Inna...
      21
  2. 2. Najlepsza grafika 2d/3d(do wyboru 2[ nie trzeba]):

• Metin2
      97
    • Tibia
      28
    • Mu Online
      9
    • Silkroad
      40
    • 2Moons/Dekaron
      3
    • Maple Story
      14
    • Soul Ultimate Nation
      7
    • World of Warcraft
      58
    • Cabal Online
      14
    • Lineage 2
      42
    • Diablo
      9
    • Kal Online
      4
    • Knight Online
      2
    • Aion Online
      16
    • Eve Online
      4
    • Rappelz
      10
    • Perfect World Online
      12
    • Archlord Online
      7
    • 4Story
      14
    • Inna...
      32
  3. 3. Potwory,postacie,npc,itp :

• Metin2
      110
    • Tibia
      19
    • Mu Online
      4
    • Silkroad
      27
    • 2Moons/Dekaron
      2
    • Maple Story
      7
    • Soul Ultimate Nation
      3
    • World of Warcraft
      37
    • Cabal Online
      7
    • Lineage 2
      15
    • Diablo
      4
    • Kal Online
      3
    • Knight Online
      0
    • Aion Online
      6
    • Eve Online
      1
    • Rappelz
      3
    • Perfect World Online
      2
    • Archlord Online
      4
    • 4Story
      12
    • Inna...
      22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Metin 2 - bardzo dużo osób w to gra ( 1 miliard + )

2. Cabal online

3. Metin 2 + Cabal Online

Chyba cię pojebalo ,1 miliard ludzi w Metka gra -.-?

Chyba kpisz!Jak w metina gra około 7 milionów ludzi ,w reklamie nawet było.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

• Odpowiedzi 109
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Metin2 ponieważ widać tam eee... niebo xD

A tak na poważnie to metin bo poprostu z nudów gram w ten shit ;p

Potrzebujesz pomocy? nie bój sie zapytać na PW, jestem pomocny.

1298808417-U77232.png

mca.png

Opublikowano

Widać, że fani Metina2 bez namysłu głosują na Metina2. Niestety, ale przepraszam, czy te kwadratowe mobki w Metinie 2 to właśnie dobra grafika ? Tak racja, idziesz do miasta bierzesz questa, i idziesz zabijać 200 mobków, po czym wracasz, oddajesz Questa i dostajesz 2k golda czy jaka tam jest waluta. Nie ma porównania WoWa z Metinem. Widzicie, WoW vs Metin2 to pewna wygrana WoWa. Blizzard do najlepsza firma robiąca MMO, doskonałe równoważenie klas, mnóstwo Questów, ciekawych, z jakąś fabułą. I wiele tego jest. Poza tym pomyślcie, skoro w Wowa gra(ło) 10kkk* ludzi, to chyba wiedzieli co kupują ? Nie wiem, czemu w ogóle powstaje w tej jakże niepotrzebnej ankiecie pytanie, która gra ma najlepszą grywalność . World of Warcraft [TM], ten tytuł mówi sam za siebie. Na 2 miejscu dałbym GW, na 3 Silkroad Online, w którego gram tak samo długo jak w Wowa

:D

PS.

hahaha . Dla mnie ten temat jest smieszny. Dzieci które graja w Metina ( bez urazy) twierdza ze Metin2 jest najlepszy , najlepsza grafika itp. Metin2 tutaj ma najwiecej głosów bo :

1. Polska gra (chyba Spolszczona)

2. Dzieci które maja 9-13 lat twierdzą że ich mama czy tato to gm <haha>

3.Grałem w ta gre 5 minut i stiwerdzilem ze to totalne dno

Z Tych Gier co tu grałem to gorąco polecam: silkroad !! .Grafika 3d to nie to co metin ze widac grafike tylko z góry. Słabe postacie ,skille sa na metinie. W silkroad sa super posttacie + skille. Czytałem ze silkroad zajał 2 miejsce w najlepszej gry MMORPG !!!! Metin chyba 53-54. Najbardziej oczekiwana gra ?? - Silkroad 2 . Jak Przypomne sobie link to podam

Pozdrawiam

dokładnie :)

350x19_1261406460_35806.gif

podtastmpc.png

Legenda
Opublikowano

Metin2 - Łatwy Do Ogarnięcia

WoW - Fajna Grafika Ciekawie Wszystko Ułożone Graficznie Tylko Czemu nie ma Tutaj Guild Wars Gdyby było to GW na 100% bym dał

WoW - Potworów Mobów i NPC jest w trzy dupy :)

Opublikowano

Nie zaznaczyłem żadnej odpowiedzi w ankiecie, więc nie będę pisał.

Odbaczając od tematu. Gra Metin2 naprawdę nie jest zła. Polski serwer to porażka, gram tam tylko dlatego, że grają tam sami idioci i łatwo być "pro" wśród nich.

Nazwy są porażką, ale tylko na początku tak biją po oczach. No może skille ras nie są idealne bo ich mało, ale nigdzie indziej nie widziałem tak zaawansowanego systemu ulepszania ich.

