Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Top Gry Online Mmorpg

Ronon

288 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najlepsza grywalno?? :

• Metin2
      140
    • Tibia
      16
    • Mu Online
      3
    • Silkroad
      23
    • 2Moons/Dekaron
      1
    • Maple Story
      7
    • Soul Ultimate Nation
      1
    • World of Warcraft
      34
    • Cabal Online
      9
    • Lineage 2
      12
    • Diablo
      2
    • Kal Online
      2
    • Knight Online
      0
    • Aion Online
      3
    • Eve Online
      1
    • Rappelz
      3
    • Perfect World Online
      4
    • Archlord Online
      1
    • 4Story
      5
    • Inna...
      21
  2. 2. Najlepsza grafika 2d/3d(do wyboru 2[ nie trzeba]):

• Metin2
      97
    • Tibia
      28
    • Mu Online
      9
    • Silkroad
      40
    • 2Moons/Dekaron
      3
    • Maple Story
      14
    • Soul Ultimate Nation
      7
    • World of Warcraft
      58
    • Cabal Online
      14
    • Lineage 2
      42
    • Diablo
      9
    • Kal Online
      4
    • Knight Online
      2
    • Aion Online
      16
    • Eve Online
      4
    • Rappelz
      10
    • Perfect World Online
      12
    • Archlord Online
      7
    • 4Story
      14
    • Inna...
      32
  3. 3. Potwory,postacie,npc,itp :

• Metin2
      110
    • Tibia
      19
    • Mu Online
      4
    • Silkroad
      27
    • 2Moons/Dekaron
      2
    • Maple Story
      7
    • Soul Ultimate Nation
      3
    • World of Warcraft
      37
    • Cabal Online
      7
    • Lineage 2
      15
    • Diablo
      4
    • Kal Online
      3
    • Knight Online
      0
    • Aion Online
      6
    • Eve Online
      1
    • Rappelz
      3
    • Perfect World Online
      2
    • Archlord Online
      4
    • 4Story
      12
    • Inna...
      22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Up jest zrobiona ankieta prosze głosowac .

Po glosie jezeli sie oczywiscie ma ochote opisac czemu taka decyzja a nie inna ;-)

Pozdrawia Ronon

Ranking :

Ranking Ogolny

Nazwa | Głosy

[1.Metin2 - 8

2.Tibia - 2

3.Mu Online - 0

4.Silkroad - 3

5.2Moons/Dekaron - 0

6.Maple Story - 4

7.Soul Ultimate Nation - 1

8.World of Warcraft - 9

9.Cabal Online - 2

10.Lineage 2 - 3

11.Diablo - 0

12.Kal Online - 0

13.Knight Online - 0

14.Aion Online - 0

15.Eve Online - 2

16.Rappelz - 3

17.Perfect World Online - 1

18.Archlord Online - 0

19.4Story - 1

Ranking nie edytowany ! Pozniej zrobie po 50 glosach,100, itp.

• Odpowiedzi 109
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

1.Rapplez bo jest dużo map i ciekawe questy

2.Kabal bo naprawedę ładna grafika

3.Rapplez dużo ma podworków

chejka.jpg

sygna i avek by Pro_Ronon

Do Mateq Xantera owend! i całej reszty jeżeli myślicie że się tym przejmuje to jesteście śmieszni

Opublikowano

1. Metin 2 = Największy dział na mpc forum, więc myślę że trochę ludzi w to gra ; d

2. Lineage 2 = Tutaj mam wątpliwości. Myślę że Cabal Online i Silkroad mogą się równać z tą grą pod względem grafiki.

3. Rappelz

Proponował bym dać możliwość zaznaczenia więcej niż 1 odpowiedzi.

Być zajebistym...

Opublikowano

Proponował bym dać możliwość zaznaczenia więcej niż 1 odpowiedzi.

Nie dałem bo ludzie za duzo dawali by odpowiedzi (bezsensownych)

I sadze ze nie opisywali by swoich odpowiedzi ;-) (Wierz mi sa tacy)

Opublikowano

Dobra teraz ja ;-)

1.Metin2-po pierwsze powiem ze dla poczatkujacych to jest najlepsza gra .Głownie z tego powodu zaglosowalem na metina ;-)

2.dałem Inna-Poniewaz nie jestem zdecydowany ;-)

3. Tak ze Metin2:

-Npc: łatwa obsługa

-Potwory:Bardzo duzo / rozne bossy / naprawde duzo ;)

-Skille(czary):kazda profesja(postac) ma inne czary .Kazda mam ich 4-6.Ładnie wygladają , mozna je rozwijac na poziomy M/G/P.