Zazwyczaj we wszystkich grach to wygląda tak:

Player: Haj, Aj łanna apgrejd maj skills.

NPC: Ołkej, gif mi fajv tałzynd gold.

Player: łiiii, big thenks

NPC: No prablem, si ju lejter.

Poza tym, są serwery prywatne. gdzie prawda - też są neo, ale nie wszędzie. Z globali to polecam US'a. Naprawdę sympatyczne serwery, tam zawsze ci ktoś odpowie jak masz problem, coś pożyczy.

Na dzień dzisiejszy w metinie da się zmienić chyba wszystko: od nazw itemków,moobów, NPC aż po wygląd skilli czy statystyki moobów.

Teraz chciałbym pozdrowić napinaczy od MapleStory.

Czepiacie się że trzeba bić najpierw wilki, potem złe wilki, następnie złe alfa wilki.

A przepraszam w MS jest inaczej?

Quest #1

Zabij słabe muchomorki

Quest #2

Zabij muchomorki

Quest #3

Zabij silne muchomorki

I to jest dokładnie to samo.

W Tibię też grałem, jak ktoś już powiedział, chyba tylko klimat, trzyma tą grę przy życiu.

W WoW'a także grałem, ~41 lvl na globalu

Skończyłem grę, ponieważ brakowało kasy.

On też nie jest idealny, bo nawet na globalu spotykałem szurniętch ludzi poniżej 14 lat.

Przy Mu spędziłem trochę czasu. O sterowaniu nie wspomnę, grafika także kuleje. Jako takiego klimatu nie wyczułem

.

Ktoś wspominał chyba o ROM.

Żenua. Tania kopia WoWa, dorzucone coś od siebie( chyba dwuklasowość, ale nie jestem pewien czy nie spotkałem się z czymś takim na Priv. w WoW)

Tylko kolejne miejsce dla nieogarniętych dzieci. Do tego grafika "bez smaku".

Wg mnie nie udany projekt, ale pewnie zyski daje.

sygnaturae.png

Genialna sygna by duds.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1. Lineage 2 gdyż jest od ciula graczy na globalu. Jeszcze więcej na prywatnych serwerach tym bardziej że jakieś pół roku temu wyszedł prywatny serwer CRPG na oryginalnych globalowych plikach więc graczy jest naprawdę wielu.

2.Lineage 2. Mówicie iż niby w metinie,WoWie czy tam silkroad jest ładna grafika ? Ustawcie sobie l2 na najwyższe wymagania (rozumiem metin ma piękną grafikę bo wam l2 na wysokich nie rusza ;p) i to dopiero jest piękna grafika na razie najlepsza z jaką się spotkałem w grach MMORPG

3.Lineage 2. NPC od wyrąbania jest,mobków bardzo wile i przynajmniej różnią się nazwą (nie wszystkie ale 90%) A postacie,klasy i profesje są tak różnorodne że aby opanować jedną profesję trzeba przynajmniej pół roku gry a jest tam ich chyba z 20/30+ wiele ras poczynając od człowieka kończąc na Kamaelu (coś podobnego do upadłego anioła bez jednego skrzydła).

gra już ma swoje lata bo aż 9lat a ciągle zachwyca interfejsem i dodatkami które wychodzą co pół roku ;]

Pewnie niektórzy z was powiedzą że nie grałem w inne gry oprócz l2 lecz będą w błędzie gdyż w l2 gram zaledwie chyba 2/3 rok. Grałem w Wowa 2lata,w metin2 nadal gram,diablo2 klasyk to i o nim nie mogę zapomnieć ;],Silkroad grałem przez rok,Mu no pół roku będzie,MS z 3 miechy bo mi się znudziło, a resztę gier również grałem może dłużej może krócej lecz wiem co oceniam i mam do tego podstawy.

1318801632-U103988.png

Chcesz sygnaturkę // avka // tapete czy coś w tym stylu ? Pisz na PW ( ma być podany stock/render czy jakiś inny materiał, wymiary oraz kolorystyka i jaki ma być napis czy nie ma być wgl napisu.)

Opublikowano
A przepraszam w MS jest inaczej?

Quest #1

Zabij słabe muchomorki

Quest #2

Zabij muchomorki

Quest #3

Zabij silne muchomorki

Grałeś trochę dłużej, że wiesz? Tutaj robi się questy, które dają jak najwięcej kasy, reszta jest nieważna(chyba że chcesz zdobyć medal to wykonujesz większość). Więc stfu plox jak nie poznałeś tej gry i nigdy nie miałeś levela 100+, wtedy zabawa jest najlepsza. Do tego teraz 3 ogromnie patche wejdą, kilka nowych klas to dopiero będzie.

Metin - dno, pewnie tylko przez to że jest polski serwer.

@WoW - Blizzard rozmyśla nad tym, żeby wycofać się z abonamentu, dużo gier F2P jest bardzo popularne(chociażby MS - ostatnio czytałem, we wszystkich wersjach jest ponad 100mil subskrybentów, nawet WoW tyle nie ma - Total (as of September 2009): 101.2 million subscribers - MapleWiki) i dużo MMO z abonamentem rezygnuje z niego, jeśli tak będzie dalej to Blizzard też zrezygnuje.