-Postacie :4 postacie : Szaman/Wojownik/Ninja/Sura

Opublikowano

-Potwory:Bardzo duzo / rozne bossy / naprawde duzo ;)

Jeśli lubisz masę potworów z wyjebanymi nazwami w stylu "Wielki czarny wilk zła z zębami w krwi z białego lasu", to ta gra jest dla ciebie.

Pogooglujcie jeszcze co oznacza termin: grywalność, bo nie chodzi tu o to, ile osób gra.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Najlepsza grywalność - MapleStory, szybko można się połapać, gra bardzo dużo ludzi(prawdopodobnie więcej niż w WoW'ie), w tym dużo Polaków(nie noobów itp. Wszyscy na wysokim poziomie, średnia wieku 15+, oczywiście są wyjątki). Bardzo fajna atmosfera, darmowa, miliony możliwości, itemów, questów. Cały czas się rozwija(patche co ok. miesiąc), powstało 11 wersji tej gry. Praktycznie zero hackerów. Chyba najlepszy wybór.

Najlepsza grafika - 2D to oczywiście MapleStory, różnorodne mapy, grafiki itp. Te side-scrolling 2D robi niezwykły klimat.

Co do 3D - wybrałbym WoW'a jeśli bym mógł.

Potwory, postacie, NPC, itp. - oczywiście tutaj też MapleStory, zacznijmy od potworów, na każdy level(0-200) znajdzie się po kilka potworów, tak sądzę że łącznie jest ich kilka tysięcy(jakby wszystkie podliczyć). Bossy to całkiem inna bajka, planowanie wypadów, wspólna drużynowa gra, bossy naprawdę wymagające. Postacie, 1 rodzaj - Adventurer, pięć ścieżkek rozwoju(Thief, Bowman, Magician, Warrior, Pirat), w tym każda ma po 2/3 ścieżki rozwoju i 3 joby(np. Warrior, na 2 jobie wybieramy pomiędzy Fighterem, Paladinem, Spearmanem. Każda z tych ścieżek ma jeszcze 2 joby(np. Warrior - Fighter - Crusader - Hero). 2 rodzaj postaci - Knight of Cygnus, pięć ścieżek rozwoju(tak samo jak u Adventurerów), maksymalny level 120, tak samo rozwijają się jak Adventurerzy. 3 rodzaj postaci - Legendary Heroes - na razie są 2 wybory - Aran oraz Evan, będzie 5, tylko to w najbliższych patchach. Skille - każda z klas/później ścieżek rozwoju ma po kilka/kilkanaście skilli, są naprawdę różnorodne i świetnie wyglądają. NPC - tysiące ;) Questów bardzo dużo(coś ponad 2 tysiące albo i więcej, wszystko ładnie połączone w wątek fabularny). Miast jest kilkadziesiąt - do każdego dochodzi po kilkanaście map z potworami, dojść do innych miast itp.

Według mnie w tym punkcie żadna gra nie może pobić MapleStory, nigdzie indziej nie ma takiej różnorodności.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Najlepsza grywalność - MapleStory, szybko można się połapać, gra bardzo dużo ludzi(prawdopodobnie więcej niż w WoW'ie), w tym dużo Polaków(nie noobów itp. Wszyscy na wysokim poziomie, średnia wieku 15+, oczywiście są wyjątki). Bardzo fajna atmosfera, darmowa, miliony możliwości, itemów, questów. Cały czas się rozwija(patche co ok. miesiąc), powstało 11 wersji tej gry. Praktycznie zero hackerów. Chyba najlepszy wybór.

Właśnie o to chodzi.[W pytaniu o grywalnosc]

Ta wypowiedz mnie zachęciła do gry w MapleStory.

Nalezy sie + ;-)[Świetna ocena]

Opublikowano

Jeśli lubisz masę potworów z wyjebanymi nazwami w stylu "Wielki czarny wilk zła z zębami w krwi z białego lasu", to ta gra jest dla ciebie.

Pogooglujcie jeszcze co oznacza termin: grywalność, bo nie chodzi tu o to, ile osób gra.

Ta ocena nie polega na nazwach potworów lecz ilości potworów(bo sa rozne [Psy,wilki,pajaki,itp.] a ze sa durne nazwy to nie do mnie.

[Cytat: Jeśli lubisz masę potworów z wyjebanymi nazwami w stylu "Wielki czarny wilk zła z zębami w krwi z białego lasu", to ta gra jest dla ciebie.]

Bezsensu w ogole to moja sprawa czy lubie czy nie.

Nie rozumiem tego posta.

Opublikowano

Ta ocena nie polega na nazwach potworów lecz ilości potworów(bo sa rozne [Psy,wilki,pajaki,itp.] a ze sa durne nazwy to nie do mnie.

[Cytat: Jeśli lubisz masę potworów z wyjebanymi nazwami w stylu "Wielki czarny wilk zła z zębami w krwi z białego lasu", to ta gra jest dla ciebie.]

Bezsensu w ogole to moja sprawa czy lubie czy nie.

Nie rozumiem tego posta.

Chodzi głównie o to ze te nazwy są do kitu. ONE POPROSTU ODSTRASZAJĄ, idziesz zabijasz wilki, potem głodnie wilki, potem wsciekłe wilki. Jak ja to zauważyłem + ta grafika i to społeczeństwo załowałem 400mb transferu, nic wiecej.

Co do gier które mają naj gryw/graf/potowry etc zastanawiałem sie na Aionem i WoWem lecz ostatecznie nie podjełem decyzji. Obie gry są na bdb poziomie ;)

76561198001815076.png
Opublikowano

@UP

Bez spamu :) Niech robią co chcą wolna ręka - nikogo do czegoś nie zmusisz.

1.WoW - Tp się liczy (raid'y ,instancje ,questy)

2.Silkroad , WoW (Bajkowa - taką lubię..)

3.WoW jest pod tym względem najbardziej rozwinięta.

Opublikowano

1. Metin2, hmmm gry która ma najwięcej bugów i hacków itp. Wygrywa tylko dlatego bo bardzo dużo osób w nią gra ( większość to dzieci po 12 lat ).

2. SIlkroad ;)

3. Silkroad i Tibia ( nie ma potworków typu wściekły wilk, wściekły głodny wilk jak w metinie <_< )

Opublikowano

Wiadomo ze world of wacraft w tą grę grają miliony osób!

Super fabuła, grafika najbardziej rozbudowana ze wszyskich wymienionych gierek.

Potwory, npc, ekwipunek i skille są super rozbudowane, grze nie brakuje nic.

Spełnia wszystkie moje wymogi.

Niestety dużym minusem gry jest to że wciąga jak narkotyk dlatego przestałem w to grać bo ta gra potrafi zniszczyć życie :)

Jestem dinozaurem

Użytkownik od 22 wrz 2007
Opublikowano

Wedlug mnie aion jest najciekawesze... Jedna z lepszych grafik jakie widzialem w mmorpg, nienudzace sie questy, tak jak bywa wielu mmorpg, ze po paru q gra zaczyna sie nudzic no i wielka kraina... jedyny minus to chyba to ze platne... osattnio zaczalem grywac w ROM, graf tez na poziomie, od groma questow itd

Opublikowano

Wiadomo ze world of wacraft w tą grę grają miliony osób!

Super fabuła, grafika najbardziej rozbudowana ze wszyskich wymienionych gierek.

Potwory, npc, ekwipunek i skille są super rozbudowane, grze nie brakuje nic.

Spełnia wszystkie moje wymogi.

Niestety dużym minusem gry jest to że wciąga jak narkotyk dlatego przestałem w to grać bo ta gra potrafi zniszczyć życie :)

Tak to prawda gra jest wciągająca za bardzo. Brak jej właściwie wad ,bo grają ludzie kompetentni (mówię tutaj bynajmniej o globalu), którzy wiedzą co robić i jak. W żadnej innej grze nie znajdziemy takiego tp jak w WoW'ie :)

Opublikowano

Grywalność - Diablo ( zajebisty klimat )

Grafika - Lineage 2

Klasy/Skille/etc - Lineage 2 ( 80+ klas postaci, kazda klasa po 100+ skilli, bossy na każdy lvl, bardzo duży wybór ekwipunku )

Opublikowano

1.Najlepsza grywalność Silkroad ;p

W mmorgp najważniejszy jest klimat, a Silkroad ją właśnie ma, to tie chodzi o bicie lvl'a i siedzenie przed komputerem 10h dziennie, ale o satysfakcje z gry, nawet jak się wbije 1 lvl.

2.Grafika Ultimate Nation

Poprostu Soul ma zajebistą grafikę jak na mmorpg

3.NPC :D Rappelz dlaczego ?

W Rappelz/Sikroad gram od niedawna, ale ilość npc jest tam ogromna, ale jeśli chodzi o moby to [noc_comend]. Sikroad dlatego że ma fajne moby, nie jest takie szare i nudne z motywami ze starożytności, np.jak metin tylko coś on-line ^^

Siemka

Opublikowano

1. maple story - fajna gierka, mi sie przez 4 lata nie znudzila, nie to co metin po 2 tygodniach się nudzi ....

2. maple story - jak na 2d fajna grafa, podoba mi sie taki klimat chibi :D

3. perfect world - fajne tworzenie postaci, dużo możliwości itp.

troche dobicie że dałeś płatne mmo z darmowymi ...

Opublikowano

1. WoW-Zajebiście dużo questów, raidy i wgl

2. WoW- grafika jak dla mnie jest fajna, więcej nie muszę dodawać :D

3. WoW- różnorodność. i poza tym, jest sporo npc, i wgl. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...