@Edit:

Kocham ten cytat:

July 26, 2009 - MapleStory has made its name as the best 2D free MMORPG out there today. There are few like it, and it manages to compete with and beat even the best 3D games.

Metin może podskoczyć.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

1-Metin2

2-Diablo

3-Metin2

Dlaczego? połowa tutejszych Userow moze raz czy dwa razy zagrała w Metina... a odrzucają tą gre ponieważ 80% ludnosci w tej grze to dzieci w skali wieku od 8-13 :/

chcesz aby na Jakims serwerze panował spokój i nie grali cheaterzy? wybierz Metina2...(Uhaha nie no wielki joke) Nie ma szans abys nie zobaczył chociaz jednego cheatera przez 10minut... Zawsze ale to zawsze i bez wyjątków kiedy chcesz sobie poexpic i wezmiesz juz dosyc wielką Grupkę mobkow na siebie prawdopodobnie na 90% zauwazy to jakis dzieciak podleci do ciebie i zabije ci Wszystkie potworki zgarniając wiecej expa od ciebie :/...

Dlatego tez nie winie tej gry taką jaka jest tylko ludzi w nią Grających przewaznie dzieci (tak jak napisałem wczesniej od lat 8-13)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

1.Metin2

2.CabalOnline

3.Metin2

Czemu tak szpecicie metka dla mnie jedna z najlepszych mmo.

Dlaczego?

Bo ma klimat,wexpisz sobie+40 a najlepiej +65lvl i wojny sa fajne

Naprawde metin2 wciaga

Co do WoWa nie bede placic za gre w ktora przestane grac

Cabal ma najlepsza grafe

Co do rozbudowania metka to prawda ze malo skili ale duzo questow i duzo stworow

Ktos tu mowil ze wilki i wilki

A zagraj se +30lvl sa bardzo fajne misje zeby cos wydropic

Co do Maple Story-Zenada

Co do Lineage-nawet fajne ale grafa lepsza w cabalu a grywalnosc i 3opcja lepsza minimalnie w metku

A jezeli mowicie ze malo graczy jest czyli metinowcow hahahah smiech na sali

Nawet nie wiecie ile chinczykow gra ile japonczykow ile w Stanach zjednoczonych a ile w niemczech

Ogolem ok.70mln osob na swiecie gra w metina 2/3 chinolow

Na globalu metka chinskiego jest chyba jeden z 30serwow po 60chaneli duzo w niemczech gra ogolem w europie gra 10-15mln a w ameryce 2-4mln to wszystko z mojej strony

sstwc.jpg

Opublikowano

World of Warcaft for ever

Czemu ? Bo ta gra jest zajebista znaczy krotko mowiac ma ładna grafike bardzo fajny system PVP zbudowany a takze system bossów spelli a także można robic professje co pomaga zarobic sadze ze to najlepsza gra na świecie ;d

iRokushou mysle ze maple story jest fajna gierka ale sadze ze dla dzieci bo ja tam praktycznie sensu niewidze grac mam czasami sam pograc ochote na jakims privie ale poprostu nudna jest.

30364378.png

Opublikowano

Moim zdaniem Metin2 i Archlord Episode III: Spirits Awakening ! ^ ^ .

Pozdrawiam :)

baranx3.gif

W grze Zawsze Rocky

kbud.png

Pierwsze 10% - 07.09.10 17:10

xD

Opublikowano

Bo jest tam pelno niedo%^&anych dzieci, ktore nie znaja ang na tyle, zeby zagrac w inne gry

Tak w ogole to ankieta jest failem, czemu? SUN ma moby 909873235x fajniejsze niz metin, czemu ma tak malo glosow? bo malo osob w to gra

Aika ma system pvp lepszy niz silkroad/dekaron i pve ciekawsze niz wiekszosc gier (w Aiona nie gralem, ale imo nic wartego placenia 60zl/miesiac, szczegolnie ze sam GM napisal ze codziennie dostaja setki maili odnosnie hackowanych kont, ale to btw), czemu malo glosow? Bo gra jest nowa i nie byla tak lansowana jak niektore gry, ktore okazuja sie crapem

Dekaron ma grafike lepsza niz WSZYSTKIE gry w tej ankiecie, czemu malo glosow? Bo dzieciaki tam nie graja

Back in the day

Trollin' was somethin'

Opublikowano

nie potrzebie dales metin2 bo wiadomo tu sa samo metinowcy okolo 50 %

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

1. Mu Online kiedyś grałem i mnie "urzekła"

2. Cabal Bo tak : P

3. Nie pamiętam ale we wszystkich w jakie grałem moby były fajne: Metin2 Pająki, Cabal Orki itd.

2wd0eu0.png

Sygnatura By:

SylverWolf

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Powiem tak Metin2 jest bardzo dobrą grą i ma dużą grywalność.

1315137143-U173186.png

"Ludzie mówią, że jestem pijakiem, chodnikowym równym chłopakiem..."

"Ale ja mam w sobie mordercę, wojownika, chcę zjeść Twoje serce..."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...